Athletic ztratí dva gólmany, Simón bude po operaci chybět několik měsíců

17.07., 11:31
Aktuality
Unai Simón (© AFP)

Unai Simón pomohl Španělsku k zisku titulu mistra Evropy, užil si oslavy s fanoušky a co nevidět zamíří do nemocnice. Baskický brankář Athleticu se zítra podrobí dlouhodobě plánované operaci zápěstí, po níž bude následovat hodně dlouhá léčba.

27letý Simón se zraněním odchytal většinu sezony a při práci ho nelimitovalo, problém ale bylo třeba vyřešit a chirurgický zákrok je naplánován na čtvrtek. Následovat bude dlouhý klid, podle tisku si gólman nezachytá tři až čtyři měsíce.

"Stav zápěstí jsme sledovali po celou sezonu a jedná se o zranění, které si vyžádá několikaměsíční léčbu. Obvykle s předstihem nezveřejňujeme dobu absence, ale půjde o období v řádu několika měsíců," informoval šéf zdravotního týmu baskického klubu Josean Lekue.

"Dobu rekonvalescence přesně určit nemohu, nezáleží jen na nás, ale rovněž na chirurgovi, který zákrok provede. Časové rozmezí je poměrně velké, určitě se bude jednat o několik měsíců," dodal.

Athletic loni vyhrál Španělský pohár, v tabulce nejvyšší soutěže obsadil pátou příčku a může se těšit na Evropskou ligu. Simón o většinu podzimních zápasů přijde, jeho ztráta bude pro celek z Bilbaa o to citelnější, že mimo hru je nově i týmová dvojka Julen Agirrezabala, ten si poranil záda a nemusel by stihnout začátek sezony.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Csaplárova past

Moc mačkal FIFU a má v hajzlu karpály

Reagovat
Txapeldun

Osobně moc nevěřím tomu, že zranění zápěstí, který potřebuje operaci a několikaměsíční léčbu, brankáře nelimituje. Ale docela suše s tím dokázal vyhrát EURO a získat Zamoru

Pro Athletic každopádně problém, snad aspoň ten Julen nebude potřebovat o moc víc, než měsíc...

Reagovat
Hubna

Že by šance pro Vaclíka? :)

Reagovat
Greny

Myslíš že Vaclík pochází z Baskicka??

Reagovat
Kejza

Tomxisco Vaclorieta

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Cottage

Tak vzhledem k přestupové politice Bilbaa připadá v úvahu jen Kepa

Reagovat
AC.Milan

Kepa time

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele