BUNDESLIGA - 7. KOLO

04.10.2004, 20:51
Aktuality
Německá 1. Bundesliga pokračovala o víkendu sedmým kolem. Šlágrem byl souboj obhájce titulu Werderu Brémy s Bayernem Mnichov, který skončil šťastněji pro bavorský klub. Další zpackaný zápas museli vytrpět fanoušci Dortmundu. Borussia opět jen remizovala, tentokrát s Norimberkem, a ztráta na čelo tabulky stále narůstá. Na ní se hřeje Wolfsburg, který vedení potvrdil doma s Möchengladbachem.

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen   0:0

Nabitý Weserstadion poprvé bouřil po sedmi minutách. Domácímu obránci Fahrenhorstovi totiž Ballack zlomil nos a jeho zákrok loktem zůstal nepotrestán. Největší hvězda hostí byla aktivní i nadále. Přímák Ze Roberta do sítě Ballack ještě nedopravil, ale Deislerův roh hlavou už ano. Do konce poločasu si oba týmy vytvořily po dvou šancích, ale skóre se zatím neměnilo. Druhý poločas začal dvěma hlavičkami domácího Ismaela, ale iniciativu převzal Bayern. Nejdřív Kahn Klosemu důrazně vysvětloval, ať ho příště neatakuje, pak Hargreaves sobecky spálil nadějný brejk. Gól dal až o deset minut později Schweinsteiger padáčkem ze solidní dálky. Druhou domácí porážku Brém už neodvrátila ani hlavička Kloseho.

VfB Stuttgart - VfL Bochum   0:0

Překvapivý lídr tabulky nezaváhal ani proti Gladbachu. Výkon sice nebyl kdovíjaký, ale tři body se počítají. První branku domácích dal po nahrávce Karhana napodruhé d’Alessandro, který na konci zápasu bavil stadion technickými finesami. Hosté snížili vzápětí. Velmi povedenou akci na jeden dotek po ose Neuville – Heinz – Kluuge – Neuville zakončil posledně jmenovaný. Hlavička Schnoora po rohu nakonec přinesla tři body městu automobilů. V tomto zápase se ukázali všichni čtyři Češi Gladbachu. Bohužel se jim příliš nedařilo. Ulich ukázal jednu hlavičku, Heinz pěkný přímák a nahrál do několika šancí. Fukal přišel na hřiště v 68. minutě a Svěrkoš v 65., ale ofenzivu neoživil.

Arminia Bielefeld - Hannover 96   0:0

Zápas sice domácí začali povedenou akcí Brazilců Dedeho s Ewerthonem, ale na dalších 20 minut převzal otěže zápasu plně do svých rukou ligový nováček. Řádily zejména slovenské firmy Mintál a Vittek. Prvně jmenovaný sice nejdřív nastřelil břevno, ale během dalších dvou minut už padly dva góly. Za oba ale z velké části může nedůraz domácích ve středu hřiště v podání Dedeho a Evanilsona. Z následujících rychlých akcí vyplynuly gólové střely právě Mintála a Vitteka. Do konce poločasu už šance počítal jen Dortmund. Přímý kop Jensena a hlavička Kollera přinesly brzké snížení. Pak hostujícího brankáře nepřekonal dorážkou Odonkorovy střely Ewerthon. Vyrovnal až Koller. V poslední minutě se obtočil okolo Nikla a úspěšně dokončil akci Dedeho a Ewerthona. Ve druhém poločase kupodivu nepřišel žádný tlak BVB. Naopak oba Slováci měli každý jednu šanci, stejně jako při rohu Nikl. V 80. minutě vystřídal Ricken Rosického, který za celý zápas vyprodukoval pouze jednu střelu vedle.

VfL Wolfsburg - Werder Brémy   0:0

Bayer pokračoval v pohledných a sebevědomých výkonech. Klid do domácích řad vlil krásnou střelou Polák Krzynowek. HSV se sice snažil, agilní byli hlavně Takahara, Barbarez, Mpenza a Jarolím, ale vyloženou šanci si nevypracoval. Naopak jen selhání Berbatova před prázdnou bránou udrželo skóre ve stejné podobě. Ve druhé části dal Bayer ještě dva góly. Ponte posadil přímák na hlavu Juana a chvíli před koncem se po akci Voronina s Krzynowkem přeci jenom trefil Berbatov. Hosté měli jen jednu velkou šanci, ale Mpenza přehodil brankáře i branku.

Borussia Dortmund - Hamburger SV   0:0

Dosud matná Hertha na Betzenbergu konečně ukázala své možnosti. Lautern vyslal na bránu všehovšudy dvě slušné střely, výjimkou byla pouze hlavička Janckera, kdy jistý gól odvrátil na čáře Bobic. To už ale Hertha vedla. Marcelinhův roh poslal hlavou do sítě Kovač. Hned na začátku druhé půle pojistil vedení brejkem po Wenzelově chybě Müller. Potom ještě zkoušel štěstí po další nahrávce Marcelinha Bobic, ale to už byl konec veškerého fotbalu. Posledních 30 minut se odehrálo za neuvěřitelně bezzubé snahy FCK o vyrovnání, kterou doprovázel zasloužený hlasitý pískot.

MSV Duisburg - Schalke 04   0:0

První poločas zápasu týmů ze suterénu tabulky byl jasně v režii hostí. Přímák Krupnikoviče a zakončení Leandra přinesly vedení. Další gól neservíroval Tarnat Barnettovi. Ostudný výkon Rostocku v prvním dějství dokumentuje 44. minuta, kdy di Salvo vyslal první střelu na bránu Hannoveru. Druhý poločas odstartovala tyč hostujícího Dabroviče. Domácí sice byli o něco nebezpečnější, než v první půli, ale gól dal až těsně před koncem Tjikuzu. To už hosté v pohodě hájili vedení, které ještě předtím zvýraznil Guzman. Byl u toho už i Jiří Štajner, který přišel na hřiště v 78.minutě za Leandra. Naopak utkání nedokončil di Salvo poté, co ho na hranici převálcoval hostující brankář Enke.

Hertha Berlín - Hansa Rostock   0:0

Sebevědomý nováček dál píše svou bundesligovou pohádku. Domácí Riether na začátku nevymodlil na rozhodčím penaltu, hosté hned odpověděli gólem. Coulibaly ztratil míč a Azaouagh ho poslal Gerberovi, který nezavákal. Před přestávkou už jen domácí zahrozili hlavičkou Tzkitišviliho. Právě tento Gruzínec se zasloužil o vyrovnání. Nejdřív jeho nahrávkou pohrdl Coulibaly, potom vzal situaci do svých nohou. Zmocnil se autu Azaouagha a zavěsil. Sanou pak ještě trefil tyč, ale až do konce se už hrálo spíš před brankou domácích. Auer ještě nedal, ale Roseho bomba znamenala tři body pro Mohuč.

Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC   0:0

V málo zajímavém utkání čekali diváci víc než čtyřicet minut na nějakou kloudnou akci, ale hned se z ní narodil gól. Hostující Heldt rozehrál roh, Stranzl ho jen lízl, jenže domácí Gabriel ho poslal do břevna a pro Babbela nebyl v dezorientované obraně problém hlavou zavěsit. V druhé části zápasu si sice vytvořil Bielefeld územní převahu, ale jedinou velkou šanci spálil po průniku Buckleyho Holsink. Stuttgart zkušeně bránil vedení, které v poslední minutě zvýraznila dvojice Hleb, Cacau a povedená střela tohoto Brazilce. Tradiční smolař Gabriel navíc kvůli poraněné lícní kosti ani nedohrál, čeká ho nejméně tři týdny pauza.

Bayern Mnichov - Energie Cottbus   0:0

První zápas pod vedením kouče Rangnicka začalo Schalke výborně. Důrazný Asamoah vstřelil první branku po přihrávce Krstajiče. Druhou připravil sklepnutím vysokého míče od Poulsena pro Kobiašviliho, který ještě ve vápně udělal zasekávačku a nádherně trefil horní roh. Poté se zase připomněli bochumští Češi Lokvenc s Trojanem, kteří odehráli celý zápas, ale jejich pokusy skončily bez úspěchu. Konec poločasu už byl opět pod taktovkou Asamoaha. Za trestuhodného nedůrazu hostujících hráčů proběhl celé hřiště a Lincoln neměl problém skórovat. Čerstvě vystřídavší Misimovič však hned na začátku druhé půle vrátil svou střelou Bochumi naději. Hosté byli hned aktivnějším týmem a zaslouženě přidali další gól. Po akci, kterou založili oba Češi, střílel do odkryté brány Kalla. Další zásah už hosté nepřidali, i když Lokvenc a Bechmann tomu byli blízko. Hodně emocí vlil do závěrečné části rozhodčí. Domácí trenér střídal Lincolna, jenže ten se z trávníku loudal a rozhodčí správně vytáhl žlutou kartu. Jelikož to byla jeho druhá, ze střídání nebylo nic a Schalke dohrávalo v deseti.

Tabulka:
1. VfL Wolfsburg760113:618
2. VfB Stuttgart752015:517
3. Bayern Mnichov742112:914
4. Werder Brémy740315:812
5. FSV Mainz 05733111:912
6. Bayer Leverkusen732213:1111
7. Schalke 0473048:129
8. Hertha Berlín71517:68
9. Borussia Dortmund715112:128
10. Hannover 9672238:108
11. Arminia Bielefeld72235:78
12. 1. FC Norimberk714212:127
13. SC Freiburg71427:97
14. VfL Bochum714212:157
15. B. Mönchengladbach713311:126
16. 1. FC Kaiserslautern720510:156
17. Hamburger SV72058:156
18. Hansa Rostock71248:145


Nejlepší střelci:

6 - Klose, Neuville.
5 – Koller, Ewerthon, Berbatov, Cacau.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele