Brighton potvrdil rekordní přestup Joãa Pedra

14.06.2023, 14:18
Aktuality

Brighton si v příští sezoně poprvé v historii zahraje evropské poháry a k úspěšné pouti by mu měla pomoci i nejdražší posila. Rekordmanem se dnes oficiálně stal João Pedro, brazilský útočník dokončil svůj transfer z Watfordu.

Všechny strany se na podmínkách dohodly už začátkem května. 21letý fotbalista nyní absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal pětiletou smlouvu. Do Londýna putuje suma pohybující se okolo třiceti milionů liber, nejdražší posilou Seagulls zatím byl Adam Webster z Bristolu City, jeho transfer vyšel o deset milionů liber levněji.

João Pedro, který si ve Watfordu odbyl debut v červnu 2020 po příchodu z Fluminense, přichází do povědomého prostředí - Premier League si totiž vyzkoušel už s Hornets, byť na prostoru 1646 minut tehdy nedokázal přispět k záchraně. Svůj první gól přitom vstřelil proti slavnému Manchesteru United a ve zbytku své jediné prvoligové sezony přidal ještě dva.

I navzdory sestupu Watford dokázal s brazilským forvardem prodloužit smlouvu a João Pedro se mu odvděčil 15 "kanadskými” body. Zbytek týmu s výjimkou Ismaïly Sarra se však s další větší porcí nepřidal, a tak Hornets strávili celý ročník uprostřed tabulky.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Super a ted Caiceda do Bayernku prosím

Reagovat
Slavia10

Bayern nedá tolik peněz, Brighton Caiceda nedá za míň než 80 mega, nemá důvod, Brighton peníze má, nemusí Bayernu ustupovat v jednáních jako celá Bundesliga.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak chtěli jsme Rajse a ten by stal podobně jako Caicedo. Ekvádorec by se nám hodil jak cyp, bohužel jak píšeš Brighton prodávat nemusí. I tak ale očekávám že ho někdo z PL koupí.

Reagovat
Nickname 9

Za Rice jsme byli ochotní dát víc než 100 mega

Reagovat
Slavia10

Opravdu pochybuji, že by Bayern koupil za 120 mega a ještě nějakého hrotového útočníka kolem 100 mega nechci říct, že si to nemůže dovolit, ale nikdy na přestupovém trhu nebyl aktivní jako anglické top celky a PSG.

Reagovat
Nickname 9

Přestupovej rozpočet je 150 mega a určitě se ještě navýší, protože Hernandez, Pavard a další odejdou. To by mohlo dát dalších 100 mega. A s tím už se dá pracovat. Ale na přestupáku samozřejmě nemůžeme (nechceme) soupeřit s anglickými týmy.

Reagovat
Slavia10

Opravdu ten Pavard půjde do LFC ? Pod Kloppem by ještě mohl nastartovat kariéru a mohlo by mu sednout že v LFC by zase byl alfa Omega defenzivy LFC.

Reagovat
fenixLFC

snad k nam nepride

Reagovat
Bayern +

Prečo? Na RB by ste mali konečne hráča čo vie aj brániť, na CB ako tretia voľba úplne v pohode. Okrem VVD tam nejakú top top konkurenciu u vás ani nevidim.

Reagovat
Nickname 9

Pavard je fajn hráč, druhou polovinu této sezóny to byl jeden z našich nejlepších. U něj je spíš problém v hlavě. Měl nějaké psychické problémy a nedávno mu sebrali řidičák poté co řídil v opilosti. Ale do rotace pro LFC asi dobrý, navíc Klopp by si ho srovnal.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako sen by byl kdyby přišel osimhen/muani, na křídlo diaby (jedno křídlo ven), do zálohy caicedo, když teda kimmich má hrát výše jak se spekuluje, popřípadě y.fofana, k.thuram z ligue 1 a na stopera třeba disasi nebo někdo takový...ono je hezký že jsme kovid lm vyhráli s týmem, kde půlka byla free a půlka přišla za 15 mega, ale aby nám ten mezinárodní vlak neujel tak je třeba trochu pustit žilou

Reagovat
Nickname 9

Muaniho fakt ne. Osimhen by byl top, ale moc nevěřím, že přijde. Křídlo se letos asi řešit nebude, nikomu se nechce nás opustit (taky aby jo když u nás dostávaj tolik peněz). Ligue 1 nesleduji takže nemůžu posoudit jestli jsou ti hráči kvalitní, ale zrovna o Thuramovi jsem několikrát slyšel v souvislosti s top klubem. Jinak pro mě je zklamání ten Hernandez. Celou dobu si hraje na srdcaře, ale jakmile mu nabídne PSG o pár milionů víc, hned chce odejít. Ale ať si jde, hráč je to sice super, ale takové lidi v klubu nepotřebujem, navíc ty jeho zranění...

Reagovat
Seydou Doumbia

Lucas zklamání i pro mě. Polovinu doby u nás promarodí tak bych čekal že bude chtít makat pro nás, ale radši jde pryč. Ale tak je to cizinec, Mané by tu taky nikdy nehrál nebýt te dardy na platu. Vlastně by mě fakt zajímalo, kdybychom někdy hráli střed tabulky, kdo všechno by chtěl zdrhnout. Ono těch srdcařů už v Bayernu moc nebude, Müller, Kimmich, Neuer, jinak moc ne.

Reagovat
Nickname 9

Ono obecně ve fotbale už není moc srdcařů. Až na vyjímky to všichni hrají jen pro peníze.

Reagovat
Neutron

Reagovat
LeonardoUžoa

Coman mi přijde loajální a že to tam má rád.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo na kingsly koumana jsem zapoměl

Reagovat
Slavia10

Do dvou let půjde někam za 60 minimálně. Brighton to dělá opravdu výborně a stal se z něj mega sympatický tým. V tom týmu funguje úplně všechno, majitel, sportovní úsek, trenér. Skoro každý z nás si musí přát aby naše kluby fungovali jako Brighton, klobouček co vybudovali, kord v PL.

Reagovat
Arnar Resmusonn

snad ale bude mít ambice ten tým trochu držet pohromadě. Jelikož je PL silná nahoře, tak rozprodeje a flinkání se nepřipouští. Perfektní to bylo i po odchodu Pottera, kdy se čekalo co bude...a jelo se dál , jako doposud. Žádná uhaluzená sezóna, dlouhodobá práce a moc sympatická

Reagovat
Pablos

prošli i takovou historií, že koupili Skaláka a Matějů... posun tam je no

Reagovat
Kluivert9

A Simu

Reagovat
Pablos

jo no vlastně na toho jsem zapomněl

Reagovat
SunFells

Pořád talentovaný hráč, z kterého můžou mít užitek.

Reagovat
Salfovic

Tak to ale bylo ještě za předchozích majitelů, ne ?

Reagovat
Pablos

já nevím, já nemám přehled takhle mimo ČR

Reagovat
Nizzie

Ne.

Reagovat
Nizzie

Majitel je už nějaký ten pátek stejný. Vytáhl klub z pekla.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

a nedá mi to sorry... ale kort (kord je zbraň, dá se to snadno zapamatovat )

Reagovat
Dawon

Akorat teda skoda, ze kort je taky blbe no

Reagovat
Pablos

jo no, to je zase moje neznalost... teď už si budu pamatovat, že jen kór

Reagovat
icefish

Za reflexi

Reagovat
Dawon

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Buď se zraní, a bude flop jak sviňa, nebo za 2 roky půjde za 70+ mega do top týmu. snad se chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli i Brighton začal utrácet nad rámec té původní koncepce, očekávám že půjdou po Frattesim a možná dalších hráčích Serie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele