Bundesliga - preview 2. kola: Bayern přivítá Freiburg

30.08., 08:48, aktualizováno 01.09., 09:15
Previews
Harry Kane (© AFP)

Bayern si před týdnem poradil ve Wolfsburgu a snadný soupeř ho nečeká ani ve druhém kole, do Bavorska přicestuje Freiburg. Na povedený start do sezony se pokusí navázat Heidenheim.

1. FC Heidenheim - FC Augsburg

neděle 15:30

Týmu Franka Schmidta v létě roku 2024 zatím všechno vychází a rozhodně bude chtít potěšit své příznivce a příznivkyně. Nicméně FCA má na nejbližšího protivníka jenom dobré vzpomínky, na které bude chtít navázat.

V minulém roce Heidenheimští vůbec poprvé v historii okusili Bundesligu, v novém ročníku si vyzkouší v novém formátu Konferenční ligu, kde se postupně střetnou s Olimpijí Lublaň, kyperským Pafosem, skotskými Hearts, londýnskou Chelsea, İstanbulem Başakşehir a švýcarským St. Gallenem. Šance na postup rozhodně existuje.

1. FC chce ovšem zopakovat kvalitní umístění v německé nejvyšší soutěži. V ní se nehrají snadné duely, což padesátiletý kouč dobře ví: "Minulý rok jsme proti Augsburgu dvakrát prohráli. Zvláště ta prohra v domácím prostředí byla hodně hořká, protože jsme měli náskok. Tentokrát určitě přistoupíme k utkání obezřetněji."

Také jeho protějšek Jess Thorum si tu partii, která skončila 5:2 ve prospěch Augsburgu, dobře pamatuje. Právě s ní započal svoje angažmá. Na vítězství bude chtít navázat, ač mu dál scházejí Dahmen, Gumny a Oxford. Před týdnem bez nich die Fuggerstädter uhráli remízu 2:2 s Werderem Brémy.

"Po střetnutí s Brémami jsem byl trochu zklamaný, ale jinak se celý týden soustředíme na Heidenheim. Včera jsem se byl podívat na stadionu a rozhodně mám veliký respekt k tomu, jak vedení klubu pracuje. V týmu jsou hráči bojovní i techničtí, ale věřím, že se nám je podaří pohlídat a že jsme se na ten duel dobře připravili," řekl dánský trenér.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Schöppner, Maloney - Beck, Wanner, Honsak - Breunig

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Labrović - M. Wolf, Gouweleeuw, K. Schlotterbeck, Giannoulis - Breithaupt - Rexhbecaj, F. Jensen - Maier - Essende, P. Tietz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.59 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg

neděle 17:30

Mnichovský velkoklub odešel proti celku z Europa-Park Stadionu hned šestnáctkrát v řadě neporažen. V minulém kole obě strany vyhrály a není pochyb, že ani tentokrát soupeři nic nedají zadarmo.

Mančaft aktuálně vedený Vincentem Kompanym na úvod nové sezony těsně přehrál Wolfsburg, zatímco svěřenci Juliana Schustera vyzráli na vicemistra ze Stuttgartu. Tentokrát bude mít o motivaci obzvlášť postaráno Harry Kane, jenž se zatím dokázal prosadit proti šestnácti protivníkům. Jen branka Freiburgu pro něj zůstává zakletá.

Anglický reprezentant zaostal pět gólů za absolutním bundesligovým maximem v podání Roberta Lewandowskiho. Letos jistě bude znovu chtít útočit na korunu krále střelců, zrovna jako na titul, jelikož loňský ročník jeho novému zaměstnavateli nevyšel a po jedenácti rokách byl Bayerem Leverkusen sesazen z trůnu.

Bývalý kapitán belgické reprezentace, tj. Kaneův nový přímý nadřízený, hledí do dalšího utkání s respektem k protivníkovi: "Konečně budeme hrát v domácí Allianz Areně! Freiburg jsme si podrobně analyzovali, abychom lépe pochopili poměry v samotném klubu. Ten tým je výborně vyvážený s přesnými typy hráčů. Rozhodně nás nečeká žádná snadná práce."

V základní sestavě a ani na lavičce náhradníků se neobjeví Stanišić, Peretz, Sané, Ibrahimović, Buchmann a letní posila ze Stuttgartu, tj. Hiroki Ito. Zato Thomas Müller bude mít šanci naskočit ke svému 710. zápasu za Bayern, čímž by překonal dosavadní klubový rekord Seppa Maiera, který letos oslavil osmdesátiny a který za bělehradskou penaltu dlouho nemohl přijít na jméno Antonínu Panenkovi. Dodejme, že na opačné straně barikády nebudou k dispozici Kyereh a Michael Gregoritsch.

Zmiňovaná freiburská výhra 3:1 představovala v prvním kole nejvyšší rozdíl ve skóre, což znamená, že spolu s Frankfurtem vedl tabulku. Schuster tedy začal skvěle, nicméně duel v bavorské metropoli bude zřejmě o něčem trochu jiném. "Bayern má samozřejmě enormní kvalitu. Na zápas se ale těšíme a věřím, že alespoň bod získáme. Zvláště silní musíme zůstat v pasážích, kdy budeme hrát bez balonu."

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Boey, Minjae, Upamecano, Guerreiro - Kimmich, Pavlović - Olise, Musiala, Gnabry - Kane

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Müller - Kübler, Rosenfelder, Lienhart, Günter - Eggestein, Röhl, Osterhage - Dōan, Grifo - Adamu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.85 - 13.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 3.96 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Holstein Kiel - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.67 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.92 - 2.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

V Hoffenheimu se vytvořila česká kolonie, před týdnem v dresu německého klubu debutoval Adam Hložek a v sobotu odpoledne ho může napodobit Robin Hranáč. Nyní už někdejší opora Plzně nechybí v nominaci na utkání ve Frankfurtu.

Hoffenheim za Hranáče zaplatil osm milionů eur a další dva miliony může doplatit v závislosti na bonusech. 24letý stoper podepsal dlouhodobý kontrakt a bude oblékat dres s číslem 2, poprvé se v něm může představit už v utkání druhého kola.

"Robin je silný střední obránce, má dobrou rychlost a techniku, hraje odvážně a s míčem umí vyrazit kupředu. To dokonale zapadá do naší herní filozofie a jsme přesvědčeni, že týmu hodně pomůže," řekl na adresu nové posily Frank Kramer, prozatímní sportovní ředitel Hoffenheimu.

Hoffenheim byl na trhu hodně aktivní a během srpna přišlo hned sedm nových posil. Jednou z nich je i Valentin Gendrey, nová konkurence pro Pavla Kadeřábka na pravé straně hřiště, kabinu doplnili i Haris Tabaković, Alexander Prass nebo Arthur Chaves. Náladu navíc ještě vylepšil povedený start do ročníku, po vydřeném postupu do druhého kola poháru přišel triumf nad nováčkem z Kielu, který hattrickem režíroval Andrej Kramarić.

Frankfurt loni porazil Hoffenheim v obou zápasech a nyní proti němu bude usilovat o první letošní body. S prázdnou se minulý týden vracel z Dortmundu, kde padl 0:2. K dispozici mu bude i nejnovější posila, z Brightonu přišel zdarma záložník Mahmoud Dahoud.

Eintracht nebude ani letos bojovat pouze na německé scéně, znovu se představí v evropských pohárech a těšit se na něho mohou i čeští fanoušci, jelikož poměří síly s Plzní i Slavií, v hlavní fázi Evropské ligy vedle toho nastoupí proti AS Řím, Besiktasi, Ferencvárosi, lotyšskému RFS, Lyonu a Midtjyllandu.

Frankfurtu bude v nejbližších týdnech chybět zraněný útočník Höjlund a jedná se o jedinou vážnější absenci. Hoffenheim je na tom podstatně hůře, mimo hru jsou Bebou, Becker, Bischof, Kabak a Jurásek, tréninkové manko ještě dohání Tohumcu.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Kristensen, Tuta, R. Koch, Theate - Skhiri, Larsson - M. Götze, Chaibi - Ekitiké, Marmoush

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Hranáč, Stach, Akpoguma - Kadeřábek, Grillitsch, Prass - Prömel, Kramarić - Hložek, Bülter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.65 - 4.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.30 - 5.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko

sobota 18:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.56 - 4.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Union Berlín - FC St. Pauli

pátek 20:30

FC St. Pauli musí rychle reagovat na změny, které se v jeho prostředí odehrály. Po ztrátě mladého a progresivního trenéra ztratilo St. Pauli i první ligový duel, na což se pokusí odpovědět lepším výkonem na půdě Unionu Berlín.

V pátek večer načne druhé kolo bundesligového programu duel mezi domácím Unionem Berlín a St. Pauli. Nováček se na Stadion An der Alten Försterei pokusí překvapit jasného favorita a nabídnout svým fanouškům lepší podívanou než minule. Tým, který se do první německé ligy vrátil po dlouhých třinácti letech, nezačal své očekávané působení zrovna impozantně, neboť na úvod prohrál s Heidenheimem o dvě branky a sám se netrefil ani jednou. Měl navíc výhodu domácího prostředí, jenže využít ji nedokázal.

Týmu určitě moc nepomohla ztráta mladého kouče Fabiana Hürzelera, který vyslyšel volání Brightonu a podíval se i přes svůj mladý věk (teprve 31 let!) do Premier League. Jeho nástupcem byl zvolen Alexander Blessin, který se pokusí ukázat zlepšení oproti poslední sezoně na vrcholu. To se psaly roky 2010-2011 a sezona tehdy dopadla z pohledu St. Pauli naprosto katastrofálně.

S Berlínem samotným nemá St. Pauli zrovna moc dobré zkušenosti, protože na jeho půdě málokdy sbírá body. Všechny tři si odsud odvezlo naposledy v roce 2011 a od té doby spíš paběrkuje.

Domácí Union taky nezačal zrovna slavně, i když jeho nový trenér Bo Svensson by určitě moc rád. Hned v prvním kole totiž vyzval svého někdejšího zaměstnavatele v podobě Mainzu. Jenže utkání nabídlo jen jednu branku na každé straně a o vítězi rozhodnuto logicky nebylo. O gól se zasloužila nová posila v podobě slovenského záložníka Lászla Bénese, která by měla vlít novou krev do záložní řady.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Doekhi, Querfeld, Diogo Leite - Trimmel, Khedira, Bénes, Schäfer, Gosens - Siebatcheu, Hollerbach

FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Wagner, Metcalfe, Ritzka - Eggestein, Guilavogui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.46 - 4.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg
1
1
0
0
3 : 1
3
2
1. FC Heidenheim
1
1
0
0
2 : 0
3
Borussia Dortmund
1
1
0
0
2 : 0
3
4
TSG Hoffenheim
1
1
0
0
3 : 2
3
Bayern Mnichov
1
1
0
0
3 : 2
3
Bayer Leverkusen
1
1
0
0
3 : 2
3
7
RB Lipsko
1
1
0
0
1 : 0
3
8
Werder Brémy
1
0
1
0
2 : 2
1
FC Augsburg
1
0
1
0
2 : 2
1
10
1. FSV Mainz 05
1
0
1
0
1 : 1
1
Union Berlín
1
0
1
0
1 : 1
1
12
Holstein Kiel
1
0
0
1
2 : 3
0
VfL Wolfsburg
1
0
0
1
2 : 3
0
Borussia Mönchengladbach
1
0
0
1
2 : 3
0
15
VfL Bochum
1
0
0
1
0 : 1
0
16
VfB Stuttgart
1
0
0
1
1 : 3
0
17
FC St. Pauli
1
0
0
1
0 : 2
0
Eintracht Frankfurt
1
0
0
1
0 : 2
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Werkrider

Škoda Gosensova odchodu z Unionu. Pokud se to potvrdí tak jsem zvědavý, co budou nalevo hrát když je zraněný i Roussillon.

Reagovat
Rudnevs

Es gab viele Spekulationen um Robin Gosens, jetzt herrscht Gewissheit! Der 30-jährige bleibt bei den Eisernen!

Reagovat
Werkrider

Gott sei Dank

Reagovat
Rudnevs

Nakoniec predsa ide do Florencie. Na jednu stranu skoda, dufal som, ze sa v Bundeslige zdrzi dlhsie. Na druhu stranu, aspon som rad, ze prilezitost dostane Tom Rothe (cim ti zaroven zodpoviem tvoju otazku).

Reagovat
Werkrider

Tak predsa hej?

Ale Rothe moju otázku dnes nezodpovedal. Možno je odpoveďou na to, kým zaplátajú dieru, ale nie čo tam chcú hrať. Moc si ho nedokážem predstaviť na podobnom poste jak tých dvoch dlhodobo.

Reagovat
Rudnevs

Castokrat nadavam na trend novych timov v bundeslige, ktory znamena pad tradicnych znaciek. Zrovna tieto dva timy, ktore si to dnes rozdaju proti sebe, ale bundeslige urcite maju co dat. Bude to zaujimavy zapas.

Reagovat
Werkrider

Souhlas

Reagovat
Martin9719

No tak byť já bych Union radši viděl určitě ve 2. BL tak se za stálici už skoro dají považovat. Teď jsem se díval do historie a myslel jsem si že Pauli má těch účasti v 1. BL teda víc, zase taková historická stálice to není, spíš vůbec.

Reagovat
Rudnevs

Ani jeden neni stálica, Union hrá Bundesligu prvýkrát teraz (hoc už tiež je to pár rokov), celkovo asi doplatili na to, že boli proste východný klub. St. Pauli ju hralo v 2010/11, predtým 2001/02, to vtedy keď porazili Bayern, najviac ju hrali tri sezóny po sebe na rozmedzí 80. a 90. rokov. Čiže tiež nie zrovna typický bundesligista.

Napriek tomu však oba kluby majú lige čo dať, majú pekný štadión, dobrých fans, sú z veľkého mesta (pre zatiaľ nám suplujú v lige za HSV a Herthu ), sú to kultové kluby, majú akési čaro klubu… a asi aj potenciál rásť.

Reagovat
Martin9719

Pauli z 10/11 vím i díky Fifě 11 kterou jsem hrál ještě dlouho po tom co vyšla. Celkově se nám ta 1. BL dost obměňuje. Pravděpodobně tu budeme mít ač to říkám nerad na několik sezon i Heidenheim (dokud někdo nevykoupí Schmidta), teď tu máme Pauli, předtím Union a Bochum (byť ta má vyšší účast než třeba Pauli). Když to vezmeme dál tak do BL přišlo i Lipsko, to už máme takových 5 týmů na které v BL nikdo nebyl donedávna zvyklý. Teď je dole Köln, BSC, 04, HSV nebo Kaiserslautern. Obměna je v té poslední dekádě za mě velká a 2 sezony zpět nebyl v BL na sezonu ani Werder.

Reagovat
Rudnevs

Schmidta nikto nevykúpi, on neni ten typ. To bude druhý Streich. Niekde som čítal v rozhovore, že vraj má v pláne skončiť v 60 a prestup inde nevidí ako možnosť, chce trénovať len Heidenheim.

Pokiaľ máš pocit, že sa tento trend raz skončí, hádaj kto je na čele 2. BL Napoviem ti, ani jeden z klubov, čo spomínaš, tam nefiguruje…

Podľa toho, čo vidím, je však kľudne možné, že St. Pauli pôjde naspäť hneď o rok. Bez Hürzelera sa ten tím celkom zmenil a zrejme uvidime, aky rozdiel vie spravit kvalitny trener.

Reagovat
Martin9719

Tak o začátku sezony se zatím nemá cenu bavit a zvlášť pokud se bavíme o 2. BL. H96 byly na čele a dnes naprosto otřesný výkon. F96 otřesný výkon v poháru s třetiligistou a jsou první v lize. Magdeburg byl loni ještě v nějakém 7. kole možná do 5. místa a hráli o záchranu do posledních kol. Tipovat se dá to, jestli Bayern vyhraje titul, ale ne kdo bude na bedně ve 2. BL. Mimochodem v té obměně jsem nějak zapomněl na Kiel.

Pauli jsem viděl obě kola hrát asi poločas a nehrají zle, ale nějaká předfinální fáze a schopnost v poslední třetině hřiště se z toho týmu úplně vytratila a zatím to bohužel vypadá na sestup. Do toho nehraje Saliakas a Afolayan na které by Hürzeler určitě vsadil. Teď je navíc out asi i Smith. Pustit Hürzelera mohli, ale nechápu proč šel ten Hartel, troufnu si říct, že s ním by vypadala Pauli trochu jinak.

Reagovat
Rudnevs

No pokiaľ je pravda, že Blessin tých kľúčových hráčov jednoducho necháva sedieť (Afolayan, Saad, Saliakis), tak si asi sám podrezáva konár. Hürzeler je určite väčšia strata než Hartel, tréner proste zmení všetko… navyše mi príde, že nikoho poriadne ani nekúpili; majú tam nejakeho random Škóta, random hráča z Walesu, hráča z Freiburgu II a na hosťovanie nejakeho Guilavoguiho, plus náhradného brankára z tretej ligy. Väčšinou tí nováčikovia posilujú po postupe do Bundesligy trochu inak, toto mi príde od St. Pauli skoro až taký naivný prístup.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
pistacik11

Ináč čo je s FCN? Tí sa už dlhšie motajú v druhej lige, čo je tiež celkom škoda, ešte stále je to klub bez peňazí, či aký je tam vlastne problém?

Reagovat
Werkrider

Kurz na Red Bull 4.37

Reagovat
Rudnevs

Kiel asi tiež nemá zrovna snový začiatok.. nejak som čakal, že tí nováčikovia budú kúsať viacej, aspoň zo začiatku.

Reagovat
Pablos

Nein Hranáč nein Punkte

Reagovat
ACSeRw!n

Adam dnes maze hejtry

Reagovat
Werkrider

Maže gumou fixu, ale přihrávka hodně povedená.

Reagovat
BaggioRoberto

Hranac ten odkop pred golem

Reagovat
Werkrider

Hasil po Stochovi, dobře zblokoval střelu (přihrávku?), odkopával, Götze měl štěstí, že to bylo přesně na něj a že Akpoguma to trochu vypustil. Nedával bych mu to za vinu.

Reagovat
BaggioRoberto

Odkopl to zbrkle v panice, vubec mu to nesedlo. Ale to se se zkusenostmi zlepsi. Ja vim, ze to hasili, ale dalo se to prave ustat, kdyz tam ziskali ten balon.

Reagovat
Rudnevs

A ja uz si vravim.. hmm.. Miro Stoch hra v Nemecku?

Reagovat
Werkrider

*Stach

Miro Stoch by v Nemecku mohol hrať tak FIFU.

Reagovat
BaggioRoberto

Kovy jde do kasy.

Reagovat
fenixLFC

co nacvicoval lukeba pri tom druhom gole

Reagovat
Sigma Olomouc

Kovář dneska nic moc

Reagovat
Werkrider

Tohle se chytá no.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Sigma Olomouc

Tohle nemůže být penalta.

Reagovat
Werkrider

Raději prohrát než tohle kopat.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí se z toho dobře posral...

Reagovat
Rudnevs

90. minuta a Leverkusen prehrava 2:3…

Zvycajne by mali stastie a strelili este jeden gol.

Ale tentokrat som si na to vsadil 5 €. Prave teraz.

Bude mat tym padom stastie Leverkusenu alebo moje stavkarske nestastie?

Reagovat
Rudnevs

Bude mat tym padom prednost *

Reagovat
Sigma Olomouc

Kolik jsi vyhrál?

Reagovat
Rudnevs

Nic

Reagovat
Rudnevs

Este som aj priniesol vyhru Lipsku Uz budem stavkovat iba na veci, co si neprajem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já to mám stejně. Zapnu televizi a hned dostaneme gól. Odejdu na záchod a hned dáme gól.

Reagovat
Martin9719

Ještě jsi nepochopil, že musíš sázet vždy na týmy kterým nefandíš a nejlépe když hrajou proti tvým týmům?

Reagovat
8lampard8

OT: Ahoj, považuju tě za největšího EF znalce Bundesligy a všeho, co se s ní pojí. 5.10. bych rád jel na domácí zápas Norimberku. Koukal jsem, že hrací časy a dny jsou už na tohle kolo 2. Bundesligy rozepsaný. Chtěl bych se zeptat, zda jsou termíny už skutečně pevně určený, nebo se mohou v následujícím měsíci ještě změnit? Díky, doufám, že se tahle reakce k tobě dostane

Reagovat
Rudnevs

Ahoj, malo by to byt pevne urcene. Pokial sa nestane nic neocakavane (zaplavy, burky, covid etc.). Ale na 99% to sedi.

Reagovat
8lampard8

Paráda, díky za bleskovou odpověď

Reagovat
Sigma Olomouc

Každá série jednou končí

Reagovat
Martin9719

Die Berliner sind daaaa

so besoffen wie jedes Jahr

Wenn der Ball ins Tornetz fliegt

feiern wir den Auswärtssieg!

#FCKBSC

Reagovat
PavlíčeQ

polocasova prestavka a schuster jde diskutovat s rozhodcim, to by zaslouzilo dodatecny trest

Reagovat
Bayern +

Thomas potlesk v stoji, legenda legiend.

Reagovat
Psy_cho

Herr Bayern.

Reagovat
Heresy

Herr Fuhrer ne ?

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele