Barceloně se konečně uzdravil De Jong. Bylo to složité období, přiznává záložník

Dnes, 11:15
Aktuality
Frenkie de Jong (© AFP)

Hned několik důvodů k radosti měli v úterý večer fanoušci Barcelony. Katalánský klub doma nedal šanci Young Boys a švýcarského soupeře porazil vysoko 5:0, po více než pěti měsících se navíc v jeho dresu představil i Frenkie de Jong.

Nizozemský záložník byl dlouhodobě mimo hru vinou problémů s kotníkem, kvůli nimž do tohoto týdne naposledy nastoupil 21. dubna. V létě přišel o evropský šampionát a ve hře byla i operace, tu fotbalista zavrhl a vsadil na konzervativní léčbu.

"Každé zranění je nepříjemné, o to více, pokud se jedná o dlouhodobější záležitost. Bylo to složité období a prošel jsem si těžkými časy, to ano," popisuje De Jong uplynulé měsíce.

"Fanoušci mi aplaudovali, za to bych jim chtěl poděkovat. Dnešní večer se povedl, nic velkého jsem si od něj nesliboval, nikdy totiž nevíte, jestli trenér ukáže právě na vás. Každopádně mě moc těší, jak se ke mně všichni chovali a chovají," dodal.

27letý fotbalista na hřiště vyběhl v 75. minutě a ukončil tak dlouhé, 163 dní dlouhé čekání na soutěžní start. Jeho služeb mohl vůbec poprvé využít nový trenér Hansi Flick.

"Jde o velký krok především pro Frenkieho. Prodělal vážné zranění, znovu se připojil k týmu, oblékl dres a dnes odehrál několik minut. Zopakuji to, co jsem už řekl - potřebovali jsme ho dříve. Pochopitelně budeme muset být opatrní, možná se až zbytečně snažil být všude. Ale rozhodně mu prospěje, že si oživí všechny návyky a zase byl s týmem, tento zápas pro něho představuje obrovský krok," nechal se slyšet trenér Flick.

Mimo zranění středopolaře trápily i názory a přístup médií, ta ho několikrát vykreslila jako fotbalistu, který jde především po penězích. "Není pravda, že vydělávám 37 milionů eur. To je vysoká částka a hlavně velmi, velmi vzdálená realitě. Je to absurdní. Mám k ní hodně daleko. Ale chápu lidi, kteří jsou frustrovaní," překvapil nyní v obsáhlém rozhovoru pro internetové stránky Barcelony.

"Říkají, bere hodně peněz, nechce jít na operaci, je na dovolené, netrénuje... Skutečnost je ale jiná. Nic z toho není pravda. Zotavoval jsem se, procházel jsem a procházím těžkým procesem. Všechno se zlepšuje, jsem blízko návratu," ujistil De Jong fanoušky.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com, Livesport

Komentáře (2)

Přidat komentář
Gazdo

Super uz len sedem hracov ak sa nikto dalsi nezrani

Reagovat
MystycMac

Neviem si predstaviť čo to bude ak sa Barce uzdravia všetci hráči keď už teraz nemajú konkurenciu a demolujú súperov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele