Ancelotti: Takhle musíme pokračovat

25.10.2007, 10:02
Aktuality
AC Milán konečně po delší době dostál své pověsti a v středečním zápase Ligy mistrů na San Siru zdolal Šachtar Doněck. Trenér Carlo Ancelotti však ví, že výhra v milionářské soutěži neřeší všechny problémy jeho týmu. Jeho svěřenci budou muset pokračovat ve stejném stylu i v domácí Serii A, aby zažehnali začínající krizi.

"Nejsme ze všeho venku," řekl Ancelotti včera večer do médií. "Samozřejmě se může stát, že do krize spadneme opět, ale musíme se snažit o to, aby se to již nestalo."

Rossoneri doopravdy nezažívají nejšťastnější období. V italské Serii A je slavný velkoklub až na jedenácté místě se ztrátou deseti bodů na městského rivala Inter Milán, lídra soutěže. Navíc AC prohrálo i v Lize mistrů s Celticem Glasgow. Ovšem ve středu si AC Milán góly Clarence Seedorfa a Alberta Gilardina poradil s Doněckem 4:1.

Díky tomu, že Benfica Lisabon vyhrála nad Celticem Glasgow 1:0, posunuli se již obhájci titulu z Milána na čelo základní skupiny D, o skóre před svého středečního soupeře.

"V evropských pohárech se nám hraje o hodně lépe. Je tu daleko víc týmů, které chtějí hrát fotbal a my pak můžeme využít předností našich hráčů," ví Ancelotti. Navíc ve svém středu našel hráče, kterého musel za středeční výkon pochválit zvlášť. Kaká byl kvůli problémům s kolenem šetřen při posledním zápase AC s Empoli, nebylo jisté, zda nastoupí proti Šachtaru, ale nakonec na trávník vyběhl a hrál výborně. "S Kaká je to všechno jednodušší. Dělal pro výhru vše a možná ještě víc. Sice před brankou některé situace neřešil dobře, ale v přechodu do útoku je nepřekonatelný. Pokud někdo pochyboval, zda má právě on vyhrát Zlatý míč, včera dostal další pádný důkaz.

Adriano Galliani, generální manažer AC, v týdnu kritizoval své svěřence a opřel se hlavně do útočníků, protože řekl, že v jeho klubu není žádny hráč, který by byl dobrý ve vzduchu. Ancelotti překvapivě ve středu postavil do útoku Albetra Gilardina místo Filippa Inzaghiho, specialisty na Ligu mistrů, a Gilardino se mu odvděčil dvěma góly - hlavou. "Kaká ve spolupráci s Gilardinem skvěle drželi ve předu míč a Gilardino navíc střílel branky," konstatoval kouč AC Milán. Generální manažer.

Vzestup bude muset AC milán rychle potvrzovat, protože již v neděli se Rossoneri střetnou v domácí soutěži s AS Řím.

Autor: Ondřej Štícha / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Můj osobní názor je takový, že úspěch či případný neúspěch celého AC se odvíjí od jediné klíčové osoby a to KAKÁ, včera byl opět famózní, v technické vybavenosti, rychlosti a především pak v přechodu do útoku je skutečně nepřekonatelný, hra s ním je úplně o něčem jiném než, ta kterou nám představil AC v nedělním zápase s Empoli, pomalá a nudná hra, ze které až bolí oči.

Reagovat
HOST*

forza milan!!!!!elzyn

Reagovat
HOST*

spiny

Reagovat
smazaný uživatel

Pičo

Reagovat
HOST*ANDĚL

FORZA MAESTRO KAKÁ!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele