Bellingham má všechno. Už teď je mezi nejlepšími na světě, říká Tomáš Podvín

03.11.2023, 09:20
Rozhovory
Jude Bellingham (© AFP)

Dvacetiletý Angličan Jude Bellingham si začíná podmaňovat Real Madrid a potažmo celý fotbalový svět. Reprezentační záložník má po přestupu z Borussie Dortmund famózní formu, v tomto týdnu vyhrál jako první Angličan trofej pro nejlepšího hráče světa do jednadvaceti let a mluví se o něm jako o diamantu, který bude fotbalové trávníky zdobit řadu let. V čem tkví kouzlo Juda Bellinghama, jaké jsou jeho největší přednosti a jak se kvůli němu změnila hra samotného Realu Madrid? Téma, které jsme v dnešním díle Livesport Daily probrali s bývalým novinářem a zakladatelem webu bilybalet.cz Tomášem Podvínem.

V Birminghamu, kde svoji velkou fotbalovou kariéru odstartoval, vyřadili jako poctu jeho číslo 22 už když mu bylo teprve sedmnáct let. Během tří let v Borussii Dortmund se poté etabloval mezi evropskou elitou a v poslední sezoně se stal nejlepším hráčem celé Bundesligy. V létě však svoji kariéru povýšil na úplně jiný level. Přestupem do slavného Realu Madrid získal pozornost celého světa a fanoušci jsou z jeho prvních měsíců v klubu k u vytržení.

V deseti zápasech španělské La Ligy vstřelil už deset gólů, další tři přidal v milionářské Lize mistrů a ukazuje se, že částka 103 milionů eur, kterou za Bellinghama Real Madrid vytáhl z kapsy, byla naprosto opodstatněná.

"Řekl bych, že pozorujeme mánii kolem jeho osoby, i když samozřejmě ještě nedosahuje takového věhlasu jako třeba Cristiano Ronaldo nebo Kyliana Mbappého. Bellingham se do této role ale dostává a to až nečekaně rychle. V tuhle chvíli je to i marketingově největší hvězda Realu a nikdo rozhodně nečekal, že bude mít takhle snový úvod," říká expert na Real Madrid Tomáš Podvín.

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Bellinghamovu mentální vyspělost a fotbalové dovednosti.

Změnu stylu Realu po jeho příchodu.

Budoucnost a potenciál zálohy slavného klubu.

Pokračování Carla Ancelottiho na lavičce Realu.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
vceradnesazitra

A teď si představte kdyby šel do MU. To by dopadl stejně jak Sancho. Ten klub je prokletý.

Reagovat
Freedo

anebo do Liverpoolu

Reagovat
Bandita_Harry

Myslím že by tiež neurobil zle

Reagovat
Neutron

On nie, vy hej.

Reagovat
Bandita_Harry

Na čo narazas? Že by nám chcel časom zdrhnúť do Realu ? To asi hej, ale keď si to tak vezmem že ak by bol on ten rozdiel a vyhrali by sme vdaka nemu nejaký titul tak sa to dá prežiť.Celkom sme sa naňho tešili a rátali sme že príde, ale neľutujem to prestupak dopadol fakt dobre a teším sa z hráčov čo prišli.

Reagovat
Neutron

Narazam na to, ze Sancho by bol rovnaka cubka u vas ako je teraz u nas.

Reagovat
king23

A to je právě trochu prokletí anglického fotbalu, ze kterého se stala liga jednoho klubu. Pokud seš mega star jako Bellingham, Haaland, Mbappe, De Bruyne a podobní, tak chceš hrát v TOP klubu, který každoročně vyhrává trofeje a kde i ty budeš mít větší šanci vyhrát třeba Zlatý míč nebo podobné individuální trofeje. A toto v Anglii splňuje akorát Manchester City a tam nemůžou hrát všichni. Takže ti zbývá Real, Barca, Bayern a možná pár dalších. Proč by chodil někdo jako Bellingham do MU? I kdyby tam zářil, tak nemá ani jistotu, že vůbec bude hrát LM.

Reagovat
kilobyte

V posledních 5 letech vyhráli LM 3 anglické týmy. Docela dobrý na ligu jednoho klubu.

Španělsko má 2 vítěze za celou historii. Německo, Itálie a Nizozemsko 3.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Seydou Doumbia

Liga = ligová soutěž, kde City vyhrálo titul 4 z 5 ročníku...čili vlastně má pravdu, ty si to otočil proti němu na jinou soutěž, tedy LM tam máš zase pravdu ty, že nemusí tým v PL vyhrávat rok co rok titul, ale na LM to i tak může stačit

Reagovat
kilobyte

Jenže on nemluvil jen o ligových titulech, ale kompletně o trofejích. Což mi přijde dost mimo. Za posledních 5 let má Liverpool 7 trofejí, Chelsea 5. Barcelona jich má 7 a to jen na domácí scéně, v Evropě nic nevyhráli 8 let. Jediná výhoda Barcelony je, že hrají slabou ligu, kde jsou od zbytku ligy odskočení a v podstatě se nemůže stát, že by skončili hůře než 4.

Reagovat
king23

Porovnávat čistě počet trofejí nedává smysl s ohledem na to, že v Anglii se třeba hrají dva poháry, což se v TOP4 ligách nehraje nikde jinde. Liga jednoho klubu jsem myslel s ohledem na domácí titul, ale uznávám, že při přestupu do takového Liverpoolu nebo Chelsea je z dlouhodobého hlediska šance vyhrát evropskou trofej, nicméně pro ty úplně špičkové hráče je strašák, že pak nějaký rok vůbec nebudou hrát LM dost velký. Tu konzistenci má v Anglii akorát City.

Tu hloupou poznámku o slabé lize nechápu. Odmítám se pouštět do nekonečných diskuzí, která liga je nebo není lepší, ale jsem přesvědčený, že s většinou se shodnu že Real ani Barca nebyli za posledních 20 let v tak bídné situaci, že by se měli umístit hůř než čtvrtí, kdyby hráli Premier league třeba namísto City s Poolem.

Reagovat
kilobyte

Mě zase při porovnávání trofejí nedává smysl se zaměřit jen na ligu a vynechat LM. Přitom třeba u toho zmiňovaného Zlatého míče je výhra ligy nic oproti LM. A za posledních 5 let má Liverpool 1x LM, Chelsea 1x LM a Barcelona 0x LM.

Real a Barcelona mají tu svojí dominanci vybudovanou právě na tom, že doma nemají skoro konkurenci. Oni si můžou dovolit dělat chyby a nic jim to skoro neudělá. V Anglii máš širší špičku (i když City je teď odskočené) a kluby druhého sledu jdou taky dost nahoru. Ta konkurence je tam o hodně těžší. Podle mě je prostě po fyzické a psychické stránce lehčí hrát LL než PL a tím pádem ti pak zbývají více sil do LM a máš větší sebevědomí.

Kdyby byla Barcelona s Realem v PL, tak první roky budou v top 4, ale v delším horizontu by pro ně nebylo tak lehké se tam udržet jako v LL.

Reagovat
Laliga

To sú len domnienky. Napr. tie tímy ktoré neboli schopné konkurovať Realu s Barcou v lige, si donedávna v pohároch mazali na chleba tie TOP anglické tímy. Teraz sa zase dostali ku slovu Angličania.

Reagovat
kilobyte

Stejné domněnky jako, že Barcelona a Real by byli v pohodě v top 4 PL.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak teď asi pravidelně těžko, mají snad nejhorší období za posledních třeba 15 let a na některých postech úzký kádry.. donedávna to prostě platilo. Naopak některé kluby v Anglii šly nahoru.

Reagovat
king23

Jako domněnky to samozřejmě jsou, ale pokud by tam byla Barca s Realem ne navíc, ale místo jiných dvou týmů - například místo City a Liverpoolu, tak mi chceš vážně říct, že věříš tomu, že by nehráli pohodlně TOP4? Kdo by je jako dlouhodobě porážel? Arsenal, Tottenham? To mi přijde směšné, jenom když to píšu.

Ale přijde mi, že jsme trochu odběhli od tématu. Celá pointa na začátku byla o tom, že je pro úplně ty top hráče (ti, kteří reálně míří k vítězství na Zlatém míči) lákavětší z naprosto logických důvodů hrát ze Real než za MU i kdyby byly jinak stejné podmínky (stejný plat, stejná šance hrát základ a pozici, která mi vyhovuje). A místo MU lze dosadit kterýkoliv jiný anglický klub kromě City. Ještě by se dalo polemizovat nad tím Liverpoolem. Chelsea byla za posedních 10 let 3x mimo top4, United 5x a Arsenal dokonce 6x. Real a Barca nikdy, ať už je to čímkoliv.

Reagovat
kilobyte

A myslíš, že kdyby 2 přední týmy z Anglie (kromě City) nahradily Real a Barcelonu, tak by nehrály top 4 v LL? Kdo by je dlouhodobě porážel?

Reagovat
king23

Pokud píšeš kromě City, tak mám vážné obavy, že United či Chelsea v současné formě by byli mimo TOP4 i ve Španělsku, tak jako jsou i v Anglii. To v jak mizerné formě hrála loni Chelsea by fakt na top4 nestačilo ani tam. Můžeme se tady bavit o nějakých "přestavbách", ale i v těchto horších obdobích nebyli Real ani Barca až v tak mizerné formě, že by to nemělo stačit na umístění v TOP4 ať už v jakékoliv lize. Ta stabilita je u nich větší.

Reagovat
kilobyte

Ale ta stabilita je menší konkurencí.

Chelsea loni hrála tak mizerně, že se dostala jen do ČF LM.

Reagovat
Fairplay

Doteď nevíme, jak jsme se tam dostali, když jsme byli v osmifinále zralí na to dostat obligátní klepec a jet domů, to bych jako argument moc nevytahoval

Reagovat
kilobyte

Sice jste byli úplně z formy a nikdo vám moc nevěřil, ale přesto jste byli v obou zápasech lepší.

Reagovat
Fairplay

To jo, ale prostě to byla haluz a na to že jsme na jaře měli skóre asi 3:56 tak se nám s tím povedlo přejít přes dvojzápas s Dortmundem každopádně dělat z nás loni nějak úspěšnej nebo obávanej tým, jsme mizerná banda tragédů a tak to prostě je, my bychom si nejeli pro výhru ani na stadion Deportiva Alavés..

Reagovat
king23

Jo, to i souhlasím. (Možná) narozdíl od tebe si ale myslím, že je to nejenom tím, že kluby druhého sledu jsou ve španělsku slabší než v anglii, ale i tím, že Real a Barca jsou lepší než špička PL (s výjimkou City. Nicméně tomu špičkovému hráči, který se rozhoduje kam jít, je to v celku jedno, co je tím důvodem. Chceš-li reálně pomýšlet na Zlatý míč, nemůžeš mít sezonu bez Ligy mistrů. Uvidíme, jak s tím zamíchá nový formát LM, kam se nově bude moct dostat víc než 4 kluby z jedné země (pominu, že to teď šlo díky obhájci).

Reagovat
kilobyte

Barcelona je s Liverpool možná tak na stejno. Já netvrdím, že nejsou lepší než špička PL (bez City), ale je to i tím, že prostě nemají konkurenci. Ono je snazší si vytvořit dobrý tým, když tvoji soupeři mají několikanásobně menší rozpočty. Prakticky Real, Barcelona a Atletico jsou jediné týmy ve Španělsku, které si můžou dovolit být na přestupech více v minusu.

Letos vyhrál Messi a Mbappé byl třetí. Přitom něco předvedli jen ve skupině. A věřil bych tomu, že kdyby LM nehráli vůbec, tak budou pořád minimálně v top3. 21 Messi skončil v OF a taky vyhrál.

Dříve se to dávalo více za týmové úspěchy, ale teď už mají oficiálně menší váhu.

Reagovat
Laliga

Samozrejme

Reagovat
mistr129

donedávna ano, posledních 6 let už to ale neplatí. Pro srovnání, loni Barca v přestavbě vyhrála titul, Liverpool v přestavbě, který je jinak v Evropě poslední dobou úspěšnější, se nedostal do LM.

Reagovat
Well

Stejne můžeš říct, že Real, který vyhrával LM jak na běžícím pase, tak měl problém vyhrávat ligu. Každý soupeř je prostě jiný a co vyhovuje jednomu týmu nevyhovuje druhému.

Reagovat
mistr129

Což ale bylo v době, kdy Real a Barcelona byly dva asi nejlepší týmy světa, Atlético hned za nimi a naopak anglické týmy byly rády že jsou rády - tehdy byla LaLiga nejlepší na světě, i když třeba druhá polovina tabulky byla kvalitnější v PL. Od doby, co se naplno rozjeli Guardiola s Kloppem anglické kluby dominují.

Reagovat
dextroza_m

V PL by měla Barca i Real úplně jiné finanční možnosti a z těch anglických klubů je otázka kdo by mohl konkurovat...

Reagovat
kilobyte

Barca a Real mají podobné finanční prostředky s anglickými týmy. V PL by dostávali rovný podíl jako ostatní týmy. Ne jako v LL, že dostávají skoro většinu.

Reagovat
N.Gin

Zrovna Real s Barcou jsou zalozeny na tom, ze je nemuze koupit nekdo, kdo ma ropnej vrt na zahrade a kazdej rok tam nasype miliardu eur na prestupy. Takze opravdu nemaji podobne financni prostredky

Reagovat
kilobyte

Jsou založený na tom, že velká část příjmu La ligy jde jenom jim. V LL bere první klub několikrát víc než poslední, asi zhruba 4-5x. V PL bere přibližně o třetinu více než poslední klub. Díky tomu mají Real s Barcelonou podobné peníze jako top kluby v PL. A když mají horší období a nevystačí jim to, tak si půjčí.

Reagovat
N.Gin

Reagovat
r3

Ale to robi predovsetkym rozdiel pre kluby zo stredu a zo spodku tabuliek. Ved koniec koncov to je hlavny dovod preco kluby bojujuce v PL o zachranu kupuju hracov za nasobne sumy ako timy z LL, ktore sa snazia hrat o europske pohare.

Reagovat
kilobyte

Ne. V LL první a druhý tým bere za TV práva dvojnásobek toho, co bere 4. tým. To rozdělení mají udělané tak, že rozdíl mezi prvním a třetím v LL je skoro stejný jako mezi prvním a posledním v PL.

Reagovat
Ctenar

Pamatuji jak rivaldo střihl nůžky myslím Valencii a Barceloně to zachránilo 4 místo. To je více než 20 let, takže jsem chtěl říct, že máš pravdu.

Reagovat
eder

Rivaldo byl dobrej chlap.

Reagovat
El Cid z City

Kecy v kleci, Juda chtělo City a přesto skončil u vás.

Reagovat
misinho7

Taky blazon by snáď nebol.

Case a Varane si to dali ako vyzvu a ako dopadli. Teda u Varaneho som vlastne rad ze sme ho predali, sice TOP hráč ale tie zranenia. A hned sme ho nahradili vybornym Militaom. A Case potom prvom roku tiez nejak odišiel, sice cital som teraz ze mu vadi a chyba ta vitazna mentalita ktoru mal Real a Cristiano. V united to proste nie je.

Nechápem ako moze taky klub ako United padnúť tak dole a byt tam už 10r. Tam to treba cele zmenit.

Reagovat
Well

Varane už i poslední roky chyboval a když měl být vůdce obrany on, tak to byla katastrofa. Byl výborný, když měl vedle sebe někoho, kdo tu obranu vedl jako byl Ramos. Navíc už oba vyhráli u nás vše, takže je dobře, že odešli, pokud chtěli novou výzvu. Varane vlastně vyhrál ve fotbale úplně vše, pokud se nepletu?

Reagovat
misinho7

jj on vyhral všetko okrem Eura ci?

Kazdopadne sak chcel novú výzvu co chápem a vlastne pre nas to dobre dopadlo

Reagovat
Well

Jo vlastně Euro mu chybí.

Obecně to dělají dobře a ti hráči odchází ve správný čas i Ramos nebo Ronaldo, možná Marcelo byl o sezonu déle a už se spíš trápil, buď nehrál a když ano, tak už na to neměl.

Reagovat
misinho7

niekto to kritizuje ale mne sa to paci, teda nie sme klub kde mozme hrať na nostalgiu a naozaj tam musia byt len top hraci..taky Lúka a Toni stale drzia top uroven ale Marcelo mohol ist skor, Ronaldo chcel zmenu (a myslim ze do dnes ľutuje) Varane a Case chceli novu motiváciu po tych vyhrach atd..Floro to robi dobre.

Reagovat
Well

Hlavně je pro ty hráče lepší pokud už nemají tu výkonnost jít jinam, kde si ještě zahrají a budou se bavit fotbalem. Líbila se mi třeba cesta u Raula, kdy postupně šel níž a pak udělat pratelak s Realem jako rozlučku.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

Aj ked teda Luku abo Toniho by som chcel vidiet ukoncit karieru u nas. Viem ze u nas je to skoro nemožné lebo ked padne uroven tak ich posleme o dom dalej. Ale Toni ak naozaj nebude tahat az do nejakej 36+ tak myslim si zeby to mohol ukoncit u nas. Luka podla mna este da Arabiu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase nějaké blbé Euro mu může být ukradené, Euro je jen porovnání Evropy, což je zbytečný pokud si vyhrál MS že jo.

Reagovat
Well

Jako je pravda, že v 25 mohl ukončit kariéru, že vyhrál vše přičemž 4x ligu mistrů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě Varan a Prasemiro tam šli jen za novou výzvou, protože už vyhráli 30 trofejí v Realu tak jím je jedno že budou kopat v horším týmů

Reagovat
Well

A pak je tu chudák Kane, který má zrcadlově opačnou kariéru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad Neverkusen titul a Spurs taky

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rudnevs

To sú asi dva najmenej pravdepodobné tímy na zisk titulu...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak s kontextem H.Kejna jsem tam Spurs napsat musel a v Buli si random dosad koho chceš. to by potom byla smůla

Reagovat
jenage

Však tady má místo Ramose Maguiera, tak v čem je problém.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

byl by skvely i v MU

Reagovat
eder

Podobně jako Sancho? Ten byl mimochodem taky v Dortmundu skvělý...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mass

Reagovat
andrew96

Bellingham je ale ještě trochu jinde. Hlavně v palici to má srovnanější (snad).

Reagovat
Kucka

Reagovat
r.mrazik

jednu dobu ano, jednu dobu mu mrdlo a pak sedel

v MU mu mrda vice...Jude to ma v kebuli vic srovnane a ten skok by dal

Reagovat
Manik...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Infeld Prácheňský

Bellingham je předevšim komplexní a super efektivní. Jsou hráči, kteří jsou techničtější, mají lepší střelu a jsou ve vápně větší zabijáci, ale on se liší tim, že vymáčkne ze stiuací maximum.

Reagovat
misinho7

Tak on je hlavne komplexný s X faktorom. Co ma len pár výnimočných hráčov.

Nemusi mat najlepsi dribling ci strelu, staci aby to mal nadpriemerne a všetko do seba nejak zapadne.

Reagovat
2miguel1

Dobrý je, prekvapil ma, nečakal som, že angličan bude takto hrať v Španielsku. Tie góly ale padnú, neverím, že by dal 40 golov v lige

Reagovat
kitas

Samozrejme že padnú, od toho tam ani nie je. Len je to brutálna nadstavba. Tým dupľom že dal tak dôležité góly.

Reagovat
misinho7

40 g sa snad nemoze cakat nie je to hrotak..je to plus ktore pridava a hlavne ze sa jedna o dolezite goly, nie nejake ze vyhravame 4:0 a on tam jeden supne ale viacmenej skoro stale dava rozhodujuce...jasne ze takymto tempom sa neda ist ale zatial je to brutalna nadstavba presne ako pise kitas.

Reagovat
2miguel1

No len čisto z hračskej perspektivy, keď nepočitam goly, aj teraz cez el clasico to bol šedy priemer. Gaviho bolo citiť, Modriča bolo citiť. Pochybujem, že by si niekto všimol Judeov vykon, ak by nedal tie goly. Alezas on keby sa presunie viac do zalohy, bol by viac v hre. V Reale toto ale nemožu nechať tak, podla mna mu daju klucovy post 10, doplacať bude ale na to Vini. Bellinghama nechaju v tej "trojici" utočiacich hračov

Reagovat
Gazdo

Ja som si Juda teda vsimal extremne a podla mna bol vyborny. Ano nie vsetko mu vyslo ale aj tak

Reagovat
Salfovic

Tak to je jasný, když tam nikdo jinej góly pomalu nedává.

Reagovat
Neutron

Reagovat
dextroza_m

Klidně bych řekl, že může vyhrát střelce la ligy...

Reagovat
Moshe Dajan

nesmysl...někdo, kdo není útočník a nikdy nebyl zakončovatel nemůže udržet gólowost tak dlouho...

Reagovat
Salfovic

Tak už se staly ve fotbale i divnější věci.

Reagovat
imp.

Jude teoreticky klidne muze. Kdyz se podivas na jeho goly, tak vetsinou padaji diky jeho velice dobry pozicni hre. On se do tech sanci bude dostavat porad. No a druha vec je, ze mu je 20 a jeste se furt profiluje, takze rikat, ze neni utocnik a nikdy nebyl zakoncovatel nema moc vahu.

Reagovat
imp.

Hmmm.

Reagovat
patas92

ban

Reagovat
imp.

Reagovat
andrew96

Huh?

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
YNWA__MSN

Podle Ballon d or není ani v top 30

Reagovat
JM

Já ho teda vidím na 18. místě za minulý rok...

Reagovat
herbage

velmi divné, když GB je za sezónu 2022/2023 a on vyletěl do úplné špičky v úvodu sezóny 2023/2024, která je mimo hodnotící období

Reagovat
misinho7

Reagovat
monkej

Dovolím si nesúhlasiť , lebo Bellingham bol vyhlásený za hráča sezóny BL práve za sezónu 22/23.

Reagovat
herbage

hráčem sezóny byl vyhlášen kdysi i Nuri Sahin a jak dopadl v anketě GB. Bundesliga je dnes v lepším případě farma pro PL s výjimkou Bayernu. Skončil vůbec někdo z BL v anketě GB v top10?

Reagovat
herbage

tak si i odpovím, Jude skončil jako 18. první z hráčů BL, druhý byl Musiala na 26. místě. Tak asi tak

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Hráči v bundeslize ho zvolili nejlepším hráčem sezony, nějakým zlatým míčem od novinářů si může vytřít prdel.

Reagovat
JM

Navíc skončil 18.!!!

Nebo nechápu o jaké TOP30 mluví

Reagovat
Moshe Dajan

18 je pro něho asi TOP 18. Takže aby byl v TOP 30, tak by musel být 30.

Reagovat
Neutron

No, tam je to dolezite pismenko v co vyvrati to co si napisal

Reagovat
YNWA__MSN

Jo on byl 18. a já bych se vsadil, že tam nebyl moje chyba

Reagovat
Neutron

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Doomblade

Hlavně se zdá, že to má v hlavě srovnané.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Za rok Zlatý míč

Reagovat
Salfovic

OT: Byly už zveřejněny podrobné výsledky Zlatého míče? Na wiki ještě nejsou.

Reagovat
eder

Na wiki ještě ne, ale prý jsou už na dark netu...

Reagovat
sensei25

Chcem vidiet tie ody na tento “megatalent”, ked mu to tam prestane padat.:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele