Angličany čeká důkladná analýza. S výkony nejsme spokojení, ujišťuje Southgate

21.06., 10:34
Aktuality
Gareth Southgate (© AFP)

Trenér Gareth Southgate není s dosavadními výkony fotbalistů Anglie na mistrovství Evropy v Německu spokojený. Po úvodní výhře 1:0 nad Srbskem jeho svěřenci ve čtvrtečním utkání skupiny C remizovali s Dány 1:1. Southgate na tiskové konferenci uvedl, že úřadující evropští vicemistři zatím nenaplňují vysoká očekávání.

Albion spolu s Francií patří k papírově největším favoritům šampionátu. "S úrovní výkonů v prvních dvou zápasech nejsme spokojení. Musíme si to rozebrat do hloubky a najít řešení na problémy, které máme," řekl Southgate.

Ví, že jeho výběr může hrát lépe. "Možná to nejdůležitější je přijmout fakt, jaká atmosféra kolem nás je a co se od nás očekává. Zatím to moc nenaplňujeme," prohlásil třiapadesátiletý Angličan, který vede reprezentaci od roku 2016.

Zodpovědnost vzal na sebe. "Jsem trenér. To já musím nasměrovat tenhle tým tím nejlepším možným způsobem, aby mohl dosáhnout výjimečných věcí," podotkl někdejší hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough.

Anglie na ME nikdy nevyhrála úvodní dva zápasy. Čtyři body po dvou utkáních měla i na minulém Euru před třemi lety, kdy nakonec v domácím finále v londýnském Wembley nestačila na penalty Italům. "Uvědomujeme si, že pokud chceme turnaj vyhrát, musíme hrát lépe. Musíme se zlepšit jak ve hře s míčem, tak i bez něj. Je dobré vědět, že na to máme," mínil záložník Conor Gallagher.

Dánové uhráli nerozhodný výsledek i ve druhém duelu na turnaji poté, co stejným poměrem remizovali se Slovinci. "Výsledek mě nemrzí. Proti Anglii jsme ale mohli vytěžit víc. Hráli jsme tak, jak by Dánsko mělo. Takoví jsme. Hrajeme se zápalem a vášní," řekl kouč Seveřanů Kasper Hjulmand.

Autor: ČTK

Komentáře (143)

Přidat komentář
mesyas

Hrat hovno s takovym kadrem, to by nedokazal ani Franz Straka.

Reagovat
Moshe Dajan

Chtěl bych vidět, kolik výher by Brána zvládla s Michalovcama. Nebo aspoň remíz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Ani Pulpit.

Reagovat
LyEX

Kokos tie kecy, je dobre vedieť, že na to máme, ja som tréner si tréner 8 rokov či koľko a hraješ stále konzervatívne hovno, to akože teraz ho osvietilo a ďalší zápas bude zmena taktiky o 180 stupňov alebo čo? Či 360

Reagovat
Cecin

Southgateova anál líza a podle toho rozhodne sestavu.

Reagovat
Y.Cabaye

Tenhle hrobník musí po EURU jít, jinak si Anglie pod sebou řeže větev s tak skvělou generací.

Reagovat
Acrocephalus

Půjde, o tom jsem přesvědčenej.

Reagovat
MEGASTAR

Ten Haag měl z United vylítnout už na Vánoce 2022, tedy 1,5 sezóny před.. a je tam i na další sezonu

Reagovat
Neutron

Waaaahahahaaaaaa

Reagovat
Me2win

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
smazaný uživatel

Fewest xG accumulated at #EURO2024 among teams which played twice:

0.78 – Scotland

1.38 – England

Fewest touches in penalty area at #EURO2024 among teams which played twice:

23 – England

26 – Albania, Hungary

Ja myslel, že s výkony jsou spokojeni, to je mi překvapení.

#favoritturnaje

Reagovat
Bayernista18

Takže příště stejná sestava a stejně mizernej výkon.

Reagovat
Seydou Doumbia

proti slovincům naopak čekám že si zastřílí s nahradníky, bida bude pokračovat v osmi

Reagovat
vceradnesazitra

To není trenérem, ale tím, že je v týmu Kejn

Reagovat
Edgewalker

Kterého nominoval trenér, takže je to trenérem

Reagovat
vceradnesazitra

Podlehl tlaku veřejnosti

Reagovat
pobody's nerfect

Fakt bych chtěl vidět tu analýzu. Trent nemůže hrát v dvouclenne záloze. Foden je vlevo poloviční. Nechápu, že tohle neviděl už po prvním zápase a nezměnil rozestavení nebo někoho neposadil. Tragický trenér.

Reagovat
MEGASTAR

Už v březnu jsem vykřikoval, že prakticky nemůže sedět Saka, Foden ani Kane. Ale že budou hrát takhle tragicky jsem nečekal. Možná bych hrál zálohu na 4, zprava Saka, Foden s Bellinghamem ve středu, zleva Gordon. Vepředu Kane. A dole ať brání ve 3.

Reagovat
Kinky7

Bellingham na osmicku Foden na 10 a vlevo Gordon na kridlo. walker drzet obranou lajnu a Stones se posouvat do zalohy jako to delal v treble sezone. Doleva do obrany Gomeze a v utoku z toho mit 3-2-2-3 a v obrane 4141

Reagovat
Salfovic

Tak v treblové sezoně hrál Stones většinou vyloženě DM vedle Rodriho, ne ?

Reagovat
Kinky7

on se posouval podle vyvoje utkani. od 4 pres 6 az po 8

Reagovat
LyEX

Foden je jediný z útočnej štvorky, ktorý hraje mimo svoju pozíciu, ostatní akú majú výhovorku to neviem.

Reagovat
Seydou Doumbia

chujový trenér

Reagovat
Herbmeister

Vítězná sestava se nemění

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

To máš za to, že jsi nevzal Maddisona!

Reagovat
nani92

Analýza sa má robiť pred turnajom

Reagovat
PL28

Já mám analýzu hotovou. Ses tam několik let a hraješ pořád to samé ultra hovno. Úplný úlet, aby trenér s naprosto minimálními zkušenostmi, co v žádném klubu jako trenér nic nedokázal, vedl repre Anglie. Jednou uhaluzil finále Eura a pomalu by mu někteří dávali doživotní smlouvu Vždyť nic neumí.

Reagovat
Salfovic

A výsledkem analýzy bude, že jim chybí Kalvin Phillips.

Reagovat
lofin9

*Jordan Henderson

Reagovat
Moshe Dajan

Doufám, že v případném finále bude opět kopat penalty Saka a opět to posere

Reagovat
Salfovic

Doufám, že na to dojde už v osmifinále.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Gunner14

Má lepší úspěšnost penalt než drtivá většina fotbalistů kteří kopali stejný počet proměnil 14 z 15 od doby co kopal tu na Euru ( to byla jeho první penalta v profesionálním fotbalu ) šmudlo

Reagovat
Moshe Dajan

Ideální čas na konec série

Reagovat
Front hell

Tak snad budeš taky v něčem úspěšný ať tě nemusí naplňovat selhání druhých

Reagovat
Salfovic

To je tutovka Snad nebude kopat normální penaltu, ale schová si to až do rozstřelu.

Reagovat
Raffaello

Posral jim Euro 2020, posral jim MS 2022, teď jim kurví Euro 2024. Jak dlouho bude trvat, než ho pošlou do hajzlu? S tím materiálem, co má, má hrát na 4:1, 5:2, 6:3 a ne na 1:0/2:0.

Záloha neexistuje, ofenziva spolu nekomunikuje, dozadu zbytečné chyby. Dánsko to včera mohlo klidně vyhrát. Rice s Arnoldem ve dvojici jsou naprosto strašidelní.

Reagovat
PL28

Arnold tam nemá co dělat. Pár zápasů v Poolu tak odehrál a už z něj dělají já nevím co. V té dvoučlenné záloze je úplně v lese.

Reagovat
pobody's nerfect

Souhlas. Trent jedině v tříčlenne záloze. Ono to vypadá, že southgate nejprve vybere hráče, kteří budou hrát a pak je nějak rozhodí na hřišti do formace co nejblíže své přirozené pozici.

Reagovat
Raffaello

ten kluk se tam vyloženě trápí, osobně mi ho je líto, protože ho mám jako hráče rád

Reagovat
pingla

Reagovat
kattos

Před Southgatem s jejich "slavnou generací" dělali hovno, MS 2014 ostuda MS 2018 první něco, euro 2020 jim posral jak mi vysvětli, skvělé stříbro prohra na penalty, MS 2022 nic moc, ale MNOHEM lepší než před Southgatem

Reagovat
Raffaello

Sorry, tenhle alibismus neakceptuju v životě, natož při fotbale. "Buďme rádi, za to, co máme, může to být horší a byli jsme na tom i hůř" je největší bullshit.

Euro 2020 měl vyhrát v základní hrací době, Itálii měli po první půli sundat 3:0. A to říkám jako fanoušek Itálie. Místo toho byli po tom Shawově gólu pasivní. Na penalty nemělo nikdy dojít.

Reagovat
kattos

Alibismus? Fakta.

Jasně, pokud euro se nepovede, musí odejít.

Ale Anglie před ním a Anglie sním z hlediska výsledků je ÚPLNĚ jiná písnička

Reagovat
Raffaello

Jaký fakta? To, že ty si něco omlouváš tím, že "v minulosti hráli hovno", čímž de facto říkáš "buď rád za Southgatea, dřív to bylo horší", tak to je alibismus. Konejšíš se a hledáš omluvu. Mně nezajímá co bylo. Mně zajímá, co je teď.

Svazuje hráčům ruce, evidentně ani nevědí, co mají hrát. Když se podíváš, jak Foden hraje na sebe, Jude hraje na sebe, Saka hraje na sebe a Kane vpředu stojí a čeká, tak o čem to vypovídá? Pusť si oba zápasy klidně znova. Oni spolu nespolupracují, nekomunikují a řeší situace často ve stoje, nedívají se kolem sebe. Ve středu má hrát od začátku Rice s Gallagherem, když chce hrát na dva, každý svou přirozenou roli z klubu. Nebo klidně ve 433 se staženým Ricem a Judem a Gallagherem s ním. Z Arnolda tam akorát dělá zbytečně blbce. Trippier zleva přes nohu je taky špatně. Mně to fakt sere, protože tahle anglická generace mě v klubech baví. Kdyby měli lepšího trenéra, dokázali by ze sebe vydat podstatě víc.

Včera jsem si před zápasem (naivně) říkal, že snad to bude lepší. Fakt jsem se těšil, že Dány sejmou 3:0 a nazdar. Ale bylo to ještě horší než se Srby.

Reagovat
Seydou Doumbia

Oba máte částečně pravdu. Southgate s tím týmem nějaké uspěchy udělal oproti historické Anglii s tím se dá souhlasit. Nějaký kredit si zaslouží určitě. Ale pořád tomu něco chybí, když si vezmu že Belgie se svou generaci má bronz z MS a Anglie má stříbro z Evropy, tak Belgii řadím výše. A Belgie neměla ani tak silný tým jako má ted Anglie si myslím a už asi ani mít nebude.

Anglie by potřebovala trenéra, který s nimi klidně bude hrát nuda fotbal (však francouzský Dešamp styl taky nebaví), ale měl by být schopný vyhrát třeba to Euro. Na druhou stranu to je dost nevděčná práce, at by si měl tým jakykoli tak vždy bude těžký duel se němci, španěly, italii, holand, portugal, a francii a tam už rozhodují maličkosti. Ty týmy nikdy nebudou takové sračky aby je Anglie přejela, at by měli jakoukoli sestavu, tak to vždy bude vyrovnaný.

Můžeme to porovnavat s Anglii kdysi a říkat že to je uspěch. Ano částečně je, ale potom se podíváš že Euro vyhrálo Portugalsko a Itálie, kteří neměli tak nabušený kádr jako má Anglie. Na druhou stranu týmy jako španělsko, holandsko, německo mají taky dobré kádry, ale poslední šampionáty nemají vůbec nic.

Reagovat
Raffaello

Ale nechoďme jen po výsledku, řešme kontext, jak k tomu výsledku tým došel. Itálie v tom finále byla fakt slabá. Mimo standardek tam nebylo nic, čím by soupeře mohli překonat.

Jak říkáš, proti těm TOP týmům to bude vždycky těžší, ale země jako Srbsko a Dánsko musíš přejet, to ať se na mě nikdo nezlobí. Z anglického týmu nečiší žádná sebedůvěra.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já bych zase šel jen po výsledku v tomhle případě. Konečném výsledku. Ono to tak v životě stejně funguje.

Jako němec postavíš v česku fabriku, kde lidi berou 50% toho co by měli v německu, pracuje tam par čechu doplněné o ukrajince, bulhary a ty ryžuješ love, protože se ti to vyplatí víc než mít tu firmu v německu a platit němce. Koupíš si zavodníky do Izraele/Turecka a oni ti získavaji medaile na ME, protože kdyby tam závodili domáci běžci tak nemají šanci uspět. Možná k věci příklady, možná mimo, ale ted mě to prostě napadlo.

Ve fotbale zase se počítají tituly. Pokud budeš hrát krásný libivý fotbal a nebudou uspěchy tak tě stejně vyrazí. Krásné na oko fotbaly si mohou hrát druhořadé repre, kde tě nevyhodí, protože nepříjde úspěch. Ty top repre často musí hrát hlavně na výsledek a pokud by Anglie získala titul tak i kdyby k tomu došla v PO 4x 0:0 a výhry po penaltách, tak Soutgate bude hrdina a prodlouží mu smlouvu. Pokud by ve skupině ničil týmy 4:0 a potom vypadl ve čtvrtfinále s francii po boji 2:3, je větší šance že poletí, protože ty výsledky ve skupině nic neznamenali.

Reagovat
Raffaello

Fotbal se nehraje pro diváky, fotbal se hraje pro peníze a tituly. A pokud skončíš druhej, posral si to. Nešlo o to, hrát líbivej fotbal, šlo jen o to soupeře porazit jakkoliv. Ale když víš, že je soupeř slabej, nedáš mu nadechnout, protože to může být tvůj konec. A nemluvím o průběhu turnaje, mluvím primárně o tom zpackaném finále. O tom nejdůležitějším zápase ze všech, který nezvládl. Já jsem šťastnej, že to nezvládl, Forza Italia , ale nezaujatě to posral.

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlas. Já teda Itálii nefandil, ale Anglie mi vadí více takže dobrý jak to dopadlo.

Reagovat
JeséRodriguez

frajer udělá největší úspěch země v historii ME, a místní trenéři budou říkat, že jim ten turnaj posral každej mluví o nabušeném kádru, ale reálně si hlavně v tom postupném útoku nejsou schopní ti hráči dát vzadu 3 nahrávky po sobě, když se někdo aspoň částečně pokusí o presing...o absenci kreativity ani nemluvím, a celé to podtrhuje Kane, kterej je vynikající střelec, ale už taky nesmírně pomalej a na nějaké aktivní napadání po delší dobu zápasu s ním sázet rozhodně nemůžeš...

Reagovat
Raffaello

Posral. Itálii měli smazat. Místo toho se posrali. Všichni to viděli, všichni věděli, že je Itálie nalomená, neměla de facto útok. Až když se Chiesa v průběhu zápasu přesunul zprava doleva a přišel Berardi, začala být Itálie trochu nebezpečná. Ale Emerson byl po Spinově zranění největší slabina a měli ho roztrhat. Na druhé starně DiLo nehrál v tom finále o nic lépe než včera proti Španělsku. Po gólu přešli Angličané do pasivity, chtěli kontrolovat výsledek a čekali. Kdyby pokračovali, tak Itálii zničili. Kdyby hráli proti Francii nebo Španělsku, neřeknu ani půl slova, ale hráli proti Itálii a ten titul jí dali do rukou sami svou neschopností.

Reagovat
JeséRodriguez

Oni ale nejsou kombinačně žádnej válec, naopak Itálie působila na turnaji nejlíp. Jinak jak překvapivé, že někdo ve finálovém zápase nehraje na krásu, ale snaží se hrát účelově to byl asi první trenér v historii, co to svému týmu naordinoval po vstřeleném gólu ve finálovém zápase

Reagovat
Raffaello

K tomu finále, nemůžeš bránit od druhé minuty výsledek. Pokud to uděláš, ukážeš jen svoji slabost. Ty musíš dominovat. Itálie byla postřelená laň, měli ji roztrhat. Itálie na turnaji rozhodně nepůsobila nejlíp. Osmifinále s Rakouskem byla šílenost. Když dal Arnautovič gól, modlil jsem se, aby ten ofsajd VAR skutečně potvrdil. Itálie to rvala srdce, týmem, ale herně byla špatná.

Že Anglie není kombinačně silná je evidentní. Ale ty to nepotřebuješ. Ty chceš hrát Saku a Fodena 1 na 1, chceš aby trhali obrany, ne aby se do vápna prokombinovali. Maximální přímočarost je při těchto hráčích ideální řešení. Chodit 1 na 1, chodit do brány a sbírat odražené míče z druhé vlny, když ti pod Kanem běhá Bellingham.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak Saka zrovna tu úspěšnost 1 na 1 na tomhle turnaji moc dobrou nemá. Foden úplně taky ne. Druhá věc je, že se k nim musí dostat i jinej balon, než nějakej odkop na náhodu. Ale pár jich už měli a že by to vyřešili dobře, to ať každej posoudí sám.

Reagovat
Kinky7

na tom ME mela Anglie takovou vyhodu kterou uz nikdy mit nebude - vsichni ostatni cestovali jako blazen a ona hrala doma - chudaci Danove co leteli z Baku nebo odkamtad

Reagovat
Raffaello

měli to umetené včetně finálového soupeře

Reagovat
JeséRodriguez

To je taky pravda, a ještě ty Dány zařízl rozhodčí

Reagovat
Talker

Tak on je problém, že angláni mají mizerné trenéry celé tohle tisíciletí snad s výjimkou Capella - a i u toho se dá polemizovat, že byl na vrcholu v devadesátkách.

Reagovat
John Obi Mikel

A Capello dělal u repre hrozné koniny, viz stavění Emila Heskeyho.

Reagovat
Odborný diskutér

5:2 a 6:3. Možná by sis měl přiznat, že rok 1958 už je pryč.

Reagovat
Raffaello

Když máš Fodena, Saku, Bellinghama, Kanea (a to nemluvím o té lavičce) nemůžeš hrát na 1:0/2:0. Pokud chceš tak hrát, musíš si vybrat úplně jiné hráče. Srbové i Dáni měli dostat minimálně trojku a jet domů. Co Anglie předvádí, je ostuda.

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
kattos

Dostanou se minimálně do semifinále, ale nevím proč, ted jim nejvíce věřím že dají to finále

Tahle "facka" a kritika jim prostě pomůže.

Reagovat
jsemdement

Nejsou kritizovaní a fackovaní pravidelně už tak 108 let?

Reagovat
kattos

No, pravda

Reagovat
Me2win

Reagovat
dantetomas
Reagovat
PL28

Hrál bych na tři vzadu, s tím že s míčem by Stones hrál před stopery v záloze.

V záloze s ním pak Rice, Gallagher, před nimi Foden, v útoku vedle sebe Kane a Bellingham.

Pickford

Walker, Stones, Guehi

Trent, Rice, Gallagher, Trippier

Foden

Kane, Bellingham

Reagovat
JeséRodriguez

Pickford - Walker, Stones, Guehi, Shaw(Trippier) - Gallagher, Rice, Mainoo - Palmer, Bellingham, Foden

Reagovat
Salfovic

To je nějaká soutěž o co nejulítlejší sestavu ?

Reagovat
LyEX

Neviem, ale ak chce trochu tréner prevetrať zostavu mal by hrať na jednu 6 Rice, a 2 CAM Bellinghama a Fodena

Reagovat
JeséRodriguez

to zase bude průchoďák, potřebuje tam pracovité hráče, ale teda výrazně jim chybí i kreativita

Reagovat
JeséRodriguez

Co je na tom ulítlé? chápu, že v tom výběru chybí kreativita a hlavně v zadních řadách mají problémy s kombinací, ale někoho tam dát musíš

Reagovat
Talker

No vytvořil jsi sestavu, kde všichni chtějí míč do nohy, nikdo nechce hrát u lajny (kromě krajních beků) a nikdo nechce dělat náběhy a není tam ani nikdo, kdo by podržel míč zády k bráně.

Reagovat
JeséRodriguez

Bellingham nechce nabíhat a neumí podržet míč zády k bráně? a co třeba u téhle sestavy řekneš k napadání, které s Kanem a Arnoldem praktikovat úplně nemůžeš?

Reagovat
Talker

Tak já bych osobně vyhodil ze sestavy Rimmera a Fodena a dal tam Gallaghera/Mainaa s Gordonem. Možná i Saku a místo něj Palmera.

Reagovat
JeséRodriguez

O Gordonovi jsme si psali minule, ten mě teda moc nepřesvědčil A Eze byl top v přípravě, ale včera po příchodu na hřiště taky neudělal snad nic dobře...Palmera bych dal taky, ten se mi líbí hodně a trochu by pomohl té chybějící týmové kreativitě

Reagovat
Talker

Typologicky tam prostě sedí více, protože ti dodá tu šířku, dodá ti ten pohyb, kdežto Foden s Bellinghamem si prostě konkurují v tom, že chtějí dělat úplně to samé - a vlastně i Kane, když se nedaří a sbíhá si, chce být v podobném prostoru.

Eze mi přijde, že se opět chce pohybovat v tom samém prostoru. Takže než bude zpátky Shaw, tak bych tam dal vyloženě Gordona.

Ve výsledku ale viním spíš Southgatea, který prostě neumí vymyslet systém, který by fungoval, protože kvalitu má.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Talker

Jinak ano, Bellingham je za mě hráč (podobně jako Foden), který chce hrát v tom prostoru napravo kolem vápna (half-space) a ideálně chce míč do nohy a být na míči spíš než vytvářet chaos náběhy za obranu a nonstop se pohybovat bez míče.

Což má společné s dalšími 4-5 záložníky/ofenzivními hráči v té tvé sestavě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sorry kámo, ale to fakt nejde. Když máš v týmu Kejna, nemůže sedět. Je to největší star a ty musíš udělat cokoli aby hrál. Když bude hrát Kejn a neuspěje se tak je to vždy lepší než kdyby ho posadil a posral to bez něj. To by schytal daleko větší hejt. Je to blbá situace, tým ti nefunguje, ale jsou hráči, které prostě posadit nemůžeš ani když to nefunguje, musíš vymyslet taktiku a systém ve kterém ti hráči budou vynikat. Není moc jiná možnost.

Reagovat
Raffaello

To samé český tým se Schickem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
JeséRodriguez

tzn. Anglie nemá dalšího top hráče na tenhle post v top soutěžích?

Reagovat
Talker

Tak Kane patří dlouhodobě mezi 3-5 nejlepších hrotů na světě. Takže Watkins a spol jsou prostě downgrade ať se na to díváš jak chceš.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak já tam mám na falešné 9 Bellinghama, kterej si myslím, že tam top sezonu celkem odehrál...navíc je nepříjemnej při napadání, umí podržet balon zády k bráně a není línej na krok. Kane je top střelec, ale Anglie není schopná prostě někoho přikovat k vápnu, jako třeba Španělové...a myslím, že to je i tím, že toho soupeře po ztrátě míče neumí dostat pod takovej tlak

Reagovat
LyEX

Neviem na Kanea by som to nezvaľoval, hlavne prvý zápas bol snáď všade na ihrisku, ak by mal reálne krídla, predovšetkým to ľavé, tým svojím sťahovaním na stred a kolmicami na krídla vie hru veľmi zrýchliť (ako bol naučený v TT na Sona), tu je to prečo by som SG proste odpísal a to, že aj keď Grealish nemal nejakú dobrú sezónu, proste by tam na tom ľavom krídle bol a v strede s Fodenom a Bellinghamom by mohli chodiť od neho zaujímavé prihrávky do šestnástkového/predš. priestoru

Reagovat
John Obi Mikel

Ne?

Reagovat
JeséRodriguez

Bellingham teda letos neměl dobrou sezonu?

Reagovat
John Obi Mikel

Bellingham není primárně hrot, hraje ho pouze ve specifickém systému Realu

Reagovat
JeséRodriguez

No, a ten jsem právě tou svojí sestavou docela napodobil...jinak by tam teda hrát asi mohl, když tam hraje v klubu, ne?

Reagovat
Raffaello

Ty už si fakt zajdi na doučování českého jazyka. Kontext ti nic neříká dlouhodobě, vždycky si z komentáře vytrhneš jen něco, co se ti hodí, tady konkrétně poslední větu. Kane je specifický hráč, kterému to musíš ušít na míru. Stejně tak Schick je hráč, kterému to musíš ušít na míru. Oba jsou největší hvězdy svých týmů, se vší úctou e respektem k Fodenovi, Bellinghamovi a Sakovi. Když je posadíš, budeš mít těžký si to obhájit. Navíc oba to neunesou, nepřijmou roli hráče z lavičky v takovém týmu.

Reagovat
JeséRodriguez

Že mě budeš o českém jazyce poučovat zrovna ty. Podle téhle logiky má flek předplacenej na x dalších let, protože má auru největší hvězdy. Letos už ho zastínil Bellingham v Realu, pod kterého by se mohl dostat Foden a Palmer na takové variabilní AMF. Když tam můžeš dát Bellinghama místo Kanea, to je opravdu to samé jako dát na hřiště Chorého za Schicka

Reagovat
Raffaello

Ty jsi fakt demagog. Že meleš sračky ti tady píšou i kluci Z PL sekce, ale ty jsi král. V pohodě.

Reagovat
JeséRodriguez

Oni mají nějaký patent na pravdu? Btw., kde mi píšou, že melu sračky? Já jsem s nimi v pohodě, ale nějak jsem si nevšiml, že by se někdy naplnily třeba jejich prognózy na anglický triumf na MS/ME. Přes rok se tu třeba dalo přečíst, jak je Arsenal s Bayernem favorit atd. A plno dalších věcí...

Nemáš argumenty, tak začneš urážet, klasická chcanka.

Reagovat
Raffaello

Patent na rozum tu předvádíš akorát ty, ty falešná devítko.

Reagovat
JeséRodriguez

To víš, že jo, tatrmane.

Reagovat
Front hell

Tak o tom jak je Arsenal favorit tady psali ve velkém,právě fanoušci Bayernu

Reagovat
JeséRodriguez

Je to klidně možný, neříkám, že to byli zrovna fans Arsenalu.

Reagovat
JeséRodriguez

S Kanem v sestavě jí nevymyslel ještě vlastně nikdo...je to dobrej střelec, ale můžou s ním zapomenout na nějakej trvalejší presink ala Španělsko, je už taky dost pomalej a několik šancí zadrbe tím, že místo nahrávky na volného hráče si chce dát gól. Do zápasů se slabšími soupeři je to skvělé ho mít, ale v těžkých zápasech je to celkem přítěž. O tom se ostatně mohli přesvědčit i fanoušci Bayernu s Realem

Reagovat
JeséRodriguez

a vlastně i Arsenalem

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Kejn v Bayernu dal hattrick bvb, gol dal lipsku a pak dal 2 goly lipsku, arsenalu i realu dal taky po golu...na to v jakém blbém stavu byl loni cely bayern asi je kejn jeden z mála co snese nějaké měřítko...ale prostě to je jako by gruzie vyndala kviču, turci kebabogla, rakousko alabu, skoti mctoma, my šika protože se jím nehodí do systému...systém musíš podřidit největší hvězdě týmu, bohužel...jako byl by majstrštyk třeba tam dát wotkinse a vyhrát s nim euro, ale pokud by skončil 2,3,4 a vlastně cokoli mimo titulu by ho každý chtěl zabít...

Reagovat
Talker

Tak Kanea můžeš dát jako žolíka, který půjde na hřiště v 60. minutě jako první střídající, to by asi nemusel být takový problém po skupinách, zvlášť pokud bude mít na kontě 1 gol.

Reagovat
JeséRodriguez

Právě na to "musíš podřídit" ale dojedou, no.

Reagovat
Seydou Doumbia

ano to je možný, ale bez nej hvězdy to prostě nemůžeš hrát

Reagovat
kattos

Jako to že Kane nemá trofej prostě je dost i o něm

Reagovat
Seydou Doumbia

To je za mě spíš souhra náhod. Ve Spurs trofej vyhrat nejde a v Bayernu byl rok. Nevěřím že když zůstane další rok, dva tak nepříjdou v Baya trofeje.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to tu jeden borec napsal dobře... Grealish s Madisonem se teď baví na Ibize na účet stratéga Southgata

Reagovat
Talker

Tak zrovna tahle dvojice je irelevantní.

Reagovat
fenixLFC

maddison ano, ale uz od nominacie si myslim ze grealish bude chybat/chyba. on je jeden z mala co by tej lavej strane dal nejaku sirku a zaroven ma skusenosti z repre.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Talker

Jako teoreticky jo, na druhou stranu takhle můžeš mluvit i o Hendersonovi nebo Maguirem.

Reagovat
mesyas

Zrovna maddison ktery byl po zraneni totalne z formy.

Reagovat
Talker

Pokud mu z toho nevyjde, že je mizerný trenér, tak je i mizerným analytikem.

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Sony26

Možná mě někdo zasvětí, protože nějak ty zprávy kolem anglického týmu nestíhám číst ale ...proč nehraje Cole Palmer? Je zraněný? Nebo proč nedostal zatím ani minutu na hřišti? Však to je přesně ten hráč, který Anglii neběhá po trávníku: dokáže něco vymyslet a i kloudně vystřelit.

Reagovat
Miguel19

Protože je to další hráč na pozici Saky, Bellinghama a Fodena. Už i tak hraje Foden mimo svoji pozici a stojí za hovno. Z těhle 4 můžou hrát max dva. A všichni tři jsou před ním.

Druhá věc je, že ho tam pak nepošle ani na pár minut. Nicméně Southgate je sráč a spíš to chce ukopat. Takže tam dá spíše Bowena, který to asi víc odpracuje...

Reagovat
fenixLFC

zas na druhu stranu preco by ho tam posielal? tam ten problem je vacsinou systemovy. jasne, saka mal napriklad vcera tragicky zapas ale najskor tam skusis presunut fodena (ktory ked mal moznost hrat sprava tak hral dobre) alebo tam hodis bowena a tym upravis herny styl. hodit tam palmera ktory je typologicky velmi podobny ako ktokolvek koho nahradzuje je len vyplytvane striedanie ktore ti nevyriesi to ze nemas sirku a mas tam miliardu hracov co chcu loptu do nohy, idealne v rovnakom priestore.

Reagovat
Talker

On je problém, že teď je na nějaké experimenty pozdě, protože by tam byla brutální nesehranost, kdybys to chtěl teď překopat. Za mě je to fakt hloupě poskládané od toho, koho vůbec povolal až po to, koho a kde hraje.

Za mě nalevo měl být jeden LB navíc v kádru, protože byť Trippier má kvalitu a je univerzál, tak v kombinaci s Fodenem je to na hovno - ani jeden nedokáže udržet šířku. Chápu, když je druhou variantou za zdravým a fit hráčem (ideálně třetí variantou). V tuhle chvíli ale prostě je potřeba tam dát vyloženě LW, když tam je fullback. Tj Gordon tomu má asi nejblíže.

Druhou věcí pak je funkčnost Jude+ostatní. Pokud chceš mít na hřišti 2 nějaké centrální ofenzivní záložníky, tak větší smysl dává Jude+Palmer než Foden+Jude, protože zatímco Jude a Foden hrají rádi v těch levých halfspaces, tudíž si konkurují nejen v tom, že chtějí být na míči a kontrolovat hru, ale i v tom, že chtějí hrát ve stejném prostoru.

Takže mi to reálně vychází na 2 varianty v téhle situaci, kdy v obou je potřeba dát na LW Gordona:

Bez invertovaného fullbacka - ofenziva Gordon-Kane-Palmer/Saka s Judem pod nimi (je otázka, zda chceš 2 ostrá křídla) a záloha Rice-Gallagher/Mainoo.

Pokud by chtěli invertovat fullbacka (což by musel být Trippier, protože on neokáže dodat šířku), tak teoreticky záloha Rice-Bellingham-Foden/Palmer a opět s Gordonem na LW.

Reagovat
fenixLFC

s tym ze je na experimenty pozde suhlasim. ved uz pri nominacii som vravel ze mal ist grealish a mal vyhodit watkinsa (aj ked som vedel ze tu jeho ligovu formu nemoze ignorovat) a ze mal ist branthwaite. ja rozmyslam koho vlastne na LB este mohol zobrat. doughty v repre by bol vtip, rovnako ako henry, mitchell taktiez nema prilis skusenosti aby hned siel na euro a potom tam uz mas len roznych prerobenych stoperov.

ja to tu uz pisem viackrat ale vazne nechapem preco (ked uz nechce hrat gordona vlavo) neskusi aspon pocas zapasu prehodit saku s fodenom. foden je vpravo lepsi, saka by vlavo pridal sirku. ale stale by sa tym nevyriesilo kto bude nabiehat pretoze vsetci chcu loptu do nohy, saka vcera dokonca do stoje. a najma urcit co vobec chces od bellinghama, pretoze zatial tam nehra ani ako AM, ani ako hrotak a "len" sa miesa s dalsimi hracmi.

on je problem aj vedla ricea. gallagher ma vcera teda absolutne nepresvedcil a kopil tam chyb viac jak trent. a vazne nie som velkym fanusikom mainooa, ktory je proste (vo svojom veku, aby sa zas niekto nerozvasnil) nevyrovnany a ani v priprave tam nejak nehviezdil. ja by som proti tymto slabsim superom proti trentovi v zalohe vazne nic nemal, defenzivnu stranku pokojne zvladal aj rice sam ale ked nema niekoho v pohybe tak je tam uplne k hovnu. takze tam bude bud gallagher pretoze neverim ze southgate postavi bellinghama nizsie, odkial by sa jednak viac zapojil do hry, mohol vyrazat vopred s istenim a zaroven sa nemotali s kaneom a kridlami...

Reagovat
John Obi Mikel

Protože trenér je idiot a tlačí si tam raději svoje koně než hráče s kvalitou

Reagovat
Talker

Tak co si budeme povídat, prostě má na podhrot a RW 3 další srovnatelné hráče, kteří jsou zkušenější, vyhranější a sehranější s kádrem. Máš tam nejlepšího hráče PL, adepta na golden ball a tahouna týmu, co bojuje o titul už 2 roky.

Já absenci Palmera celkem chápu, byť bych to poskládal jinak.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to asi jako Francie, určitě bychom našli lepší hráče než Upa nebo Rabio, ale prostě to jsou klíčovi hráči v systému Dešampa tak hrajou.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Raffaello

Reagovat
kattos

Reagovat
Miguel19

Tak zrovna Saka a Jude byli v prvním zápase nejlepšími hráči Anglie...

Reagovat
Gunner14

Oba dva pravidelně patří k těm nejlepším, když Anglie hraje. Ale EF tactitos ti to vysvětlí líp

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kiss Me Polka!

Southgate post match conference: "He's (Trent) had some moments where he's delivered what we thought he would. We know it's an experiment. We know we don't have a natural replacement for Kalvin Philips. We're trying different things and at the moment we're not flowing as we'd like."

bez kalvina prostě nejde hrát dobrý fotbal no

Reagovat
h8_sfatto

individuální síla tam je, ale týmovost stejně jako v celé jejich lize chybí, pak je poráží v pohárech týmy s 15x menším rozpočtem a na mistrovství jim musí pomáhat rozhodčí (viz. 4x poškozená Itálie při posuzování hry rukou na minulém ME) a chování fanoušků, kteří by měli být vzor pro Evropu ? udělat tohle my nebo balkánci, tak už jedeme domů, co vše se toleruje anglánům, při tom po Rusech to jsou největší burani Evropy

Reagovat
Talker

Slušný trolling

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie nemá kromě Shawa a Chilwella jiné LB, když tam dává Trippiera přes nohu a čeká že se Shaw dá dohromady aspoň na play off

Reagovat
r.mrazik

tenhle typek,co dokazal akorat sestoupit s middlesbrough (doprdele to je nazev mesta) tak dela analyzy narodaku a uz druhy zapas hraje v zaloze Trenta a vymlouva se na hrace,ktereho pred dvema lety ani nestavel...komik

jinak situace Džůd a Foden je podobna situaci Lampard a Gerrard, kdy museli hrat oba a stalo to za hovno...

vsichni tam chteji mic do nohy a neni tam zadny bezec...sokolí tragéd

Reagovat
VP85

2 zápasy, 2x nic přesvědčivého a to je kádr jak víno. Tihle si na medaile nesáhnou.

Reagovat
Novak.Usykovic

Banks > Pickford

Moore > Stones

Bobby Charlton > Bellingham

Ball > Foden

Hurst > Kane

Zlatá generace byla za Charltona. To je nejlepší anglický fotbalista všech dob.

A není náhodou, že žádný anglický manažer nevyhrál PL. Nejlepší angličtí trenéři jsou ze 60., 70. a 80. let.

Tahle generace má Bellinghama, Saku, Kana a Fodena. Výborní hráči, ale na zlatou generaci se nechytají.... a bez kvalitní obrany, brankáře jsou kompletně v loji.

Zatím se mi nejvíce líbi Španělsko a Německo.

Reagovat
Biozdenda

Druhy nejhorší tým turnaje, kdyz prijde na pomer hracske kvality a predvedene hry. Kdyz jsem se zacinal divat na fotbal, tak se hrozne razilo, ze v Anglii se hraje rychle, ciste, fer a nesimuluje se. Od prichodu Southgata se da rict, ze dochazi k uplnemu popreni tehle teorie a Anglie hraje nejen odporne, ale zcela pragmaticky sbira fauly prifilmovavanim, az regulernimi divy a uplne zabiji fotbal. Kdyby takhle hral tym bez kvality, kteremu nic jineho nezbyva, tak by se dalo rict, ze asi ok, ale takhle.. preju jim vyrazeni pri první příležitosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele