Bergwijn se loučí s Ajaxem, křídelníka zlanařil saúdskoarabský Al Ittihad

03.09., 08:59
Aktuality
Steven Bergwijn (© AFP)

Al Ittihad znovu lovil v Evropě a nejnovějším přírůstkem do jeho kabiny se stal Steven Bergwijn. Nizozemský křídelník přišel z Ajaxu, saúdskoarabský klub za něho zaplatí 21 milionů eur.

"Není žádným tajemstvím, že Steven a Ajax měli dohodu a v případě zajímavé nabídky ze zahraničí měl hráč svolení k odchodu. Taková možnost se nyní na poslední chvíli naskytla a klub získal finanční prostředky, za které si může opatřit náhradu, snad k tomu dojde co nejdříve. Našemu kapitánovi z minulé sezony přejeme do budoucnosti jenom to nejlepší," rozloučil se s hráčem technický ředitel Alex Kroes.

26letý fotbalista prošel mládežnickou akademií PSV Eindhoven, zahrál si i za Tottenham a Ajax ho kupoval předloni za více než 31 milionů eur, v tomto směru se jedná o rekordní transfer nizozemské nejvyšší soutěže. Bergwijn odehrál celkem 80 utkání a nastřílel 29 branek, v Saudské Arábii podepsal tříletý kontrakt a stal se spoluhráčem N'Gola Kantého, Fabinha nebo Karima Benzemy.

"V Saúdské Arábii hraje spousta vynikajících fotbalistů, tamní liga je hodně kvalitní. Mně je nyní 26 let, vyzkoušel jsem si několik soutěží a teď mě čeká další velké dobrodružství, bude to nejlepší pro všechny," domnívá se Bergwijn.

"Už dříve jsem říkal, že nemusím nutně odcházet, v Ajaxu jsem byl spokojen. Máme nové vedení a nešlo nezaznamenat čerstvý vítr v klubu. Ale někdy prostě musíte myslet především sami na sebe, pro mě je tohle skvělý krok," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (20)

Přidat komentář
Largo

Skvělý krok? V šestadvaceti do Arábie? A v čem, když pominu prachy?

Reagovat
LyEX

Nepremyslaj o tom, aspon precistia Europu od drevakov a neambicioznych a daju slusne zarobit klubom, treba najst pozitiva

Reagovat
Txapeldun

Tak Ajax poslední roky trochu ztrácí prestiž, zájem z lepších lig asi nebyl a saúdská liga se svejma prachama už tu za pár let nemusí bejt. Asi řada hráčů sází na to, že se na ně za ten rok/dva u šejků nezapomene v Evropě.

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně on bergwijn je tragéd, lepší tým by o něj ani zájem neměl

Reagovat
Transfermarkt

Tak minimálně oproti holandské lize to pro něj pokrok je. Přeci jen Neymara, CR7, Milinkoviče - Saviče a další v Holandsku fakt nepotkáš. Navíc určitě větší výplata

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
mayday

Borci, proč se tomu furt dpč divíte? O ty prachy jde až na prvním místě.

Reagovat
kbtk23

Tak fotbal je dneska už jenom byznys. Čistě o sport už skoro vůbec nejde.

Reagovat
Witcher

Pro Ajax dobrej kauf

Reagovat
AjaxFans

Přesně tak. Nebylo to prostě ono u nás. Navíc bral prý 6 MgA euro

Reagovat
jáá

Souhlas. Přišel asi za 30 mega z Tottenhamu. A žádná hitparáda to nebyla. Jeden zapas se blýskne a další 2 měsíce člověk ani neví že hraje.

Reagovat
janinho

Verkauf

Reagovat
Kucka

"Steven Bergwijn jde ve 26 letech do Saúdské Arábie. Je jasné, že tohle nemá nic společného se sportovními ambicemi. Jeho účet v nizozemském národním týmu se uzavřel," řekl nekompromisně trenér národního týmu Nizozemska Ronald Koeman.

Reagovat
Seydou Doumbia

stejně to je tragéd, takový hráč chybět nebude..jemu výjde 1 zápas za kvalifikaci

Reagovat
Transfermarkt

A tragéd je i Koeman

Reagovat
Seydou Doumbia

o dost menší jak bergwajn

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Musí si počkat do 32 jako Wijnaldum...

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
FC-RUBRIKA

Jeste Brobbey pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele