Benítez: Fanoušci Chelsea se nemusejí bát, po sezoně odejdu

27.02.2013, 23:47
Aktuality
Chelsea dnes v rámci FA Cupu porazila Middlesbrough, postoupila do čtvrtfinále, ale manažer Rafael Benítez na tiskové konferenci po zápase přesto zuřil. Vůbec se mu totiž nelíbil přístup fanoušků, kteří proti němu od prvního dne na Stamford Bridge brojí, a tak nyní boj s nimi vzdal. "Vůbec se o mě nemusejí zajímat, na konci sezony odejdu," prohlásil.

Bývalý kouč Liverpoolu v sobě patrně zlost držel dlouho a dnes to již nevydržel. Chelsea i přes další nepříliš povedený výkon porazila druholigové Middlesbrough a Benítez zřejmě došel k názoru, že je třeba, aby se ohradil. A to i přesto, že se mu u Blues vůbec nedaří - dvě ztracené trofeje a pád v tabulce Premier League hovoří za vše.

I tak by se však podle Beníteze neměli fanoušci chovat tak, jako se chovají. "Fanoušci nám nepomáhají, měli by podporovat tým. Jsem některými z nich zklamán. Místo zpívání písniček a vyvěšování transparentů mají podporovat tým. Takto akorát ničí obraz klubu," hlásil po zápase Benítez, ale vzápětí všechny modré fanoušky ujistil, že si s ním již příliš dlouho starosti dělat nemusejí. "Na konci sezony končím."

Podle španělského kouče bylo největší chybou, že dostal v Chelsea označení dočasný manažer. "Když mě Chelsea takto označila, byla to obrovská chyba. Jsem zkrátka manažer, a tak budu řídit tento klub,"

Fanoušci se musí podle Beníteze postavit za tým, jinak prý bude hrát Chelsea příští rok Evropskou ligu. "Pokud budou nadále jen zpívat a žvanit, neudělají tím týmu žádnou službu. Já se budu ze sebe snažit do posledního dne vydat to nejlepší. Jsem profesionál a také tak přistupuju ke své práci. Už jsem vyhrál Ligu mistrů, španělskou ligu i FA Cup a chci s Chelsea vyhrávat každý zápas," dodal Benítez. Je však otázkou, zda mu taková slova fanoušci Blues věří. Naopak si tím Benítez zadělal na pořádné peklo, které ho může v následujících týdnech potkat.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (454)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele