Argentinec Zárate odmítl nabídku hrát na MS za Chile

12.03.2014, 13:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za tohle urcite zaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Dobrej hráč

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

mezimozek

Reagovat
Talker

Celkem odvážné, ve 27mi odmítnout jinou repre, každopádně je to skvělé, že každý není prodejná děvka

Reagovat
blade115

Proč prodejná děvka? Mi na tom nic skvělého nepřijde, takhle se na šampionát pravděpodobně nepodívá. A za čtyři roky už tuplem ne ... Je fajn, že si jde za snem, ale zas je potřeba být trochu realista - přes tu konkurenci v argentisnkým nároďáku se tam jen stěží dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Je to Argentinec, tak proč by mel hrát za Chile? To může nejakej průměrné spanel hrát za Gibraltar. Protože se mu tam narodila babička a jinak s tou zemi nemá nic společného...

Reagovat
blade115

Je to normálně dle regulí, je sice Argentinčan, ale původ má jak v Chile, tak v Itálii, tak proč by je nemohl reprezentovat?

Reagovat
Talker

Zákony a regule nejsou kopii morálky... Morálně je prostě pochybné reprezentovat zemi, se kterou nemáš žádný vztah... Nebo pokrytecké, nazvi to jak chces

Reagovat
blade115

Neříkám, kdyby se jednalo třeba o prarodiče, tak už mi to přijde mimo, ale v případě rodičů to prostě chápu. Sám v těch zemích určitě nějaký ten čas strávil a to, že k nim nemá žádný vztah, jen odhaduješ. Fakt tam nevidím takovou morální necitlivost.

Reagovat
kubys

Co to je zas za blbost, narodil se v Agentině, žil odmala v Argentině, cítí se být Argentincem. To jestli byl dva měsíce v roce v Chile nebo v Itálii jsou zcela nepodstatné.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to podstatne moze byt aj nemusi byt, ja ked mam vztah k eskymakom a citim sa byt scasti eskymakom, tak budem reprezentovat eskymacku ladovu republiku, tu islo len o to, ci ma zaujem reprezentovat alebo nie, a keby to prijal, neznamena, ze musi byt predajna devka, lebo mu do hlavy nik nevidi a jeho emocie nik nepozna

Reagovat
blade115

Reagovat
blade115

Mi jde ale obecně o to, proč by takový člověk nemohl reprezentovat raději tu zemi, kde má původ. Dobře, dejme tomu, že on se teda cítí Argentincem, tak ať teda čeká na pozvánku od Argentiny, ale třeba nějaký černoch, co se narodil v Česku, ale má rodiče z Nigérie, proč by nemohl reprezentovat Nigérii? Jde mi zkrátka jen o to, proč když jseš podle občanky Argentinec/Čech/Gruzijec, tak nemůžeš hrát za zemi, odkud pochází tvá rodina.

Reagovat
Azazelo RD

Mně by vadilo už jen to, že v roce 2007 poslouchal na hřišti v dresu Argentiny argentinskou hymnu a teď by v roce 2014 potil krav za Chile. Dobře, že do toho nešel.

Reagovat
blade115

Nj, tak pokud už hrál za mládežnický tým dané země, tak by asi dres měnit neměl. Ale jinak v tom nevidím problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Reálnější příklad - Německý Turek. Pokud vyrůstal v Německu v nějaké turecké čtvrti, doma se mluví turecky doma, ve škole atd německy, tak mi to přijde logické, že si může vybrat. Ale Nigerijec, jehož matka se přestěhovala do ČR, žije podle českých zvyklostí, doma se mluví česky, neumí Nigerijsky (?), tak proč by měl reprezentovat Nigerii? Protože nemá kvalitu na Českou repre?

Reagovat
Azazelo RD

Wtf, ještě aby nigérisjky uměl, když se tam se mluví anglicky, hausa, yoruba, igbo nebo fulani!

Reagovat
Talker

Nevím, jak se tam mluví, proto tam je za tím otazník v závorce. Každopádně tam bude množství lokálních dialektů, které se používají.

Reagovat
Azazelo RD

Taky jsem to myslel ironicky, ani nevím, jestli to mají na wikipedii správně.

Reagovat
blade115

Ty se ptáš proč by měl, ale já se ptám, proč by nemohl? To je to, o to mi tu celou dobu jde.

Reagovat
Talker

Jasně, z pohledu současné doby klidně můžeš hrát i za zemi, kde ses nenarodil, se kterou nemáš nic společného, jen ztěží zvládáš její jazyk a dostaneš občanství, protože jsi tam žil 5 let, někdy i méně. Záleží, jak to je nastavené. Takže samozřejmě může, protože to není proti pravidlům. Ale mě to přijde jako nemorální, neetické, nesmyslné nebo si to nazvi jak chceš.

Já píšu o tom, že by neměl, protože z mého pohledu by neměl. Ty píšeš, že může. Ano, může, ale nevidím důvod, proč by měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak by celé mezinárodní měření sil pozbylo na významu...

Reagovat
blade115

Mohl bys to, prosím, rozvést? Docela by mě zajímalo, jak by Zaráteho volba reprezentovat Chile zbořila podstatu mezinárodních zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole,vy jste jak debilové,ano může,ale je dobře,že to neudělal,děje se to a já jsem proti,protože když proti sobě budou jednou stát týmy Islandu a Rakouska a mezi 22 hráči základní sestavy nastoupí 5 Turků,4 Nigérijci,3 Alžířani,3 Ghaňané,2 Albánci,2 Číňani a po jednom hráči narozeném na Islandu,v Rakousku a v Grónsku,tak to bude zbytečné,nebude stačit klubový fotbal?A už dost,to je jak s koněm se bavit.Odmítám řešit hovno,které se i po 30 rozšlehání v mixéru nezmění v čokoládovou pěnu,ale bude to furt jenom hovnová pěna...

Reagovat
blade115

Tak proč ses do téhle diskuze vetřel, když odmítáš diskutovat? ...

Vy jste hodně zvláštní tlupa.

Reagovat
Talker

Ve chvíli, kdy nějakou zemi budou reprezentovat hráči, kteří nemají k té zemi vztah, pomalu nemluví jejich jazykem, tak mi to nepřijde jako reprezentace, ale jako jiný klub. Samozřejmě, že některým to bude u prdele a bude jim záležet jen na výsledcích. Mě by ale sralo, kdyby za nás hrál Bony a Kweuke v útoku, Mahmutovič pod nimi atd. To potom není česká repre, ale směska hráčů, kteří to používají jako cestu dostat se do lepšího klubu.

Reagovat
blade115

Děláš ale jako kdyby to byl případ každého druhého hráče ... A Bony s Kweukem sem vůbec nepatří, to je něco trochu jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Nebudu si to nazývat nijak.

Opět je tu otázka "proč by nemohl?", tentokrát ale v jiném smyslu. Proč by se nemohl cítit víc Nigérijec než Čech, když jeho máma s tátou jsou Nigérijci, jeho děda s babčou žijí v Nigérii jako Nigérijci a všichni příbuzný jsou rovněž Nigérijci? Zkrátka a dobře, v životě je tolik situací, kdy ten člověk může mít dobrý důvod dát přednost zemi, kde má kořeny, před tou, kde se narodil. A já to odmítám vidět jako nějakou nemorálnost, neetické chování nebo blbost. Dají se vymyslet třeba i případy, kdy člověk bude reprezentovat svou původní zemi, protože tím chce vyjádřit podporu zemi (např. Žid, teď Ukrajinec,...). Je fakt dementní všechno to naházet do jednoho pytle a říct, že je to zavrženíhodné, že to prostě musí fungovat tak a tak a nazdar.

Reagovat
Talker

Dobře, napíšu to ještě jinak - osobně bych prostě nechtěl, aby naší zemi reprezentoval někdo, kdo k ní má minimální vztah. Tohle není až tak chyba hráče, ale naopak té země, že je ochotná se tak trošku zaprodat kvůli lepším výsledkům.

A proč je to dementní? Protože chci, aby Česko reprezentovali Češi? A tím myslím klidně i Gebreho nebo kohokoliv jiného, kdo má vztah k ČR. Nechtěl bych, aby za nás hrál třeba Kweuke nebo někdo jiný, kdo sotva umí česky.

To je prostě můj pohled na věc. Z mého pohledu je to prostě zavrženíhodné kšeftování s repre a Zarate sice nepojede na MS, ale alespon může říct, že je opravdu Argentincem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Jedeš furt dokola. Já se tě pořád ptám (a pořád jsem nedostal odpověď), proč by ten hráč nemohl mít k zemi svého původu větší vztah než k zemi, kde se narodil?

Víš, ono to celé je o tom ,že to podle mého vidíš hrozně černobíle a na to jsem ostatně chtěl poukázat. Já tvému pohledu na věc rozumím a do velké míry s tím souhlasím, jen ale nechci, aby se na to koukalo takhle omezeně. Jsou totiž případy, kdy tahle věc má své opodstatnění a nezaslouží si být nazývána kurevstvím. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

No to se právě neshodnem a proto v téhle diskuzi nemá cenu pokračovat,já i talker jsme řekli co si o tom myslíme a to ty si jedeš svoje jak kolovrátek...Ano když se někdo cítí třeba Rómem a žije v Anglii tak ať reprezentuje třeba Cigánské království,ale když je někdo z Afriky,jako ten Guédé a udělají z něho Slováka,tak s tím nesouhlasím,Zárate kdyby hrál od juniorů za Chile tak by hrál za Chile,ale cítí se Argentincem,rozhodl se pro tuhle zemi,získal s ní hodně ceněný titul mistrů světa dvacítek a je správně,že se teď nerozhodl hrát za Chile.Střeštík.Třeba kopyto Střeštík hrál taky v juniorských repre za Slovensko i ČR,jako proč?

Reagovat
blade115

"Ano když se někdo cítí třeba Rómem a žije v Anglii tak ať reprezentuje třeba Cigánské království,"

No vidíš, o tohle celou dobu šlo. Jsem rád, žes to uznal (i když jsem teda ani nereagoval na tebe, abychom se neutopili v hovnové pěně).

Nevím, do jaké míry ti došlo gró téhle diskuze, ale jsem rád, že se teď oba můžeme v klidu rozejít, protože už není co dál řešit. Teď ještě Talker.

Reagovat
Talker

Tak mě je jedno, kde se narodil. Ale pokud se necítí být Chilanem, tak proč by měl reprezentovat Chile? Kvůli prestiži? Lepší karieře? Aby si kopl na MS? Od toho z mého pohledu prostě repre není.

Reagovat
blade115

Opusť už toho Zaráteho, proboha. Bavíme se tady už nějakou dobu obecně...

Reagovat
Talker

OK, obecně - pokud se hráč cítí být Turkem, tak se klidně mohl narodit v Německu. Nebo Němec v Turecku. Cokoliv je pravděpodobnější. Je mi uplně u prdele, co je to za příklad. Pokud ten hráč reprezentuje jen z důvodu, že z toho má prospěch jeho kariera a nic k té zemi necítí, tak mi to přijde zvrácené. At už od asociace nebo od hráče.

Reagovat
blade115

Výborně, cítím, že jsme konečně našli společnou řeč - jak neuvěřitelné.

Teď bys mi mohl být užitečný a říct mi, jak se jmenoval ten film, o kterém jsi tu před časem mluvil - chlap se probudí ve vlaku při nějaké nehodě, pak nějak snad cestuje časem či co a vyšetřuje případ nějakého bombového atentátníka. Tenkrát mě to zaujalo, dokonce jsem si četl recenzi a teď bych si to chtěl pustit, bohužel si nemůžu za boha vzpomenout na název...

Reagovat
Talker

"talkers chlap se probudí ve vlaku"

Tohle si dej do googlu a vyhodí ti to jméno filmu...

Reagovat
blade115

Dík.

Reagovat
Talker

P.S. to není vtip, ale fakt to funguje.

Reagovat
blade115

Však vidím, našlo mi to.

Reagovat
Talker

Jinak u mě to bylo od začátku jasně dáno tak, že jde o to, že člověk by měl mít jednu zemi, kterou chce reprezentovat. Viz to, co jsem psal o Turkovi - je jedno, jestli se narodí v Německu nebo v Turecku, ale o to, ke kterému národu patří a ke kterému cítí sounáležitost.

Reagovat
JozkokozleJ

O tom ale clovek nemusi mat jasno. A dokonca v priebehu zivota sa to moze menit. Si mozno ovplyvneny svojim vnimanim skrze Cecha ako poleno. Ale uz len taky Guede je ukazkovym prikladom. Jeden rodic z Francuzska, druhy z Toga, on narodeny v Nemecku. Mozme sa len dohadovat, cim sa do doby odchdou na Slovensko citil najviac, co ho ovplyvnovalo (Mohlo trebars i to, ze mu bolo vytykane, ze on nie je pravy Nemec). Potom stravil 5 rokov na Slovensku a je prirodzene, ze k Slovensku sa mu vytvoril nejaky vztah. Reprezentuje Slovensko a ja na tom nevidim vobec nic nespravneho.

Blade115 sa snazil vysvetlit, ze na tieto pripady nemozno pouzit sablonu cierna/biela. A uz vobec nie, ked sa bavime o pocitoch, moralke a veciach, ktore maju obrovske mnozstvo odtienov.

Reagovat
smazaný uživatel

Bla,bla,bla,právě Guédé je tím pravým příkladem,který se mi nelíbí,ale hádat se s tebou nebudu,jsi inteligentnější než já,to nepopírám,ale nemáš patent na rozum a často se zamotáš,že vlastně ani nevíš co je správné,hlavně,že nad tím můžeš do nekonečna přemýšlet nebo obhajovat špatný názor nekonečnýma argumentama.

Reagovat
JozkokozleJ

Tato tema ma vzdy vyprovokuje k reakciam, ale inak sa do dlhych a mimofutbalovych diskusii na EF snazim nepustat, lebo je to akurat strata casu (viz tvoja strata po "negole" Baniku proti Plzni ). Preto neviem, podla coho sudis, ze mam dolarovsky syndrom nieco nadhodit a potom to nezmyselne obhajovat a argumentovat len aby som argumentoval.

Ohladom zmien obcianstva mam konstantny nazor a zatial ma nikto nepresvedcil, ze by bol hlupy. Samozrejme, ani ja nie som fanusikom vylozene ucelovej zmeny obcianstva, ale Guedeho ziadost o slovenske obcianstvo bola naprosto opravnena.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem neřekl,že máš dolarovský syndrom,nepřemýšlej zs tak moc nad každým slovem,které někdo napíše A ten negól mě sere doteď,ikdyž momentálně mě sere víc neodpískaná penalta,po jasné ruce příbramského obránce za stavu 0-0,ale to jsem tak nehrotil,nechtěl jsem celé odpoledne diskutovat s někým,kdo mi bude tvrdit,že to byla nastřelená ruka Nesouhlasím s tím Guédém atd.,nemá cenu se pouštět do nějaké další diskuze,protože tě prostě nepřesvědčím,zákony to umožňují,tečka.Mě se to nelíbí,tečka.Máš jiný názor s kterým já nesouhlasím,ale dokážeš si ho dobře obhájit,no studuješ správně

Reagovat
blade115

No ano. Dokážu si sice představit i případy, kdy by byla změna dresu akceptovatelná, ale těch je ve skutečnosti pomálu.

Nicméně, celá diskuze se odvíjela od toho, že jsi nejdřív nechtěl akceptovat to, že někdo může považovat za vlast zemi, kde se nenarodil, ale odkud pochází. To je celé. Jsem rád, že to není další z Mourinhovských debat a konečně jsme se nějak shodli. Tak to má být.

Reagovat
Talker

"Reálnější příklad - Německý Turek. Pokud vyrůstal v Německu v nějaké turecké čtvrti, doma se mluví turecky doma, ve škole atd německy, tak mi to přijde logické, že si může vybrat. Ale Nigerijec, jehož matka se přestěhovala do ČR, žije podle českých zvyklostí, doma se mluví česky, neumí Nigerijsky (?), tak proč by měl reprezentovat Nigerii? Protože nemá kvalitu na Českou repre?"

Můj cca 5. příspěvek v diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Anóóó a Severní Mariany se stávají mistrem Oceánie když porazili Nový Zéland 1-0 po krásné akci,kterou založil Davor Kukec,který fenomenálně našel unikajícího Petra Švancaru,jenž před prázdnou bránu předložil tutovku skórujícímu DePetrisovi!!!

Reagovat
JozkokozleJ

A teraz z toho vytvor pravidlo, ktore by sa dalo pouzit plosne bez toho, aby hrac nemusel pred komisiu FIFA na preskusanie jazyka, narodnych zrucnosti a kto vie coho dalsieho, s cim si ty spajas opravnenost reprezentovat.

A to vyssie, ze moralka, to nemozes predsa mysliet vazne? Ani z pohladu moralky nie su veci ciernobiele. A to este nepisem, ze pojem moralka je velmi nekonkretny. Od toho su pravidla.

Reagovat
Talker

Samozřejmě, že to není jednoduché a ani proveditelné. Leda že by se vzdal v takovém případě ostatních občanství, aby dokázal, že ta země je "jeho země".

Ale to je fuk, je to prostě můj pohled na etiku u reprezentací, kdy se z toho stává pomalu klubový fotbal a zemi reprezentují lidi, kteří neumí jejich jazyk, ale do "své" repre by se nedostali, tak hrají za jinou.

Reagovat
kubys

*Itálii, je

Reagovat
Talker

Já osobně jsem proti. Jde mi o to, že pokud hráč reprezentuje nějakou zemi, měla by to být země, kde se cítí být doma, která je prostě "jeho". Proč by měl reprezentovat Chile, odkud je jeho matka a on tam strávil v dětství max dovolenou u babičky? Je to Argentinec - on to ví, Argentinci to ví, Chilani to ví, repre kouč to ví. Ale bude reprezentovat Chile, protože odtamtud pochází jeho matka, která stejně žije v Argentině asi?

Mě to přijde prostě divné - jako kdybych já měl reprezentovat Slovensko. Mám na to stejný nárok jako Zarate na Chile, ale přijde mi to naprosto ujeté. Tohle nerespektuju, ať už jde o Deca, který reprezentoval Portugalsko a teď dohrává v rodné zemi (kdyby se cítil být portugalcem, tak proč jde hrát do Brazílie a ne do Porta třeba?), poláci, kteří neumí ani 3 věty polsky, černý slovák, který tam žil 5 let a pokud se dostane třeba do Anglie, tak už se na Slovensko nekoukne znova.

Reagovat
blade115

Ale však jo, když se teda cítí Argentinčanem, tak ať si ji reprezentuje (nebo alespoň se o to pokouší), říkám už podruhé, že mi jde obecně o to, proč by se nemohl cítit jako Chilan nebo Ital. A proč by tedy nemohl reprezentovat tu zemi. Moses taky odmala žije v Anglii a stejně reprezentuje Nigérii, i když ho k té zemi už bude nic nepojí, leda hořké vzpomínky. A stejně bych ho děvkou nenazval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Buď prokaž nějakou inteligenci a dostaň ze sebe nějakou kloudnou reakci, nebo si ty citrony strč do řitě... Tenhle kiwwi styl mě fakt jen otravuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neplácej blbosti.

Reagovat
blade115

Tak na ně nereaguj, blbečku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Prostě by měl člověk cítit, která zem je jeho vlast a tu reprezentovat. Když jsem viděl futsalové repre Ruska a Azerbajdžánu, tak mi z toho bylo blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem rád jeho bratra,ani jsem nevěděl,že zase září a přeju mu to,já jsem v něm vždycky viděl obrovský talent a ikdyž ho někteří docela kritizovali tak já jsem vždycky věřil,že půjde zase nahoru.

Reagovat
salaminoo

no aby toho potom nelitoval pokud už se na MS třeba nedostane za argentinu ani později(další ročníky)..ale jinak

Reagovat
rufus

Reagovat
Pipo123

Zaratemu tá zmena prospela, Lotito si môže búchať hlavu o stôl, teraz by nám hodne pomohol a on ukazuje že ak má dôveru tak hraje výborne.

Reagovat
Recoba Inter

přesně tak...když náš tým přebíral před dvěma lety Stramma tak byl jako pokropenej živou vodou...obrat o 360 stupňů

Reagovat
vlastik

ehm, obrat o 360 stupňů znamená, že si tam, kde si byl původně

Reagovat
Recoba Inter

Jo oprava moje chyba, dík ... o 180 stupňů..

Reagovat
smazaný uživatel

Já sice věřím,že se mu bude dařit i dál,ale navštívil jsem stránky Vélezu a je třeba říct,že sice je nejlepším střelcem ligy a klub je na 2.místě,ale je to po 7.kole a dal 6 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zatím hraje skvěle, viděl jsem sestřihy. U všech opakovaček byl on, má i asistence.

Reagovat
goodbay

Takže matka Italka a táta Chilan a on chce hrát za Argentinu.

Reagovat
smazaný uživatel

pampy su carovne a okuzlujuce

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle mohu potvrdit, jinak stojím za názorem, že je dobře, že chce reprezentovat Argentinu.

Reagovat
smazaný uživatel

okrem toho, Argentina je plna pristahovalych Talianov, najviac zastupena mensina

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
terry

To uz se dnes jen tak nevidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Me gusta.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele