Bundesliga podle mě patří mezi top tři soutěže. Stuttgart bude těžší soupeř než Salcburk, nepochybuje Friis

Dnes, 19:09
Aktuality
Lars Friis na tréninku Sparty. (© MICHAL CIZEK/AFP)

Trenér Sparty Lars Friis před druhým utkáním ligové fáze Ligy mistrů ve Stuttgartu na tiskové konferenci přiznal, že si neumí vychutnat přítomný okamžik, přestože Pražané startují v elitní soutěži po 19 letech. Na stadion německého celku se Liga mistrů vrátí poprvé od února 2010. Friis proto od úterního zápasu očekává bouřlivou kulisu a oslavu, kterou se jeho tým bude snažit domácím zkazit.

Osmačtyřicetiletý Dán dovedl obhájce českého titulu do soutěže přes tři předkola. Nový formát Ligy mistrů načali Letenští domácí výhrou 3:0 nad Salcburkem. Na hřišti bundesligového celku a jednom z dějišť nedávného mistrovství Evropy můžou očekávat přes 50 tisíc diváků.

"Mám jednu slabinu: nedokážu si vychutnat přítomný okamžik. Vím, že třeba za deset let toho budu litovat, protože hráči dosáhli velkého úspěchu tím, že nás vrátili do Ligy mistrů. Zítra to bude velký zápas i pro diváky, Liga mistrů se sem vrací po dlouhé době. Bude to velká oslava, ale uděláme všechno pro to, abychom ji Stuttgartu pokazili," uvedl Friis.

Mužstvo z hlavního města spolkové země Bádenska-Württemberska velmi respektuje. "Stuttgart hraje jednu z nejlepších lig na světě. Bundesliga podle mě patří mezi top tři soutěže. Je to hodně dobrý tým, jsou v Lize mistrů zaslouženě, protože v minulé sezoně si vedli fantasticky. Trenér Hoeness i sportovní ředitel (Wohlgemuth) dali dohromady tým, který má velmi hladové a dynamické hráče," řekl Friis o vicemistrovi uplynulého bundesligového ročníku.

"Jejich styl fotbalu hodně obdivuji. Bude to pořádně náročný zápas. Když to porovnáme se Salcburkem, myslím si, že to bude ještě těžší. Stuttgart hraje stejně jako Salcburk intenzivně s míčem i bez něj," prohlásil bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Sparta se na úterní duel nenaladila ideálně, v pátek doma v lize podlehla Olomouci 2:3 a prohrála poprvé od března a 28 soutěžních zápasech. "Udělali jsme chyby, které jsem předtím neviděl, a tolik v jednom utkání, což už se snad nebude opakovat. Když se podíváme na statistiky, bylo to utkání, které jsme neměli prohrát. Bohužel jsme to ale nezvládli. Utkání jsme si v sobotu rozebrali a teď se o něm od té doby bavíme poprvé," podotkl Friis.

Před jeho svěřenci je náročný říjnový program. V neděli čeká Spartu derby na hřišti vedoucí Slavie, po reprezentační pauze se mimo jiné představí v Lize mistrů na stadionu Manchesteru City a v Plzni.

"Jsme připraveni, bude to těžké. V české lize hrajeme o obhajobu titulu, zároveň působíme i v nejlepší lize na světě s nejkvalitnějšími týmy. Říjen bude náročný, čekají nás těžcí soupeři. Přesně kvůli tomu ale trénujeme. Neslíbím vám, že vyhrajeme všechny říjnové zápasy, ale uděláme pro to všechno. Jako tým jsme připraveni bojovat," mínil Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele