Buďte trpěliví, odpověděl Pioli na dotaz o budoucnosti v AC Milán

19.04., 16:05
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

V případě několika předních italských klubů se mluví o letní výměně trenéra a na seznamu figuruje i AC Milán. Jistotu dalšího setrvání nemá Stefano Pioli, jemuž by mohlo řádně přitížit včerejší vyřazení z Evropské ligy.

Tisk na Apeninském poloostrově už začátkem týdne informoval, že čtvrtfinálová odveta s AS Řím by při bilancování mohla sehrát klíčovou roli a v případě vyřazení bude holohlavému kormidelníkovi za dva měsíce ukončena smlouva platná do června 2025. Rossoneri včerejší duel nezvládli, po domácí porážce 0:1 padli i v odvetě (1:2) a sezonu s největší pravděpodobností zakončí bez trofeje.

"Buďte trpěliví a počkejte na konec sezony, tou dobou budu s klubem o všem jednat," sdělil novinářům.

"Výsledky v Evropě jsou v porovnání s loňskou sezonou horší, i tak by se mělo vše hodnotit až po skončení sezony. Máme před sebou ještě několik ligových zápasů a v Serii A to může být lepší než loni," pokračoval.

AC Milán se musí rychle oklepat, jelikož ho už v pondělí čeká městské derby proti Interu. Tradičně vyostřený souboj bude mít zvláštní náboj díky postavení v tabulce - Inter vede o čtrnáct bodů právě před AC a pokud začátkem příštího týdne vyhraje, budou Rossoneri na trávníku San Sira přihlížet dalším mistrovským oslavám konkurenta.

"V derby budeme muset změnit spoustu věcí. Jestli budeme hrát jako dnes, tak nebudeme mít šanci. A hráči si toho dle mého názoru jsou vědomi," řekl k nadcházejícímu derby.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
GEGE

Už presluhujes Stefano...Ale po tomhle angažmá bude mít s čeho vybírat a třeba Neapol se hodně nabízí.

Reagovat
Kaka14

Aj ked asi vacsina fanusikov chce zmenu ... stale je otazka kdo pride po nom.... aby to nakoniec nebol Zlatan a nedopadlo to ako ked nas trenovali vsetky tie byvale hviezdy AC

Ta LM ked to zoberiem, tak to nedopadlo tak zle, ako to vyzera vo vysledku ... premarnene sance v prvych dvoch bezgolovych zapasoch v skupine(Newcastle, Dortmund) nas stali postup a navyse postupujuce muzstva z nasej skupiny stale nevypadli a hraju spolu o finale LM, takze tu skupinu sme mali fakt dost tazku ...

Reagovat
AngryPrd

Fakt si po tomto dvojzapase s AS toto nahovaras? Zacinajuci trener DDR ho vysachoval so slabsim timom ako ma AC. Tie panicke striedania na konci ked tam dal vsetko co vie utocit bolo ako ked dieta hraje fifu a nerozmysla pri tom. A hrat tak dlho presilovku a nic z nej nevytazit je hanba. Cely vykon timu, taktika, pripravenost hracov nieco strasne. Ved to bolo trapenie pozerat na nich akoby spolu hrali prvy zapas. Pre mna jednoznacne prec pokial sa vedenie uspokoji iba s umiestnenim v prvej 4 v lige a netreba im napredovat v europe ...potom ok nech ostane.

Reagovat
Kaka14

Nevravim že ten dvojzápas vyšiel, podľa mna rozhodlo, že na začiatku oboch zápasov mal AS oveľa viac šťastia ….. len každý chce Pioliho odvolanie a nevieme kdo má prísť … a DDR má teraz vyhecované muzstvo, uvidime ako sa mu bude dariť keď prehra par za sebou zápasov, lebo vtedy sa pozná aký je trener ….

Reagovat
AngryPrd

Ono keby sme prehrali s Liverpoolom nepoviem nic, lebo su lepsi. No aj fans AS viac verili postupu AC a nakoniec krasna praca DDR a celeho AS ako pekne sa drzali planu. Mne uz dlhsie nieco nasepkava, ze Pioli je fajn iba na ligu. Viac by som veril niekomu, kto hra atraktivny futbal a dal mu cas nech buduje svoju filozofiu. Myslim, ze aj fans AC by radsej prehravali zapasy po peknej hre a nie po bezradnom vykone. Bommela nemam odsledovaneho ale myslim, ze vsetci zmienovany s AC by boli lepsi ako Pioli. Myslim, ze aj Italiano ma vacsiu perspektivu a hraje krajsi futbal ako Pioli s AC.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jj bylo to o stesti.

Ne o tom ze El Sha vygumoval to co z Leaa zbude kdyz se mu nechce, ani to ze mate nulovou kreativitu a spolehate na to ze druhy tym ubeha Reijnders s RLC nebo ze jedno z kridel nastreli Giroud, popripade Theo prejde tri hrace a neco vymysli.

Ze Pioli nema zadne varianty, ze v lize spousyu zapasu vyhravate jen jaksi z principu A ze - to budu opakovat porad, nebyl italsky sudi, to jsme meli fakt stesti, I kdyz Marciniak je hovado

Reagovat
GEGE

Zase ty tvoje sračky o rozhodčím

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
LesyJePan

to je keď vyhraješ a ešte chceš aby ťa ľutovali.

Reagovat
Zark

strašný pohádkář

Reagovat
GEGE

Reagovat
maras93

Myslím si, že je potřebná změna, ale taky nevím koho místo něj. Chtěl jsem Mottu, ale ten asi půjde do Juve. Volba Conteho mě moc neláká a pak tu jsou jména jako Bommel a další. To už bych radši zkusil toho Abateho, ikdyž se bojim, aby to pro něj nebylo moc velký sousto a pak neletěl, zvlášť když mu to teď jde s Primaverou.

Reagovat
AngryPrd

Myslim, ze aj Italiano by bol lepsi. Aj lacny.

Reagovat
Kaka14

Možno to bude Conte, lebo je nejako ticho okolo toho a to môže byt lebo nikde teraz natrénuje ….

Reagovat
Pozor skluz!!!

AC musi prodat Leaa aspon za kilo, stejne nebrani a polovinu zapasu hraje napul plynu, to je hrac pro PSG. A koupit AM a kreativniho stredaka, Reijnders je bezec s deset marnymi strelami za zapas. RLC neni zaloznik ani utocnik. Nic. Bennacer se trapi bez nekoho s prihravkou.

Maignana taky zbytecne drzet pokud Dela Donnarummu skrz prodlouzeni, navic cisla nema zdaleka tak dobra jako loni. Golmanu je dost.

Italiano by byl dobra volba, Conte i Sarri by udelali LM a v kete nebo ob rok na podzim skoncili. Kdyby meli koule, sahnou po Gilardinovi, ale ten podle me skonci v Bologni, jestli skonci Motta. Ktery do AC nepujde.

Reagovat
LesyJePan

ty by si nam rozpredal celý tým. Podľa tejto logiky kto by mal v AS po sezóne zostať?

Reagovat
Nuno čomes

Pellegrini.

Reagovat
Pozor skluz!!!

No tak nový kouč nebude hrát tyto maratony s vírou v to, že levé křídlo něco vytvoří. Nejspíš.

AS by nam to bylo podobně, moc hráčů bych nenechal, ještě v lednu. Nicméně my trenéra pro příští rok máme a stačilo by mi nevídat Cristanteho, získat ofenzivního beka a mít někoho mladého na kraje obrany a produktivní levé křídlo.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Nuno čomes

Kilo za nej nedá ani psg.

Reagovat
Jančo999

Každý fan AC vie že od odchodu Ancelottiho sme nemali trénera a všetci čo tam boli sa učili trénovať v AC...a to nevravím o manažérovi rangu Ancelotti Conte Guardiola Simeone Mancini...myslím ze klub si zaslúži zaplatiť niekoho podobného...Pioli od začiatku bol priemerný tréner a to mohli za menej mat napr Weissa zo Slovanu...a co sa týka hráčov už roky sa nebuduje mužstvo kupujú sa priemerný hráči z ktorých možno bude "hviezda" treba vyskladat mužstvo z hviezd ktoré už nechcú...viď Ronaldo alebo Pirlo v juve...Ibra koľko ešte hral?...kde je Veratti Lukaku Dybala Messi Ronaldo všetci by dali mužstvo na iný level...neviem prečo nechali odísť Romagnoliho Paquetu Locatelliho...o damerumaovi nenapíšem nič lebo Maignan je lepší brankár...a potom sa bavme o trénerovi...ten klub ťahá značka a história...už 10skrvenych rokov!!!a je mi doplaču z toho

Reagovat
milanista9

Pioliho nahradit bude těžké ale bylo by lepší spíše vyměnit hráče. Mě se nelíbí vůbec Adli. Jako práce s tělem/obrana a odebírání balónu skvělé, driblik ujde ale nic nevymyslí a přihrávky po zemi jsou špatný. A centr neumí!

Bože berou milióny a neumějí hrát druhou nohou. To je prostě trapná doba.

Reagovat
AngryPrd

Italiano ? Stale ked pozeram na jeho styl hry viac a viac sa mi pozdava. Bol by lacny a urcite lepsi ako Pioli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele