Boavista řeší trable v bráně a zakázané přestupy. Nastoupit může navrátilec či rekordně mladý gólman

12.09., 17:27
Aktuality
César (© Boavista FC)

Boavista ve čtvrtek oznámila, že oba brankáři prvního týmu, João Gonçalves a Luís Pires, utrpěli v úterý vážná zranění. Oba si shodně měli přetrhnout přední zkřížený vaz v koleni. Portugalský klub má navíc kvůli finančním problémům už čtyři přestupová období zakázané transfery, a poradit si tak bude muset s úzkým výběrem hráčů.

Jen několik minut poté, co vyšla najevo vážná zranění brankářů Gonçalvese a Pirese, potvrdila Boavista návrat Brazilce Césara, který s ní po minulé sezoně ukončil spolupráci. Dosud byl ovšem bez práce a portugalský klub ho tak může doplnit na soupisku, protože z pohledu pravidel není novým hráčem. Dvaatřicetiletý gólman podepsal "prodloužení smlouvy" platné na dvě sezony.

César tak už tento čtvrtek trénoval pod vedením trenéra Cristiana Bacciho. O místo v brance bude soupeřit s mladým Tomém Sousou. Pokud by pro utkání s Estrelou de Amadora padla volba na 17letého talentovaného brankáře, stal by se nejmladším mužem mezi třemi tyčemi v historii tamější první ligy. Toto prvenství v současné době drží Rui Patrício.

Jednička týmu Gonçalves se podle informací portugalské redakce Livesport Zpráv zranila během příprav na zápas s Estrelou. O to smolnější je případ Pirese, jenž si poranění kolena přivodil už v prosinci 2023. Po mnohaměsíční pauze si ho následně obnovil hned v den, kdy se vrátil do tréninku.

Autor: Livesport.cz / Hugo Filipe Martins

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bakary3

Dva gólmani v jeden den utrženej křižák? jak? ??

Reagovat
ratusek

Ten mladý Sousa, pokud si nechce zkazit kariéru, by měl urychleně jít pryč

Reagovat
Bakary3

a nebo jestli neradil právě mladý sousa

Reagovat
ratusek

No jo sakra. V tom případě by tam už žádný golman neměl chodit, pokud teda chce být zdravotně v pořádku

Reagovat
Bakary3

Parádně si vydoby(i)l post neohrožené jedničky

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak to je světový unikát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele