Araújo musí se stehenním svalem na operaci, mimo hru bude minimálně čtyři měsíce

16.07., 10:41
Aktuality
Ronald Araújo (© AFP)

Barcelona na trhu mlčí a zatím nezískala žádnou letní posilu, místo toho naopak o jednoho hráče přišla. Dlouhodobě bude mimo hru Ronald Araújo, uruguayský obránce si nedávno poranil stehenní sval a problém je mnohem vážnější, než se na první pohled zdálo.

25letý fotbalista nedohrál čtvrtfinále jihoamerického šampionátu proti Brazílii, zranil se během prvního poločasu a hned se mluvilo o šest až osm týdnů dlouhé absenci. Pauza nakonec bude delší, Araújo musí na operaci a nezahraje si minimálně čtyři měsíce.

"Vyšetření potvrdila vážné zranění stehenního svalu," sdělila Barcelona v oficiálním prohlášení.

"Odcestuje do Finska a tam se za přítomnosti klubových lékařů podrobí operaci, kterou provede doktor Lasse Lempainen. Po chirurgickém zákroku bude upřesněna doba absence," uvedl dále katalánský celek.

Araújo působí v Barceloně od srpna 2018 a zdravotní problémy má poměrně často. Kontrakt mu běží do června 2026 a v uplynulých měsících se spekulovalo o jeho budoucnosti. Barcelona má v plánu spolupráci prodloužit, pokud by se to nepodařilo, je připravena fotbalistu prodat.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Kejza

achjo

Reagovat
Petrinho17

Na stopéra neuveriteľne často zranený...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

ou

Reagovat
Kluivert9

Nová sezóna už se sere a to ještě nezačala

Reagovat
LAM

Já už se konečně těšil, že budeme mít kompletní tým a Flick s tím bude něco moc udělat, ale sere se to poslední roky neuvěřitelně. Zatím se na novou sezonu není proč těšit.

Reagovat
patas92

Araujo a Gavi out minimálně do prosince, De Jong a Pedri někdy do září. Cubarsi s Ferminem pojedou na OH. Spíš nebude s kým hrát než že by byl kompletní tým

Reagovat
JeséRodriguez

Gavi fakt až do prosince?

Reagovat
patas92

Teď čtu že snad září/říjen. Myslel jsem, že to má ještě na dýl. Ale i tak.

Reagovat
JeséRodriguez

Toho je fakt škoda. I ten Pedri by mohl dát aspoň 3 sezóny po sobě. V plné palbě by to mohly být pěkné konfrontace s Realem, kdyby fakt přišel ten Nico

Reagovat
patas92

Reagovat
MarcoBanco

To budete začínať sezónu s Gundom, Ferminom, Torrem a Romeum? Ak teda nikto do stredu nepríde

Reagovat
patas92

Torre si dneska něco zlomil a jde na operaci Ale s ním se spíš nepočítalo že by zůstal.

Reagovat
MarcoBanco

Tak to je fakt prdel.. Ešte ani sezóna nezačala a už 3-4 klúčoví hráči zranení.. Snáď sa teda z toho vylížu čo najrýchlejšie

Reagovat
patas92

Prodat ho příští léto by měla být první věc na programu

Reagovat
Cracker10

Vybornej hrac, ale pokud byla velka nabidka mel se prodat, bohuzel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele