Anglii hrozí další oslabení

25.05.2002, 16:13
Aktuality
Anglické reprezentaci asi pro letošní mistrovství světa není moc přáno. Den poté, co z týmu kvůli zranění vypadl Danny Murphy, se v tréninku zranil i gólman David Seaman. Naštěstí pro tým Albionu to ale podle kouče Erikssona není nic vážného, Seaman ale přesto vynechá poslední přípravný zápas, který angličasé sehrají s Kamerunem. Místo něj se mezi tyče postaví brankář Leedsu Nigel Martyn.

Proti Kamerunu nenastoupí ani Seamanův spoluhráč z Arsenalu Ashley Cole, který má problémy s kolenem. Nicky Butt z Manchesteru, který měl také problémy s kolenem, už sice začal trénovat, proti Kamerunu ale pro jistotu ještě nenastoupí. Mnohem více Erikssona trápí zranění Davida Beckhama a Kierona Dyera. Beckham by měl být v pořádku, ale podle Erikssona musí být to konce května absolutně fit, aby mohl nastoupit 2.6. proti Švédům. Kieron Dyer také bojuje s poraněným kolenem a pokud se nedá natolik dohromady, aby mohl nastoupit alespoň do druhého zápasu ve skupině (7.6. proti Argentině), pojede domů a nahradí ho pravděpodobně Damien Duff z Blackburnu.

Termín pro uzavření nominací, který FIFA stanovila na 21.5., už sice byl, pokud ale někdo nemůže hrát kvůli zranění, může být nahrazen jiným hráčem. Ale jen do prvního června, poté nemůže být nahrazen už ani zraněný hráč. Do té doby se tedy Eriksson musí rozhodnout, jestli ponechá v týmu Dyera, nebo jestli povolá někoho jiného.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele