Bellerín investoval do nejekologičtějšího fotbalového klubu světa

08.09.2020, 15:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (232)

Přidat komentář
kiciN

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Mel by se vykaslat na fotbal a mel by zkusit tu ekologii na plny uvazek....to mu jde lip

Reagovat
PH8

Můžou jít s Rashfordem měnit svět.

Reagovat
Tomik111

Rashford u toho může hrát i fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Černochy ekologie nezajímá.

Reagovat
PH8

Černoši neexistují, to jsou nabarvené figuríny.

Reagovat
nani92

takto zarábať na ekologii

Reagovat
Kucka

Man like Heccy B

Reagovat
Freedo

Mimo jiné hráči v klubu dostávají pouze veganskou stravu. Hodně zajímavý celek.

Reagovat
Pigeon

Bellerin je taky vegan. Klub dost zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

*nezajimavy

Reagovat
Pigeon

Proč se domníváš?

Reagovat
Gazdo

Cokolvek bez masa je nezaujimave a bodka

Reagovat
Front hell

Taky jsem byl kdysi takový hloupý

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Gazdo

Takto ja chapem veganov preco to jedia atd a rozumiem ze je to zdravsie ale ja jednoducho bez masa zit nedokazem. Ja som cisty masozravec, krvave steaky, tataraky, burgre atd. Nezdrave ale ta chut je pre mna nenahraditelna. Uz to skusalo par ludi ze vyskusaj toto a vyskusaj tamto a niekedy mi ani nepovedali ze nejem maso ale aj tak som to zistil. To proste neodrbes ak sa vyznas do jedla tak jednoducho vies co citis a co hladas v jedle. A mne maso jednoducho chyba. Raz som to skusal bez masa a vyzdrzal som dokonca dva tyzdne ale potom som sa uz ani pohnut nevedel, totalne unaveny, znechuteny a podrazdeny. A sup dal som si maso a za par hodin ako rybicka. Pre niektorych ludi jednoducho veganstvo nie je

Reagovat
veikko

Čistě veganskou stravu si musíš hodně hlídat, aby byla zdravá a neměl jsi něčeho deficit. Strava musí být především vyvážená a dodat ti všechny potřebné látky. Přítelkyně je veganka a paradoxně je na tom zdravotně o dost hůř než já, který jím všechno. Když uvaří vege jídlo, tak to s radostí slupnu, jindy si dopřeju pořádnou porci masa. Já zastávám teorii, že jídlo má především chutnat, a to se dá udělat jak s masovým, tak zeleninovým jídlem.

Reagovat
smazaný uživatel

A je na tom hůř díky té stravě? Nebo byla v piči a ta strava ji udržuje naživu? Nesoudím, fakt mě to zajímá.

Reagovat
veikko

Popravdě nevím. Předtím byla určitě o dost zdravější, ale zase to nejde házet jen na stravu, protože u ní ještě spoustu udělá stres.

Reagovat
Front hell

Já taky nejsem vegan. Maso mám rad,ale přestal jsem ho jíst tolik jako dřív.ale hlavně když už si ho domů kupujeme tak jedině od známých z domácího chovu. Stejně jako třeba vajíčka nebo i zeleninu. Rozdíl v chuti je obrovský,ale je pravda že každý nemá takovou možnost.

Reagovat
Golasso

To je podle mě asi nejlepší cesta .

Reagovat
M0rb1D4S

Já jsem si ještě donedávna nedokázal představit život bez masa. Potom jsem vyzkoušel veganskou stravu a i když bych čistě na ní nejspíš nevydržel, tak dneska si s chutí udělám na oběd cokoliv veganského.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Josifek

Reagovat
Josifek

Souhlas, myslím, že není otázka, jestli jíst nebo nejíst maso, ale spíš proč spousta z nás (včetně mě) žere masných produktů hovadsky a nepřirozeně moc a v mizerném zpracování z mizerného původu, kde se k těm zvířatům navíc chovají převážně hovadsky..

Omezit spotřebu a preferovat kvalitu...kuřecí vývar mě moc nebere, ale jednou jsme měl vývar z domácího kuřete velikosti kachny a to bylo totálně něco jiného, až mi to vyrazilo dech.

Reagovat
rave

Co je na masu nezdravého? Spousta lidí věří tomu, že budou díky veganské stravě zdravější, štíhlejší, atd. Ale to je hloupost. Většina veganů to nedělá proto, aby pomohli svému tělu, ale aby pomohli planetě, příp. prostě z přesvědčení, že ubližovat zvířatům je špatné.

Reagovat
Bayernista18
Reagovat
smazaný uživatel

https://www.imdb.com/title/tt7455754/?ref_=fn_al_tt_1 mohl bys pochopit je to delane i pro jednoduhsi cast populace a navic se spoustou znamych osobnosti

Reagovat
rave

Ten film jsem viděl. Spousta polopravd a naprosto jednostranný pohled na věc. To, že dokáže člověk podat dobré sportovní výkony i na veganské stravě, je snad každému jasné. Ale co to mění na tom, co jsem napsal? Lidi běžně nemají k dispozici několik výživových poradců, čas a prostředky věnovat se výživě tak, jak vrcholoví sportovci. Tak si ty svoje rádoby zesměšňující poznámky strč do prdele a příště zkus vymyslet něco z vlastní hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak argumenty jsou tam zasadni. Prvne neni ho dost pro tak velkou populaci co poroste. 2. znecisteni ktere masovy prumysl pusobi je kontraproduktivni, stejne tak spotreba ploch jak pro stada tak pro pestovani vykrmu, tak z hlediska dostupnosti vody. Je zkratka neefektivni. Kdyz opomenes tyhle faktory a budes se soustredit ciste na maso tak jedine bilkoviny a ziviny z nej (pokud nejis syrove susene na slunci - jako je nezbytnosti napr. pro inuity atp.) jsou jen z toho co zvire za zivot zralo nikoli z masa samotneho, to naopak hnije i tydny v zazivacim ustroji a likviduje enzymy, jejiz spotrebou se telo snazi vyporadat s otravou, ktere tlejici maso zpusobuje. Zivocisny tuk vseobecne ti nikdy neda to co rostliny a pokud se naucis zpracovavat a konzumovat vyvazene rostlinou stravu pocitis za par mesicu sam, ze to ma nesporne vyhody a nejde jen o modni propagandu ..

Reagovat
Bayernista18

Zrovna Inuiti a podobný skupiny lidí jsou na tom zdravotně dost špatně. Už odmalička trpí osteoporózou a umíraj na civilizační choroby v daleko nižšim věku než třeba Američani s jejich fast foodama. Přemíra cholesterolu a nasycenejch tuků a nedostatek vlákniny, vitamínů a minerálů, který by jejich negativní následky aspoň částečně neutralizovaly, si holt musí vybrat svojí daň.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukazatel toho jak maji nemaji zdravy zpusob zivota zistis jen kdyz otocis podminky, aneb obcani US by z 95% vyzdechali za necely rok kdyby zili v jejich podminkach naopak "severane" by pravdepodobne tu latku mortality krapet vytahli

Reagovat
rave

Já tohle všechno respektuju. I když mi přijde, že ty negativní vlivy masa na lidský organismus jsou často v těchto snímcích zbytečně zveličované, závěry výzkumů vytržené z kontextu atd. Možná je to tím, že tam většinou běžný "masožravec" = průměrný Američan, což u mě prostě neplatí, ale chápu, že abys člověka změnil, musíš ho trochu vystrašit.

Nicméně vím i z vlastní nedávné zkušenosti, že ty pozitivní vlivy zdravějšího jídelníčku jsou znát a to už po krátké době. Když jsem byl celé jaro na home office, tak jsem se mohl stravovat podle vlastních představ (maso jsem úplně nevypustil, ale výrazně omezil) a cítil jsem se prostě líp. Pak ale přišel návrat do práce, kde v okolí nemám možnost se zdravě najíst, rozvážkové služby jsou na mizerné úrovni a čas na to si vařit každý den večeři i oběd na další den prostě nemám. Navíc potřebuju dost vysoký kalorický příjem, protože každý den sportuju.

Můj point je prostě ten, že mít vůli k tomu nejíst nebo aspoň omezit maso je jedna věc, ale dosáhnout toho, aby to zároveň vyhovovalo i tvému tělu, je mnohem složitější.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono si proste staci udelat krivku kolik ti da maso energie a zivin, a pak si vypocist index kolik spali enzymu za tydny rozkladu v organismu. Pokud ti neco spali 10x vic energie nez ti to realne da je to proste totalne k hovnu .. nejlepe tam vychazi rybi maso ale ani to zkratka neni vyhra ...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nizzie

Proč hned hloupý? Třeba si z vás dvou ty ten hloupý. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze tamten vyblil svuj nazor a nepripousti diskuzi. To je hloupe

Reagovat
Nizzie

Jo ták :)

Reagovat
Front hell

I to je samozřejmě možné

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kapřík

Nenávist ti nesluší .

Reagovat
Front hell

Polepším se

Reagovat
hromdopolice

Nasrat

Reagovat
smazaný uživatel

protoze maji prst na tepu doby

Reagovat
smazaný uživatel

viz koment nize .. klub zaslouzi max pohrdani

Reagovat
PH8

diskriminace

Reagovat
kilobyte

Jedí jenom veganskou stravu a nebo to co dostanou od klubu je veganské?

Reagovat
Freedo

Kdysi jsem o tom viděl video na joe.co, možná ho ještě najdeš. V klubu dostanou jen veganské věci, ale nikdo je už nenutí se tak stravovat i ve volném čase. Většina týmu ale vegani jsou, víc jich i na to přešlo během angažmá.

Pro zajímavost, pouze vegan věci si mohou dát i fanoušci na stadiónu.

Reagovat
Freedo
Reagovat
veikko

To bude konec klubu a jejich docela sympatické snahy, až si tam nějaký celiak jenom přičichne k seitanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vincent Vegan

Stejne to dela i Arminia Bielefeld a ted i diky tomu postoupili do BL.

Reagovat
Freedo

To jsem vůbec netušil, díky! Je fajn vidět, že i taková cesta může fungovat.

Reagovat
Vincent Vegan

Tak ono se to rozšiřuje čím dál víc a je to otázka pár let, než se z toho stane standart. Třeba v NBA už je dost hráčů, co se stravují vegansky, Tennessee Titans mají také velkou skupinu veganských hráčů a pak máš ten aktuální příklad s Arminií. Pro sportovce má veganská strava spoustu výhod jako je rychlejší regeneraci, snížení množství zánětu v těle, což vede i k menšímu počtu zranění, ochrana oběhové soustavy, atd..

Reagovat
Freedo

Na druhou stranu je tu otázka, jestli by každý neměl mít možnost volby. Já jsem toho názoru, že každý je jiný a vyhovuje mu něco jiného, je třeba hledat a zkoušet. Nebo bys řekl, že ty výhody, co jsi vyjmenoval, platí ve 100% případů?

Reagovat
Bayernista18

Fakt?

Reagovat
Losinho

a třeba Hořavovi i díky tomu šla kariéra do hajzlu

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé. Toto som netušil dokonca ani ja.

Reagovat
Greny

Tak tam bych hrát nemohl

Reagovat
Mass

Tak to už s ekologií nemá nic společnýho.

Reagovat
kilobyte

Veganské jídlo je méně náročné na "výrobu".

Reagovat
Swarley

To jo, ale kdo to vyrobí, když všichni budou mít z té petržele váhu 20 kg

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jste tohoto názoru, doporučuji film The game changers

Reagovat
Swarley

Nejsem, já kompostuju v kapse jak ten typek že Simpsonu

Reagovat
J0EL

Na Fitclane o tom vysiel clanok. Je v premium sekcii, ak nemas, tak aspon cast ti skopcim z FB:

Jedna z viacerých kravín z dokumentu The Game Changers. V ňom napríklad hovoria, že prijať dostatok bielkovín nie je pri plant-based strave problém a máš si dať sendvič s arašidovým maslom, ktorý je vraj super náhrada namiesto 85 g steaku z hľadiska bielkovín.

Je síce pekné, že bielkoviny vieme teoreticky dorovnať takýmto jedlom, ale čo kalórie? 85 g hovädzieho môže mať do 150 kalórií, pričom množstvo bielkovín je niekde na hranici 18 g. Nám v dokumente odporúčajú sendvič s arašidovým maslom. Jeden sendvičový chlieb (spodná + vrchná strana) má cca 120 kcal a 4 g bielkovín. Arašidové maslo, aby dorovnalo našich 18 g bielkovín, by muselo byť v množstve cca 50 g, čo máme 13 g bielkovín a 285 kalórií.⁠

Hovädzie mäso nás teda vyjde na 130-150 kcal a doručí 18 g bielkovín. Odporúčaný sendvič nás vyjde cca 400 kcal a doručí 18 g bielkovín (a približne 25 g tuku). Ďakujeme za odporúčanie, ale ignorovať kalorický rozdiel v dobe, kedy sa zvyšuje celkový kalorický príjem u ľudí, a preto stúpa obezita, nie je skutočne šťastné riešenie. Nehovoriac o tom, že bielkoviny živočíšneho pôvodu sú z hľadiska amino spektra a ovplyvnenia syntézy svalových bielkovín jednoducho lepšie (o tom máme článok).⁠

Je to bullshit

Reagovat
kvasha16

tento konkretny film som nevidel, ale co vidim argumentacie tych "radikalnych veganov", tak casto si z tychto porovnavacich poctov vynechavaju premenne presne tak, aby im to pasovalo do agendy

Reagovat
J0EL

navyse v dnesnej dobe internetu kedy mas vsetky informacie, analyzy a studie na dosah, je podobne "sracky" velmi jednoduche vyhodnotit.

Reagovat
Vincent Vegan

neznam lepsi misto, kde si muzu precist analyzy a vedecke studie o vyzive, nez je Fitclan

Reagovat
smazaný uživatel

Jidlo bohaty na bilkovinu se ale nerovna jen maso nebo arasidovy maslo. Morska rasa ma treba vic nez 50g/100g bilkovin. Fazole maji myslim taky dost. Je toho ale hodne, tofu, seitan a vlastne skoro vsechny lusteniny obsahujou dost proteinu.

Reagovat
merlick

Reagovat
Pigeon

I když je ten dokument skvěle natočený a ta myšlenka je bezesporu dobrá, tak se opírá často o mystifikace. Doporučuji třeba pročíst k tomu komentáře od institutu moderní výživy.

Reagovat
Eichel

https://www.youtube.com/watch?v=JqoFgk-vMzY&ab_channel=PatrikKincl

ak by to niekoho zaujimalo, odporúčam si pozrieť toto, venujú sa kriticky aj tomu dokumentu

Reagovat
kilobyte

My normální, co budeme jíst maso.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Hachim Mastour

teším sa na ownyho diss

Reagovat
PH8

Dostat podíl v klubu výměnou za reklamu prezidentovi je fajn.

Reagovat
kilobyte

Na některých vesnicích mají místo sekaček ovce. Ale protože nemají na zádech solární panely, tak nejsou dost ekologické.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
kvasha16

Reagovat
xjert02

Reagovat
Coniglio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

a smlouvu letěl podepsat soukromým triskáčem alá Hamilton, ne?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Půjčil si plachetnici od Gréty

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Mike Litoris

* Tryskáč

* À la

Pardon

Reagovat
kvasha16

alebo Bono

Reagovat
Kuchta

"V roce 2017 se Rovers stali prvním sportovním klubem s nulovou uhlíkovou stopou."

Na zápasy chodí pěšky, nebo jezdí na kole?

Reagovat
smazaný uživatel

Kupují si odpustky od Grety.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Humor nic?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, nulovy humor

Reagovat
Kapřík

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Josifek

At už je Greta jakákoliv, historicky je mín uplatna jak bůh/církev.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, normalne jezdi autem/autobusem nebo litaji letadlem. Nicmene ten nadbytecny CO2, ktery do atmosfery vyprodukuji, pak pomahaji snizit nekde jinde (skrz ruzny zeleny opatreni). Takze ve vysledku jsou na nule.

Reagovat
Nizzie

Jakože... jako... wtf? :D když vyprodukovali uhlíkovou stopu, tak už ji prostě nevymažou a můžou snižovat skrz zelený opatření jak chtějí, maximálně svou uhlíkovou stopu minimalizují, ale určitě ji nedostanou na 0.

Reagovat
Vincent Vegan

Můžou ji teoreticky dostat i do záporu tím, že se třeba angažují v zalesňovacich projektech. Stačí se podívat na příklad Mainzu nebo Zaragozy.

Reagovat
Nizzie

Ale prostě už tu uhlíkovou stopu vyprodukovali, to, že se pak angažují a snaží se to vynahradit je chválihodné a super, ale uhlíkovou stopu zanechávají. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

5 + (-5) = 0

Reagovat
Nizzie

Nepochopil. Počítat umím, ale uhlíkoovou stopu prostě zanechají. I když pak dělají věci, kterými to regulují a jdou proti tomu, tu uhlíkovu stopu tam po jízdě tím autem/letadlem/vlakem vytvoří.

To je jako kdyby zloděj okradl pět babek, a pak to rozdal pěti bezďákům. Znamená to, že není zločinec?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ale bude to znamenat, ze je na nule

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
andrew96

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nizzie

Pěkný. :D

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak mluvit do dubu. Ty si proste pojem "nulova uhlikova stopa" vykladas po svym a nejsi schopny pochopit, ze ten pojem se v ramci sirsi verejnosti chape jinak. Nikdo nikde nerika, ze produkuji presne nula nula nic CO2. Co tady rikame je to, ze V SOUCTU toho co vyprodukuji a toho co jinde usetri, jsou na nule.

Reagovat
kilobyte

Kdyby třeba United koupili větší les, tak budou mít taky nulovou uhlíkovou stopu?

Reagovat
Vincent Vegan

V podstate ano. Ono jde o to, kolik toho uhliku ve vysledku skonci v atmosfere. Pokud jako United vyprodukujes v souctu treba za rok 1000 tun CO2 a zaroven vysadis tolik ctverecnych kilomtru lesa, aby ty stromy navazaly 1500 tun za rok, tak mas negativni uhlikovou stopu. Tech 1000 tun skonci v atmosfere, ale tim lesem to vyvazis a dostanes se dokonce do minusu,

Reagovat
kilobyte

Jenže já bych ty stromy asi nebral jako součást klubu. To by pak lidí mohli udělat i uhelnou elektrárnu bez uhlíkové stopy.

Reagovat
Vincent Vegan

Tak jde o to, ze proste uhlikova stopa ze vsechny jejich aktivity (vcetne treba stromu) je neutralni nego dokonce negativni.

Ale mas pravdu, tady v Nemecku a jinde uhlene firmy nebo treba aerolinky tohle vyuzivaji k tomu, aby "snizily" emise. Jestli je to dobre nebo spatne by byla na delsi diskuzi. Ale podle me je to jako jeden z prvnich kroku v pohode, pokud to u toho nezustane a bude se dal vyvyjit snaha o maximalni snizovani emisi, uhlikove stopy, ekologicky zateze atd. A to nejenom ve fotbale ale vsude.

Reagovat
kilobyte

Ale dá se považovat sázení stromů jako aktivita sportovního klubu? Platí to z klubových peněz?

Je dobře, že se sázení stromů aspoň nějak prosazuje. I když to není ideální.

Reagovat
kilobyte

Ale dá se považovat sázení stromů jako aktivita sportovního klubu? Platí to z klubových peněz?

Je dobře, že se sázení stromů aspoň nějak prosazuje. I když to není ideální.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Pro mě je pojem "nulová uhlíková stopa" teda naprostý nesmysl, kterým se zase někdo někoho snaží oblbnout. Z logiky toho výrazu by měl být pojem "nulová uhlíková stopa" naprosto jednoznačný a jasný, tedy, že daný subjekt neprodukuje žádné CO2. Na nulu se dostat můžou, můžou se dostat i do záporných hodnot, ale rozhodně to neznamená, že neprodukují CO2. ;) A přesně proto se svět řítí do takových sraček. Někdo si něco nějakým způsobem nazve, ikdyž to má k realitě daleko a pak se tím ovečky řídí, a myslí si, jací nejsou mistři. :) To můžeme říct, že Babišovi pokradené prachy je taky nulová ukradená stopa, protože za veškeré prachy co nakradl, rozdal voličům koblihy. :D

Reagovat
kiwwi

stupidna analogia...skusime inu, podla mna presnejsiu - prerabas byt a vyprodokujes tonu stavebnej sute - vezmes ju a odnesies ju do zberneho dvora, a zaplatis za to 50 eur. Oni to potom odvezu do strkopieskov/betonarky, kde tu stavebnu sut rozdrvia a pouziju pri vyrobe betonu.

A teraz, sice si vyprodukoval tonu odpadu, ale realne za tebou ostala nulova stopa.

Reagovat
Nizzie

O to jde, aby ta analogie byla stupidní, protože stupidní je, jak je chápan pojem "nulová uhlíková stopa" širokou veřejností, a jak se nechají lidi opít rohlíkem. :D Ale nechme to tu být, vraťme se k fotbalu. :)

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Kincl

Mě vždycky dostane to když někdo žije jinak než většina a třeba řekne, chodím pěšky, jím jen veganská jídla atd a pak někdo řekne, ale používáš elektroniku nebo to jídlo ti ale vozí do obchodu kamiony :D furt lepší dělat málo než NIC

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Front hell

Asi poprvé co musím s tebou souhlasit

Reagovat
kilobyte

Ale mě víc dostalo, když v rádiu mluvili o elektroautech a jedna ženská tam volala a říkala, že má elektroauto a vždy když s ním jede, tak má dobrý pocit, že dělá něco pro planetu.

To je jako kdybych někoho místo 5 cm nože bodnul 4 cm nožem a měl dobrý pocit z toho, že ho zachraňuji.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kilobyte

Konečně nějaký názor.

Reagovat
smazaný uživatel

A tvůj názor je kde?

Reagovat
kilobyte

Jízda v elektroautě není prospěšná. Je asi jen o něco méně škodlivější než auto se spalovacím motorem. A to by si měli všichni ti "ekologisti" uvědomit.

Reagovat
ElectrickMann

Pokud se srovná kompletní životní cyklus včetně výroby veškerých součástek, tak je na tom elektroauto zdaleka nejhůře... výroba a recyklace/likvidace baterií je totální sračka, kde je uhlíková stopa obrovská.

Reagovat
Petr Keš

Nečekal jsem že to tu vysvětlí (konečně) Elektrický mužík

Reagovat
mojmira

Reagovat
J0EL

Reagovat
kiwwi

Máš k tomu nejaké dáta?

Reagovat
mul

dezinfo scéna dáta nepotrebuje.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Tomanatura

Mytus

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
FUnk

Reagovat
Mike Litoris

Ale to je hrozně krátkozraký pohled. Já chápu, že v krátkém časovém horizontu se to tak jeví, ale je to předstupeň k tomu, aby se vybudovala infrastruktura pro elektroauta. Do té doby se technologie posune dopředu, prodlouží se životnost baterie a dojezd, navíc věřím, že i ta energie prostě bude čistější. A sám píšeš, že je to aktuálně "asi jen o něco méně škodlivé". Dobrý něco, ne?

Reagovat
kilobyte

Mě nejde o to jestli je to lepší a nebo ne. Mě vadí to myšlení některých "ekologů", kteří si myslí jak zachraňují planetu, protože jezdí autem. Oni si snad myslí, že to elektro auto je bez emisí.

Ok. Potřebuji se někam dostat, tak se pokusím zvolit to nejlepší řešení, ale myslet si, že tím prospívám je blbost.

A to je nic proti boháčům, kteří kritizují ostatní, že plýtvají a znečišťují (přitom ti chudší třeba ani nemají jinou možnost), ale oni si lítají soukromými tryskáči.

Reagovat
Luc-Luc

hloupa husicka si asi mysli, ze ta elektrina roste na stromech

Reagovat
Mass

A baterky do auta sou ze dřeva..

Reagovat
kvasha16

tak teraz nerastie, ale niekedy rastla, v pripade ze jej dobijaciu stanicu napaja elektrina z uholnej elektrarne

Reagovat
Pigeon

To tvé přirovnání je jak z prdele a vůbec nedává smysl

Pokud je její ježdění více ekologické, tak je jasné, že dělá něco pro planetu. Omezuje svou "stopu" a každá taková věc je prospěšná.

Reagovat
kilobyte

Je méně škodlivá, ale prospěšná není.

Reagovat
Vincent Vegan

přesně, to je ten přístup, jako že když nebude moje snaha na 100% perfektní, tak nemá cenu dělat nic, taky to nechápu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kowe

Reagovat
kvasha16

vsak ano, aj malo je lepsie ako nic, len sa potom netreba tvarit ako spasitel sveta

Reagovat
Mastný Chobot

James ma 46m followerov na instagrame. Co je o 44m followerov viac nez ma Everton.

Reagovat
Zaschrona

Důležitý je, že to je o 18 víc než Liverpool.

Reagovat
Busby babes

hele taky jsme kdysi kupovali hrace podle poctu followeru. Ukazalo se, ze je to dost blba metrika.

Reagovat
Zaschrona

Tak zrovna James řeší náš druhý největší problém, což je až absurdní nedostatek kreativity, zároveň umí dávat góly, což taky u našich záložníků je potíž. Že je to globální superstár je takový pěkný a důležitý bonus.

Btw u vás jste taky možná zjistili, že vy jste schopní si ty hvězdy vyrobit až u vás...

Reagovat
dantetomas

A po roku a 10. mieste budete zas vsetkych tych pokemonov vyhadzovat a nadavat, ze su to predrazeni sraci, ktori na Everton uplne seru...

Reagovat
Zaschrona

To je perfektní, když už fanda Liverpoolu dopředu ví, že naše posily jsou předražené, budou na klub kašlat a že budeme 10. Lepší nikoho nekupovat.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
r.mrazik

husty,vzhledem k tomu,ze kopacka to je nic moc...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Wtf to vazne?

Reagovat
Swarley

Reagovat
teenz

Při přestupu Jamese do Realu se spekulovalo, že to je pouze další tah od Floreho, který v tom viděl obrovský dosah. James je miláček.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jamesův Everton..

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Leeds United are trying to convince Julian Draxler to join from PSG. (RMC)

Že by štika ligy?

Reagovat
Swarley

to by bylo zajímavý

Reagovat
Mastný Chobot

Mam z toho Babel vo Fulhame vibe... ale mozno sa mylim

Reagovat
r.mrazik

"V roce 2017 se Rovers stali prvním sportovním klubem s nulovou uhlíkovou stopou."

tohle je super

Reagovat
veikko

Jo, takhle se to má dělat a ne nesplnitelné populistické šílenosti ála němečtí Zelení.

Reagovat
h8_sfatto

sázení stromů v potěmkinových pralesech a solární sekačky, to fakt dá Němcům na prdel

Reagovat
kilobyte

Hlavně je to lež. Sám klub nemůže mít nulovou uhlíkovou stopu.

Reagovat
rave

To mi přijde dost zavádějící. To jako jezdí na všechny zápasy na kole a dresy si šijou sami z vypěstované bavlny?

Reagovat
Vincent Vegan

Tak podporují třeba cestování fanoušků na zápas hromadnou dopravou, nabízí pouze veganské jídlo, využívají solární a větrnou energii, nehnojí trávník chemickými hnojivy, dresy jsou (zatím "jenom") z 50% z bambusu a tak. Jasně, že nějakou uhlíkovou stopu budou mit, ale dá se to vždycky ještě dál vyvážit třeba zalesňováním nebo jinými projekty, které podporují ukládání uhlíku z atmosféry (třeba mořské řasy).

Reagovat
kvasha16

pokial preto neprestali predavat pivo na stadione tak

Reagovat
Vincent Vegan

pivo maji lokalni, takze se usetri aspon uhlikova stopa za dopravu, ale spotreba vody je pri produkci piva somazrejme vyssi nez u mineralky

Reagovat
r.mrazik

Jeho stadion New Lawn je napájen energií ze solárních panelů, o hřiště pečují sekačky na solární pohon a jako první klub má zcela organicky pěstovaný trávník....

I to je pořád slušný

Reagovat
kilobyte

I solární panel zanechá uhlíkovou stopu. Dokonce větší než jádro.

Reagovat
Vincent Vegan

Ale u jadra pak musiss ten vyhorelej material nekde par tisic let bezpecne skladovat, coz se mimochodem jeste porad nevyresilo, pokud vim..

Reagovat
kilobyte

Tak panely taky nemají dořešenou recyklaci. Navíc potřebuji více místa.

Reagovat
Zaschrona

Tak jsme dle Romana blízko zisku Tomoriho na hostování. Po roce teda zřejmě vyjde Doucouré i Tomori. Ještě Zahu a loňské neúspěšné cíle máme letos komplet.

Reagovat
Swarley

u Vás s Carlem mi to přijde jako u Liverpoolu tehdy s Kloppem, buď teď nebo už nikdy...ne úplně asi titul, ale prostě nějaký výraznější úspěch...

Reagovat
smazaný uživatel

Že by sbíral zkušenosti od Silvy v Evertonu?

Reagovat
kvasha16

skusenosti nazbieraju ostatni a potom ich prenesu na Tomoriho

Reagovat
Svatej

Reagovat
RadekVonCZE

Měli by jste něco prodat, máte jinak na nějakých postech šílenej přetlak.

Reagovat
Zaschrona

Měli, ale zbavovat se hráčů je značně těžší než ty nové kupovat.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
kvasha16

skoda zrejme este chceme dat sancu Christensenovi

Reagovat
vladis271

amíkom už totálne drbe na karbity? Oni chcú predať Brewstera?

Reagovat
Jazdec

že vraj by to bolo niečo podobné ako hosťovanie. Cena povedzme 30M s buy back klauzulou povedzme 35M. Takto sa môžeme o 1-2 roky rozhodnúť medzi Brewsterom a Dakom napríklad.

Miesto občajného hosťovania za 3M získame peniaze na Thiaga a stopéra.

Zjavne nám nikto nechce dať peniaze, ktoré pýtame za Shaqiriho, Wilsona, Grujiča atď.

Reagovat
h8_sfatto

ty voe já čekal, že jezdí na kole po zápasech jak Zápotocký po fabrikách a taková nuda

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Mass

Určitě by se našel klub třeba řeknemě z Mongolska, kde se o trávu starají ovce, hraje se jen přes den, takže neni třeba svítit, voda na zalévání se tahá ručně a hráči jedí jen to, co si vypěstují. Ale to nikoho nezajímá. Zato nějaký zelený bukvice z Británie jo. Tak aspoň že si Bellerín koupil kousek lesa, to mu chválím.

Reagovat
kilobyte

Když nemají solární panely, nejedí jen to čemu tím neublíží, nenosí oblečení z bambusu a nejezdí jen v elektrických autech, sekačkách atd., tak jsou málo hipsterský na to aby mohli být ekologové.

Reagovat
Liveral

Btw. V 20:30 hraje Anglie U21 s Eddiem a Nelsonem v základu a celkově se zajímavou sestavou. Dávají to live na ORF+ zde: https://tvthek.orf.at/live Stačí mít VPN a dát si Rakousko

Reagovat
Liveral

Nelson po Bellingamovi asi nejlepší na hřišti. Eddie si svůj gol vybojoval a chladnokrevně na Velu zakončil. Problémem Anglie je, že Odoi a Sessegnon jsou na obou křídlech úplně tragický. Což v kombinaci s tím, že oba beci jsou dopředu hrozně špatný je docela blbý no

Reagovat
Kluivert9

***** Eurofotbal Fantasy *****

Kód ligy: owm3wd

Reagovat
Kapřík

Ale proč ne. Jak říkala moje babička, hlavně ať se nechyti špatný party. To by byl teprve problém.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ekologicke solarni panely a roboticke sekacky?? to jako vazne?? ti lidi si serou do huby ani nevi jak a jeste si daji oceneni Jen na vyrobu panelu se spotrebuje vic energie nez vyrobi za celou svou existenci a to tam nepocitaji montaz, cisteni, opravy, demontaz a likvidaci toxickych materialu .. temer zadny z pouzitych materialu neni obnovitelny a stejne musi byt pripojeni k siti kvuli kolisani napeti ve chvilich kdy neni dost slunecniho svitu smutne ze se da s lidmi tak snadno manipulovat

Reagovat
smazaný uživatel

1. nechápu proč je tu o takové kokotině článek

2. solární panely, které samy o sobě mají nemalou uhlíkovou stopu a organický pěstovaný trávník? komu tím prospějete?

3. bellerín je blb

Reagovat
Mastný Chobot

4. Tottenham má nulovú trofejovú stopu

Reagovat
Zdechlina

Klasika. Nezklamals. Jen už si prosimtě uprav ty oblíbené týmy. Máš to špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak že hipsteři nemají dobré srdce

Reagovat
Csaplárova past
Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, tady si nekteri mysli, ze solarni panely se vyrabeji stale stejne jako pri jejich pocatku, to ze dnes je vyroba technologicky uplne jindy jaksi neregistruji.

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě jsou už jinde, ale co se týká uhlíkové stopy, tak stále nemají na větrné, vodní a jaderné elektrárny

Reagovat
kiwwi

a pointa je, ze keby sa nezacali vo velkom pretlacat elektro technologie (panely, powerbanky, baterky, elektromobilita atp.), tak by sa tie technologie nijako nevyvijali

uz teraz je na svete niekolko realnych konceptov na baterie, ktore predcia vsetko co sme doteraz poznali (z hlavy, jeden koncept hovori o zmene katody, pricom sa zvysi kapacita a rapidne znizi cas nabijania a druhy hovori o uplne novej technologii na principe samodobijania, ktore budu zabezpecovat akesi mini nuklearne reaktory - ktore by mali byt navyse pohanane jadrovym odpadom)

zivotnost a recyklacia je dasia linia, ktora presla neuveritelnym pokrokom a uz dnes sa bateria z elektromobilov da recyklovat na cca 80% pricom nove koncepty hovoria o vydrzi radovo v dekadach

samozrejme sme od toho este daleko, ale bez masovej kampane a vyroby toho co pozname teraz, by sme sa k tomu neprepracovali nikdy

Reagovat
mistr129

Pokud ty baterie předčí co jsme doteď poznali, proč musí státy dotovat elektromobily?

Reagovat
kiwwi

pretoze je to stale drahe, ludia na to nemaju, tym padom maju z tych divizii na elektromobily automobilky nizke prijmy a potom si nemozu dovolit tolko investovat do noveho vyvoja

navyse pisem, ze tie baterie su koncepty a sme od nich este daleko, tak nerozumiem pointe tvojej otazky (ale aj tak som sa snazil na nu odpovedat)

Reagovat
mistr129

No myslím to tak, že ty velké automobilky určitě nemají na místech top managerů úplný amatérů a pokud jsou elektromobily vozidlem budoucnosti, pak by je měly zadotovat samy automobilky (tzn prodávat i se ztrátou) a nejsou potřeba státní dotace.

Reagovat
kiwwi

By 2023, Volkswagen says it will spend over $30 billion on electric vehicles, a sum roughly equal to the company's combined profits from 2015 through 2018.

Nehovoriac koľko do toho investovala Tesla a vyslapala iným automobilkam cestu. Toyota detto.

Každá dotácia a investícia pomôže novému a rýchlejšiemu vývoju.

Reagovat
Joe.Cole

Tak to je jasné, že do toho bude VW investovat, když ho k tomu německá vláda nutí. Sorry, ale to je na hovno argument. A Tesla je těžce ztrátová už od začátku. A "Každá dotácia a investícia pomôže novému a rýchlejšiemu vývoju" - to nemyslíš vážně, že ne.

Reagovat
kiwwi

ak nieco tlaci VW investovat, tak su to regulacie EU a fakt, ze sa znizuju emisne limity - ak chce VW patrit medzi top hracov na svetovom trhu, musi si podchytit tento segment + navyse si musia napravit posramotenu povest z kauzy dieselgate...kazdopadne je to ich slobodne rozhodnutie

podobne je na tom aj Toyota, ktora chce do 2025 predavat polovicu aut elektrickych, co je mega

v podstate momentalne ani neexistuje relevantna automobilka, ktora by nemala v portfoliu plug-in hybrid alebo cisto elektricke auto a neinvestovala do dalsieho vyvoja

a co nerozumies na poslednej vete, to mi hlava neberie

Reagovat
Joe.Cole

No vidíš, já zase nechápu jak toto nemůžeš chápat .Hele, necháme toho. Ty jsi zastánce plánované ekonomiky a dotací, já zase volného trhu. Shodneme se, že se neshodnem.

To bychom o tom tady mohli diskutovat 2 dny.

Reagovat
kiwwi

mimochodom k tej Tesle, firma, ktora tolko investuje do vyvoja bude zo zaciatku samozrejme stratova (btw ich straty sa postupne zmensuju a myslim, ze uz minuly rok mali posledny kvartal ziskovy), ale presne o tych investiciach do vyvoja sa tu bavime, takze nerozumiem tej tvojej poznamke

apropo hodnota firmy sa nemeria tak, ze vyrabas zisk a ten potom rozbijes na kraviny, ale tym, ze ho dalej investujes do inovacii a to presne Tesla robila a robi - nie nadarmo predbehla vsetky automobilky a uz je najhodnotnejsou automobilkou sveta

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Didier Drogba

Za mě spíš teda "po nás potopa", ale když to někoho zajímá, tak proč ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele