Atalantě se po zranění Scamaccy lépe dýchá, přivedla náhradu v podobě Reteguie

08.08., 23:13
Aktuality
Mateo Retegui (© Atalanta Bergamasca Calcio)

V létě minulého roku se Mateo Retegui vydal ze své rodné Argentiny a přestoupil do Janova. Po roce stráveném u Il Grifone se ovšem stěhuje v Serii A na jinou adresu, jeho přestup do oficiálního statutu dotáhla Atalanta. Ta vítá pětadvacetiletého útočníka, který na reprezentační úrovni hájí barvy Itálie, s otevřenou náručí, na delší dobu se jí totiž zranil Gianluca Scamacca.

Pro vedení klubu z Bergama představuje Reteguiův příchod velkou spásu. Šest měsíců pauza a oprace, takový byl verdikt lékařů vůči Scamaccovi, jenž si minulou neděli v přátelském utkání proti Parmě poranil zkřížený vaz v levém koleni. Všechny transferové náležitosti kolem Reteguie tak vyřídila Atalanta opravdu v pravou chvíli, všem se s ohledem na Scamaccovy obtíže určitě ulevilo. Hráč během rána podstoupil úspěšně zdravotní prohlídku a následně stvrdil v novém působišti kontrakt, jeho délka upřesněna nebyla.

V uplynulé sezóně čtvrtý celek italské nejvyšší soutěže údajně zaplatil za Reteguie poplatek ve výši 22 milionů eur, alespoň tak to tvrdí například server transfermarkt.de. Jiné zdroje však hovoří o 25 milionech, přičemž částka se může vyšplhat až na 28 milionů, pokud budou splněny určité výkonnostní bonusy. Svůj první ročník Retegui uzavřel 9 góly a 3 asistencemi ve 31 zápasech napříč ligovou a domácí pohárovou scénou. Za italský nároďák, do něhož se probojoval minulý rok, skóroval čtyřikrát ve dvanácti utkáních.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net, ČTK, transfermarkt.de, atalanta.it

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele