Belgii jsme si nepřáli, ale pokud zopakujeme říjnové výkony, můžeme postoupit, věří Suchopárek

Dnes, 16:06
Aktuality
Jan Suchopárek si Belgii nepřál. (© Pavel Mazáč / CNC / Profimedia)

Trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek neskrýval, že Belgie je soupeř, jehož si jeho tým přál pro listopadové play off o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku asi nejméně. Kouč nicméně po losu v Nyonu pro web FAČR přímo v dějišti uvedl, že pokud mužstvo zopakuje výkony ze závěru kvalifikace, může i silného protivníka vyřadit.

Asi to kapitán týmu Václav Sejk zakřikl. Před losem jako jediného soupeře pro baráž, kterého si nepřeje, jmenoval Belgii. A právě ona "Lvíčatům" připadla.

"Dostali jsme soupeře, kterého jsme si úplně nepřáli, na první pohled v baráži z těch nejtěžších. V kvalifikaci skončil za Španělskem, které právě s Belgií ztratilo jediné body. Ale dobrým výkonem, přípravou, kuráží a odhodlaností, které jsme prokázali v říjnových kvalifikačních zápasech, jsme schopni zvládnout i takto silného soupeře a postup na Euro bude náš," reagoval trenér Suchopárek, který byl v Nyonu losu osobně přítomen.

Před dvěma lety Češi play off zvládli. Vyřadili Island po výhře 2:1 venku a remíze 0:0 v domácí odvetě. Na šampionátu v Gruzii o rok později "Lvíčata" skončila již po skupinových zápasech s Anglií (0:2), Německem (2:1) a Izraelem (0:1). Ani Belgie na turnaji nedošla dál. Po remízách s Nizozemskem a domácí Gruzií a prohře s Portugalskem skončila ve skupině na posledním místě. Nyní Belgičané usilují o druhý postup na závěrečný turnaj za sebou, to se jim ještě nikdy nepodařilo.

"V kvalifikaci skončili za Španělskem, které právě s Belgií ztratilo jediné body. Předpokládáme, že jejich herní styl se nebude příliš lišit od doby, kdy jsme s nimi hráli přípravné zápasy - poslední před loňským mistrovstvím Evropy v Pinataru (0:0)," připomněl kouč duel na soustředění ve Španělsku.

"Herní styl soupeře tedy dokážeme odhadnout. Jejich skóre v kvalifikační skupině 13:6 ukazuje na solidní ofenzivu a inkasovali méně branek než nejlepší týmy v kvalifikaci. Jde o vyvážený tým," dodal Suchopárek.

Pokud jde o soutěžní zápasy, v roce 2002 cestou za zlatem Češi v Ženevě zdolali Belgii ve skupině šampionátu 1:0. V kvalifikaci na Euro 2017 pak doma vyhráli znovu 1:0 a na belgické půdě prohráli 1:2.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Messi14

Loni zahlásil tohle: Určitě bych neměnil základní sestavu, ale střídat jsem měl jinak. Dostat do hry kluky, kteří v sobě měli emoce.

Tak schválně, co letos

Reagovat
Pablos

Určitě bych nic neměnil, střídal jsem dobře, kluci měli v sobě emoce... soupeř je TOP úrovně a byl prostě lepší. Chuť dál pokračovat mám, ale dále obrovskou, z boje já neutíkám... ostatně stejně jako Jan Žižka.

Reagovat
Pablos

slovosled odpovídá Psychopárkovi... a to jsem se nejdříve chytal za hlavu jak jsem to zprasil

Reagovat
hematop

Tak to je jasné, že naše jednadvacítka narazí na Belgii – Tomio Okamura by to určitě okomentoval slovy, že to je další důkaz bruselského spiknutí! Kdo jiný by nám do baráže poslal zemi plnou úředníků a čokolády, než Evropská unie, která nám už léta diktuje, jak má vypadat správný kopanec! Ale jestli bude třeba, Tomio určitě navrhne referendum o odchodu z baráže, aby tenhle "bruselský diktát" neměl šanci!

Reagovat
Mönchengladbach

Dobře se vyžral.

Reagovat
kasparko

On neni tlusty, ma jen pivni mozol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele