Arbeloa: Bylo to nelidské, ale teď jsem rád, že jsem tady

28.03.2008, 09:29
Aktuality
Alvaro Arbeloa vzpomíná, jak byl úplně ztracený, když přišel před 14 měsíci do FC Liverpool. První týdny pod Rafaelem Benítézem se nebál dokonce označit za nelidské. Ve středu se mu ale vytrvalost vyplatila. Při vítězství Španělska nad Itálií si připsal první reprezentační start. Kromě toho také odkryl, jak to chodí v kabině Liverpoolu.

"Když jsem přišel byl jsem úplně mimo. Jediné, co jsem pořád dokola slyšel bylo, jak všechno dělám špatně. Od basketbalového tréninku až po to jak hraju fotbal," vzpomíná Arbeloa na těžké začátky pod koučem Benítézem. "Pak jsem se ale zabydlel a dnes jsem moc rád, že jsem v tak dobře zajištěném klubu," dodává Arbeloa, který byl odměněn za tvrdou práci pozvánkou do španělské reprezentace.

"Je to zásluha tvrdé práce, všechno probíhá vevší vážnosti, legrace přichází na řadu až když jsme mimo hřiště," vykládá Arbeloa.

A kdože je pravým lídrem mužstva? "V kabině je to Jamie Carragher. Má podobnou pozici jako před lety Fernando Hierro v Realu Madrid. Všechno poslouchá a obhlíží a pak nás informuje o tom, co se kde děje," pokračuje Arbeloa v odkrývání zákulisí Liverpoolu.

"Na hřišti je jasným šéfem Steven Gerrard. Přirovnal bych ho přístupem k Zinedinu Zidanovi. Je to takový tichý génius, který nechce být středem pozornosti. V tréninku jde ostatním příkladem a když je potřeba neváhá podat pomocnou ruku," vysekl Arbeloa poklonu kapitánovi Reds.

Z daších spoluhráčů zmínil Arbeloa ještě Fernanda Torrese, o němž si myslí, že by mohl získat cenu pro nejlepšího hráče sezóny. "Cristiano Ronaldo je letos ve skvělé formě, podobně jako Joe Cole nebo Alex Hleb z Arsenalu, ale Torres pro nás vystřílel spoustu bodů, zasloužil by si ocenění," vyjádřil Arbeloa podporu svému krajanovi.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
daewa

jo určite si Torres zaslouží ocenění pro nejlepšího hráče na ostrovech... to sotva! Pokud letos Ronaldo nevyhraje Zlatej míč tak to je fraška, no i když to byla i loni a dlouho předtím...

Reagovat
smazaný uživatel

Za to jakej je Ronaldo člověk bych mu to nedal, to Torres je daleko skromější a má nos o hodně stupínků níž. Modlim se, aby to Ronaldo nevyhrál.. pokud to tak dopadne, tak to beru jako frašku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

A to soudis podle toho,co vidis v telce,nebo ho znas osobne??? A mimochodem,zlatej mic je o fotbale a ne o povaze.

Reagovat
smazaný uživatel

navíc ten manekýn je naprosto stejná metrosexuální bukva jako Ronaldo.........fakt se upřímně bavím když tady děcka řeší jeho "povahu".....

Reagovat
Devil

Reagovat
Shevchenko

Ještě si pamatuju jak tady mere říkal, že je to nejhorší hráš Realu za posledních 5 let a že se na jeho kiksy v PL těší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší hráč Realu za posledních 5 let? A co Helguera?

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Niekde tam kde je teraz Torres a Cristiano R. mohol byť aj Reyes.Keby nebol dišiel ako zbabelec.

Reagovat
smazaný uživatel

C. Ronaldo ??? no myslím že ikona futbalistu by sa mala brať aj z ludského hladiska.. a C. Ronaldo je namyslený ,arogantný aj ked výnimočný.. ale na Zidana sa nechytá,,tak isto ako na Raula ktorý su osobnostami aj z vnútra,, futbal nieje len o klučkách ..môj názor.. a torres sa má tiež ešte vela čo učiť.. ale určite ho viac beriem ako C. Ronalda.. (to má byť vzor mladým ??

Reagovat
Devil

A proc by nemel byt vzorem?Co udelal tak hroznyho?Ze pada vic jak je zdravo?To v Italii,Spanelsku,Portugalsku je na denim poradku,tam simuluje kazdej druhej.Zajimalo by me podle ceho soudis ze je namysleny a arogantni???Podle toho jak se tvari kdyz da gol?A pokud jsis jeste nevsiml,tak jeho fotbal neni jen o klickach,ale predevsim i o golech,coz je hodne dulezita vlastnost hrace a o to jeste vic kdyz je nej strelec PL a LM z pozice zaloznika!Na Zidana se chytat ani nemuze vzhledem k jeho veku,ale ma dobre namireno k tomu,aby byl i lepsi jak Zizu.Ja Ronalda taky moc nemusim,ale to co jsi napsal je blbost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele