Bál jsem se, že už se k fotbalu nevrátím, řekl Rahman Baba

17.09.2018, 15:57
Aktuality
Hodně obtížné období má za sebou Abdul Rahman Baba. Ghanský obránce se po vážném zraněné kolena vrátil do Schalke, kde znovu nastupuje, přičemž sám měl o pokračování aktivní kariéry obavy...

Ofenzivního zadáka do Evropy přivedl Greuther Fürth, kde se 24letý hráč postupně zařadil k oporám, načež si ho mezi německou elitu vytáhli zástupci ambiciózního Augsburgu.

Rahman Baba se okamžitě zabydlel v základní jedenáctce bavorsko-švábského klubu, jenž na něm po pouhém roce vydělal osminásobek, když za něho Chelsea zaplatila 20 milionů eur.

Do nabité sestavy londýnského velkoklubu se nadějný obránce prosazoval obtížně, přesto se mu to ke konci sezóny 2015/16 povedlo, nezaručilo mu to však setrvání na Stamford Bridge. Baba strávil nadcházející sezónu na Schalke, ovšem během hostování si vážně poranil koleno.

Pro Rahmana Babu tím začalo rok a půl dlouhé martyrium, neboť vyjma přetrženého předního zkříženého vazu měl poraněný i meniskus. Do hry se ghanský reprezentant vrátil až v posledním kole minulého ročníku, kdy už byl znovu v Gelsenkirchenu, kam zamířil na další půjčku.

Letos stále velmi perspektivní zadák odehrál první dva zápasy Schalke, sám ale nyní přiznal, že měl o pokračování aktivní kariéry obavy. "Bál jsem se, že se nedokážu vrátit na hřiště," řekl v rozhovoru pro server "Goal.com" Rahman Baba. "Zejména první tři měsíce pro mě byly opravdu těžké, neexistují slova, která by dostatečně popsala, jak jsem se cítil. Měl jsem deprese, když jsem nemohl být se svými spoluhráči," vrátil se zpátky v čase ghanský reprezentant.

Rahman Baba by měl nyní v hornickém celku nabrat potřebnou herní praxi, načež se má po sezóně vrátit do Chelsea. "Byl jsem celou dobu v kontaktu se Schalke, které mě chtělo přivést zpátky. Bylo to pro mě správné rozhodnutí, tady se cítím dobře," pochvaluje si Baba, jenž se nezabývá tím, co se stane po sezóně. "Budoucností se teď opravdu nezabývám," uvedl.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
Walter_Sobchak

Chelsea ho zničila

Reagovat
smazaný uživatel

3/10

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bazingaaa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Agent z Melmacu

Legenda Chelsea

Reagovat
Rudnevs

OT: Lautern opäť stratil, tentokrát remíza s Fortunou Köln, gól Fortuny padol v 90. minúte... Zápas som nevidel, ale vraj za to môže Sievers. Som zvedavý, čo bude ďalej s Frontzeckom.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem teď sestřih,pro nestranného diváka skvělý zápas,Sievers bohužel zavinil všechny góly...

Reagovat
Rudnevs

Teraz som ten zostrih videl taktiež, pôvodne som si myslel, že Sievers zavinil len ten posledný, ale on zavinil všetky, to už je zlé... Neviem, príde mi ho ľúto, ale možno je fakt, že zrovna on nemá až takú kvalitu ako ostatné produkty Gerryho, pamätám si, jak ešte minulú sezónu zavinil gól s Heidenheimom. Možno by to chcelo, aby sa vyskúšal Grill, o tom sa tiež hovorí ako o nádeji. Prípadne to istí Hesl, ktorý má stále ešte len 32 a už keď prichádzal, tak som si pomyslel, že pri jeho kvalitách ešte stále nie tak starý, aby musel ísť robiť trojku do 3. Ligy.

A druhá vec - Frontzeck muss weg... Včera to zavinil najmä Sievers a sám o sebe ten výsledok ani výkon na vyhadzov neni, ale príde mi, že už je to len s ním len predlžovanie trápenia a pomalé znižovanie nárokov. Najmä to chce vystúpiť zo začarovaného kruhu s trénermi typu Meier a Frontzeck a priviesť nejaky odlišný a kocepčný typ trénera. Frontzeck už je očividne pod tlakom, na PK sa odmietol baviť s novinárom Kickeru, ktorý ho predtým v článku vecne kritizoval...

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom už to vypadalo,že jsou z nejhoršího venku.Po dvou úderech Fortuny dokázali ještě do poločasu vyrovnat a Sievers pak předvedl výborný zákrok,kdy zabránil jistému gólu po samostatném úniku hostů.Pak krásný trestňák dvě minuty před koncem,krásný happyend! A v nastavení taková minela! Mohl to být odraz ode dna,ale zatím je to další trápení na sestupových (!) příčkách.Že budou hrát i ve třetí lize o sestup,to bych ani ve snu nečekal...

Reagovat
Rudnevs

Jj, je fakt, že nebyť toho gólu, tak sa na to pozeráme úplne inak a Sievers by vďaka tomu zákroku na Hartmanna mal tiež trochu inú pozíciu... Momentálne je to výsledok, ktorý nie je natoľko dobrý, aby to tím nakoplo a zároveň nie je natoľko zlý, aby poletel Frontzeck. Boj o záchranu to hádam nebude, ale to nemal byť ani trebárs pred pár rokmi v Aachene, tí boli považovaní za takého tajného favorita na postup do BL, následne spadli do 3. Ligy a následne i odtiaľ. Tradičný klub, škoda ako dopadli. Lautern ich snáď nenapodobní.

Inak pozeral si Dynamo Dresden - Hamburger SV? Ja som prišiel domov až keď bolo asi 10 minút do konca a už sa mi to nechcelo zapínať... Hralo sa mimochodom už na Rudolf-Harbig-Stadione, väčšina fanúšikov (medzi ktorú patrím i ja) si v hlasovaní vybrala tento názov.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak na to jsem já pro změnu zapomněl Škoda pro Dynamo,ale koukám,že HSV nedali penaltu,takže to mohlo být víc... Ten starý název je super,mnohem lepší než tenkrát ten "Glückgas" Bohužel štěstí domácím nepřinesl.

Reagovat
Rudnevs

Ten plynový názov nikto nemal rád, fanúšikovia dokonca podnikali útoky na nápis na štadióne, hádzali tam nejake kamene a striekali tam farby, prechod na komerčný názov sa nepáčil nikomu, navyše spojenie slov Gas a Glück nebolo pri nemeckej minulosti zrovna najšťastnejšie... DDV-Stadion bol podľa mňa v pohode názov, ale tradičný názov je samozrejme vždy niečo špeciálne. A som rád, že sa kluby vracajú k tradičným názvom - okrem Dynama i Rostock, Nürnberg alebo HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se taky nikdy nelíbilo,jak se měnily názvy stadionů podle toho,kdo si za to zaplatil.I když třeba zase chápu,že je to určitý zdroj příjmu a některým to může dost pomoct. Proto každý takový návrat k tradičním názvům vítám a jsem rád,že i těmto klubům nejsou zájmy jejich fanoušků lhostejné.

Reagovat
Rudnevs

Nie všetky tie sponzorské názvy sú zlé... Trebárs taká Veltins Arena - dlhoročný sponzor, zmluva trvá do roku 2027, firma relatívne z okolia (základňa Veltins v Meschede-Grevestein je od Gelsenkirchenu vzdialená cca 100 kilometrov), navyše sa jedná o pivo a najmä ten názov (aspoň podľa mňa) znie proste dobre. Keď už sponzorský názov, tak takto sa to má robiť.

Naopak štadión v Düsseldorfe sa od novej sezóny volá Merkur Spiel-Arena... To znie proste divne, navyše sú okolo toho i diskusie, FDP to chcelo zmeniť, pretože sa to k mestu, kde práve vo veľkom zatvárajú herne, nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Veltins se ještě dá,to je pravda,vzpomněl jsem si hned na tu reklamu s Rudim Assauerem Horší jsou názvy,které se po pár letech mění podle toho,jaký sponzor se namane a lidi pak z toho mají jen guláš. A pak čím delší a složitější název,tím lepší

A podobně je na tom např. název 1.ligy v Česku-jednu sezonu to byla "e-pojištění.cz liga",to je prostě eklhaft

Reagovat
Rudnevs

Rudi mal tých reklám viac, spolu s vtedajšou partnerkou robili reklamy na Veltins pár rokov, väčšina z nich bola o tom, že ho Veltins zaujíma viac než tá partnerka...

Rudi je legenda, vďaka svojim výrokom a hrubým cigarám je nezabudnuteľný, taktiež je to i schopný manažér, za jeho čias Schalke vyhralo UEFA-Cup, dvakrát Pokal a takmer i Bundesligu (Meister der Herzen). Huub Stevens o ňom pekne hovoril, ako spolu cestovali autom (Rudi si vždycky vraj nahlas púšťal rádio a nahlas spieval), označil ho za skvelého kamaráta. Je škoda, v akom stave teraz Rudi je...

Inak ešte k 3. Lige - veľmi dobre vyzerá Uerdingen, tí momentálne vedú, naposledy vyhrali s Halle... Dnes práve získali Maroha - hráča, ktorý ešte minulú sezónu hral Bundesligu. Zrovna im ten postup neprajem, ale tie finančné možnosti sú tam asi inde, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi je legenda,s tím nerozlučným kamarádem doutníkem Jednou se špičkovali s Wontorrou v Doppelpassu,už přesně nevím,o co šlo,myslím,že se bavili o tom,kdy získá Schalke titul a Wontorra měl nějakou narážku,načež mu Rudi řekl něco ve stylu:"Už jste se dnes podíval do zrcadla? Jste o deset let mladší než já,ale vypadáte jako o dvacet let starší!" A myslím,že se i nějak vsadili,že jestli bude ještě uvádět Doppelpass až bude Schalke mistrem

Uerdingen vypadá dobře,holt si může dovolit podobné hráče,ale Maroh asi musel být bez smlouvy,když už přestupní okno skončilo?

Reagovat
Rudnevs

Jj, pekná scénka, podarilo sa mi to nájsť - https://youtu.be/D1qPcTJS_wg. Assauer a ten jeho imidž a tie hlášky, to je neskutočné... Ohľadom toho titulu raz vravel i to, že ak ho vyhrajú, tak bude nahý behať po ihrisku Veltins Areny.

Škoda, že to nevyšlo 19.5.2001, vtedy boli už tak blízko, majstri na štyri minúty, ale na inom štadióne sa ešte hralo a Bayern strelil gól po nepriamom kope, ktorý zavinil brankár HSV Schober, ktorý bol v HSV na hosťovaní zo Schalke... Navyše je diskutabilné, či to bola prihrávka brankárovi alebo nie, Schober vraví, že nie a Assauer a Stevens mu po návrate potvrdili. Mnohí fanúšikovia Schalke preto vinia rozhocu Merka, ktorý si už na Schalke nezapískal a i keď prišiel do Veltins Areny po konci rozhodcovskej kariéry ako expert na Sky, tak tam musel prísť s ochrankou a takmer to schytal biliardovou loptičkou.

V najbližšej dobe to na titul nevyzerá, bohužiaľ v súčasnej dobe sa vo futbale zväčšila medzera medzi veľkoklubmi a ostatnými klubmi a to pekne vidno na dominancii Bayernu v posledných rokoch... Deti, čo nastúpili do prvej triedy, už pomaly nepoznajú iného majstra než Bayern. Človeka tento súčasný stav donúti rozmýšľať nad budúcnosťou Bundesligy.

Jj, Maroh prichádza ako voľný hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí.

Reagovat
John Obi Mikel

Ten se ještě ukáže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele