Bent odchází z Aston Villy na hostování do Fulhamu

16.08.2013, 13:29
Aktuality
Darren Bent opět mění po dvou letech působiště. Někdejší anglický reprezentant nebyl spokojen s rolí náhradníka v Aston Ville a minimálně v nadcházející sezóně bude hrát za londýnský Fulham, který zkušeného útočníka získal na roční hostování...

Devětadvacetiletý fotbalista přišel k Villas v lednu 2011 ze Sunderlandu a stal se nejdražší posilou birminghamského klubu. V poslední sezóně ale plnil jen roli náhradníka za Christianem Bentekem a se svojí roli nebyl spokojen.

O Benta měly údajně zájem také Newcastle, Hull a Crystal Palace, nakonec si ho ale vypůjčil Fulham. "Darren Bent je útočníkem, kterého jsem vždy obdivoval. Už v Premier League dokázal, jak umí být před brankou chladnokrevný, ale i pokud nedává góly, tak umí vytvářet příležitosti pro své spoluhráče," uvedl manažer londýnského celku Martin Jol, který si střelce přivedl i v roce 2007 do Tottenhamu.

Bent začal hrát v anglické nejvyšší soutěži za Charlton, který ho v roce 2005 koupil z Ipswiche. O dva roky později přišel zmíněný přestup do Tottenhamu, za další dvě sezóny se pak hráč s jamajskými kořeny stěhoval do Sunderlandu a právě na jeho hřišti ho zítra čeká debut za Fulham.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele