Analýza: Před zápasem Německo vs. Korea

24.06.2002, 22:53
Aktuality

„Myslím, že máme velikou šanci dostat se do finále. O tom jsem přesvědčen“ řekl německý trenér Rudi Völler před odletem a vyjádřil přesvědčení, že se Německo dostane posedmé do finále světového šampionátu.

Nasazení Hamanna otázkou
I nadále však horzí výpadek hráče základní sestavy Dietmara Hamanna. Zranění kolena rozhodne o tom zda nastoupí, Rudi Völler dodává: „Pokud by vypadl, byla by to určitě těžká rána. Ale nyní musíme udělat vše proto, abychom se dostali do finále a doufat, že Didi bude opět fit.“

Poklona Němců soupeři
Ale do finále je stále dlouhá cesta. Překvapivý soupeř, jižní Korea, hodlá vyřadit po Portugalsku, Itálii a Španělsku, čtvrtého evropského favorita. „Korejci nám samozřejmě naší cestu neuvěřitelně ztíží a okamžitě na nás začnou útočit. Musíme oplatit stejnou mincí. Jenom tak můžeme obstát,“ míní německý trenér, který zároveň vyjádřil respekt z výkonu korejského mužstva.

Rozhodčí
Problémy s rozhodčími, kteří Koreji pomohli v minulých zápasech Völler neočekává. A také fanatickou podporu publika nepovažuje za německou nevýhodu. „Hráčům jsem řekl, že phrát proti Koreji je sen. To přece musí být pro každého hráče něco ojedinělého. To jsou zážitky, na které do smrti nezapomenou.“

Sestava
Sestava Němců je stále nejasná. Otazníky v sestavě jsou Diter Hamann, Torsten Frings, Christian Ziege, Sebastian Kehl a Oliver Neuville. Za ně by mohli nastoupit Jens Jeremies, Carsten Ramelow, Marco Bode a Carsten Jancker. Bez ohledu na to, kdo nastoupí, je všem hráčům jasné, jak moc se Korejci od posledního střetnutí zlepšili.

„Proti USA jsme udělali určitě řadu chyb a nehráli jsme moc dobrý fotbal. To je mi jasné,“ přiznal Völler. „Nejsem snílek, který chce vidět jen ty dobré věci. Jsem realista, vím že některé věci nebyly v pořádku. A pokud je zopakujeme i v semifinále, bude to naše konečná stanice.“

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele