ARAGONES I PŘES VÝHRU NESPOKOJEN

25.03.2007, 22:38
Aktuality
Moc často se nestává, aby trenér byl nespokojen po vyhraném utkání. Kouč španělského národní mužstvo Luis Aragonés však je i přes výhru nad Dánskem rozpačitý ze hry svých svěřenců. Španělsko včera v pozdních hodinách i bez distancovaných obránců Sergia Ramose a Carlese Puyola udolalo Dány 2:1.

V úvodu aktivní Dány oslabil ve dvacáté minutě hry Niclas Jensen, který si během tří minut připsal dvě žluté karty a musel předčasně do kabin. Ztráta jednoho hráče v poli byla znát, španělskému týmu se hrálo lépe a do poločasu vedl 2:0 díky brankám valencijských útočníků Fernanda Morientese a Davida Villy. Hned zkraje druhého dějství sice snížil Michael Gravgaard, ale domácí celek se uchýlil k úporné defenzivě a svůj jednobrankový náskok bránil až do konečného hvizdu.

Aragonés byl po utkání viditelně zklamán výkonem svých oveček a na tiskové konferenci řekl, že nejlepší na dnešním utkání byly dva góly v síti Danů. "Měli jme štěstí, že jim byl vylučen jeden hráč. Jediné, co jsme dnes předvedli, byly naše dva góly, nic víc." Stratég pokračoval v kritice i nadále: "Nechápu moje hráče, že za stavu 2:0 se jim rozklepou kolena. Domluvili jsme se na tom, že budeme držet balon, nahrávat si a hrát na protiútoky, abychom rozhodli zápas."

Ovšem slova Aragonesé o přestávce vyšla vniveč, protože po brance Granvgaarda se jeho svěřenci zatáhli do obrany a tuze bránili výsledek. "Mužstvo určitě není takové, jako jsme viděli ve druhém poločase, byli jsme hodně nervózní, a to se nesmí stávat, nakonec jsme měli i to potřebné štěstí," vysvětlil lodivod Španělska. Dále si Aragonés stěžoval na zbytečné ztráty míčů hráčů v záložní řadě a byl i konkrétní: "Nemůžeme si dovolil ztrácet balony uprostřed hřiště tak lehce, jako to předvedli David Silva, nebo Andres Iniesta. To není normální, že jsme hráli tak špatně ve druhém poločase. Chvílemi jsem hráče vůbec nepoznával. Jsem šťastný, že jsme nakonec vyhráli, ale je také pravda, že nám naši soupeři sebrali hodně sil a nadělali spoustu problémů," ukončil tímto svoji řeč Aragonés.

K utrápenému vítězství se vyjádřili i hráči. "Nervozita nás přepadla po jejich brance na 2:1, po situaci, kterou jsme si několikrát ukazovali na videu, i přes to, že jsme věděli, že mají výborné hlavičkáře, nechali jsme si tak dát gól," uvedl střelec první branky Fernadno Morientes. Jeho klubový kolega z Valencie David Silva řekl: "My jsme zvládli tuto těžkou zkoušku a nyní přišel čas se soustředit na další utkání, ale Dánové byli výborní, mají silného týmového ducha. Body jsou doma, a to je nejdůležitější, vítězství nám dodalo sebevědomí a z toho důvodu jsme ohromně šťastni."

Své si k utkání řekl také trenér Dánska Morten Olsen, který ví, že vyloučení Jensena připravilo jeho mužstvo o lepší výsledek: "Když se hrálo 11 na 11, hrálo Dánsko lepší fotbal. Ztráta hráče pro nás byla velkým oslabením a zkušené Španělsko toho dokázalo využít."

Španělé jsou v tabulce skupiny D se šest body na čtvrtém místě s jedno bodovou ztrátou na svého včerejšího soka.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Má pravdu.

Navíc je jasné, že Španělé minimálně další 4 roky nic nevyhrají, protože ten mančaft je zase napůl nový, což tak trošku nechápu .

Reagovat
Xavi

Napůl nový? Koho jiného bys povolal?

Reagovat
smazaný uživatel

narážím na to, že Aragones dělá až moc změn, ve šp. repre si na sebe hráči musí zvykat, je tam více rivality než jinde, na MS byl kádr velice perspektivní a kdyby zůstal 4 roky pohromadě, tak mohl něco dokázat, teď jsou tam ale zase změny a začíná se skoro odznova, takhle se zase nic nevyhraje, přijde další trenér, ten si povolá svoje "koně" a Španělé zůstanou věčně talentovaným týmem, kterého sráží časté změny v týmu, jenž se tak nikdy nemůže pořádně semknout...

Reagovat
Xavi

Tak jako nic proti, ale vůbec si mi neodpověděl. Řekl si, že ten tým je napůl nový, což není pravda a nacož jsem reagoval. Taky sem se ptal koho by si povolal nového?

To co si napsal je sice celkem pravda, ale když mají takový velký výběr hráčů, tak je mají přehlížet (např. Silva) a dávat tam pořád ty stejné? To už by vůbec nedělalo dobrotu. Dělat trenéra španělskému nároďáku = nic jednoduché. ALE každopádně : Aragones ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Angel, Javi Navarro!!!, Silva, Morientes!, Angulo!!!, Puerta!!!, Oubiňa!!!, Arizmendi!!! - zbytečně moc nových, pořád hledá ideální sestavu, ale takhle ji nikdy nenajde...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Silva a Moro tam maj být!!!!!!!

Reagovat
Xavi

Tak Angulo s Morientesem jsou už staří známí v repre. Vím, že si to srovnával podle MS. A ti ostatní jsou tam podle mě zaslouženě. Jinak viz. výše.

Reagovat
HOST*venab

no raula přece

Reagovat
HOST*venab

a valdeza do brany

Reagovat
HOST*

koho to zajímá

Reagovat
Xavi

Tvoje přispěvky? Můžu tě ujistit, že opravdu nikoho. Pak už jen zbývá - Proč tady vůbec píšeš?

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

to je dobrej skandál s těma prostitutkama, co ale pak asi dělaj španělé?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

ale aspoň je polehčující okolnost že v tom neuměj chodit, když ty holky byli docela hodně nic moc hlavně ty odbarvený blondýny

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Za 41 táců bych si taky představoval něco jinýho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele