AS Řím trenéra měnit nebude, De Rossi si vysloužil novou smlouvu

25.06., 19:39
Aktuality
Daniele De Rossi (© Profimedia)

Daniele De Rossi se v zimě ujal kormidla římského AS a vysloužil si důvěru vedení. Někdejší záložník díky tomu bude i nadále pracovat jako trenér celku z hlavního města Itálie, dnes podepsal nový kontrakt.

Čtyřicetiletý De Rossi na lavičku usedl v polovině ledna, tehdy nahradil Josého Mourinha a v tabulce Serie A s Giallorossi obsadil šestou příčku. V Evropské lize s týmem dokráčel do semifinále a celkově se může pochlubit aktivní bilancí, slavil totiž čtrnáct výher a jen šestkrát jeho svěřenci trávník opouštěli s hořkým pocitem porážky.

Nová smlouva je platná do června 2027.

De Rossi v AS Řím strávil drtivou většinu kariéry, odehrál za něj 616 zápasů a nastřílel 63 branek. Hned dvakrát s ním triumfoval v Coppa Italia.

Trenérských zkušeností před návratem do Říma mnoho neměl. Rok a půl se angažoval u italské reprezentace, na klubové scéně vedl pouze SPAL, u jehož kormidla na přelomu let 2022 a 2023 vydržel jen čtyři měsíce.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
EURO2024

Do listopadu mu dávám.

Reagovat
prevadec spojitosti

dávej

Reagovat
Alberto Aquilani

Ako tréner má v Ríme viac predĺžení zmlúv ako odkoučovaných dobrých zápasov.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Truffaldino

Zbytečně dlouhá smlouva.

Reagovat
Salfovic

Mám pocit, že tohle tady už čtu tak počtvrté.

Reagovat
Lech

Reagovat
Katepal

Tohle by mohlo dopadnout dobře.

Reagovat
zurix_new

Smlouva na 3 roky jo? Jestli mají v Římě ambice na střed tabulky/boj o max 6 místo, tak proč ne.

Reagovat
Katepal

Jasně, smlouva je zbytečně na dlouho. Na druhou stranu věřím, že De Rossi povede dobře Giallorossi. Docela se mu dařilo. Fandím mu. Je to sympoš.

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele