Bundesliga - preview 3. kola: Mohuč přivítá Brémy

13.09., 08:12, aktualizováno 15.09., 08:31
Previews
Mewa Arena (© AFP)

Dvěma nedělními zápasy pokračuje 3. kolo německé nejvyšší soutěže. Nejprve na sebe narazí Augsburg s nováčkem ze St. Pauli, na které naváže Mohuč s Brémami.

FC Augsburg - FC St. Pauli

neděle 15:30

St. Pauli jakožto nováček nevstoupil do bundesligové sezóny dobře a bude hledat po dvou porážkách a po reprezentační pauze jakoukoli vzpruhu. Ani jeho sok z Augsburgu si přitom vesele hvízdat nemůže, po plichtě s Brémami totiž schytal debakl v Heidenheimu. Rozšířit slabé bodové konto bude pro oba jasnou prioritou, domácí pak jsou v roli mírného favorita.

Oba celky chtějí jedno jediné, a to zachránit se na nejvyšší úrovni. Augsburg, který je přece jenom ostřílenější mezi německou elitou, by možná rád vystoupal ze stínu z posledních několika sezón a zaútočil třeba na příčky zaručující aspoň Konferenční ligu, přinejmenším hrál ve středu tabulky. Pokud by ale odvedl stejně mizerný výkon jako zkraje září v Bádensku-Württembersku, těžko by o takové pozice mohl z dlouhodobého hlediska usilovat.

Mužstvo kouče Alexandera Blessina se stále učí novým pořádkům. U něj je vlastně odpustitelné, že po dvou kolech nezískalo ani bod, ne však donekonečna. Augsburg je na každý pád soupeřem, se kterým by mohlo hrát rovnocennou partii. "Musíme vidět, jak můj tým zareaguje,” povídal domácí stratég Jess Thorup, který nedávno prodloužil s Fuggerstädter smlouvu do roku 2026. "Chtěli jsme mít v této fázi ročníku více bodů. Můžeme to však ještě všechno dohnat. Teď budeme mít podporu fanoušků, hodláme vyhrát a podat co nejlepší možný výkon.”

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Labrovič - M. Wolf, Gouweleeuw, K. Schlotterbeck, Giannoulis - Jakič - Rexhbecaj, Maier - Vargas - Mounié, Essende

FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Treu - R. Wagner, Boukhalfa - J. Eggestein, Guilavogui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.67 - 3.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy

neděle 17:30

Právě Brémy jsou posledním celkem, který Mainz v Bundeslize zdolal na jeho půdě. "Nulapětky" hledají přemožitele na vlastním stadionu sedm měsíců, což chtějí nyní prodloužit výhrou, neboť v nové sezóně nejvyšší německé soutěže dosud jen remizovaly. Totéž ale platí i pro brémské "Grün-Weißen", lze tedy očekávat, že se oba mančafty poženou v neděli za vítězstvím.

Proti berlínskému Unionu neudržel Mainz vedení, ve Stuttgartu zase prospal začátek a následně pracně vydoloval alespoň bod za plichtu. Nulapětky tedy očividně potřebují zapracovat na koncentraci po celou dobu soutěžního špílu. "V životě i ve fotbale je nejdůležitější zůstat pozitivní a pořád útočit. Pokud chcete jen bránit, budete mít problém," nastínil trenér FSV Bo Henriksen, že tentokrát jeho svěřenci hodlají ukořistit všechny tři body.

Dva body za dvě kola posbíraly rovněž Brémy, a to za remízy v Augsburgu a doma s Dortmundem. Grün-Weißen se chtějí zlepšit zejména v proměňování šancí. "Nemáme potíže dostat se do finální třetiny, v tom jsme v porovnání s ligou dobří. Chceme ale zvýšit efektivitu," prohlásil před kláním v Mainzu kouč Werderu Ole Werner.

Kvůli zraněním Brémám nadále schází stoper Miloš Veljković a útočník Oliver Burke. Po dlouhé absenci je naopak fit zadák Amos Pieper. V pořádku je rovněž mladý forvard Keke Topp, který z důvodu menších zdravotních potíží předčasně opustil nedávný sraz německé reprezentace do 21 let. Poprvé se v dresu Werderu může ukázat nová posila do obrany Derrick Köhn.

Mainzu se vrací stoper Moritz Jenz, který vynechal duel se Stuttgartem. To jiný zadák Andreas Hanche-Olsen se zranil během zápasu za norský národní tým a jeho nedělní start je nejistý.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Jenz, Hanche-Olsen (Leitsch) - Caci, Sano, Amiri, Mwene - Hong, Lee - Burkardt

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Stark, Friedl, Jung - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Stage - Ducksch, Njinmah

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.72 - 3.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

Hned třetina z 18členného bundesligového pelotonu má po dvou kolech na svém kontě tři body. Patří mezi ně taky Wolfsburg a Frankfurt. A jelikož na sebe oba týmy narazí v následujícím mači, je jasné, že minimálně jeden z nich svůj výsledek vylepší. Dočkají se "Vlci" první domácí výhry? Nebo se nechají rozsápat dravými "Orly"?

Obě strany barikády vstoupily do ročníku nejvyšší německé soutěže neúspěšně. Wolfsburg doma dlouho trápil Bayern, nakonec ale mnichovskému favoritovi podlehl. Podobně dopadl Frankfurt v Dortmundu, kde jeho odpor zlomil až talentovaný křídelník Jamie Gittens. Následně už bylo v Dolním Sasku i Hesensku veseleji. Vlkům se totiž podařil výlet na hřiště nováčka z Kielu, Orli zase přemohli Hoffenheim.

Které družstvo nyní naváže na dva týdny staré úspěchy? Třeba Frankfurt podle prohlášení svého kouče herní styl Wolfsburgu přečetl. "Dokážou být tvrdí v soubojích. Mají fyzický styl hry, takže se na to musíme připravit. Pokud ukážeme také naši útočnou sílu a kvalitu, máme velkou šanci vrátit se domů s body. Měli bychom se připravit na velmi aktivního a agresivního soupeře s velmi intenzivní obrannou hrou, nechal se slyšet trenér Eintrachtu Dino Toppmöller.

Údajnou tvrdost Vlků zatím ještě víc nevyztuží dvě nedávné posily do defenzivy. Konstantinos Koulierakis i Denis Vavro se totiž se svými spoluhráči stále teprve sehrávají. "Je pro nás důležité, abychom správně nastavili procesy. Je normální, že to chvíli trvá. Oba však v tréninku ukázali, že nám v budoucnu hodně pomohou," vzkázal kouč VfL Ralph Hasenhüttl.

Na marodku Wolfsburgu nejnověji přibyl středopolař Lovro Majer, na tu frankfurtskou zase útočník Omar Marmoush, jenž si přivezl zranění ze srazu egyptské reprezentace.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grabara - Fischer, Bornauw, Zesiger, Kaminski - Arnold, Özcan - Baku, Svanberg, Tiago Tomás - Wimmer

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Kristensen, Tuta, Koch, Theate - Skhiri, Larsson - Götze, Knauff - Matanović, Ekitiké

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.51 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart

sobota 15:30

I v druhém domácím zápase bundesligové sezóny bude Mönchengladbach čelit těžkému protivníkovi. Alespoň tedy papírově. Stuttgart totiž na začátku ročníku zatím nepřesvědčil tak, jak se čekalo. Naopak domácí Borussia už má na svém kontě výhru a tentokrát chce tříbodový zisk oslavit i na svém stadionu.

Už v prologu celé sezóny nejvyšší německé soutěže zanechal Gladbach slušný dojem. Proti obhájci mistrovského titulu z Leverkusenu dohnal dvoubrankové manko, byť nakonec regionálnímu rivalovi podlehl. O týden později už ale "Hříbata" brala tři body, která vybojovala v Bochumi.

V sobotu bude chtít Borussia jistě navázat na úspěch z bochumského Ruhrstadionu a zvítězit též v domácím prostředí. "Doma hrajeme vždycky rádi, protože je tu skvělá podpora a výborné publikum. Navíc známe zaběhnuté postupy a na hřišti se cítíme dobře. To je spolu s podporou fanoušků malá výhoda," vzkázal před dalším utkáním v Borussia-Parku trenér Gladbachu Gerardo Seoane.

Stuttgart zatím v Bundeslize čeká i na to jedno vítězství. Nejprve totiž v bitvě mezi dvěma týmy z jihozápadu Německa nestačil na Freiburg. Následně si chtěl spravit chuť doma ve čtvrti Bad Cannstatt proti Mainzu. Což se alespoň v prvním poločase dařilo. Jenže "Schwaben" po změně stran dovolili soupeři vrátit se do hry a po divoké přestřelce skončil duel remízou 3:3.

Hráči VfB tak mají očividně potíže s udržením koncentrace po delší časový úsek. Což si ostatně sami uvědomují. "Musíme prodloužit dobré fáze, jako jsme měli například v prvních 30 minutách proti Mainzu," uvedl na tiskové konferenci před výletem do Mönchengladbachu trenér Stuttgartu Sebastian Hoeneß.

Schwaben v uplynulých týdnech limitovala také marodka. Ta se nicméně nyní vyprazdňuje. Do sestavy se může vrátit zadák Anthony Rouault, avšak vypadnutí z ní naopak hrozí beku Fransi Krätzigovi, jenž se vrátil se zraněním ze srazu německé reprezentace do 21 let. Dlouhodobě pak zůstávají mimo hru obránci Leonidas Stergiou s Ameenem Al Dakhilem a záložník Nikolas Nartey.

Gladbachu nechybí žádná z opor. Fit už je také útočník Robin Hack, který úvod ročníku vynechal.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Scally, Itakura, Elvedi, Netz -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Weigl, Sander -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Honorat, Pléa, Stöger -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kleindienst

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Vagnoman, Chase, Chabot, Mittelstädt -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Karazor, Stiller -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Rieder, Führich -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Undav -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Demirović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.94 - 2.48

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen

sobota 15:30

Úctyhodných 35 zápasů trvala bundesligová neporazitelnost Leverkusenu. Skončila až před dvěma týdny, kdy "Werskelf" porazilo Lipsko. Po reprezentační pauze se však obhájci mistrovského trůnu chtějí vrátit na vítěznou vlnu. Pokusí se o to na hřišti Hoffenheimu, v jehož dresu se ukáže i jedna tvář hostům dobře známá.

Přes rok trvající série Leverkusenu skončila poněkud nečekaně. A tak trochu i hloupě. Bayer měl totiž zápas s Lipskem ve svých rukou. Jenže promrhal dvoubrankové vedení a v součtu inkasoval třikrát. V nejvyšší soutěži tak svému protivníkovi podlehl poprvé od května loňského roku, kdy Werkself přemohla Bochum.

Kromě konce dechberoucí šňůry však dva týdny stará prohra nemusí fotbalistům Leverkusenu dělat velké vrásky. Pořád stojí na prahu sezóny a na sběr bodů mají nadále dost času. "Jsme rádi, že se můžeme posunout dál. Čeká nás dobrý soupeř. Poslední dva zápasy s Hoffenheimem byly vyrovnané (3:2 a 2:1 ve prospěch Leverkusenu). Bude to náročný zápas. Potřebujeme maximální koncentraci po celé utkání, což nám proti Lipsku chybělo." uvedl trenér Werkself Xabi Alonso.

Také Hoffenheim získal v úvodních dvou kolech bundesligové sezóny tři body. Zatímco na domácí půdě přemohl nováčka z Kielu, následně se mu nevyvedl výlet do Frankfurtu. Klíčovým mužem TSG nadále zůstává Andrej Kramarić, autor všech gólů "Kraichgauer" proti Kielu i Frankfurtu. Naposledy klapla spolupráce Kramariće a nahrávajícího Adama Hložka. Druhého jmenovaného nyní čeká speciální zápas, neboť do Hoffenheimu se v létě přestěhoval právě z Leverkusenu.

Jak se Kraichgauer na úřadujícího bundesligového mistra připravovali během reprezentační pauzy? "Využili jsme čas k tomu, abychom si vyjasnili spoustu otázek. Měli jsme dobrý testovací zápas proti Curychu, kde několik hráčů dostalo důležité minuty. To nás udrželo v rytmu. Poté měli kluci několik dní volna, aby nabrali dech. Tento týden jsme se cíleně připravovali na Leverkusen," shrnul uplynulé dny kouč TSG Pellegrino Matarazzo.

V sobotu Hoffenheimu nepomůže hned několik zraněných. Dlouhodobě figurují mimo hru stoper Ozan Kabak, záložník Grischa Prömel a útočník Ihlas Bebou, na marodce zůstávají taky levý bek David Jurásek, jenž by se ale příští týden měl vrátit do tréninku, a středopolař Finn Becker. Fit už jsou naopak mladí záložníci Tom Bischof s Umutem Tohmucuem.

Fanoušky Leverkusenu během reprepauzy vystrašil univerzál na pravý kraj hřiště Jeremie Frimpong, který předčasně opustil sraz nizozemského národního týmu. Šlo však "pouze" o rodinné důvody a v sobotu může rychlonohý fotbalista vyběhnout na trávník. Také další opory by měl mít lodivod Alonso k dispozici.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Drexler, Stach, Akpoguma - Kadeřábek, Grillitsch, Bischof, Prass - Kramarić - Hložek, Berisha

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Mukiele, Tah, Tapsoba - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Terrier, Boniface, Wirtz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.61 - 5.51 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Bochum

sobota 15:30

Zatímco Freiburg má dvou odehraných bundesligových kolech na čem stavět, Bochum se potřebuje zlepšit. Porúrský celek čeká v nové sezóně na vítězství i vstřelený gól. To "Breisgauer" již přemohli jeden silný celek a za výkon proti dalšímu se nemusí stydět.

Freiburg v Bundeslize nejprve otočil skóre proti regionálnímu rivalovi ze Stuttgartu a připsal si na své konto tři body. Následně sice prohrál na hřišti mnichovského Bayernu, tam se však body získávají vždy složitě. Každopádně taky v Bavorsku ukázali Breisgauer světlé momenty. "Tým ukázal proti Stuttgartu charakter a myslím, že můžeme navázat i na náš výkon v Mnichově," prohlásil trenér SCF Julian Schuster.

Bochumi naopak v úvodu ročníku nejde vůbec nic. Nejprve nezvládla první kolo německého poháru proti Regensburgu, následně družina kouče Petera Zeidlera nestačila v Bundeslize jak na Lipsko, tak ani na Mönchengladbach. Navíc v žádném z uvedených utkání neskórovala.

Zeidler nicméně věří, že během reprezentační pauzy se jeho svěřenci zlepšili. "Už byly vidět náznaky toho, co plánujeme v příštích týdnech. Rozhodně jsme udělali pokrok. Freiburg je skvělý soupeř se skvělými individualitami, ale my tam jedeme něco uhrát," řekl lodivod, jenž do Bochumi dorazil v létě ze švýcarského St. Gallenu. Kvůli zranění nebude moct Zeidler v sobotu využít obránce Bernarda s Ivanem Ordecem, naopak další zadák Tim Oermann se v pořádku vrátil ze své premiérové účasti na srazu německé reprezentace do 21 let.

Breisgauer kvůli zraněním postrádají stopera Manuela Guldeho a útočníky Michaela Gregoritsche s Maximilianem Philippem a Daniel-Kofim Kyerehem. Po operaci slepého střeva už je naopak fit brankář Noah Atubolu, který tak může mezi třemi tyčemi nahradit zastupujícího Floriana Müllera.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Osterhage - Doan, Röhl, Grifo - Adamu

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Drewes - Passlack, Medić, Mašović, Wittek - Sissoko - De Wit, Bero - Miyoshi - Boadu, P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.50 - 5.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Union Berlín

sobota 15:30

Cenná výhra nad Leverkusenem přinesla oběť v podobě vyloučení Marca Roseho. Trenér Lipska pak kvůli disciplinárnímu trestu nepovede své svěřence ani v zápase proti berlínskému Unionu. I bez lodivoda však chtějí "Roten Bullen" potvrdit dobrou formu a nechat soupeře z hlavního města ochutnat poprvé v sezóně hořkost porážky.

Přes rok trvala bundesligová neporazitelnost Leverkusenu. Až do Porýní dorazilo Lipsko. Přitom ani jemu se v BayAreně před dvěma týdny zprvu moc nevedlo. Nicméně navzdory ztrátě dvou branek nic nezabalilo a nadechlo se k velkému obratu, jenž dokonal dvougólový Loïs Openda.

Vítěznému tažení RB přihlížel kouč Rose povětšinu času z tribuny, neboť kvůli nesportovnímu chování brzy viděl červenou kartu. Zákaz vstupu na střídačku navíc platí i pro následující klání. "Pravidla jsou jasná, mám zákaz. Ale budeme mít dost času předtím, abychom se dobře připravili. Věřím klukům i svému trenérskému týmu. O poločase budeme mít také analytiky, kteří mohou s týmem mluvit, aby upevnili nebo korigovali náš plán. Soustředíme se na hru a ne na to, jestli Rose může být na střídačce, nebo ne," nedělá si stratég Roten Bullen z potrestání velkou hlavu.

Zatímco Lipsko má po úvodních dvou kolech na svém kontě v bundesligové tabulce plný počet šesti bodů, Union je pozadu o dva body. I s tímto výsledkem ale může být spokojen. Nejprve totiž uhrál cennou remízu na půdě Mainzu a následně si bez větších potíží poradil s nováčkem soutěže St. Pauli.

Nyní však "Eisernen" vyráží na stadion mužstva, které v Bundeslize prohrálo naposledy v únoru. "Lipsko v lize napříč sezónami neprohrálo už třináct zápasů, a proto překypuje sebevědomím. Abychom mu mohli čelit, budeme muset nasadit celou škálu našich schopností. Chceme využít našich silných stránek a pokusit se tuto výzvu proti špičkovému týmu zvládnout co nejlépe. Všichni jsme si vědomi velikosti úkolu, ale těšíme se, že se s ním vypořádáme ze všech sil," uvedl asistent hlavního trenéra Unionu Babak Keyhanfar.

Do saské metropole dorazí Berlíňané bez dvou zraněných: pravého beka Josipa Juranoviće a útočníka Kevina Vollanda. Lipsko na marodce eviduje zraněné záložníky Xavera Schlagera s Assanem Ouédraogoem. Fit je naopak středopolař Amadou Haidara, to stoper Willi Orbán si ještě musí odpykat trest za vyloučení v prvním kole proti Bochumi.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Klostermann, Lukeba, Raum - Kampl, Haidara - Baumgartner, Xavi - Openda, Šeško

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Tousart, Rothe - Vertessen, Hollerbach - Jordan

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.88 - 6.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Holstein Kiel - Bayern Mnichov

sobota 18:30

Jasného favorita bude mít poslední zápas sobotního programu německé nejvyšší soutěže. Bayern sbírá výhry a pro další si jede do Kielu, nováček zatím čeká na svůj první prvoligový bodový zisk.

Bayern si s přehledem zajistil postup do druhého kola národního poháru, na úvod bundesligové sezony loupil ve Wolfsburgu a před reprezentační přestávkou si poradil s Freiburgem. Do historie se v tomto duelu zapsal Thomas Müller, který si na své konto připsal 710. start v dresu bavorského celku a překonal historické maximum Seppa Maiera.

"Samozřejmě jsem před vstupem na trávník věděl, co mohu očekávat, ale rekordy pro mě nejsou tak důležité. Dnes jsem dal nádherný gól, po technické stránce to bylo dokonalé a právě to si chci užít. Není důležité, jestli jsem za Bayern odehrál 710, 712 nebo 325 zápasů," prohlásil po utkání Müller, který svůj zápis do historie slavil i s fanoušky na tribuně.

Bayern loni po dlouhých letech vyklidil pozice, nezískal titul a zpět na vrchol ho má přivést Vincent Kompany. Často zpochybňovaný trenér se bude moci spoléhat na Manuela Neuera a zmiňovaného Thomase Müllera, kteří uzavřeli působení v národním týmu a koncentrují se výhradně na klubové povinnosti. Zářijový reprezentační sraz pro mnichovský klub dopadl dobře po zdravotní stránce, všichni hráči se do Bavorska vrátili fit. To neznamená, že by marodka byla prázdná, dlouhodobě chybí Hiroki Ito a Josip Stanišić, k dispozici nejsou ani brankář Daniel Peretz a mladíček Arijon Ibrahimović.

"V nadcházejícím týdnu nás čekají tři zápasy a na všechny se těšíme. Utkání bude hodně, o to důležitější je, aby všichni hráči byli připravení a mohli kdykoli naskočit do sestavy," připomíná Vincent Kompany, že příští týden startuje hlavní fáze Ligy mistrů, jeho tým na úvod přivítá Dinamo Záhřeb.

Holstein Kiel se po historickém postupu mezi elitou zatím rozkoukává a čeká na svůj první bod. Na úvod přitom potrápil Hoffenheim (2:3), před vlastními fanoušky před dvěma týdny nestačil na Wolfsburg (0:2).

Domácím budou v sobotu večer chybět rekonvalescenti Colin Kleine-Bekel a Steven Skrzybski, co ovšem určitě postrádat nebudou, to je sebevědomí. Vzájemné souboje obou týmů jsou vzácností, k jedinému došlo v lednu 2021 a ve druhém kole DFB-Pokalu se překvapivě radoval Holstein Kiel. V základní hrací době skončil duel nerozhodně 2:2 a v páté minutě nastavení se o to vyrovnáním zasloužil Hauke Wahl, po prodloužení nakonec euforii definitivně odstartoval úspěšný penaltový rozstřel.

Holstein Kiel - pravděpodobná sestava:
Weiner - Johansson, Erras, Ivezic - T. Becker, Knudsen, Holtby, Bernhardsson - Porath - Pichler, Machino

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Dier, Upamecano, Guerreiro - Joao Palhinha, Pavlovic - Olise, T. Müller, Musiala - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.10 - 8.09 - 1.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Heidenheim

pátek 20:30

Dortmund zatím v nejvyšší německé soutěži nenašel překvapivě ani jednou úspěšný recept na Heidenheim. Oba dosavadní vzájemné duely skončily remízou. A ani nyní Borussia nemůže očekávat snadnou práci. Jednak bude hrát proti nečekanému lídrovi ligové tabulky, jednak jí moc nepomohla nedávná reprezentační pauza.

Yan Couto, Niklas Süle, Felix Nmecha, Julian Brandt a Serhou Guirassy. Pouze tato pětice nemusela v uplynulých dnech cestovat za reprezentačními povinnostmi. Trenér Dortmundu BVB Nuri Sahin tak kvůli mnoha výpadkům nemohl příliš pohnout se sehráváním svého mančaftu. Což může být problém, neboť současný kouč vede BVB stále jen pár měsíců a dosud stihl odehrát pouze tři soutěžní duely.

S přístupem "torza" kádru však byl Sahin během nedávných cvičení spokojen. "Musím kluky moc pochválit, udržovali trénink na vysoké úrovni," pochválil lodivod Borussie pět přeživších. Každopádně Heidenheim byl na tom určitě lépe, neboť jeho sestava zůstala během reprepauzy pohromadě. "Neměli jsme tuto výhodu. Ale budeme mít výhodu domácího prostředí," prohlásil Sahin směrem k pátečnímu špílu.

Dortmund má na svém kontě zkraje sezóny dvě výhry (jednu bundesligovou a jednu v DFB-Pokalu) a remízu z posledního zápasu v Brémách. To Heidenheim válí. Stoprocentně zvládl všech pět utkání napříč Bundesligou, německým pohárem a předkolem Konferenční ligy. "Nyní nás čeká zase pět zápasů do další mezinárodní přestávky. Věřím, že pauza přijde opět v pravý čas. Do té doby však chceme znovu hrát fotbal s velkým nasazením a vášní," řekl trenér švábského celku Frank Schmidt.

Na dortmundském Westfalenstadionu se Heidenheim představí dokonce jako bundesligový lídr. Nyní by na stejném místě jistě rád zažil minimálně dejà vu. Také v uplynulém ročníku na sebe oba mančafty narazily hned ve 3. kole, rovněž v pátek večer na půdě Borussie. A právě tehdy uhrála Schmidtova družina svůj historicky první bod v nejvyšší německé soutěži.

Tentokrát se Heidenheim bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného záložníka Juliana Niehuese. Menší zdravotní potíže zřejmě neumožní nastoupit ani náhradnímu brankáři Franku Fellerovi a útočníkovi Denisi Thomallovi. Do tréninku už se naopak vrátil obránce Thomas Keller.

Borussia mezi zdravými konečně vítá beka Couta a především forvarda Guirassyho. Špatné zprávy naopak přišly ze srazu americké reprezentace, jenž zraněním odnesl středopolař Giovanni Reyna. V pátek nebude hrát ani stoper Nico Schlotterbeck, a to kvůli disciplinárnímu trestu za vyloučení na hřišti Brém.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Anton, Süle, Bensebaini -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Ryerson, Can, Groß, Adeyemi -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Sabitzer, Brandt -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Beier

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
K. Müller -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Schöppner, Maloney -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Beck, Wanner, Scienza -⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Pieringer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.71 - 8.78

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
1. FC Heidenheim
2
2
0
0
6 : 0
6
2
Bayern Mnichov
2
2
0
0
5 : 2
6
3
RB Lipsko
2
2
0
0
4 : 2
6
4
Borussia Dortmund
2
1
1
0
2 : 0
4
5
Union Berlín
2
1
1
0
2 : 1
4
6
Borussia Mönchengladbach
2
1
0
1
4 : 3
3
VfL Wolfsburg
2
1
0
1
4 : 3
3
8
Bayer Leverkusen
2
1
0
1
5 : 5
3
9
SC Freiburg
2
1
0
1
3 : 3
3
Eintracht Frankfurt
2
1
0
1
3 : 3
3
11
TSG Hoffenheim
2
1
0
1
4 : 5
3
12
1. FSV Mainz 05
2
0
2
0
4 : 4
2
13
Werder Brémy
2
0
2
0
2 : 2
2
14
VfB Stuttgart
2
0
1
1
4 : 6
1
15
FC Augsburg
2
0
1
1
2 : 6
1
16
Holstein Kiel
2
0
0
2
2 : 5
0
17
VfL Bochum
2
0
0
2
0 : 3
0
FC St. Pauli
2
0
0
2
0 : 3
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Rudnevs

Este predtym si mozte na Nova Sport 4 pozret, ako Schalke dostane debakel od KSC.

Reagovat
andrew96

Copak copak, zase po roce skepse na začátku sezóny?

Reagovat
Rudnevs

Jednak to, po druhe je KSC strašne rozbehnuté. Na začiatku sezóny som písal, že jeden z dvojice KSC a Fortune určite postúpi, teraz by som sa nebál povedať, že kľudne aj obaja spolu.

My sme mali dobré leto, prišlo pár nádejí do budúcna, ale asi žiadne okamžité posily, takže ten okamžitý účinok tam nie je až tak poznať. Karel nie je vyslovene zlý tréner, ale asi to neni úplne to, čo som čakal a na to, aký máme mladý káder, tak to stále stavia dosť konzervatívne. Ďalších pár zápasov napovie viac, ale zrovna dnes nám vôbec neverím, proti KSC to bude podľa mňa rozdiel triedy.

Reagovat
andrew96

To nadšení z KSC bych trochu krotil. Proti Norimberku upocený obrat, k tomu povinné výhry nad Elversbergem a Braunschweigem. Jasně, to v 2. BL málokdo zvládne, ale nějak extra rozjetě na mě nepůsobí. Každopádně Eichnerova práce se mně líbí.

Reagovat
Rudnevs

Tak ber to aj s tou minulou sezónou, ako boli rozbehnutí. Teraz sa po lete vrátili a idú si ďalej, aj napriek strate Matanoviča, Nebela alebo Stindla.

Reagovat
Martin9719

Spíš tu největší jízdu odstartovali až právě po odchodu Stindla.

Reagovat
Rudnevs

Stindl tam nehral velku rolu? Tak to sorry, bol som v tom, ze ich ten odchod zaboli, KSC som vlani sledoval len vysledkovo a hru obcasne, ale pre nieco som si myslel, ze Lars je dôlezitym hracom. Tak ci tak maju na ten post Wanitzeka, jedneho z najlepsich hracov druhej ligy, ak nie toho najlepsieho vôbec.

Reagovat
Martin9719

Co si pamatuji z minulé sezony tak jsem zkoumal výsledky KSC a nebyl to resp. odchod ale zranění někdy v půlce sezony a KSC bylo najednou úplně vyměněné a spustilo tu jarní šňůru v Rückrunde. Samozřejmě to nemohlo být o jednom hráči, ale vypadalo to, že hrát Stindl celou sezonu tak jsou někde kolem 10. místa.

Reagovat
Rudnevs

Zaujimavy postreh, tazko povedat preco (ze by viac miesta pre niekoho ineho? alebo proste nahoda?), ale tym padom si Stindla ako dôlezitu sucast môzem odpisat. Asi najviac boli ten Matanovic - cudujem sa, ze nakoniec ostal paberkovat vo Frankfurte; na hostovanie by sa hodil aj viacerym prvoligistom. V KSC ho vsak - zda sa - v pohode zastupi Zivzivadze.

Dnes mi vsak napriek prognoze KSC neprislo v plnej sile. Iste, nebol to jednoduchy super, ale prislo mi, ze robili dost chyb (nepremienanie sanci, moc agresivna hra a karty), ktore by tim hrajuci v lepsom rozpolozeni, co my nie sme, urcite potrestal.

Reagovat
Pipo123

Stávka bez remízy za 1.50 na domácich

Reagovat
DidusIneptus

Já to též písal, že KSC je kandidát na postup. Ale myslím si, že je předčasné tipovat.

Reagovat
Rudnevs

Novy stadion KSC je ako stadion Hoffenheimu, len s fanusikmi.

Reagovat
DidusIneptus

Ten staďák se mi líbí.

Reagovat
Pipo123

Hráči Schalke nič neustoja, hrozné simulácie

Reagovat
Pipo123

Ta obrana Schalke pri góle

Reagovat
Transfermarkt

Kdyby hrál Kalas,tak se to nestane

Reagovat
Rudnevs

Ani nevies ako si sa vlastne trafil

Reagovat
dave30

Viděl jsem na jaře asi 3 jejich zápasy a Kalas byl suverénně nejlepší jejich obránce. Alespoň co se týče defenzívy.

Reagovat
Rudnevs

Je to tak, bez Kalasa je tá obrana úplne stratená

Reagovat
Martin9719

To už bylo v Magdeburgu. Borci na konec no.

Reagovat
DidusIneptus

DO - HDH je bez favorita. Vyhrát může kdokoliv. Fandím senzačnímu Heidenheimu.

Reagovat
Martin9719

Tak takové BVB by mě bavilo. Není to ideální (po 2 gólech 1/4 hodiny úpadek a nesmyslně FCH puštěno do zápasu), ale líbí se mi systém + ochota hráčů chodit do individuálních soubojů, nebojí se hrát s míčem, občas pěkné narážečky, má to hlavu a patu. Předchozí 2 zápasy jsem neviděl, tohle je ale dobrý pokrok. Navíc proti oblíbenému FCH.

Reagovat
Rudnevs

Stacilo vymenit Cana za Großa a hned to ide

Reagovat
Martin9719

V podstatě jo no. Nezhubnul ten Süle nějak?

Reagovat
Rudnevs

Schudol a dost, bol tu o tom v lete aj clanok. Vyzera ovela lepsie, ale neohrabany je stale. Uplne zbytocna penalta, uz som myslel, ze si Dortmund zas sam posere dobre rozohrany zapas.

Adeyemi ale slusne. Az som sa musel ist pozriet, ci sa nahodou nerozisiel s Loredanou, ked mu to zrazu ide

Reagovat
andrew96

Süle už neohrabaný zůstane. Až se divím, že stále hraje na tak vysoké úrovni. Včera jsem z něj dobrý pocit moc neměl, hlavně když vyvážel míč, tak se několikrát nesmyslně pustil mezi 3 protihráče a smrdělo to brejkem.

Přímo fantastický byl včera Nmecha. Dokonalý výkon DMka. Věřím, že pokud bude zdravý, vystrnadí Cana a bude hrát základ. Kromě odebírání míčů je mnohem atletičtější a tím pádem rychlejší a obratnější. Před rokem se Kehlovi dost divili, proč za něj neváhal dát celkem randál, alespoň z náznaků je to ale fakt dobrý středopolař. Snad bude zdráv.

Reagovat
Martin9719

Tak já si myslím že přechod z 4-3-3 na 4-2-3-1 min. včera sedlo tak nějak všem. Ono je taky rozdíl zda hraje Nmecha - Gross nebo Özcan - Can - Brandt - to je prostě v té dynamice hned vidět. Nemyslím si, že je to o jednom hráči, ale Nuri se tomu týmu snaží vštěpit hlavně sebevědomější pojetí, hrají roli i detaily jako např. techničtější Guirassy na hrotu než byl Füllkrug. Je pro mě otázkou co pozice levého beka, protože líný Bensebaini to zase nebude řešení pro celou sezonu. Celkově bychom ale mohli vidět zábavnější BVB byť třeba lepší výsledky první sezonu nebudou.

Reagovat
Martin9719

Joo vzpomínám si, akorát jsem to zase nějak vytěsnil a všiml si toho až včera. Zbytečná penalta to byla, ale zase šanci hrát míč měl, prostě do toho šel a trefil nohu stane se, jsou zbytečnější penalty. Upřímně jsem už zase viděl že to dopadne jako loni, naštěstí přišel závěrečný úder.

Reagovat
andrew96

Traoré je nenápadný, ale centry má luxusní. Třeba to bude letošní Schmidtův Beste.

Reagovat
Rudnevs

Beste bol aspon talent BVB, ale tento Traore je typek odniekadial uplne z prdele Sialene, ako tych hracov vytahuju, a to myslim fakt v dobrom. Heidenheim si ide svoje.

Reagovat
Freedo

Ruka Grosse dobrej nesmysl

Reagovat
Werkrider

Doufám, že myslíš z jeho strany, dyť je tam dal obě rovnou před hlavu potenciálně zakončujícího hráče.

Reagovat
Freedo

Reagoval jsem na neuznaný gól BVB. Ty asi mluvíš o jiné situaci

Reagovat
Werkrider

jo jo, zrána bych neměl brát mobil do ruky před kafíčkem

Reagovat
Ligy>Reprezentace

Dobrý den, zdravím vás opět u ligových soutěží. Reprezentační přestávky? HNUS! Ligy jsou to, co nás dělá šťastnými! Užijte si pravý fotbal. Reprezentace = rakovina fotbalu.

Reagovat
FCSL

Hložek out? Škoda, docela jsem se těšil

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Co mu je, ví se?

Reagovat
FCSL

Prý krátkodobý svalový problém

Reagovat
didosh

Reagovat
Pablos

Tak jsem se těšil na ten zápas… a hraje jen Kadeřábek vypínám no

Reagovat
Salfovic

České dostaveníčko v Hoffenheimu

Reagovat
Werkrider

To dostaveníčko se úplně nepovedlo no.

Reagovat
didosh

Tak aspoň stálice Kader

Reagovat
Firkraag

Jedinej neni v repre

Reagovat
Rimmer77

Zdá se mi to nebo má oproti loňsku Boniface tak deset kilo navíc a pohyb hroznej

Reagovat
Freedo

Kdyby jo, tak o to větší ostuda pro Hoffe, protože je tam motá jak žáky

Reagovat
Rimmer77

Boniface ukazoval po gólu fanynkam jakýho má lofase?

Reagovat
Rudnevs

Tiez mi to napadlo.. co to akoze malo byt za oslavu?

Reagovat
Werkrider

To asi nepochopil nikdo za mně za hranou, ať si ho Xabi s Rolfesem pohlídají. Za svlečené triko se dává (nebo už ne?) žlutá, a tohle je ok?

Reagovat
Salfovic

Na svléknuté trenýrky asi pravidla nepamatují.

Reagovat
Martin9719

Ono stačilo co předváděl v superpoháru s VFB na lavičce. Po první sezoně mu nějak vyrostlo sebevědomí a pokud si ho neohlídají tak ho to semele a nahoru už nepůjde. Celkově je lavička Bayeru taková Slavie verze 2.0 a Alonso si je neumí kolikrát moc sklidnit.

Reagovat
Hachim Mastour

Coman je v zostave? To čo má znamenať?

Reagovat
Breze

Toto bude slusny debakel

Reagovat
oli9

Kua mám tu prewiew a tabukku la ligy

Reagovat
Martin9719

Kohn!!!!!!

Reagovat
Martin9719

Jasný MOTM: Romano "maestro" Schmid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele