Baník na úvodním tréninku vítal posily. Čtvrtou novou akvizicí bude Nogha

19.06., 16:46
Aktuality
Pavel Hapal (© FC Baník Ostrava)

S jednatřiceti hráči a bez zásadních ztrát dnes zahájil přípravu na novou sezonu Baník Ostrava. Čtvrtý celek uplynulé ligové sezony a účastník předkola Konferenční ligy do ní nastoupil se třemi posilami Erikem Prekopem, Danielem Holzerem a Michalem Fukalou. Čtvrtou by se mohl stát kamerunský záložník Roan Nogha, jehož příchod slezský tým dolaďuje.

"Důležité je, že jsou to vesměs hráči, kteří mohou kromě svých kvalit, o kterých asi nemusíme pochybovat, nabídnout i určitou variabilitu," řekl trenér Pavel Hapal na klubovém webu. Holzi' dokáže hrát na své levé straně výš, ale i v nižší pozici, navíc dokáže hrát i ze středu hřiště. A je to zkušený hráč. Erik Prekop je to samé. Může hrát na hrotu, může hrát zleva i zprava, zkrátka na více ofenzivních pozicích. Michal Fukala je na pravé straně spíše defenzivním hráčem, ale i on umí alternovat na více postech," uvedl kouč.

V Ostravě začal trénovat i dvacetiletý kamerunský záložník Nogha, který na jaře působil ve Vlašimi. Ale hlavní otazník se točí kolem nejlepšího střelce Ewertona. S Baníkem je v přípravě, ale Slavia, jeho kmenový klub, by ho mohla prodat do Saúdské Arábie.

"Pořád věřím, že je šance, že u nás bude pokračovat. Stále u něj platí, že pokud zůstane v Česku, chce být jedině v Baníku. Cítí se tu dobře. Teď musíme čekat a věřit, že to žádná zahraniční nabídka nepřebije," řekl Hapal.

S týmem dnes trénoval po návratu z hostování v Osijeku i slovenský útočník Ladislav Almási, ten by měl ale odejít na další hostování.

První přípravný zápas sehraje Baník v neděli v Líšni.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Axelrose

Kolik za něj SKS nabídli?

Nevíte někdo?

Reagovat
Bakary3

Psalo se 10 mega, což je opravdu hodně málo

Reagovat
ratusek

Ale i tak jsou prý kluby domluveny. Tak těžko říct. Záleží jen na Ewem a ten půjde vydělat chechtáky na důchod

Reagovat
Bakary3

Tak to čumím

Ale teď psali i o saúdský Arábii, tak to asi bude těžký pro Banik

Reagovat
Axelrose

Zase tomu rozumím, pokud by zůstal v ČR.

V Baníku mu to šlo, evidentně tam byl oblíbený a navíc by si letos mohl konečně zahrát i proti SKS

Ale je fakt, že pokud saudi zatřepou měšcem, luftjarda určitě neodolá volání virtuální měny

Navíc teplo jako v Brazílii, manželka by se mu držela doma a ještě by si mohl zakopat s nějakou bývalou hvězdou - i když je fakt, že to mohl i v SKS (třeba se Standou, inženýrem, atd.)

Reagovat
Axelrose

Tak proč né, bych mu to i přál.

Škoda že se nechytl u nás, ale holt bohužel potkal milovníka psů, pana Cedidlu, kterého doma sice všichni podrželi a tak je celkem v pohodě, ale dodnes mu asi nedošlo, co tím svým faulem způsobil, kokot.

Reagovat
$dolar$

Nogha je super posila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele