Bayern vstoupil do ledna rozpačitě, Kimmichovi vadí především přístup

25.01.2023, 09:54
Aktuality
Joshua Kimmich (© AFP)

Bayern Mnichov zakončil podzim šesti bundesligovými výhrami v řadě, o to větší rozpaky budí jeho lednové výkony. Bavorský celek si opět komplikuje cestu za další obhajobou německého titulu, minulý týden remizoval 1:1 v Lipsku a stejný výsledek se zrodil i ve včerejším domácím duelu proti 1. FC Köln, bod navíc zachránil až v poslední minutě...

Bayern během podzimu "vyrobil" čtyřzápasovou sérii bez výhry a v optimální pohodě není ani v tuto chvíli. I po dnešním programu sedmnáctého kola povede tabulku, jeho náskok se ovšem může snížit na pouhé tři body.

"Odehráli jsme vynikající druhý poločas, první půle ale z naší strany dobrá rozhodně nebyla. Na konci nám možná chybělo štěstí, stejně tak jsme měli tisíciprocentní šanci Musialy, z takových pozic musíte dát gól. Náš výkon by díky tomu šel nahoru a soupeř by měl problémy," hodnotil trenér Julian Nagelsmann.

Bayern prakticky celý zápas dotahoval poté, co se už ve čtvrté minutě prosadil Ellyes Skhiri. Alespoň bod mu v samém závěru vystřelil Joshua Kimmich, proti jeho parádní ráně neměl brankář Marvin Schwäbe žádnou šanci.

"Druhý poločas už byl lepší než ten první, i tak bude třeba si vše rozebrat. Zvláště si musíme promluvit o přístupu," nechal se slyšet Kimmich.

"Dostali jsme další gól ze standardní situace, to musí co nejrychleji přestat. V loňské sezoně jsme si v této činnosti vedli podstatně lépe, letos si zápasy hodně komplikujeme. Nemá to nic společného s technikou nebo taktikou, je to čistě o ochotě plnit základní pokyny. Očekávám, že na tom brzy zapracujeme," dodal německý reprezentant.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (40)

Přidat komentář
Fodbalysta

Stejně to zase vyhrají o 10 bodů.

Reagovat
exot12

Asi ako Arsenal, Neapol, PSG a Barca / Real pred 3 miestom

Reagovat
Ahoso Widaho

Arsenal a Neapol zase vyhrají o 10 bodů?

Reagovat
janinho

no ligu vyhraju, ale s touto formou ak chcu nastupit v LM proti PSG tak to nemusi dopadnut dobre... hadam sa dovtedy pozbieraju.

Reagovat
rel7

Výkony sice nic moc ale při pohledu na letošní formu PSG (2 prohry venku) bych o ně neměl obavu.

Reagovat
janinho

tak oni mali po MS hlavy este trosku mimo, ale ta forma bayernu + neuer out... tesil som sa ako PSG vyprasia ale uz by som si na to asi nevsadil.

Reagovat
rel7

Já asi taky ne, i když je forma Bayernu zavádějící, všichni víme jak umí PSG zvládat důležité zápasy v LM.

Reagovat
janinho

snad im to vydrzi aj tento rok. su kluby ktore nemam rad, ale to PSG je pre mna ciste zlo a v kazdej normalnej sutazi kde platia nejake pravidla (FFP) by boli davno diskvalifikovani.

uz len kvoli tomu najebanemu vyrazu Khelaifiho po vypadnuti dufam, ze kym budu tie spiny vlastnit PSG tak LM nikdy nevyhraju.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Klasika, sa to snažia spraviť zaujímavé.

Reagovat
db18

Reagovat
irik

Reagovat
rel7

Než aby podepsali CR a měli jistotu že ty góly bude mít kdo dávat, tak reálně za měsíc mohou řešit pozici trenéra.

Reagovat
Kily

příchod Ronalda by byl reálně asi jediným důvodem, proč by na jaře teoreticky měli řešit otázku trenéra

Reagovat
db18

Reagovat
rel7

Aby si začátkem března nebyl překvapený, bohužel pro Bayern má PSG ještě horší formu...

Reagovat
Fodbalysta

Vzhledem k tomu, že se v Německu hodně mluví o tom, jak Nagelsmanna nerespektují starší hráči v kabině si nedovedu představit, že by byl Ronaldo jiný.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Takže Neuer? Ten je jediný starší než Julian.

Reagovat
db18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Zark

nějaký sráč z arabské ligy by jim tak pomohl

Reagovat
rel7

Vid, raději ať hraje v útoku Bayernu Choupo-Moting

Nešlo mi ani tolik o CR jako o to že nikoho nepřivedli, není to zase tak dávno co se jim zranil Lewa a Motyčka ho překvapivě nedokázal nahradit.

Reagovat
Zark

ajo, já nemám nic proti těmhle starším borcům na mini záskok, jako býval třeba Pizarro, ale u nich člověk aspoň tak nějak věděl, že v týmu neudělaj víc škody než užitku

Reagovat
Kily

nj, na podzim Choupo-Moting podával takové výkony, že v Bayernu neměli důvod o nějakém přeplaceném portugalském větrném mlýnu ani uvažovat, doba je prostě jiná

Reagovat
db18

Reagovat
rel7

Přečti si můj komentář ještě jednou a ušetříš si čas.

Opravdu mě chceš přesvědčovat že Moting je útočník pro Bayern? Při dlouhodobém zranění Maného.

Reagovat
Kily

nemusí být, ale na podzim ukázal, že je pro Bayern mnohem vhodnější a levnější variantou než někdo, místo něhož mohl za sedmnáct z posledních devatenácti měsíců nastupovat i maskot a kdo se neprofesionálním chováním znechutil i značné části jeho fanouškovské základny

Reagovat
rel7

Přijde mi jako by Bayern nevěděl že už nemá Lewu, který byl schopný většinu sezóny ty góly dávat a stačil k němu někdo komu nevadí že sedí celou sezónu na lavičce.

Věřím že jeho příchod by se jim vrátil, potřebují vytrhnout trn jen na půl roku.

Reagovat
Kily

upřímně - věříš tomu, že by Ronaldo podepsal smlouvu jen na rok a půl?

Bayern byl koneckonců prvním klubem, který v listopadu ústy Kahna prohlásil, že o Ronalda nemá zájem a nebude o něho usilovat. Když už mu něco vytknout, tak to, že nekoupili Füllkruga

Reagovat
rel7

Věřím že by podepsal smlouvu na půl roku s nějakou zajímavou opcí. Jemu podle všeho šlo hlavně o to hrát LM a moc lepších týmu než Bayern není. Klidně s nima tu LM mohl vyhrát, proto tomu věřím.

Samozřejmě to jak se zachoval a kam ho to přivedlo je jen a jen jeho chyba.

Já nikdy nebyl jeho velký fanoušek ale přál jsem mu důstojnější konec.

Reagovat
Kily

já měl vždycky radši Messiho, ale důstojnější konec bez debat, pořád doufám, že se v něm něco zlomí a dojde k závěru, že i postup s klubem z jeho rodného města je super věc

Reagovat
db18

Taková klasika po MS... akorát teď Bayernu hraje do karet, že mají náskok z podzimu. Jen na tu LM se snad dají dohromady...

Reagovat
Uwe háže buly

Moc mezinárodní kádr.

Reagovat
dominios

Ti hraci to nezabudli, ale nie je tam ochota, nie je tam chcenie, nie je tam motivacia. Druhy polcas sice bola herna prevaha, ale realnych sanci bolo ako safranu. Niektori hraci sa len prechadzaju a prihravaju alibisticky. Aj prihravky dopredu su zvacsa len take, ktore hrac musi okamzite vratit spat, akesi narazacky, akurat ze bez pohybu a bez realnej kombinacie. A ked sa niekto o nieco pokusi, zvacsa je na to sam, lebo sa nevie zladit so zvyskom teamu. Krasne to bolo vidno po striedani Gravenberga; najprv hned relativne splasene sa o nieco pokusal, dokonca aj pekne vystrelil, ale takmer okamizte zapadol do letargie zvysku teamu a hral uz len na pol plynu, cela snaha sa rozplynula za par minut. Coman sa snad ako jediny snazil cely polcas ktory dostal. Pavard bol uplne mimo, pripominal mi Alonsa z pred par rokov, akurat hral iny post. Gnabry a Musiala zablesky, to ano, ale tento krat to nestacilo. Sane sa x krat pravom rozculoval ako zle spoluhraci vyriesili situaciu ci ako zle mu nahrali, aby on ked bol na lopte urobil rovnako zle rozhodnutia.

Vacsina hracov proste este tie neuspesne MS nestravila. Nemci su pod dekou, to je jasne, a hoc Francuzi dopadli napokon dobre, tak prehrate finale je prehrate finale. Ako obhajcom titulu to asi do pohody tazko moze pridat. Po Neuerovom zraneni a vyhadzove trenera brankarov tak velmi silno pochybujem, ze je v teame dobra moralka. Jedine stastie, ze hoc sa to brankarov tyka priamo, tak vlastne Sommera nie, takze snad aspon ten si na nejaky ten cas udrzi extra motivaciu z boja o tituly. Mozno pomoze CL a presitznejsi super, hoc neda sa povedat, ze by prave PSG bol oblubeny super ci herne, vysledkovo, ale ani divacky a atraktivitou. Na papiery to mozno vyzera ako boj gigantov a velkych mien, nejdem ani spochybnovat kvalitu ich karda, ale predsa len, hrame s nimi v poslednej dobe dost casto a skrz tie miliardy co do toho stale tlacia (bez vyrazneho uspechu), tak proste realny respekt a motivaciu navyse velmi neprinasaju. A bojim sa, ze obzvlast nie pre takto zdecimovany team, ako mame teraz.

Reagovat
Slavia10

Jednou po 10 letech nevedou ligu o 15 bodů v půlce sezóny a dělá se tu takové haló, vždyť jsou furt první a zase budou králové v nejvíc nudné lize světa.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
cologneFC

Bundesliga nie je iba boj o titul. Treba to viac sledovať a zmeníš názor. Ale čo sa týka boja o tiul, tak je to nuda a nikoho to už nezaujíma, s tým s tebou súhlasím.

Reagovat
Ferragamo7

Ja osobne sa desím zápasu s Wolfsburgom,pri súčasnej ich forme,s ktorou súperov doslova valcujú rozdielom 2 tried,nám neskutočne naložia

Ak teda predvedieme výkom s Lipskom,alebo Kolínom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele