Beckham: Nechtějte po mně jména, je jich moc

25.11.2007, 09:45
Aktuality
Rád by se Stevem McClarenem slavil postup národního týmu, místo toho je skleslý, protože na velkém turnaji bude chybět. Přesto David Beckham zůstává nad věcí a tvrdí, že Anglii převezme nějaký zkušený trenér. "Protože je to stále jeden z nejžádanějších trenérských postů ve světovém fotbale," říká.

Středeční prohra s Chorvatskem (2:3) rozhodla o tom, že Angličané nepojedou na evropský šampionát do Rakouska a Švýcarska. Druhý den na to byl propuštěn kouč Steve McClaren a začalo se horlivě debatovat, kdo převezme jeho místo.

Největším adeptem se zdál být Martin O’Neill, jenže ten chce pokračovat v Aston Ville. José Mourinho si zase myslí, že by tento džob měl vykonávat rodilý Angličan a Mark Hughes prodloužil smlouvu v Blackburnu. Podle informací Daily Mail je pro FA v tuto chvíli jedničkou Němec Jürgen Klinsmann, veřejný zájem však projevil Ital Fabio Capello.

S tím má zkušenosti bývalý kapitán reprezentace David Beckham, který společně s ním působil v Realu Madrid. "Becks", jak se anglickému záložníkovi přezdívá, je často fanoušky zatracovaný. Mnohokrát ale provede něco, čím osloví celý fotbalový svět. Třeba na milimetr přesným pasem na Crouche, který v utkání s Chorvaty srovnal stav.

Jednu z nejznámějších tváří planety horlivé poptávky po práci trenéra anglického týmu nepřekvapují. Podle Beckhama je to totiž stále nejžádanější a nejlukrativnější post na světě. "Je tu několik manažerů, kteří obvykle chtějí tuto práci," řekl Beckham, jenž je momentálně se svým týmem Los Angeles Galaxy v Austrálii, kde sehraje exhibiční zápas proti Sydney FC.

"Mohlo by to být ale nepříjemné, každý kouč byl vždycky pod velkým tlakem. Někteří by to však mohli milovat – naší zemi a hráče. Naštěstí nejsem v pozici, abych vybíral nějakého manažera, protože si myslím, že je to opravdu těžké rozhodnutí. To musí udělat FA, nemůžu si tady sednout a říct nějaká jména," odmítl Beckham s tím, že s těmito zprávami je spojováno mnoho trenérů. "Musíme jen počkat, a pak uvidíme."

Autor: Pavel Janega / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kdyz nevyberou doma,tak klidne Klinsman-mlady,perspektivni,uspesny,ambiciozni

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Anglána trénoval Němec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele