Brazilci si do finále věří

29.06.2002, 19:39
Aktuality
Možná až moc věří brazilští fotbalisté, že se jim ve finále nemůže nic stát a že jim v cestě za titulem vlastně nic nestojí. Tak sebevědomě zní výroky některých fotbalistů, hlavně Ronalda a Roberta Carlose.

Zatím nejlepší střelec šampionátu, znovu zářící Ronaldo, řekl: „Německo? Jen těžko bych si vzpomněl na jméno některého z jejich hráčů.“ Ronaldo je sice svými předzápasovými výroky proslulý, před nedělním zápasem je ale cítit pohoda z celého brazilského tábora.

Ani Roberto Carlos nevěří tomu, že by mohli být Němci nějakou těžkou překážkou. „Máme nejlepší tým na světě, nikdo už nás nemůže zastavit v cestě za pátým titulem mistrů světa. Němci by měli být rádi, že si s námi ve finále budou moci zahrát,“ řekl obránce Realu Madrid.

Čtyřnásobní mistři světa zatím všech šest zápasů vyhráli a to měli v play-off těžší soupeře než Němci. Ve skupině porazili Turecko, Čínu i Kostariku, na cestě do finále pak postupně Belgii, Anglii a opět Turecko. Brazilci dali 16 gólů, což je nejvíce ze všech účastníků turnaje.

Z Německé poloviny turnajového pavouka překvapivě vypadli všichni ostatní favorité, jak Portugalci, tak i Italové a Španělé skončili na kopačkách Korejců a na píšťalkách rozhodčích. Němci tak po základní skupině, kde porazili Saúdskou Arábii a Kamerun a remizovali s Irskem, přešli postupně přes Paraguay, USA a Koreu. Všechny zápasy play-off ale vyhráli nepřesvědčivě jen 1:0 a hlavně v utkání s USA měli namále, nevypadli jen díky skvělým zákrokům brankáře Kahna.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele