Asprilla sesadil Krejčího, křídelník je nejdražším nákupem v historii Girony

24.08., 09:27
Aktuality
Yáser Asprilla (© Girona FC)

Girona pokračuje v letní přestavbě kádru a její další posilou se stal Yáser Asprilla. Dvacetiletý kolumbijský křídelník je nejdražším nákupem v historii katalánského celku, o primát v tomto ohledu přišel Ladislav Krejčí.

Druholigový anglický Watford za mladého fotbalistu dostal osmnáct milionů eur, dalších sedm milionů pak může vyinkasovat v závislosti na bonusech. Asprilla pak podpisem šestiletého kontraktu stvrdil nový rekord účastníka letošní Ligy mistrů, za Ladislava Krejčího putovalo do Sparty jedenáct milionů eur.

Asprilla může nastoupit na pravém i levém křídle a jeho úkolem bude nahradit brazilského reprezentanta Sávia. Odchovanec kolumbijského klubu Envigado odehrál za Watford celkem dvě sezony a nastoupil k 86 zápasům, v nichž dal sedm branek, loni zaznamenal i osm asistencí.

Girona po loňské skvělé sezoně podle očekávání přišla o několik klíčových hráčů a v kádru nepokračují Artem Dovbyk, Aleix García nebo již zmiňovaný Sávio. Vedení je i proto aktivní na trhu a Asprilla není ani zdaleka první novou tváří, už před ním do kabiny vedle Krejčího přibyli i Abel Ruiz, Gabriel Misehouy, Donny van de Beek, Alejandro Francés, Bryan Gil, Oriol Romeu, Pau López a Bojan Miovski.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
PBLead

Krejčího Girona vítá Asprillu.

Reagovat
Nieuwendyk

Skvěle Gironka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele