BECKENBAUER SI VYHLÉDL VAN DER VAARTA

19.04.2007, 15:03
Aktuality
Bayern Mnichov stále hledá nástupce za Michaela Ballacka, který před letošní sezónou odešel do Chelsea. Nahradit kapitána německé reprezentace se marně snaží Mark van Bommel a Bastian Schweinsteiger a vedení klubu se tak zřejmě poohlédne po další posile. Prezident Franz Beckenbauer už má jasno, kdo by se jí měl stát...

"Van der Vaart by nám seděl perfektně. Je přesně tím typem hráče, který by nám dodal velkou dávku kreativity, jež nám v tuto chvíli chybí," prohlásil Beckenbauer, k němuž se přidává také trenér Ottmar Hitzfeld. "Potřebujeme v týmu tvořivé hráče a Van der Vaart by nám navíc pomohl i v obraně."

24letý nizozemský reprezentant v současnosti hájí barvy Hamburku, kam přišel před dvěma lety z Ajaxu Amsterdam. Van der Vaart se okamžitě stal vůdčí postavou mužstva, jemuž výraznou měou pomohl k postupu do letošního ročníku Ligy mistrů. Sezóna 2006/2007 ale už tak podařená není, HSV často stíhala zranění a ambiciózní klub se jednu chvíli topil až na poslední příčce tabulky. Vedení klubu nemá na jeho uvolnění ani ten nejmenší zájem, nakonec by o něho však mohlo přijít.

"Rafael si angažmá v Hamburku užívá, ale zároveň chce hrát tak, aby získával tituly," pohrozil vedení Nizozemcův agent Soeren Lerby. Ten je bývalým fotbalistou právě Bayernu Mnichov a není žádným tajemstvím, že udržuje vynikající vztahy s jeho generálním manažerem Ulim Hoenessem.

Van der Vaart by se mohl stát čtvrtou posilou Bayernu v záložní formaci pro příští sezónu, bavorský velkoklub si již s předstihem zajistil služby Hamita Altintopa (Schalke), Jana Schlaudraffa (Aachen) a Ernesta Sosy (Independiente). Tito tři by měli nahradit Hasana Salihamidžiče (Juventus), Mehmeta Scholla (konec kariéry) a Sebastiaa Deislera (kariéru ukončil již v zimě). Vedle nich ještě nejsou vyloučeny odchody Owena Hargreavese a Aliho Karimiho, o něhož vedení Bayernu ztratilo zájem.

Vedle Van der Vaarta se v Allianz Areně zajímají ještě o jednu bundesligovou hvězdu. "vždycky nás zajímali němečtí fotbalisté, proto také sledujeme Kloseho," prozradil Hitzfeld. 28letý útočník v létě pravděpodobně opustí Werder Brémy, sám se ale několikrát nechal slyšet, že nehodlá zůstat v Německu a rád by zamířil do zahraničí. Případný přestup do Bayernu je tak nepravděpodobný.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*ajax

at se vysere na bayern a vrati se do ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je pro Rafaela krok do predu,tam by hral,a za dva roky do spanelska,asi do Barcy,...Rafael je nejoblibenejsi hrac,a Bayern nejoblibenejsi klub,tak to patri k sobe ne?myslim ze Bayern bude do 2. mista....a pristi sezonu vyhraje Bayern aj s Rafaelem v sestave,ligu:-)

Reagovat
HOST*

Měl by jít do Realu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele