Bundesliga - preview 15. kola: Freiburg - Union Berlín

11.11.2022, 08:42, aktualizováno 13.11.2022, 08:59
Previews
Vincenzo Grifo (© AFP)
Dvě největší překvapení uzavřou oponu za podzimní částí Bundesligy, Freiburg přivítá Union Berlín a oba týmy může motivovat posun na druhé místo. Případné zaváhání by mohl potrestat Eintracht Frankfurt, který vyběhne v Mewa Areně v Mainzu...

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt

neděle 15:30
Frankfurt se může dočasně vyhoupnout z páté příčky až na druhou, musel by ovšem napevno uzmout všechny body z půdy Mohuče. A kdyby se ještě v posledním bundesligovém střetnutí před startem světového šampionátu mezi Freiburgem a Unionem urodila plichta, usadil by se za vedoucím Bayernem pro rok 2022 natrvalo. Formu si na svého protivníka nabrousil zostra.

V posledních osmi duelech totiž svěřenci kouče Olivera Glasnera vyhráli hned sedmkrát, tedy včetně Ligy mistrů a DFB-Pokalu. Domácí naopak strádají, v minulých třech ligových kolech nebodovali, a ne že by museli úplně panikařit, na druhou stranu se jim však sestupové pásmo přece jaksi nepříjemně blíží. Před dlouhou přestávkou by tak zajisté velmi rádi uzmuli slušný výsledek, aby se jim lépe dýchalo. Šance skončit na druhém místě je nicméně pro Eintracht natolik zásadní motivací, že zastavovat ho nyní bude pro Die Nullfünfer opravdu echt složité.

Mohuč odstartovala svou zatím krátkou sérii nezdarů vysokou porážkou v Mnichově. Vůbec si poté nepočínala dobře též proti Wolfsburgu, přičemž náladu si nespravila ani ve středu, a to na půdě na dně tabulky usazeného Schalke, kde padla oním nejtěsnějším možným způsobem. "Čeká nás v neděli hodně práce,” uvědomoval si domácí stratég Bo Svensson. "Náš soupeř je v osmifinále Ligy mistrů, má podle mého názoru druhý nejlepší útok Bundesligy,” připomněl.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Fernandes, Caci - Widmer, Kohr, Aarón Martín - Stach, Lee - Ingvartsen, Onisiwo

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Jakič, Ndicka - Ebimbe, Sow, Rode, Knauff - Lindström, Götze - Kolo Muani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.67 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

SC Freiburg - Union Berlín

neděle 17:30
Ve vloženém kole Freiburg utrpěl teprve svou třetí porážku v sezóně. Obecně může hodnotit svá představení během podzimní části pozitivně, započítáme-li do kontextu i poháry, jen by byla velká škoda, kdyby samotný závěr před začátkem světového šampionátu nějak šeredně pokazil. Ostatně ve stejné rovině vlastně můžeme hovořit taktéž o jeho soupeři, tedy Unionu.

Oba týmy se dlouhodobě drží v bundesligovém popředí a nic na této skutečnosti nezměni ani jejich vzájemný duel, který završí letošní program německé nejvyšší soutěže. Ve finále si tak nechala šlágr kola na úplný konec, a byť slávou nebo fanouškovským dosahem se nemůžou poměřovat například s Dortmundem či Bayernem, právem se tento mač dá magnetem označit.

Berlínský celek teprve nedávno přišel o své výsostné postavení. Jako by dost nečekaná prohra na půdě Bochumi zamávala se sebevědomím hostujícího mančaftu, z možných dvanácti bodů v posledních čtyřech ligových případech urval pouhé čtyři. I nadále má možnost být na druhé příčce před turnajem v Kataru, musel by ale každopádně v Bádensku-Württembersku zvítězit.

Ve stejné pozici, co se boje o pozici dočasného vicemistra týče, jsou rovněž domácí, prostě je tříbodový rezultát nutný, protože aktuálně druhé Lipsko má lepší skóre než oba tyto kluby, a saský výběr je přitom před nimi o jediný bod. Navíc oba musejí myslet i na zezadu se tlačící Frankfurt, který odpoledne zavítá do Mohuče. Svěřenci trenéra Christiana Streicha mimo jiné nemají na Union vůbec dobré vzpomínky, vždyť loni s ním doma prohráli hned o tři branky.

Jestliže máme hledat hlavní aktéry současných úspěchů Freiburgu a Unionu, pak je potřeba ukázat na oba kouče. Ti vládnou kabině tvrdou rukou, nastavují pevný a neoddiskutovatelný řád, který je přenášený do neústupného a kompaktního herního systému přímo na hřiště. Jen velmi málo se Freiburg s Unionem dopouštějí chyb, velmi složitě se láme jejich disciplína a houževnatost. Je tak v podstatě velkou otázkou, s jakou taktikou vyrukují, aby toho druhého mohli co nejúčelněji překvapit. "Freiburg měl fantastický rok,” povídal hostující šéf lavičky Urs Fischer. "Tým dokázal udržet pohromadě. A především proto je tak moc dobře sehraný.”

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart - Sildillia, Eggestein, Höfler, Günter - Dóan, Grifo - Gregoritsch

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Grill - Jaeckel, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, Seguin, Ryerson - Thorsby, Haberer - Becker, Behrens

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.14 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart

sobota 15:30
Určité oživení na straně Stuttgartu po nominování trenéra Michaela Wimmera do pozice šéfa lavičky rozhodně na řadu přišlo. V posledních šesti duelech, včetně toho v DFB-Pokalu, hosté vyhráli hned čtyřikrát, přičemž v Bundeslize se vyhoupli mimo pásmo sestupu. Leverkusen si stěží může přiznávat, že soupeř je jeho konkurentem v boji o záchranu, ale tak tomu prostě je.

Bayer jednoduše prožíval podobné turbulentní změny jako celek z Bádenska-Württemberska. I na jeho straně došlo na střídání stráží na postu hlavního kouče, ačkoli se zprvu mohlo zdát, že jak Gerardo Seoane, tak stuttgartský Pellegrino Matarazzo, mají svoje postavení pevně ve svých rukou. Jenže nakonec oběma klubům došla po neuspokojivých výsledcích trpělivost. A zatímco v Leverkusenu se poohlédli po úplně nové tváři, do čela byl zvolen Xabi Alonso, pak Die Schwaben sáhli po tom nejrychlejším řešení. A asistent Wimmer tak najednou začal velet.

Jestli Stuttgart mohl být v počátcích skálopevně přesvědčen, že tahle volba bude dočasná, pak po zřetelném zlepšení výkonnosti bude muset hodně popřemýšlet, zda se nestane tahle volba trvalou. Vždyť se Stuttgart už netrápí. Vedení klubu je jaksi na vážkách, v kuloárech se živě o tomto tématu diskutuje. "Dosáhl takového bodového zisku, díky kterému zůstaneme do konce roku mimo ta červená místa," pochvaloval si také jeho práci sportovní ředitel Sven Mislintat.

Ani Leverkusen si od příchodu Xabiho Alonsa stěžovat vyloženě nemůže, byť stále rozhodně nenaplňuje své cíle usilovat o přední bundesligové umístění. Před týdnem každopádně neměli slitování s Unionem, který byl do té doby v průběžném pořadí na výsluní, a ve vloženém kole zvládli také derby s Kolínem nad Rýnem. "Abychom dokázali získat slušný rezultát i z tohoto klání, musíme hrát se stejnou vášní a intenzitou, jako kdybychom hráli doma," řekl Wimmer.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tapsoba, Hincapié - Frimpong, Demirbay, Palacios, Bakker - Diaby, Hložek, Amiri

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Anton, Zagadou, Ito - Vagnoman, Karazor, Führich - Millot, Ahamada - Tiago Tomás - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.92 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg

sobota 15:30
"Vlkům" z Wolfsburgu se na začátku této sezóny příliš nedařilo a spíše se pohybovali v dolních patrech Bundesligy, ovšem v posledních týdnech se dostali do fantastické formy a tu teď chtějí potvrdit i v závěrečném utkání tohoto roku na půdě Hoffenheimu. Zelenobílá mašina ovládla předchozí tři ligové duely a celkové neprohrála na ligové scéně již sedmkrát za sebou, díky tomu se posunula tabulkou na osmou pozici s dvaceti body.

Ani TSG na tom není úplně špatně, i když by chtělo figurovat přeci jen výše. Celkově ve čtrnácti utkáních získalo jen o dva body méně než jeho nadcházející protivník a patří mu desátá příčka, v případě tříbodového úspěchu může svého rivala předskočit a vyhoupnout se tak do horní poloviny. Domácí se na rozdíl od svého soupeře v předchozích týdnech zasekli, protože nevyhráli čtyřikrát po sobě a na konto si připsali jediný bod. Naposledy ve vloženém kole nezvládli přestřelku s Frankfurtem (2:4).

"Od začátku listopadu bohužel nebráníme příliš dobře, sedm inkasovaných gólů během dvou utkání je opravdu příliš mnoho. V defenzivní činnosti se musíme vrátit k základům a všichni věříme, že tento rok zakončíme úspěchem. Nicméně Wolfsburg hraje naprosto fantasticky a jen nadstandardní výkon může tento dobře namazaný stroj zastavit. Jestli chceme vyhrát, tak se musíme vyvarovat zbytečným chybám," vyjádřil se trenér Hoffenheimu André Breitenreiter.

Hosté se chytili v duelu se Stuttgartem a po třech remízách v řadě dokázali postupně přehrát Bochum (4:0), Mohuč (3:0) a v úterý také vysoce favorizovaný Dortmund (2:0). Momentálně tedy neinkasovali dlouhých 284 minut. VfL navíc hodlá přerušit nepříznivou sérii vzájemných zápasů, jelikož s Hoffenheimem prohrálo třikrát po sobě. Domácí postrádají Beboua, Bičakčiće, Dabbura, Hübnera, Philippa a Prömela, Wolfsburg má na marodce Franjiće, Guilavoguiho, Kruseho, Lukase Nmechu, Paredese a možná i Wimmera.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Nsoki - Skov, Geiger, Angelino - Baumgartner, Kramaric - Rutter, Bruun Larsen

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Bornauw, van de Ven, Paulo Otávio - Arnold - F. Nmecha, Gerhardt - Wimmer, Kaminski - Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.75 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

FC Augsburg - VfL Bochum

sobota 15:30
Když Bochum v rámci šestého kola prohrála rovněž na půdě Schalke, zdálo se, že její situace bude brzy bezvýchodná, podobně jako tomu bylo loni v Bundeslize u dnes již druholigového Fürthu. Nicméně od té doby výrazně zabrala, připsala si na své konto deset bodů a postupně dohání svoje resty, které si napáchala zkraje sezóny. Teď se pokusí bodovat též v Augsburgu.

Svěřenci trenéra Thomase Letsche se vlastně vrátili k těm základům, na nichž vybudovali své zdárné a bezproblémové zachránění se na nejvyšší úrovni v loňském ročníku. Začali totiž před vlastními fanoušky vyhrávat, postupně na jejich půdě prohráli v říjnu Frankfurt, Union a před pár dny Mönchengladbach. Jen by potřebovali začít bodovat taktéž venku, doposud totiž na cizích hřištích neuzmuli jediný bod, vsítili pouhé čtyři góly a hned dvaadvacet jich obdrželi!

V Bavorsku by přitom mohli hosté využít poněkud horšího rozpoložení družiny kouče Enrica Maassena. Ta na ligové scéně nevyhrála už šestkrát v řadě a v tabulce rozhodně nemá žádný rozdílový náskok na sestupové pásmo. "Poslední remíza, kterou jsme získali s Unionem, byla důležitá," byl rád za vzpruhu domácí šéf lavičky. "Bochum má možnost nás předskočit, avšak my se od ní můžeme odtrhnout. Vysoko presuje, hraje přímočaře a dobře přechází do útoku."

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Gruezo, Rexhbecaj - Vargas, Jensen - Niederlechner, Demirovič

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Lampropoulos, Ordec, Danilo Soares - Losilla, Stöger - Zoller, Förster, Antwi-Adjei - Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.49 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Hertha BSC - 1. FC Köln

sobota 15:30
Berlínská Hertha i Kolín nad Rýnem se momentálně nacházejí v dolních patrech Budesligy a se svými aktuálními výkony nemohou být příliš spokojeny. V tabulce je na tom přeci jen o něco lépe účastník hlavní fáze Konferenční ligy, který doposud vybojoval sedmnáct bodů a patří mu dvanácté místo. Naopak BSC se po nadějném období opět propadlo do sestupového pásma a i letos to tedy vypadá, že bude mít záchranářské starosti.

Domácí výběr zažil nejlepší výsledky od začátku září do poloviny října, kdy v pěti ligových duelech ani jednou neprohrál a získal slušných sedm bodů. Nicméně pak se dostal do "očekávané" krize a v předchozích pěti zápasech hned čtyřikrát prohrál a jen jednou zvítězil. Momentálně tedy nebodoval třikrát po sobě, když postupně nestačil na Brémy (0:1), mistrovský Bayern (2:3) a v úterý ani na Stuttgart (1:2). V tuto chvíli se proto propadl na současnou šestnáctou barážovou příčku s jedenácti body.

Hosté na začátku listopadu zažili zklamání v podobě vyřazení v pohárové Evropě a příliš se jim nedaří ani na ligové scéně. Naposledy se radovali z výhry v polovině října nad Augsburgem (3:2), od té doby třikrát prohráli a jen jednou remizovali. Naprosto nečekaný debakl utrpěli s Mainzem (0:5) a před pár dny neudrželi vedení proti zvedajícímu se Leverkusenu (1:2). Na Herthu se jim ve vzájemných utkáních daří, protože s ní nepohráli pětkrát v řadě a v loňské sezóně ji porazili v obou případech po výsledku 3:1.

"I v tomto ročníku chceme zopakovat postup do evropských pohárů a dobře víme, že nás ještě čeká strastiplná cesta. Teď se však musíme soustředit pouze na souboj v Berlíně, který nás může katapultovat ho horní poloviny. Od samého začátku očekávám vyrovnaný duel, šance na úspěch jsou padesát na padesát," myslí si kouč 1. FC Steffen Baumgart.

Tomu znovu scházejí Jovetić, Lee Dong-jun, Ngankam, Nsona a zřejmě i Dárdai, hosté nemohou nasadit Anderssona, Dietze, Lemperleho, Limniose, Tima Hüberse, Ljubičiće ani Utha.

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Rogel, Kempf, Plattenhardt - Šunjič - Tousart, S. Serdar - Lukebakio, Kanga, Ejuke

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Ki. Schindler, Kilian, Chabot, Hector - Skhiri, Martel - Thielmann, Duda, Kainz - S. Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.53 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Werder Brémy - RB Lipsko

sobota 15:30
Brémy jakožto navrátivší se nováček v Bundeslize zajisté nestrádají. A nic na této skutečnosti v podstatě nemění ani minulý debakl z vložného kola na půdě Bayernu, poněvadž sumárně se Werder uchází o pozice zajišťující evropské poháry, byť prioritou pro něj byla před sezónou záchrana na nejvyšší úrovni. Teď ho každopádně čeká další nesmírně tvrdý sok, a to Lipsko.

Domácí se bezpochyby za svá dosavadní vystoupení nemusejí vůbec stydět. Uzmuli celkově jednadvacet bodů, jedenáct z venkovního prostředí, po čtrnácti odehraných kolech okupovali velmi slušnou sedmou pozici. Možná se jim právě před vlastními fanoušky zprvu nedařilo, ale hosté by při cestě k severu Německa měli mít na paměti, že tu nedávno prohrály Hertha spolu se Schalke. Samozřejmě že nyní je před svěřenci kouče Oleho Wernera daleko složitější úkol.

Lipsko by pochopitelně velmi nerado přerušovalo svou dlouhou šňůru neporazitelnosti napříč všemi frontami zrovna v závěrečném představení roku 2022. Pro něj je asi škoda, že na řadu přichází světový šampionát v Kataru, přece bylo rozjeté na nejvyšší obrátky. "Vážně mě baví pracovat s mými hráči," pochvaloval si dobrou atmosféru hostující stratég Marco Rose. "Mám za zády také fantastický tým všech analytiků, kteří mi v mnohém obrovsky ulehčují. Jsem rád, když můžu hodnotit naše duely a soustředit se společně na ty výzvy, které chceme zvládnout. Ta náročná období jsou vždycky snazší, když vztahy mezi všemi parádně klapou," podotýkal.

Dvanáctkrát po sobě Die Roten Bullen nepoznali žádný pocit porážky, pětkrát v řadě vyhráli, celkově se za tohle úspěšné období hned desetkrát zaradovali ze skalpu soupeře. Úctyhodný počin, připomeneme-li ten fakt, že se v posledních týdnech museli rvát nejen na ligové scéně, ale i v DFB-Pokalu a hlavně Lize mistrů. V obou pohárových soutěžích mimochodem prošli do další fáze. "Mám také pocit, že i s těžkými situacemi se umí tým precizně a profesionálně vypořádat," těšilo Roseho. "Musíme fungovat jako jeden celek a svoje ego nechat za dveřmi."

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Stark, Pieper, Friedl - Weiser, Gruev, Jung - Schmid, Bittencourt - Burke, Ducksch

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Simakan, Orbán, Raum - Schlager, Haidara - Dani Olmo - Szoboszlai, Nkunku - André Silva

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.99 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Schalke 04 - Bayern Mnichov

sobota 18:30
Bayern i na konci roku 2022 bude na samotném čele Bundesligy. Mohutný finiš, kterým se mu povedlo zahladit jakousi menší krizi, jež trvala zhruba od konce srpna do půlky září, se nakonec stal v boji o první příčku tím klíčovým, a to i proto, že též Union či Freiburg začaly výsledkově ztrácet. Fajn období zkrátka hodlá dotáhnout do úspěšného v duelu se Schalke.

Mnichovskému celku by přitom jeho nynější protivník neměl stát zásadně v cestě, nachází se totiž s pouhými devíti získanými body na poslední příčce tabulky a má úplně jiné starosti než výběr Stern des Südens. Po návratu do Bundesligy se mu zatím nedaří plnit cíle vyhýbat se co možná nejúčelněji sestupovému pásmu, jako jediný měl po čtrnácti kolech z celého ligového uskupení na kontě bodového zisku jednociferné číslo. Na druhou stranu bude před vlastními fanoušky zajisté notně povzbuzený o minulý zdar z vloženého kola. Přerušil totiž svou sérii osmi porážek v řadě, pokud do statistik započítáme taktéž DFB-Pokal, a doma skolil Mohuč. Teprve podruhé v sezóně navíc uchoval čisté konto. "Bayern se sem vydá se sebevědomím,” uvědomoval si Thomas Reis, kouč Schalke. "I tak ovšem chceme dosáhnout toho nejlepšího výsledku. Nečeká nás jednoduchý úkol, ale není nemožné ho splnit. Jen musíme být aktivní a agresivní. Jestli chceme mít šanci na úspěch, je třeba se tímto způsobem prezentovat,” dodal.

Hosté vykazují úplně jiné rezultáty než jejich sok. Devětkrát za sebou zvítězili napříč všemi frontami, dá se říci, že každým týdnem zařazují na vyšší a vyšší obrátky. Až natolik, že se na ně již se čtyřbodovým odstupem, kolo před začátkem světového šampionátu, dívají nejbližší dva konkurenti, a to Union s Freiburgem. Matematicky je tedy Bayern již nesesaditelným pro tento kalendářní rok, ať už dopadne v Gelsenkirchenu jakkoli. "Chceme nad Schalke vyhrát. Až když takového počinu dosáhneme, můžeme si říct, že jsme odvedli dobrou práci ve všech soutěžích,” povídal bavorský lodivod Julian Nagelsmann. "Schalke je po výhře nad Mohučí určitě v lepším rozpoložení než před pár týdny, tenhle zápas takový fakt může jenom oživit.”

Od roku 2017 vzájemné střety obou celků jasně ovládal Bayern, vyhrál v posledních deseti případech, včetně dvou pohárových zápasů. Když se Die Königsblauen radovali z vítězství naposledy, psal se březen roku 2011. "Schalke nyní působí daleko lépe, když má v moci míč. Snaží se hrát kompaktně, už před týdnem v Brémách hrálo dobře,” pokračoval Nagelsmann. "Myslím si, že nás čeká těžké utkání. Nicméně se těším, stejně jako na parádní atmosféru.”

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Jošida, Matriciani, Mohr - Král, Krauss - Drexler, Mollet, Bülter - Terodde

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Mazrauí, Pavard, Upamecano, Hernández - Kimmich, Goretzka - L. Sané, Musiala, Gnabry - Choupo-Moting

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.90 - 7.43 - 1.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund

pátek 20:30
Mönchengladbach není ve vůbec dobrém rozpoložení. V podstatě úplně upustil od soubojů o přední pozice, naposledy nestačil ani na chvostu pohybující se Bochum, a padá tabulkou stále níže. V posledním vystoupení kalendářního roku 2022 se představí v bitvě o Severní-Porýní Vestfálsko proti Dortmundu, který bude chtít také sjednávat nápravu po minulém neúspěchu.

Hosté totiž tvrdě narazili na Wolfsburg, který se zrovna vyhoupává k parádním zítřkům, a ani oni jednoduše neuměli zastavit jejich strmý vzestup. Po čtrnácti odehraných kolech okupovali šestou příčku, bezpochyby by se chtěli protlačit před startem světového šampionátu ještě do první čtyřky, na níž ztrácejí jediný bod. Nějaký bodový zdar tak bude aktuálně potřeba, a je přitom třeba připomenout, že nejlépe ten v plné palbě, tedy za tři. "Doposud jsme nevyhráli tolik zápasů, kolik bychom si sami představovali,” uvědomoval si dortmundský stratég Edin Terzic, že jeho svěřenci trochu zaostávají za očekáváními, ale bezpochyby nemusejí zásadně panikařit, že by nemohli dosáhnout na své cíle. "Z jakého regionu pochází náš protivník, nás vůbec nezajímá. My prostě hodláme vítězit a ani v tomto případě se měnit nic nebude,” řekl.

Když BVB vyzvalo Gladbach v minulé sezóně před vlastními fanoušky, skalpovalo ho šesti brankami. Nicméně v září roku 2021 nejtěsnějším možným způsobem na jeho půdě prohrálo. "V posledních pár letech se evidentně ukazuje, že střetnutí v Mönchengladbachu jsou vážně velmi tvrdá. A vždycky, když se tam Dortmund představil, jednalo se o těsné duely,” povídal Terzic. "Myslím si, že po předchozí prohře určitě míní ukázat úplně jinou tvář, podobně jako my. Musíme především předvést dobrý výkon hned od samotného začátku,” vzkázal kabině.

Mistrovství světa v Kataru se blíží mílovými kroky a Německo již vybralo svůj tým na turnaj. V něm nakonec nejsou dva hráči, jež si brousili zuby na účast. Velký smolař Marco Reus totiž utrpěl zranění prakticky za pět minut dvanáct, vybrán pak nebyl ani Mats Hummels. "Snažili jsme se s Reusovým zdravotním stavem usilovně něco dělat, pořád ovšem cítil bolesti. Dost je tak limitován v pohybu,” vysvětloval Terzic. "Hummels byl opravdu zklamaný, šampionát byl jeho velkým snem a ambicí. I tak jsme si jisti, že se teď ukáže v zářném světle,” dodával.

Možná že pro domácí přichází současná pauza na řadu v pravou chvíli. Nevykazují prostě ty rezultáty, jaké by si představovali z dlouhodobého hlediska. A během přestávky se tak budou moci lépe připravit, analyzovat, přemýšlet a hlavně ještě více potrénovat. "Potřebujeme být na hřišti konzistentnější,” říkal domácí lodivod Daniel Farke. "Mí hráči ale jsou sebekritičtí a byli po minulém klání v Bochumi nespokojeni. Naše problémy jsme identifikovali,” uváděl.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Olschowsky - Scally, Friedrich, Elvedi, ben Sebajní - Weigl, Koné, Hofmann, Kramer, Stindl - Thuram

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Süle, Hummels, Schlotterbeck, Raphaël Guerreiro - Bellingham, Can, Reyna, Brandt, Malen - Moukoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 4.13 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
14
9
4
1
47 : 13
31
2
Union Berlín
14
8
3
3
23 : 16
27
3
SC Freiburg
14
8
3
3
21 : 16
27
4
Eintracht Frankfurt
14
8
2
4
31 : 23
26
5
RB Lipsko
14
7
4
3
28 : 20
25
6
Borussia Dortmund
14
8
1
5
23 : 17
25
7
Werder Brémy
14
6
3
5
24 : 25
21
8
VfL Wolfsburg
14
5
5
4
22 : 19
20
9
Borussia Mönchengladbach
14
5
4
5
24 : 22
19
10
TSG Hoffenheim
14
5
3
6
21 : 20
18
11
1. FSV Mainz 05
14
5
3
6
18 : 23
18
12
1. FC Köln
14
4
5
5
21 : 27
17
13
Bayer Leverkusen
14
4
3
7
23 : 26
15
14
FC Augsburg
14
4
3
7
18 : 25
15
15
VfB Stuttgart
14
3
5
6
18 : 25
14
16
Hertha BSC
14
2
5
7
17 : 22
11
17
VfL Bochum
14
3
1
10
13 : 36
10
18
Schalke 04
14
2
3
9
13 : 30
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
bobis21

Neskutečná show dnes, škoda že přijde pauza

Reagovat
db18

Reagovat
Werkrider

Freiburg vs. Union - bitva o třetí místo. Love it.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele