Aston Villa oznámila vysokou ztrátu. Fungujeme v rámci pravidel, zní z klubu

06.03., 10:02
Aktuality
Villa Park (© AFP)

Aston Villa vykázala ztrátu 119,6 milionu liber (3,5 miliardy korun) a pravděpodobně bude čelit vyšetřování kvůli porušení finančních pravidel Premier League. Maximální ztráta, kterou mohou kluby vykázat, je regulemi soutěže stanovena na 105 milionů liber. Vedení týmu však ujišťuje, že se pohybuje v mezích pravidel.

Finanční zpráva klubu zahrnuje období do 31. května loňského roku, tedy včetně doby, kdy klub skončil na sedmém místě ligové tabulky a kvalifikoval se do Evropské konferenční ligy. Velká část výdajů šla na rozvoj infrastruktury, ženský tým, akademii a nadaci. V sezoně 2021/2022 přitom Aston Villa vykázala zisk 300 tisíc liber.

"Je důležité poznamenat, že tato čísla jsou v souladu se strategickým obchodním plánem a nadále fungujeme v souladu s pravidly Premier League pro zisk a udržitelnost," uvedl klub na svých oficiálních stránkách.

Pravidla nejvyšší anglické soutěže pro zisk a udržitelnost platí od sezony 2013/14, ale až do současného ročníku nevyústila v sankci pro žádný klub. Loni v listopadu dostal Everton za překročení limitů v závěru sezony 2021/22 trest v podobě odečtu 10 bodů v tabulce.

Ten byl po odvolání snížen na šest bodů, ale klubu spolu s Nottinghamem hrozí další sankce za opětovné porušení pravidel na konci minulého ročníku.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
27
19
6
2
64 : 25
63
2
Manchester City
27
19
5
3
62 : 27
62
3
Arsenal FC
27
19
4
4
68 : 23
61
4
Aston Villa
27
17
4
6
59 : 37
55
5
Tottenham Hotspur
26
15
5
6
55 : 39
50
6
Manchester United
27
14
2
11
37 : 39
44
7
West Ham United
27
12
6
9
43 : 47
42
8
Newcastle United
27
12
4
11
57 : 45
40
9
Brighton & Hove Albion
27
10
9
8
49 : 44
39
10
Wolverhampton Wanderers
27
11
5
11
40 : 43
38
11
Chelsea FC
26
10
6
10
44 : 43
36
12
Fulham FC
27
10
5
12
39 : 42
35
13
AFC Bournemouth
26
8
7
11
35 : 47
31
14
Crystal Palace
27
7
7
13
32 : 47
28
15
Brentford FC
27
7
5
15
39 : 50
26
16
Everton FC
27
8
7
12
29 : 37
25
17
Nottingham Forest
27
6
6
15
34 : 49
24
18
Luton Town
26
5
5
16
37 : 54
20
19
Burnley FC
27
3
4
20
25 : 60
13
20
Sheffield United
27
3
4
20
22 : 72
13

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (107)

Přidat komentář
kissak

no pěkně se to valí, jsem zvědavej jakej deficit odhalí Newcastle

Reagovat
Man__United

Solskjær on Haaland:

"I tell the club straight away to buy him while he has a release clause. We knew that then, and no one else would’ve paid the money - €20m, it would’ve been a bargain."

Immediately sack everyone at the club that said no.

Reagovat
jv14

A šel by tam? Se vší tou historií (otec x Keane)? Vždyť musel vědět, že po něm skočí i někdo další - nevím, zda to spadá do doby přestupu do Dortmundu nebo už v Dortmundu.

Reagovat
bobis21

20m byla klauzule v Rakousku, za to šel do Dortmundu. Takže ho asi Ole chtěl koupit v době, kdy ho kupoval Dortmund.

A tehdy to byl teda hráč, který dal ve 20 letech 8 gólů v 6 zápasech LM a celkem v sezoně 28 gólů za méně než 1500 minut. To říct klub jako MU že 20m je moc je fakt na vyhazov

Reagovat
Busby babes

podle toho popisu to bylo 2017, to byl jeste v Molde, pak znova kdyz byl v Rakousku a na zacatku nehral

Reagovat
bobis21

V Molde mi zase nesedí těch 20m, za tolik nešel

Reagovat
Busby babes

tech 20 je uz v Rakousku, v prvnim roce, kdy tam na zacatku nehral

Reagovat
Busby babes

"The summer before I got to Manchester, I rang the club and said 'you've got to sign this boy, he'll be absolutely top class' - that was June/July 2018. They said nah, nah, they had enough reports."

Reagovat
jv14

No a teď kolik takových Ole doporučoval a nebylo z nich nic? Kasat se, že jsem mimo jiné ukázal i na kluka, který se pak stal nejlepší devítkou světa (ale třeba jen díky tomu postupnému vývoji, jistě nikoli náhodou přes kluby vyhlášené svou prací s mladými), je bez kontextu trochu levné, řekl bych.

Reagovat
Busby babes

tak zrovna tohle se pise od toho 2018

Reagovat
Man__United

První ho doporučoval už 2018 kdy byli oba v Molde a potom chtěl aby zaplatili tuhle klauzuli Salzburgu

Reagovat
Busby babes

v dobe kdy byl v Molde? jo, sel. Fotbalisti nejsou fanousci a kdyz prijde velky klub, tak to vezmou. Vi, ze takova sance nemusi uz taky prijit. Staci jedno blby zraneni

Reagovat
Muffi

A netvrdilo se o nem, ze chtel jit postupne a Salzburg/BVB si vybral zamerne a lepsi kluby odmital?

Pokud tolik vycnival, muselo se o nem vedet a tim padem mit i nabidky.

A prijit v 17 do United, byt jsi sebevetsi talent, cas na rozvoj moc nedostanes. Za Fergusona by to bylo samozrejme o necem jinem.

Reagovat
jv14

Proto se ptám, v jaké době to bylo. Jasně že když je někdo v klubu v Norsku a projeví zájem třeba Barcelona, tak i když měl od malička na plakátech hráče Realu, neodmítne. Ale pokud je už třeba v Německu a ty velké kluby kolem něj krouží, může si chtít splnit sen (viz Mbappe), resp. raději si vybrat pro něj neutrální klub než ten rivalský.

Reagovat
Busby babes

vsak jsem ti to vysvetlil. bylo to v Molde a pak kdyz nastoupil u nas, tak znova, to uz byl v Rakousku a nehral tam. Takze kdybychom prisli, tak by prisel

Reagovat
herbage

naštěstí to pro něj dopadlo dobře a nezkurvil si kariéru

Reagovat
Salfovic

To jo, ale zase chápu Oleho, když si říká, že kdyby tam měl Haalanda, tak by mu nepřitáhli pičuse a ještě teď tam mohl trénovat.

Reagovat
smazaný uživatel

snad není nikdo zraněný anyway...

Reagovat
jk

A surprise name on Boehly’s list is the NBA Golden State Warriors manager Steve Kerr. Todd Boehly is hoping for a ‘Ted Lasso’ effect. [NBC]

Prosím, ať to vyjde

Reagovat
Busby babes

hlavne teda at nechaji na pokoji Stepha!!

Reagovat
icemike

Potřebujeme střelce z dálky. Akorát ho stejně Poche mrdne na stopera

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Trand

Reagovat
Svatej

Reagovat
nani92

no, tak ešte Boehlyho nahradiť nejakou peknou MILFkou

Reagovat
TopinB

Jako doufám, že si Todd uvědomuje, že Ted Lasso je fiktivní. Skvělý seriál, ale fiktivní

Reagovat
SunFells

Todd o tomhle fórku ani neví.

Reagovat
Čenda

to jako vážně?

Reagovat
SunFells

Gareth Southgate along with Roberto Di Zerbi and Thomas Frank are being assessed as potential replacements for Erik ten Hag at Manchester United if he leaves this summer.

[@MarkOgden_]

Damn, angažovat Jižní bránu by byla jiná prdel

Reagovat
SCELO

Reagovat
r.mrazik

nestraš, telocvikar by byl peklo

Reagovat
Busby babes

Ogden asi dlouho nedostal zakaz na OT

Reagovat
Man__United

Reagovat
Busby babes

Southgate je uplna picovina. imho se INEOS rozhodne jakym zpusobem to chtej delat, jakym stylem hrat a pak kouknou kdo je pro dany zpusob nejlepsi. a imho to porad bude ETH.

ETH chce hrat fotbal okolo stejnych principu jako Pep (vychazej ze stejny cruiffovsky skoly) nebo Arteta. a pokud pristoupi na to, ze nebude mit takove slovo nad prestupama, tak ani lepsi kandidat imho nebude.

Protoze dalsi otazka bude: mame na ten styl hrace? a odpoved je, ze prevazne nemame no. a pak uz bude jen zalezet na tom, jak moc velkou vahu daji vysledkum soucasne sezony. pokud velkou, tak ETH poleti. Pokud ale reknou: hele vidime, ze na to proste letos nebyli hraci, zvlast diky zranenim a pulka kadru je celkove nevhodna a bude se muset obmenit... tak by mohl byt v klidu

Reagovat
J0EL

Ty si to strasne vsetko idealizujes

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

INEOS rozhodne jakym zpusobem to chtej delat, jakym stylem hrat a pak kouknou kdo je pro dany zpusob nejlepsi.

Toto si proste neviem predstavit v kontexte s tym co pises aj potom nizsie. To ako pridu za niekym ("kym"?) a povedia, ze chcem hrat jak "prime Barca od Pepa" a idu to na tom zalozit? Potom co? Kde najdu takeho trenera? Ten si kde bude hladat tolko takych hracov aby mu sedelo do systemu?

Reagovat
Busby babes

ano, presne tak to myslim. ze reknou: chceme hrat stylem x. Kdo je nejlepsi manager pro dany system?

“We’ll decide that style, plus the CEO, sporting director, probably the recruitment guys, what the style of football is and that will be the Manchester United style of football, and the coach will have to play that style. We’re not going to oscillate from a (Jose) Mourinho style to a Guardiola style. That’s not the way we’ll run the club. Otherwise, you’re changing everything all the time, you change your coach, you’ve got the wrong squad — we won’t do that.

“In modern football, you need to decide what’s your path and stick to your path.”

Reagovat
Wazza228

Bez tohohle to pak přesně dopadá ve výběr trenérů Moyes - LVG - Mourinho - Ole - ETH, kdy každej chtěl hrát úplně jiný styl hry.

Reagovat
Busby babes

a i kdyz to udelaji, tak to samozrejme neznamena, ze budem uspesni. ale dava nam to lepsi sanci, ze se to stane.

Reagovat
SunFells

ETH chce hrat fotbal okolo stejnych principu jako Pep (vychazej ze stejny cruiffovsky skoly) nebo Arteta.

špica

Reagovat
Busby babes

co presne na tom neni pravda?

Reagovat
J0EL

Ze ak by to chcel, tak si neprivedie do timu Antonyho (ten je absolutne nepouzitelny v tomto style) a velmi pravdepodobne ani Hojlunda. Pep tiez nikdy nehral na "Haalandovsky" typ utocnika. A to su len dva priklady. Jediny hit je v tomto mozno Onana. Licha by asi hral u Pepa aj Artetu backa a nie na stoperovi.

Reagovat
Busby babes

co na to rict tvl... Licha by ani u Pepka ani u artety rozhodne nehral v PL na beku. Stoper, co umi rozehrat a je technicky dobry na mici... jj, to by ani jeden z nich na stoperu nevyuzil. oh wait...

Btw prijde mi, ze nechapes rozdil mezi: okolo stejnych principu a stejny fotbal. Neni to to same. a druha vec je, ze loni ani letos nemame hrace na to, co by ETH chtel hrat. Loni chybel hlavne golman co umi rozehrat, letos primarne chybi prave Licha no.

Poznamku, ze Pep nehral na Haalandovsky typ utocnika nejak asi nechapu. protoze to s tim, o cem pisu nema co delat. Prisel Haaland, City hrajou mirne jinak, ale principy maji porad stejne.

Reagovat
J0EL

Tak hlavne ze Lichu chcel Arteta na beka no. Nakoniec na tu poziciu prisiel White a vidime ako to dopadlo

Reagovat
Busby babes

tak by byl blazen, pokud by ho tam hral.

Reagovat
Busby babes

jako hral na beku 12 zapasu. takze imho by bylo dost divny, pokud by ho chtel primarne na pozici, kde nema zadne zkusenosti. takze budte radi, ze neprisel. Licha na beka v PL imho nema. je to stoper.

Reagovat
J0EL

To bol aj White.

Reagovat
Busby babes

imho je na to vhodnejsi, ale tak to je ve vysledku jedno. Nicmene se na tom podle me neda ukazat, ze by to byli manageri s uplne rozdilnyma pristupama.

Reagovat
vitasrp

Hlavně je to úplně jedno, vy nechcete přivést kopii Guardioly/Artety/kohokoliv jinýho, ale někoho s určitou filozofií. V tomhle případě se teda bavíme o někom, kdo má tu filozofii postavenou na poziční hře, dominanci a postupné kombinaci (ale může to být filozofie založená na vysokém presinku, hře do kolma a vysokém tempu hry/bránění v bloku a protiútocích, to už záleží na výběru) s tím, že by pak i ta náhrada byla ze stejného druhu trenérů.

Neznamená to ale, že je to kopie Guardioly nebo Artety, neznamená to, že bude dělat stejný věci a ani že ty hráče bude využívat stejně. Je úplně normální, že se ti trenéři liší tím, jak dané hráče využívají, na co konkrétně dávají ten úplně největší důraz a do jaké formace svůj formují. Však každej má svý vlastní myšlenky (první rozdíl) a každej má k dispozici trochu jiný tým (druhý rozdíl), tak by bylo divný, kdyby každej pak chtěl dělat to stejný.

Reagovat
Busby babes

ano, tak nejak to myslim. umis to lepe formulovat.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hlahart

Jako na pravýho beka?

Reagovat
Thab

Zinchenko, ne White

Reagovat
SunFells

Je to pravda skoro do takové míry, jako že každý z nich chce hrát na trávě. Jsou to jen poziční principy, které ve vyšších ligách uplatňuje dnes asi téměř každý španěl, holaňdan či němec a kvanta dalších. Není to ale herní filosofie, která je u ten Haga a těch dalších dvou dost opačná, ten Hag nekontroluje hru, je dost direktivní na velkých rozestupech mezi liniemi a proto je tak nekompaktní a snadno přes ně hratelný. Tvrdí, že tak hraje kvůli tomu, co má k dispozici, ale je to celkem blbost a ačkoliv chápu, že některé hráče vepředu tak využije lépe a má příliš pomalé stopery, nepomáhá si. Důležité je mít na mysli, že se za něj utratilo za hráče přeš nějakých 400 mega a za chvíli projebaly dva roky času, to jsou podmínky, kterými mohl ty nedostatky řešit, rozhodl se jinak.

Reagovat
Busby babes

ja: "ETH chce hrat fotbal okolo stejnych principu jako Pep"

Ty: to ale neni vubec pravda, Jsou to jen poziční principy,...

zbytek uz nechavam bez komentare, resilo se to tu xkrat. Porad hraje s kadrem, kde pulka hrala snad jeste pod Mourinhem.

Reagovat
SunFells

"Ty: to ale neni vubec pravda" taky špica.

Nevím co se tu řešilo, ale fajn, stejně si dovedu představit jakým způsobem. Že půlka kádru hrála pod Mourinhem má mít nějaký význam?

Reagovat
Busby babes

hele whatever, jestli ses jen prisel hadat, ok...

no jaksi to ma ten vyznam, ze s hracema ktere privedli jini treneri pro jinej styl hry se da tezko hrat tak, jak by chtel. Nevim, neprijde mi to tak slozitej koncept.

Reagovat
SunFells

Nepřišel jsem se hádat, neříkal jsem, že se v tom mýlíš, jen že je úplně bezvýznamné vzhledem k neoriginálnosti a podřazenosti opravdové herní filosofii k tomu vzhlížet a spojovat s Guardiolou a Artetou.

Ti hráči v jiném herním stylu (i tak pro většinu nejspíš jedním z mnoha) nebyli hokejisty, pořád hráli fotbal. Bruno by u Artety byl skvělý, naučte ho mravům, dejte mu zázračnou kolagenovou terapii a pošlete ho. Spousta hráčů vašeho kádru by byla typově využitelná, Martinez na levém beku btw tak jak tam měl být u nás vždy využit a po jeho rozhodnutí, možná i požadované ceně, se přistoupilo k Zinchenkovi.

A znovu, 400+ mega a za chvilku 2 roky času, spousta nástrojů.

Reagovat
Busby babes

tech 400 mega je na uplne jinou debatu nez o cem pisu na zacatku.

Prakticky jedinej pruser je Antony. kterej diky neschopnosti lidi nad ETH prisel za cenu, za jakou prisel. Mount ma smulu na zraneni, takze tam tezko zatim hodnotit. Onana, Licha, Hojlund jsou dobre prichody, nahradni golman se snad ani neda pocitat. Malacia byl fajn ale taky zrakvenej.

A zbytek jsou hostovacky, nekdy lepsi, nekdy horsi a Eriksen zadarmo.

Take ano, ETH bude treba mit mensi slovo v prestupech, ale zas vylozenej pruser je jen Antony. zbytek je ok.

Reagovat
SunFells

Opět jsme ztratili nitku, no nic

Reagovat
kissak

těžko si připouští, že jsou ve sračkách

Reagovat
Busby babes

jj, vubec o tom netusime, ze 6. misto neni dobre. tvl co to je zas za kecy?

Reagovat
kissak

jen obranný reflex fanouška jehož tým je ve stejných sračkách

Reagovat
Busby babes

byl jsem na tebe hodnej a nechtel poukazovat, ze jste na tom jeste hur.

ale vy si holt s tema zranenima taky letos hodne uzivate, to je pak tezky

Reagovat
kissak

už je to takové otřepané klišé s těma zraněníma, ale je fakt že naši sezonu to hodně ovlivnilo kor když máš manažera, který nerotuje

Reagovat
Svatej

Trochu mě překvapuje ze po docela slušný době ty hráče nemáte, však se zas tak zpátky nedrzite ne?

... A ne, s náma to nesrovnavej

Reagovat
Busby babes

tak do toho co by byl asi idealni fotbal podle ETH (nebo to, co si ja myslim, ze chce ETH dosahnout), tak imho jsou nevhodni Maguire, Evans, Lindelof, castecne Varane, Casemiro v jeho soucasne forme (i v idealni forme uz je to kompromis), Antony, Eriksen ok stylem ale nemaji vykonnost, amrabat to same, McTominay se na to nehodi... utocnici pak ok.

Nejvetsi problem vidim v te obrane, kdy mimo Lisandra nemame vhodneho stopera.

takze v idealnim svete bys u nas mel obmenit 3 stopery, 2 krajni beky, 3 zalozniky a utocnika.

Reagovat
Mato178178

amrabat sa stylom hodi len nema vykonnost a McTominay sa nehodi? sak je to pomale netechnicke poleno

Reagovat
Busby babes

Amrabat neni netechnicke poleno ale mozna je na nej ta liga moc rychla no

Reagovat
Mato178178

a Antony sa preco hodi a Varane nie?

Reagovat
Busby babes

Varane neni tak dobrej na mici, nejde s nim moc hrat nejak konstruktivne zezadu. Pokud ma vedle sebe nekoho jako je Martinez, tak je to ok. Jeho prednosti jsou proste jinde no.

Antony protoze v Ajaxu ukazal, ze se do toho hodi a umi tak hrat.

Reagovat
r.mrazik

bych rekl,ze varane neni na tu hru vubec spatny,akorat je blby,ze chybi ten druhy vedle nej...kdyz tam zaskocil shaw,tak se na to taky dalo koukat...ale harry a lindelof jsou tam marny v tom stylu hry

Reagovat
Busby babes

proto u nej pisu castecne.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
avicii

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
r.mrazik

fakt prdel...mohli jsme koupil Rice,ktery se dal tehdy koupit a Haalanda dokonce dvakrat

vyber hracu u nas fakt bozi

Reagovat
Busby babes

tak Rice neprosel pres majitele a finance a o Haalanda nikdo jinej taky zajem nemel, dokud nezacal davat goly v rakousku, ze jo.

Reagovat
r.mrazik

Jj. To patří právě pod ten výběr hráčů, kdy kupujes za hodně špatný hráče a nekoupíš správně.

Rice měl být v United, stejně jako Haaland.,ale v klubu byli / jsou idiot.

Reagovat
Busby babes

no moje pointa byla ze na prikladu Haalanda se neda rict, ze jsou idioti. to by pak byli idioti uplne v kazdem tymu na svete. Proc za nej City zaplatilo 60 (spis 100) kdyz ho mohli mit za 5 nebo pak 20. idioti.

Reagovat
r.mrazik

ja to chapu, jen rikam, ze u nas se o nich vedelo, Ole je chtel, mohli jsme je mit, ale management byl proti...to je pak rozdil proti ostatnim

Reagovat
Golasso

Určitě o něm vědělo víc týmů, ale nešly do toho. Taky Haaland by v 17 do MU podle mě nevlezl, měl to v hlavě od začátku nalajnované a přece jenom ta jeho cesta byla rozumnější

Reagovat
Busby babes

viz vejs, ani na moment tomuhle neverim. ale nema se cenu o tom hadat, ani ja ani ty nemame jak svuj point prokazat.

Reagovat
Busby babes

jinak mi prijdou divny reakce na to, jak tam popisuje posledni zapas, ze v polocase rekl hracum ze vi, ze je konec a kdo se neciti aby hral at davedet, udelal zmeny... stridal Rash a Scott. A td si to lidi vykladaj jako negativni vec od hracu vuci Olemu, pritom me to prijde jako znak presneho opaku...

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ole_was_right/status/1765448788171231582

plus tohle od Bruna taky vypada ted trochu jinak

Reagovat
r.mrazik

Jo. To mi tak přijde, že si to lidi vyložili blbě.

Že spíš z toho byli špatní.

Reagovat
Busby babes

Ole Gunnar Solskjaer: “Many players refused to do pre-match interview. Bruno Fernandes always did it, Maguire, Lindelof, McTominay, De Gea and Luke Shaw , they always did. The others were worried about the questions.”

tohle a ta cast o tom, ze nekteri nechteli delat kapitana v zapasech byla taky zajimava.

Uprimne se tem hracum ale moc nedivim, s tim kolik bullshitu pak schytavali. Kdyz nekdo v kabine pak vidi, jak to Maguire nebo rash schytavaj, tak je docela logicky, ze si reknou: meh, tohle nemam zapotrebi, nebudu se jeste vic zviditelnovat.

Reagovat
r.mrazik

Dělat rozhovory po tom, kdy dostanou sedmičku nebo bura od Liverpoolu muselo být hustý

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je neměli dostat - problem solved.

Reagovat
r.mrazik

kdyby byl zivot tak jednoduchy...

Reagovat
icemike

Prematch

Reagovat
kissak

chudák VTID94 a Spikous ani jeden koment k Villans

Reagovat
VTID94

To asi nepotrebuje komentár

Reagovat
Golasso

No ale dozvěděli se, že MU mohli získat Messiho už v 18. století a to dokonce dvakrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

Reagovat
icemike

Reagovat
Hai

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
avicii

Reagovat
Čenda

Reagovat
icemike

Vaše finance gdě?

Reagovat
Hlahart

asi málo zdrojů na desinformace

Reagovat
VTID94

Ty si tiež pekný zdroj a informácie to nebudú. Radsej pošli Ratcliffovi nejaké drobné nech vám kúpi poriadneho kapitána

Reagovat
Spikous

Ja len dúfam že nás nevyradia z európskych súťaží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele