Bayern zvýšil náskok

24.11.2002, 22:40
Aktuality
Bayern Mnichov potvrdil suverénní formu v Bundeslize a výhrou nad Kaiserslauternem zvýšil svůj náskok v čele ligy na šest bodů, zatímco jeho největší konkurent Dortmund prohrál na hřišti Wolfsburgu, a propadl se v tabulce na čtvrtou příčku.

Záložník Bayernu Michael Ballack se opět vrátil do skvělé formy a v 9. minutě poslal svůj tým do vedení. Druhou branku vstřelil v 16. minutě Roque Santa Cruz a Kaiserslautern se psychicky zhroutil. Všechny pokusy Kaiserslauternu odpovědět na góly skončily na dobře hrající obraně Bayernu.

Wolfsburg dokázal porazit na svém hřišti úřadujícího mistra Borussii Dortmund a největší zásluhu si může připsat Diego Klimowicz, který hned dvakrát pokořil nejlepší obranu v lize, a to v 19. a 55. minutě.

Werder Brémy se posunul na druhou příčku, a to díky trefě Ailtona v 10. minutě do sítě Herthy Berlín. Brémy pokračují ve skvělé formě a svou útočnou hrou překvapují celé Německo.

Leverkusen naopak zklamal na celé čáře, s nováčkem Arminií Bielefeld dokázal jenom remizovat 2:2. Trenér Toppmöller vyslyšel Thomase Brdariče a dal mu šanci hrát v základní sestavě a odměna na sebe nenechala dlouho čekat, Brdarič poslal Leverkusen v 17. minutě do vedení. Radost Toppmöllerovi ale ve 26. minutě zkazil polský hráč Artur Wichniarek. Boris Živkovič opět poslal Leverkusen v 69. minutě do vedení, ale druhá trefa Wichniarka pět minut před koncem zápasu rozhodla o remíze.

Bochum dokázala, že umí hrát na hřišti soupeře. Remíza na hřišti Borussie Mönchengladbach, kde soupeři jen obtížně získávají body, je tomu příkladem. Igor Demo sice poslal M'Gladbach v 57. minutě do vedení a vzápětí vedení zvýšil Joris van Hout. Bochum ale ukázala svou psychickou odolnost, Vahid Hashemian a Pater Graulund v závěru utkání zařídili cennou remízu.

Stuttgart je další velké překvapení, dokonce větší než Brémy. Klub není v dobré finanční situaci a na začátku sezóny, kdy propukla hádka mezi hráči kvůli platům a prémiím, byl klub tipován na sestup. Stuttgart se probudil a v zápase s Hannoverem to potvrdil. Branka Ioannisa Amanatidisa v 35. minutě dostala Vfb Stuttgart do vedení a když v 54. minutě zvýšil Alexander Hleb na 2:0, bylo vše rozhodnuto. Špatný výkon Hannoveru potvrdil vlastní gól Danijela Stefulja v 73. minutě.

Schalke přišlo o body v samém zavěru utkání s Hansou Rostock. Dánský reprezentant Ebbe Sand v páté minutě a jeho útočný kolega Emile Mpenza ve 39. minutě otevřeli skóre ve prospěch Schalke. Jenže v 51. minutě vstřelil kontaktní gól Peter Wibran a nervozity v řadách Schalke využil v 86. minutě Rade Prica - vyrovnal na konečných 2:2.

Už šestibodový náskok v čele tabulky má Bayern. Dortmund se prohrou ve Wolfsburgu propadl na čtvrté místo, předstihly ho Brémy a díky lepšímu skóre také Stuttgart. Loni stříbrný Leverkusen se stále trápí, je až jedenáctý. Poslední je stále Kaiserslautern, z posledních šesti kol získal pouhý jeden bod a už tři domácí zápasy po sobě nedokázal skórovat. Se sedmi body ztrácí na předposlední Cottbus dva body, od 16. Bielefeldu jej ale dělí dalších šest bodů.

Autor: Martin Stíbal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele