Anglie porazila Argentinu a je blízko osmifinále

07.06.2002, 19:35
Aktuality
Anglické reprezentaci se povedla odplata za minulý šampionát. Ve Francii totiž vypadla v osmifinále právě s Argentinou. Smutným hrdinou byl tehdy David Beckham, který byl vyloučen a angličtí fanoušci vinili z vyřazení právě jeho. Odplata se podařila nejen Anglii, ale i samotnému Beckhamovi. Z velkého nerozvážného talentu se za čtyři roky stala velká hvězda a byl to právě on, kdo před přestávkou proměnil penaltu a zajistil pro Anglii nejtěsnější vítězství 1:0.

Favoritem byla před zápasem Argentina, která byla před šampionátem pasována na jednoho z hlavních favoritů celého turnaje. Vítězství Anglie je trochu nečekané a dost zamotalo situaci ve skupině F. Před posledním kolem vedou překvapivě Švédové se čtyřmi body. Druhá je právě Anglie, má také čtyři body, ale při stejném rozdílu skóre méně vstřelených gólů. Třetí Argentina má body tři, čtvrtá Nigérie je bez bodu a bez šance na postup. Jednou nohou v osmifinále je Anglie, v posledním zápase se slabší Nigérií jí stačí bod, za určitých okolností si může dovolit i prohrát. O druhé postupové místo se pravděpodobně ve vzájemném duelu poperou Švédové s Argentinou, Švédům stačí remíza. Favoritem ale bude určitě Argentina. Rozhodující zápasy se hrají 12.6.

Podrobný komentář k zápasu Argentina - Anglie včetně pozápasových reakcí některých aktérů najdete zde.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele