Asi spravedlivý výsledek, hodnotil Arteta remízu z Liverpoolu

10.04.2023, 12:01
Aktuality
Mikel Arteta (© AFP)

Šest bodů nově činí rozdíl mezi prvním a druhým týmem tabulky anglické nejvyšší soutěže. Manchester City v sobotu přehrál Southampton a vedoucí Arsenal zareagoval remízou z Liverpoolu (2:2). Utkání přitom měl skvěle rozehrané, ještě několik minut před koncem první půle vedl o dvě branky.

Přesto se nálada v šatně po dramatické koncovce odvíjela spíš od dvou ztracených bodů než od jednoho zachráněného," uvedl manažer Gunners Mikel Arteta. "Když v závěru inkasujete, jsou to vždycky dva ztracené body," řekl.

Arsenal se po většinu prvního poločasu nemilosrdně prokousával obranou Liverpoolu a zdálo se, že je připraven konečně vymýtit své démony z Anfieldu prvním vítězstvím na stadionu v Merseyside od roku 2012. Místo toho remíza zhatila to, co by pro Gunners znamenalo osmou výhru v řadě a šanci posunout se o osm bodů před druhý Manchester City.

"Super intenzivní zápas," řekl Arteta. "Začali jsme velmi dobře, dali jsme první a druhý gól a to byl moment, kdy jsme zápas zabili. Před poločasem jsme jim dali naději a oni si vytvořili víru. Druhá půle byla úplně jiný příběh. Každý míč jsme odevzdali v nebezpečných prostorech a dovolili jsme nebezpečné výsledky a velké přechodové momenty. Pak musíte trpět."

Arsenal se díky gólům Gabriela Martinelliho a Gabriela Jesuse dostal do vedení 2:0, ale po potyčce mezi Granitem Xhakou a Trentem Alexanderem-Arnoldem, která rozbouřila už tak dost rozohněné publikum, se tempo hry změnilo. Arsenal ztratil disciplínu, čehož Mohamed Salah těsně před přestávkou využil gólem.

Když Liverpool tlačil na pilu, Roberto Firmino v 87. minutě hlavou vyrovnal a přivedl blouznící publikum na nohy. Salah a Ibrahima Konaté měli v závěrečných minutách skvělé šance. Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale vyrazil Salahovu prudkou střelu potápěčským zákrokem a poté musel vyškrábnout míč z brankové čáry, když se ho Konaté pokoušel dostat hrudí do sítě.

"Spoléhali jsme na velké obranné momenty, na kterých se Aaron hodně podílel," řekl Arteta. "Chyběla nám ta bezohlednost, abychom zápas zvládli. Je to asi spravedlivý výsledek. Velkým ponaučením je místo toho, jak jsme si počínali v prvním poločase."

Náskok Arsenalu se snížil na šest bodů, přičemž City má zápas k dobru. Tento výsledek připravil napínavý přímý souboj, který by se měl odehrát 26. dubna na domácím Etihadu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Luc-Luc

Toho Artetu prekladal nejakej hotentot?

Reagovat
Golasso

No, je pravda, že "nebezpečné výsledky a velké přechodové momenty" zní jako něco z románu o sovětských ofenzivách nebo z deníčku ženy ve středním věku

Reagovat
Kucka

Reagovat
Slavia10

Už je v podstatě druhé místo, bez ohledu jak to dopadne skvělá Artetova práce. Bohužel si myslím, že City už vše vyhrají a titul bude jejich. I kdyby to nedotáhl Arsenal, tak to nebude ostuda, furt by si měli všichni přiznat, že kádr City je úplně někde jinde. Haland téměř jisté dá 50 gólů, možná i 60 za sezonu. Už jen to že po 30 kolech bude Arsenal první je velký úspěch pro Mikela a jeho tým. Moc Arsenalu fandím, ale bojím se, že ještě 2x třeba zaváhají a City už ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ostuda samozřejmě ne, ale když vedeš 8,5 kol před koncem ligu o 6 bodů a nakonec titul promrdáš v závěru tak to zklamání a neúspěch bude. Ale v celkovém kontextu samozřejmě úspěšná sezona ano, ale to hráčí pochopí až s odstupem času.

Reagovat
LAM

City určitě všechno nevyhraje, protože teď budou hrát dvakrát s Bayernem. Arsenal je pořád v daleko lepší pozici.

Reagovat
Ladas321

No a co, že budou hrát dvakrát s Bayernem? City má takhle nabitý program každý rok, ti hráči už jsou na to zvyklí a mají široký kádr. Pro ně to není nic nového.

Reagovat
O.Giroud

To sme si tiež 2x hovorili

Reagovat
Front hell

taky si myslím že City pojedou jak stroj

Reagovat
mistr129

Reagovat
Csaplárova past

Pokud se City dotáhnou na rozdíl 3 bodů v dohrávce, tak tipnu na vítěze právě City. Vzájemný zápas Arsenal zase neustojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta jede dobré bomby

Reagovat
El Cid z City

Spadnout Salah v 94 minutě, tak je pentle jasná. Po včerejšku s chladnou hlavou to vidím na 45:55 pro Arsenal.

Reagovat
vceradnesazitra

Prej spravedlivý Arsenal zase z prdele klika, scouseři ztratili 2 body.

Reagovat
avicii

Včera sme stratili 2 body ...

Reagovat
protiproudu

Včera sme stratili 2 body ...

Reagovat
Nikikrew

Budme radi za bod.

Btw ten shithouse na Xhaku ze ako nasrartoval Liveepool je jedna galakticka hlupost. Fakt mi to len pride ze media chcu spravit nejaku story

Reagovat
J0EL

neuveritelny bullshit fakt. Nechapem, ze ten "narativ" sa tak nejako uz snazia prebrat vsetci.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pony Slaystation

už měli článek s kartou, jak to ovlivnilo zápas, jenže Xhaka dohrál a tak museli najít něco jinýho...

Reagovat
SunFells

Dost tomu pomohli komentátoři (Carra, Neville) kteří o tom začali hned mlít, přitom se nic moc nestandardní na hřišti a tribunách nestalo.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Trand

Lukáč říkal na Canal+ to stejné a pak se toho chytili i ve studiu.

Reagovat
LeonardoUžoa

Slova Jaromíra Bosáka mají neskutečný vliv na naši společnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele