Ameliovi by se Bayern zamlouval

21.05.2008, 12:33
Aktuality
Livorno sestupuje ze Serie a zřejmě přijde o svou největší hvězdu - brankáře Marka Ameliu. O italského reprezentanta se zajímá několik předních klubů, Ameliovi by se moc líbil přestup do Bayernu Mnichov. Tam hledají náhradu za končícího Olivera Kahna.

V této souvislosti v poslední době padají především dvě jména. Vedle Amelii je často zmiňován také francouzský brankář Fiorentiny Sebastian Frey. Toho lanaří také AC Milán, ale jak se zdá, Frey zřejmě zůstaně ve Florencii i v příští sezoně, v níž by si "Fialky" mohly zahrát prestižní Ligu mistrů. Nejvýše na seznamu Bayernu tak nyní figuruje Marco Amelia.

Fotbalista, jenž bude na červnovém šampionátu v Rakousku a Švýcarsku plnit v barvách italského národního týmu roli dvojky za Gianluigim Buffonem, byl letos asi jediným světlým článkem posledního Livorna. A do druhé ligy s ním určitě nepůjde.

Talentovaný brankář přitahuje skauty evropských velkoklubů už roky, ale až nyní je pevně rozhodnut opustit své dlouholeté působiště. Donedávna se v souboji o jeho služby dávaly největší šance anglickému Manchesteru City, kde o něj velmi stál Sven Göran Eriksson, jenž však v týmu thajského bohatýra Šinavatry v létě končí.

"Ptáte se, zda budu následovat Luku Toniho do Bayernu? Pokud o to budou mít v Mnichově zájem, bude mi ctí," prohlásil Amelia a dále pokračoval: "Je zde velká šance, že v létě odejdu. Myslím, že je velmi nepravděpodobné, že bych hrál s Livornem druhou ligu,. Nicméně, momentálně se chci plně koncentrovat na chystající se mistrovství Evropy. Otázkami ohledně mé budoucnosti se chci zabývat až po něm," uzavřel italský náhradník. Dalšími zájemci o jeho služby jsou také italské celky Lazio Řím a Palermo.

Autor: Ondřej Hlaváč / channel4.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevim proc Bayern schani brankare cislo 1 kdyz maji Rensinga, podle me by uz mel dostat sanci delat Bayernu jednicku... myslim si ze na to ma. A co se tyce Amelie, tak ten uz mel davno chytat v nejakym spickovym klubu, je to hodne dobrej brankar...

Reagovat
smazaný uživatel

Je hodně dobrej, ale poslední dvě sezony se ke skvělým výkonům z 2005/06 ani nepřiblížil.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu rensing je kvalitni golman ikdyz newim jak chyta tenhle

Reagovat
smazaný uživatel

Je škoda, že není v AS, přál bych ho zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci, aby tam šel. Ať dají šanci tomu svému Rensingovi.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně .. nevim co ti Italové mají v poslední době s Bundesligou ...jako Tonimu se to povedlo, ale proč Zaccardo ? ještě do průměrnýho Wolfsburgu ... mno ale Amelia by měl jít do nějakýho špičkovýho italskýho klubu .. dokázal bych si ho představit jako jedničku v AC Milán, tam mají ty golmany děs běs

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci nahodou letos byly dobří, žádnej průměr, příští rok budou ještě lepší, tipuju že pujdou do 5. místa. Maj nenápadnej, ale kvalitní kádr. Sympatická hra s dostatkem gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

je to možné, přiznávám, že Bundesligu jsem letos nikterak výrazně nesledoval .. ale Wolfsburg mám zarytý jako průměr... ovšem stejně to nic nemění na mém názoru, že Amelia by měl zůstat v Itálii, jenom jít do Top klubu a nejlepší by byl AC Milán si myslím

Reagovat
Arne

na jaře byli třetím nejlepším týmem a celkové páté místo taky není úplně průměrný... příští rok budou možná ještě výše

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo, ja jen reagoval na Zaccarda, sice si podle mě moc nepomohl, Palermo a Wolfsburg jsou srovnatelné kluby, na stejné urovni

Reagovat
smazaný uživatel

jasný no a on přitom mohl hrát v některém z Italských velkoklubů .. no ale budiž, jeho volba tak ale aspoň jsem se zbavil stereotypu, že Wolfsburg je průměrný německý klub

Reagovat
smazaný uživatel

Amlia je prostě lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Ondrej Hlavac? neni to ten, co pise ty preview v Bundeslize? a ten co to nedavno nandal Svecenemuv tipovacce? sem nevdel, ze pise i aktuality, ale jinak fajn clanek a anketa taky, vidm, ze tady zamestnavate fakt dobre redaktory, vyborny je treba i Santrucek, Hodr a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že Amelia přijde.Myslím,že Rensing by tak náročnou sezonu nezvládl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele