BRAZÍLIE NEMÁ JISTÉ POŘADATELSTVÍ MS

13.04.2006, 23:03
Aktuality
Brazílie musí ujít ještě dlouho cestu, aby mohla hostit světový šampionát v roce 2014, prohlásil šéf FIFA Sepp Blatter. V rámci rotace kontinentů by jako kandidát z Jižní Ameriky měla být na řadě, ale každopádně musí splnit všechny podmínky.

Přestože deset fotbalových asociací z Jižní Ameriky rozhodlo, že o pořadatelství mistrovství světa v roce 2014 se bude ucházet pouze Brazílie, musí země čtyřnásobných mistrů světa překonat četné překážky. V současné době například v celé Brazílii nestojí jediný stadion splňující normy FIFA.

"Zbývá ještě dlouhá cesta, kterou Brazílie musí ujít, aby mohla pořádat mistrovství světa," prohlásil Blatter pro noviny Estado Sao Paulo. "Zatím je to jen myšlenka, ale s podporou prezidenta da Silvy se může změnit v reálný projekt."

"Prozatím si nemyslím, že má Brazílie stadion pro mistrovství světa," pokračoval Blatter, který navštívil stadiony v Rio de Janeiru, Sao Paulu a Porto Alegre.

Švýcarský předseda sice rotační systém pořadatelství sám vymyslel, ale příliš se mu nelíbí ohlášený jeden jihoamerický kandidát a navrhuje, aby země podaly společné kandidatury.

"Víme, že jihoafrické federace již řekly, že bude jeden kandidát, kterým bude Brazílie, ale proč nemít společnou kandidaturu třeba Argentiny a Chile. Problém je, že i když bude jediný kandidát, stejně musí splnit všechny podmínky, které jsou na vysoké úrovni," varuje Blatter.

Brazílie dosud hostila největší fotbalový svátek jedinkrát – v roce 1950. Zda se jí dostane cti pořádat mistrovství světa znovu v roce 2014 se rozhodne na Kongresu FIFA za dva roky.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (18)

Přidat komentář
Shevchenko

Gruzie možná bude pořádat ZOH v roce 2014

Reagovat
Shevchenko

... a 2016 v CZ !

Reagovat
smazaný uživatel

V Praze se definitivně zbláznili...hajzlové se tak korát ztrapní a nedejbože, pokud by tu kandidaturu skutečně vyhráli. Celá republika by ze svých daní zaplatila superpřebudování Prahy...nejlepší jsou ty kecy, že Oh by byla výdělečná.

Reagovat
smazaný uživatel

Doktore, ač jsem stejného názoru, jako ty, že by to stálo fakt hodně peněz a přesně jak říkáš, celá republika by se složila na přebudování Prahy.

Ale zase jsem veděl jakejsi olympijskej dokument a tam fakt říkali, že OH jsou výdělečným podnikem a ještě zvýší kredit dané pořadatelské lokality + s tím spojený turistický ruch, tzn. spousty peněz do republiky.

Ale s tím pořadatelstvím to je spíš takový žert, bylo by to pěkný, ale zatím nemáme šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Není nutné zvyšovat turistickou prestiž Prahy olympiádou, FCBéčko, fakt ne. Třeba Athény si slibovaly totéž a dneska? Narychlo vybudovaná a drahá sportoviště jsou opuštěná, nikdo tam nechodí. A turistický ruch nezeslábnul, protože beztak všichni do Athén jezdí hlavně kvůli Akropoli a jejímu okolí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, on ose to říká, ale zeptej se řeků...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to nepovídej, že všichni navrhovatelé olympijské kandidatury jsou z Prahy, to zavání nesnášenlivostí. Navíc v čele nich stojí Bém, který je z tvé oblíbené ODSky...

Ale jinak z pozice Pražáka i z pozice Čecha ZÁSADNĚ nesouhlasím, je to píčovina několika kokotů, kteří se ohánějí zviditelněním Prahy a ČR, ale sami se na tom chtějí napakovat. Navíc si nikdo neuvědomí, že kdyby k tomu nedejbože došlo, tak se v Praze všichni poserou, protože bude dva roky předtím rozjebaná, zkurví se vnitřek i okolí, ale hlavně, že budeme zviditelnění, to je důležité. Myslel někdo na zajištění všech sportovišť? Třeba pro jachting? To dají na Lipno, které zkurví rovněž. Dle mého názoru, Praha ani ČR žádnou olympiádu nepotřebuje. Doufám, že na to bude, tak jako je v demokratické společnosti běžné, vyhlášeno referendum nejen pro občany Prahy, ale celé ČR!

Reagovat
smazaný uživatel

Jachting má být na brněnské přehradě

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mě nezajímám, odkud Bém je, nevím, co to sem taháš.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš za ty "hajzly z Prahy", ty nesnášenlivče...

Reagovat
smazaný uživatel

...a abys věděl komu nadáváš...

Reagovat
smazaný uživatel

Nadávám těm, kteří si to podle mě zaslouží, stranická příslušnost mě nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ale vypadá to, že z toho viníš jenom Pražáky, tak se příště vyjadřuj srozumitelně...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjádřil jse se jasně...a sice tak, že mí je v totmo přípdu jendo, jestli je to levice, pravice či cokoli jiného...

Reagovat
HOST*

Člověk nidky neví, co se stane :)

www.football24.ic.cz

Reagovat
Shevchenko

Kde bude EURO 2012 ?? Prý Ukrajina, Řecko, Polsko, Itálie, Turecko nebo Maďarsko

Reagovat
HOST*

Itálie. Ti to mají jisté. Potřebují prachy na rekonstrukce stadionů.

Reagovat
Shevchenko

FORZA SAN SIRO !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele