Brazilci: "Náš rezervní tým je lepší než Anglie!"

20.06.2002, 16:31
Aktuality
Pro mnoho expertů je to předčasné finále. "Pokud Anglii porazíme, máme velmi dobrou šanci stát se mistry světa," míní Roberto Carlos. Levý obránce Realu Madrid dále řekl: "Anglie má daleko více hvězd než Belgie. Ale upřímně řečeno, nevím, zda hrají lépe."

Rivaldo si nemyslí, že Brazílie je favoritem
"Chceme rozhodnout utkání v normální hrací době," tvrdí Rivaldo. "Výsledek utkání podle mě rozhodne o příštím mistru světa. Myslím, že právě tento zápas měl být finálem celého turnaje. V tomto zápase není žádný tým favoritem."

Brankář Marcos si je jist vítězstvím
"Hrajeme každý trénink zápas s rezervním týmem a ten je stále lepší než první mužstvo Anglie," prohlašuje sebevědomě brankář Palmeiras Sao Paulo.

Ronaldo chce slavit se svoji ženou
Proti Belgii vsítily góly dvě hlavní útočné hvězdy týmu. "Rivaldův gól byl geniální," tvrdí útočník Denilson. "Ale branka Ronalda na 2:0 byla výsledkem vynikající práce celého mužstva." Ronaldo dal na MS celkem 5 gólů, historicky jich má na kontě už 9. K dosažení rekordu Gerda Müllera mu chybí už jen 5 branek. Gól proti Anglii by věnoval své ženě Milene, která oslavila v úterý narozeniny sama v daleké Brazílii. "Pokud porazíme Anglii, může konečně přijet a společně budeme slavit," doufá Ronaldo. "Je jedno, jak Angličané budou hrát. Naším cílem musí být zaútočit a zvítězit. Od začátku je musíme ohromit, aniž bychom vůbec přemýšleli, koho máme před sebou."

Kritika Brazílie
Někteří novináři a sportovní komentátoři ovšem sledují hru Brazílie s rozpaky. "Příliš mnoho chybných přihrávek – pro tak výborné mužstvo nedůstojné," tvrdí Sokrates, hvězda šampionátů 1982 a 1986. Hráči se ale brání: "Co vlastně chcete?" ptal se se Cafu novinářů po čtvrtém vítězství ve čtvrtém utkání. "Vy nejste nikdy spokojeni." "Všechno je to moc přehnané," míní trenér Luiz Felipe Scolari. "Pokud hrajeme naši útočnou hru, tak má soupeř samozřejmě šanci na brejky a pak jsme kritizováni za slabou obranu." Jedině Lucio kritiku připouští: "Proti Belgii jsem sice gól nedostali, ale naše chyby se přehlédnout nedaly."

1:0 by mi úplně stačilo
"Stojíme před daleko nejtěžším zápasem na turnaji," vyzývá Scolari své hráče, aby se maximálně soustředili. Hráčům promítal 3 hodiny video ze zápasu Anglie Dánsko (3:0). V roce 1970 to byli kouzelníci jako Pelé, Tostao nebo Jarzinho, kterým Brazílie vděčila za vítězství svého týmu proti Anglii. "1:0 na konci zápasu by úplně stačilo, je jedno, kolik vyhrajeme," vysvětluje Scolari, který zároveň zopakoval, jaký respekt má z anglického mužstva, které podle něj nejsou jen Owen a Beckham.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele