Bundesliga - preview 4. kola: Guirassy s Antonem zpátky ve Stuttgartu

20.09., 08:32, aktualizováno dnes, 09:14
Previews
Waldemar Anton (uprostřed) (© Borussia Dortmund)

Tři zápasy si připravila německá nejvyšší soutěž na neděli, ostře sledovaný pak bude souboj Stuttgartu a Dortmundu. Za hosty by měli vyrukovat Serhou Guirassy a Waldemar Anton, tedy hráči, kteří ještě v uplynulé sezoně oblékali dres soupeře. Leverkusen doma bude plnit roli favorita proti Wolfsburgu, stejně jako Lipsko na půdě St. Pauli.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg

neděle 15:30

Leverkusen v loňské sezóně rozzlobil obra, to je evidentní. Bayern v sobotu potvrdil, že míní nastolit znovu onu krutovládu, kterou terorizoval německou scénu po několik let. Jestli chce celek ze Severního Porýní-Vestfálska štvát bavorského titána i nadále, nesmí si prostě dovolit zaváhat. V neděli bude plnit roli jasného favorita proti nestabilně působícímu Wolfsburgu.

I když slovo nestabilní možná může na první pohled vypadat trochu přehnaně, lépe řečeno nespravedlivě vůči Vlkům, kteří poměrně slušně potrápili na samém startu právě mnichovský klub, faktem je, že si dosud připsali jediný úspěch, a to na půdě nováčka z Kielu. Před týdnem nevyzráli před vlastními fanoušky na Frankfurt, a tak okupují pozice v dolní polovině tabulky. I s ohledem na to, proti komu nastoupí nyní, ke zlepšení po tomto týdnu nedojde. Alespoň tak to papírové predikce černé na bílém naznačují.

Parta kouče Ralpha Hasenhüttla by se asi ani za bod v BayAréně nezlobila. Potřebuje především nabrat sebevědomí, začátek ročníku může být šeredně důležitý, pokud se tedy stejně jako v minulém ročníku nehodlá plácat na spodních místech. "Očekávám intenzivní a fyzickou hru. Ostatně zápasy jsou přesně takové, pokud v nich je Hasenhüttl,” povídal směrem k soupeři domácí lodivod Xabi Alonso. "Očekávám, že všichni budou na neděli k dispozici. Kádr máme široký,” těšilo ho.

Šestnáct gólů za čtyři kola, dvanáct získaných bodů. Taková je nynější ligová bilance Bayernu, který jako jediný v Bundeslize zůstává stoprocentní. Aktuální rozdíl mezi ním a úřadujícím šampionem z Leverkusenu je šestibodový. I proto domácím velí vyhrát, aby se ztráta po tomto kole zmenšila na nejmenší možný odstup, čili na tři body. "Neměli jsme moc času připravit se na Wolfsburg,” připomínal španělský stratég skutečnost, že jeho mančaft v průběhu týdne absolvoval duel Ligy mistrů v Rotterdamu. "V pátek jsme se soustředili na regeneraci, v soboru už na tenhle mač. Musíme co nejlépe využívat čas, který máme.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.58 - 11.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund

neděle 17:30

Šlágr tohoto kola si Bundesliga nachystala na nedělní odpoledne. Úřadující vicemistr totiž vyzve doma v uplynulé sezoně pátý celek tabulky, přičemž hlavně Stuttgart by potřeboval zabrat, aby se vymanil z mdlého středu tabulky. Především pak bude jistě hodně sledovaný Serhou Guirassy, útočník Dortmundu, jenž ještě před několika týdny býval na opačné straně.

Oba kluby si v tomto týdnu odškrtly svůj první start v novém formátu Ligy mistrů, a to s odlišným výsledkem. Zatímco mužstvo z Bádenska-Württemberska nepřekvapilo favorizovaný Real Madrid a venku padlo, parta trenéra Nuriho Sahina si počínala v Bruggách vítězně. "Na tenhle duel se hodně těším,” povídal hostující lodivod před nynějším ligovým měřením sil. "Bude to souboj dvou týmů, které v prvních týdnech tohoto ročníku hodně držely míč. A ten, kterému se tohle bude dařit, určí směr tohoto zápasu,” dodával.

S očekáváním budou domácí fanoušci vzhlížet návrat Guirassyho. Možná v pozitivním, možná v negativním slova smyslu, záležet bude, jestli diváci dokázali své bývalé modle odpustit to, že zamířil ke konkurenci. Nebýt tohoto ofenzivního hráče z Mali, jen stěží by Die Schwaben prožívali na podzim roku 2023 a na jaře roku 2024 jeden z nejúspěšnějších ročníků své historie. Právě tenhle forvard zaznamenával důležité góly, právě on táhl Stuttgart kupředu. V létě se ale rozhodl zamířit na lukrativní adresu v Signal Iduna Parku.

Nesmíme nicméně zapomínat také na dalšího hráče, kterého Borussia během nedávného přestupového období ulovila do svých řad. Waldemar Anton, ač nebyl tolik na očích jako právě Guirassy, platil za hlavní defenzivní pilíř VfB. "Oba si s tím umějí poradit,” ujišťoval Sahin. "Jsem rád, že tu jsou s námi a na tohle střetnutí připraveni. Budou se snažit předvést svůj výkon bez ohledu na všechno ostatní," pokračoval.

Jestliže mančaft ze Severního Porýní-Vestfálska zatím ztratil na ligové scéně pouze v mači s Werderem, kde uhrál bezbrankovou plichtu, a v ostatních třech případech, pokaždé doma, vyhrál, pak svěřenci kouče Sebastiana Hoenesse zůstávají se čtyřmi získanými body spíše za svými očekáváními. Ale jejich výkonnost vykazuje stoupající křivku. Na úvodní porážku v derby s Freiburgem navázali remízou s Mohučí, aby pak venku skolili Mönchengladbach.

Sahin přiznal, že v loňském ročníku velmi rád sledoval svého rivala. Ten si nečekaně kráčel na dlouhodobé bázi na předních pozicích, lepší byl nakonec pouze ještě suverénnější Leverkusen. "Soupeř má jasně definovanou hru, kterou zformoval právě Hoeness,” říkal směrem ke konkurentovi dortmundský šéf lavičky. "Hoenessův vliv je jasně rozpoznatelný, je vidět, že tahle spolupráce trvá už dlouho. Možná tuhle sezonu nezačal Stuttgart tak, jak si představoval, ale čím dál více se zabydluje. Víme moc dobře, co nás čeká.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 4.00 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - RB Lipsko

neděle 19:30

Lipsko před pár dny utrpělo svou první porážku v sezóně, a to v rámci Ligy mistrů na půdě Atlétika Madrid. Nutno však podotknout, že bylo velmi blízko konečné remíze. Na nějaké truchlení ovšem v Sasku nemají čas. Pokud se chtějí znovu dostat do těsné blízkosti prvního místa, které po sobotě stvrdil svou výhrou Bayern, musí naplno bodovat na půdě St. Pauli.

Bundesligový nováček z Hamburku zůstává už jako jediný z celého pelotonu bez bodu. Alespoň se mu naposledy povedlo vsítit premiérový gól na nejvyšší německé scéně, celkově ovšem spokojený být nemůže. Jakkoli bude určitě ještě nějakou dobu trvat, než si zvykne na pořádky mezi elitou, měl by se co nejdříve odrazit kupředu. K tomu budou svěřenci kouče Alexandera Blessina potřebovat nějaký výsledek, který je, lidově řečeno, nakopne.

Kdyby se jim přitom povedlo překvapit ostřílené Lipsko, pravidelného účastníka evropských pohárů, rozhodně by mohli získat to palivo, které by rotor dostalo do vyšších otáček. Zrovna nynějšího protivníka přitom může mít Blessin velmi dobře načteného. Po několik let působil u Die Roten Bullen jako kouč tamních mládežnických kategorií či rezervního týmu. Přes angažmá v Belgii a Itálii se pak jednapadesátiletý stratég navrátil do své rodné země, aby se pokusil navázat na předchozí práci Fabiana Hürzelera, jenž v létě přijal lukrativní nabídku na Ostrovech v Brightonu.

I sám hostující stratég Marco Rose ví, že Blessin nemá v St. Pauli jednoduchou úlohu. Zatím tenhle mančaft nepřesvědčil, je asi zaslouženě poslední. Je každopádně dostatek času na to, aby si záchranu nakonec přece vybojoval. "Alex v Lipsku pobýval nějakých sedm let, takže v tomhle městě strávil spoustu času,” připomínal hostující lodivod. "Oba jsme se v Lipsku normálně potkávali, známe se a respektujeme. Těším se, až se v neděli potkáme. Když působil v Belgii, myslím si, že se mu tam docela dařilo. Přeji mu jen to nejlepší, ale jen do našeho vzájemného zápasu,” zakončil.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 4.21 - 1.69

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Holstein Kiel

sobota 15:30

Před několika měsíci se Bochum jen taktak zachránila, teď se ale zase rychle dostává pod tlak. Zatím nezískala ani bod a v souboji se zatím taktéž nulovým Kielem potřebuje zabrat.

Dost rychle se pod trenérem Peterem Zeidlerem může začít kývat židle. Do Bochumi dorazil v létě, zatím však v Porúří moc nepřesvědčil. "Jedna věc je jasná: chceme skórovat. Zítra k tomu budeme mít velkou příležitost. V tréninku jsme si stanovili priority a zítra je chceme realizovat," řekl lodivod VfL na páteční tiskové konferenci.

Bez bodu se na spodu bundesligové tabulky krčí rovněž Kiel. U nováčka soutěže to možná tolik nevadí, i on by se ale jistě rád zlepšil. "Musíme na hřiště přinést intenzitu a naše přednosti, abychom získali body," uvedl trenér Holsteinu Marcel Rapp.

Kiel má na marodce brankáře Marcela Engelhardta a obránce Colina Kleine-Bekela, po utrpěném otřesu mozku zřejmě nenastoupí ani záložník Patrick Erras. Bochumi nepomohou zadáci Bernardo s Ivanem Ordecem ani záložník Koji Miyoshi, naopak útočník Aliou Baldé je po nachlazení opět fit.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Drewes — Passlack, Medić, Mašović, Wittek — Sissoko — De Wit, Bero — Daschner — Boadu, P. Hofmann

Holstein Kiel - pravděpodobná sestava:
Weiner — T. Becker, Johansson, Geschwill — Porath, Knudsen, Gigović, Holtby, Puchacz — Machino, Pichler

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.97 - 4.36

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Union Berlín - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Po náročné uplynulé sezóně se chce berlínský Union zase stabilizovat v nejvyšší německé soutěži. A zatím se mu to daří. Za tři kola neprohrál a neporazitelnost chce natáhnout i proti Hoffenheimu, který si naopak vstup do sezony představoval jinak.

Na jaře se Berlíňané do poslední chvíle klepali o prvoligovou příslušnost. V novém ročníku takové problémy rozhodně nechtějí mít. Za úvodní tři bundesligové mače se podle toho taky zařídili. Uhráli dvě remízy, přičemž ta poslední v Lipsku byla rozhodně cenná, k tomu si navíc poradili se St. Pauli.

Dobrých výsledků Unionu si všimli taky v Hoffenheimu. "Mají za sebou úspěšný vstup do sezony, především díky silné defenzivě. Je pozoruhodné, že ve třech zápasech inkasovali pouze jeden gól. Vrátili se ke svým kořenům. Hrají přímočaře dopředu a vzadu jsou stabilní," pochválil berlínské Eisernen trenér hoffenheimského TSG Pellegrino Matarazzo.

Sám celek z regionu Kraichgau čekal od uplynulých týdnů víc. Už sice jednou zvítězil, poté však dvakrát prohrál. Navíc si nelze nevšimnout jeho nedostatků v útoku i obraně. Vepředu Hoffenheim vyloženě stojí a padá s výkony Andreje Kramariće, k tomu má víc děravou defenzivu už pouze nováček z Kielu.

V Berlíně ovšem upozorňují, že zdání může klamat. "V tuto chvíli se dočtete pouze to, že Hoffenheim prohrál poslední dva zápasy. Jejich soupeři však byli Frankfurt a Leverkusen. Pokud se podíváte na přestupy TSG, bude proti nám stát obrovská kvalita. Samozřejmě se chceme starat především o sebe, ale dobře víme, že nás čeká těžký úkol," řekl kouč Unionu Bo Svensson.

Jedna z letních posil Hoffenheimu, útočník Adam Hložek, by měla být po svalových problémech opět připravena nastoupit. Naopak středopolaře Floriana Grillitsche vyřadila chřipka a stále fit není ani levý bek David Jurásek, jenž by se po uzdravení zlomeniny ruky mohl do tréninku vrátit příští týden. Již delší dobu absentují stoper Ozan Kabak, záložníci Finn Becker s Marcem Johnem a útočník Ihlas Bebou. Union postrádá praveho obránce Josipa Juranoviće a forvarda Kevina Vollanda.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnov - Doekhi, Vogt, Diogo Leite — Trimmel, Schäfer, R. Khedira, Rothe — Vertessen, Hollerbach — Jordan

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann — Drexler, Stach, Akpoguma — Kadeřábek, Geiger, Bischof, Prass — Kramarić — Berisha, Hložek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.00 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov

sobota 15:30

Dva zápasy, 15 gólů. Bayern se po reprezentační pauze nebývale rozjel. A již vyhlíží dost možná klíčový duel bundesligového podzimu. Ještě předtím by bez větších potíží měl zdolat Brémy. Ovšem pozor, poslední vzájemné utkání dopadlo zdárně pro Werder.

Hostující mančafty v mnichovské Allianz Areně opravdu nevítězí často. Tento husarský kousek se ale letos v lednu povedl právě Brémám. Pro Bayern šlo tehdy o těžkou ránu zejména vzhledem k vyhlídkám na zisk mistrovského titulu, který poté skutečně neuzmul. Nyní se ovšem nezdá, že by "Roten" neměli na Werder stačit. Uspěli ve všech třech kolech nejvyšší německé soutěže, úspěšně vstoupili také do Ligy mistrů. A poslední demolice Holsteinu Kiel a Dinama Zábřeh nejlépe dokumentují sílu Bavorů.

Bayern tak jasně vzkazuje: v boji o první místo v Bundeslize je s námi letos třeba počítat. Ostatně již za týden čeká Mnichovany souboj s Leverkusenem, který v květnu dlouholetou nadvládu Roten ukončil. Předtím ovšem musí FCB zvládnout ještě jeden špíl. "Ne, Brémy nejsou zkušebním zápasem před Leverkusenem. V přípravě neděláme žádný rozdíl - je jedno, proti komu v Bundeslize hrajeme. Zítra (v sobotu) chceme předvést dobrý výkon," ujistil trenér Bavorů Vincent Kompany, že klání s Werderem rozhodně nepodcení.

Z dlouhodobého hlediska by Brémy neměly být v Bundeslize hlavním vyzyvatelem Bayernu. To ostatně dokládá i aktuální pohled na tabulku německé ligy. Zatímco Roten se vyhřívají na čele, "Grün-Weißen" se až díky výhře v uplynulém kole posunuli alespoň doprostřed pořadí. V podobných patrech by se Werder měl podle predikcí pohybovat i ve zbytku sezony. Byť jeho fanoušci jistě doufají, že by se na Weserstadion mohly vrátit evropské poháry.

Zatím však k řece Vezeře cestují jen německé týmy. Mezi nimi i Bayern, jehož nedávné kanonády vzbuzují v Brémách respekt. "Ukazuje to, že jsou ve velmi dobré formě a mají neuvěřitelnou kvalitu na všech postech. Víme, že proti nám stojí špičkový evropský tým," uznal na předzápasové tiskové konferenci kouč SVW Ole Werner.

Útočníky Mnichovanů nebude v sobotu bránit obránce Grün-Weißen Marco Friedl. Ten se totiž nechal uplynulý víkend vyloučit a musí si odpykat dvouzápasový disciplinární trest. Na marodce Werderu pak zůstávají stoper Miloš Veljković a nově kvůli poraněným vazům také útočník Justin Njinmah. Bayern dohrál úterní utkání Ligy mistrů bez brankáře Manuela Neuera, který by se ale v Brémách měl vrátit do akce. Ještě nějakou dobu setrvají mimo hru marodící krajní beci Sacha Boey, který začal laborovat s natrženým meniskem, a Josip Stanišić.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Pieper, Stark, A. Jung - Weiser, Lynen, Köhn - Schmid, Stage - Ducksch, Grüll

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Guerreiro, Upamecano, M.-J. Kim, Davies - Kimmich, Pavlović - Olise, Musiala, Gnabry - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.37 - 6.38 - 1.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - SC Freiburg

sobota 15:30

Sobotní program nabízí pět utkání a jeho součástí je souboj dvou šestibodových celků. Proti sobě se postaví Heidenheim a Freiburg, domácí budou chtít navázat na pozitivní bilanci z loňské sezony.

Heidenheim jako nováček loni šokoval německou scénu, vybojoval si účast v evropských pohárech a letos po dvou kolech vedl tabulku. Nezklamal ani v minulém kole, v atraktivní předehrávce vzdoroval na půdě Dortmundu a nakonec padl 2:4.

Na půdě giganta v nové sezoně stihl prohrát i Freiburg, září odstartoval očekávanou porážkou 0:2 v Mnichově, aby si následně spravil chuť na Bochumi. Heidenheimu mají hosté co oplácet, loni s ním uhráli jenom jeden bod a svým způsobem se připravili o další účast v evropských pohárech - tyto dva týmy společně s Werderem posbíraly 42 bodů a ve prospěch nováčka hrálo skóre.

"Abych byl upřímný, loni jsem se svým způsobem stal fanouškem Heidenheimu. Zamlouvá se mi jejich přístup, po skončení utkání všichni zůstanou na hřišti a podají si ruce. Letos je Heidenheim rovnocenným konkurentem, loni posbíral stejný počet bodů a rovněž letos si vede velmi dobře. Rozhodně nechystáme žádnou pomstu za minulou sezonu, alespoň ne já," ujistil obránce Matthias Ginter.

Na návrat do domácí sestavy si ještě bude muset počkat Keller a mimo hru zůstává Niehues. Hosté hlásí více absencí, k dispozici nejsou Gregoritsch, Gulde, Kyereh, Philipp a Röhl.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Ke. Müller - Traoré, P. Mainka, Gimber, Föhrenbach - Maloney - Schöppner - S. Conteh, Wanner, Scienza - Pieringer.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Rosenfelder, Günter - M. Eggestein, Höfler - Doan, Grifo - Dinkci, Adamu.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.53 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach

sobota 18:30

Mönchengladbach zatím v domácím prostředí jen marně hledá recept na úspěch. A tak mu mezitím nezbývá nic jiného než se pokusit body sbírat mimo svůj stadion. To se mu povedlo v Bochumi, odjede s nějakými ziskem i z Frankfurtu?

Na obranu "Hříbat" je třeba říct, že ve svém Borussia-Parku přivítala dvě těžké váhy. Vlastně ty dvě skoro nejtěžší - obhájce mistrovského titulu z Leverkusenu a úřadující vicemistry ze Stuttgartu. S prvním jmenovaným celkem se Gladbach srdnatě pral a na lopatky jej Bayer položil až v samotném závěru. Proti stuttgartskému VfB již ztratil dech o něco dříve a nakonec soupeři z jihu Německa podlehl po výsledku 1:3.

I tak Borussia cítí, že se posouvá dopředu. "Naše nálada je stále pozitivní. Ve dvou domácích zápasech jsme udělali až příliš mnoho chyb a draze jsme za to zaplatili. Musíme se z toho poučit a v budoucnu být odhodlanější a rozhodnější, abychom soupeřům dávali méně příležitostí ke skórování," prohlásil na tiskové konferenci před výletem do Hesenska trenér Hříbat Gerardo Seoane.

Frankfurt již naopak zvítězil doma i venku. To první se mu podařilo proti Hoffenheimu, uplynulý víkend pak slavil ve Wolfsburgu, a to díky dvěma zásahům Omara Marmoushe, který tak sestřelil svého někdejšího zaměstnavatele. Eintracht zjevně dobře reagoval na porážku v prvním kole na půdě Dortmundu a zdá se, že nabírá formu.

Potvrdí to Heseňané i proti Gladbachu? "Všichni se na tento zápas těšíme, máme dobrý pocit a chceme zůstat v tempu. Zároveň ale víme, že do toho musíme hodně investovat," uvedl kouč Frankfurtu Dino Toppmöller.

V sobotu se Eintracht bude muset obejít bez gólmanské jedničky Kevina Trappa, který se zranil před týdnem ve Wolfsburgu a nadále zůstává indisponovaný. Na marodce setrvává mladý útočník Oscar Højlund, start středopolaře Maria Götzeho je zase nejistý. Totéž platí pro stopera Tutu, jenž očekává narození potomka. Toppmöller zároveň naznačil, že prvních minut v sezoně by se mohli dočkat univerzál na pravý kraj hřiště Junior Dina Ebimbe i záložník Mahmoud Dahoud.

Trable mezi třemi tyčemi řeší také Hříbata, neboť zranění nepustí do hry jak Jonase Omilna, jenž utrpěl zdravotní újmu na tréninku, tak ani jeho náhradníka Jana Olschowskyho. Dlouhodobě marodí středopolař Yvandro Borges Sanches, nad startem křídelníka Francka Honorata pak visí otazník.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Kaua Santos - Kristensen, Tuta, R. Koch, Theate - Skhiri, Larsson - Chaibi, Nkounkou - Marmoush, Ekitiké

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Lainer, Itakura, Elvedi, Scally - Weigl, Reitz - Honorat, Pléa, Stöger - Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.38 - 4.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05

pátek 20:30

Zatímco Augsburg se ve třetím kole dočkal výhry, Mainz na tříbodový zisk v aktuálním bundesligovém ročníku stále čeká. Před týdnem navíc přišel o 11 zápasů trvající neporazitelnost v nejvyšší německé soutěži. Šanci na nápravu budou mít "Nulapětky" v duelu dvou dánských trenérů.

Mainz v sezoně nejprve remizoval s berlínským Unionem a Stuttgartem, následně ale doma podlehl Brémám. Pro vítězství tak FSV musí udělat ještě něco víc než v předešlých kláních. I za cenu nehezkého pojetí fotbalu. "Mít míč v držení není naší prioritou. Na držení míče mně nezáleží. Chci vyhrávat a ne hrát jako FC Barcelona. To nejsme my. Jsme Mainz 05 a víme, co musíme dělat, abychom vyhráli," řekl rázně trenér Nulapětek Bo Henriksen.

Augsburg se premiérového tříbodového zisku v sezoně dočkal proti St. Pauli. "Vítězství bylo přesně takovou reakcí, v jakou jsem doufal," potěšilo dánského kouče FCA Jesse Thorupa, jehož v pátek čeká souboj se svým krajanem. Proti Mainzu může Thorup využít jak záložníka Fredrika Jensena, který proti St. Pauli nehrál kvůli nemoci, tak taky útočníka Steva Mouniého, jenž měl uplynulý víkend volno z důvodu narození potomka.

Páteční špíl si nenechají ujít ani obránci Dimitrios Giannoulis s Mariusem Wolfem a středopolař Frank Onyeka. Všichni ve třetím kole museli předčasně střídat, šlo ale pouze o lehká zranění a nyní jsou fit. To nicméně neplatí o náhradním brankáři Danielu Kleinovi a záložníku Masayovi Okugawovi. Nulapětky by do Augsburgu mohly dorazit v kompletním složení, nejistý je pouze start stopera Andrease Hanche-Olsena.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Labrovic - M. Bauer, Gouweleeuw, K. Schlotterbeck - M. Wolf, Onyeka, Jakić, Giannoulis - Rexhbecaj, Vargas - Essende

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Jenz, Hanche-Olsen - Caci, Sano, Amiri, Mwene - Hong, J.-S. Lee - Burkardt

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.52 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
3
3
0
0
11 : 3
9
2
Borussia Dortmund
3
2
1
0
6 : 2
7
3
RB Lipsko
3
2
1
0
4 : 2
7
4
1. FC Heidenheim
3
2
0
1
8 : 4
6
5
Bayer Leverkusen
3
2
0
1
9 : 6
6
6
Eintracht Frankfurt
3
2
0
1
5 : 4
6
SC Freiburg
3
2
0
1
5 : 4
6
8
Werder Brémy
3
1
2
0
4 : 3
5
9
Union Berlín
3
1
2
0
2 : 1
5
10
VfB Stuttgart
3
1
1
1
7 : 7
4
11
FC Augsburg
3
1
1
1
5 : 7
4
12
VfL Wolfsburg
3
1
0
2
5 : 5
3
13
Borussia Mönchengladbach
3
1
0
2
5 : 6
3
14
TSG Hoffenheim
3
1
0
2
5 : 9
3
15
1. FSV Mainz 05
3
0
2
1
5 : 6
2
16
VfL Bochum
3
0
0
3
1 : 5
0
17
FC St. Pauli
3
0
0
3
1 : 6
0
18
Holstein Kiel
3
0
0
3
3 : 11
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
Martin9719

Tak Schalke dnes konečně výhra? Docela by mě zajímalo kam až může Lieberknecht zajít než začnou v SVD uvažovat o odvolání. Zatím pokračují prakticky ve stejné ostudě jakou předváděli skoro celou Rückrunde. Jediný čím se můžou uklidňovat, že konkurence v boji o záchranu bude ve 2. BL možná vyšší než loni. Je ale otázkou kde jsou vlastně ambice klubu který ještě loni touhle dobou předváděl docela zajímavý fotbal v 1. BL.

Reagovat
Rudnevs

Však Lieberknecht je už dávno preč Tím prebral Florian Kohfeldt.

Reagovat
Martin9719

V nové sezoně je to se mnou bída.

Reagovat
Martin9719

Každopádně ten sudí to je něco neuvěřitelnýho. Na tu ruku kouká z 10 metrů, nikdo ve výhledu. Ten faul na Buena před 2. gólem, to jsem taky nepochopil. Skluz bez míče kde sice nezasáhl nohy, ale jen díky tomu že nadskočil což ho rozhodilo dostatečně na to aby spadnul.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Schalke sestup do 3. BL

Reagovat
Rudnevs

Ešte že 3. BL neexistuje

Reagovat
Lukáš Krejzar

3. BL je to stejný jako 3. Německá liga tvl

Reagovat
Werkrider

Noup

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
Lukáš Krejzar

Mluv Česky vole

Reagovat
Rudnevs

Ty budeš inteligent fakt

Reagovat
Lukáš Krejzar

To slovo co on napsal neni Česky nebo je to nějaká kravina co vymyslel Fiala

Reagovat
Rudnevs

Wtf vrat sa na facebook, tu na teba s tymito dezolatskymi kecami nikto nie je zvedavy. Tu je moja odpoved, extra pre teba napisana po slovensky, nech ta to nasere. Cau.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Slovensky umim, na zkurvenym Facebooku účet nemam, ale nesnášim takovýhle idioty jako jseš ty A nevim co proti mě máš když chci, aby tady všichni mluvili Česky

Reagovat
Rudnevs

Tieto dezolátske nacionalistické sračky skombinované s lamentom na proeurópskych politikov sú doménou jednoduchších chlapíkov na Facebooku či Telegrame, čo je aj dôvod, prečo to u nás vyzerá ako vyzerá a s najvyššou pravdepodobnosťou to u vás dopadne podobne. Samozrejme, nepoznám ťa osobne, preto nepoviem, že si totálny kokot, ale v kombinácii s vysmiatim sa Schalke, že padá (po 6 kolách) do 3. BL (ktorá neexistuje), sa dá povedať, že dneska neni tvoj deň. Skús zajtra no

Reagovat
Martin9719

No ne že bych se ho zastával s tím co tu předvádí, ale kéž by to tak u nás dopadlo. My máme určitě lepší výběr než jen Fico, ale určitě lepší Smer než náš ukrajinský premiér Fialenko a jeho demoliční četa.

Reagovat
Rudnevs

Ver mi, nič neni horšie než Fico.

“Od roku 2006 - čo je osemnásť rokov - je štyri krát premiérom Róbert Fico. V roku 2006 sme v čistej mzde prerátanej na úroveň cien, boli medzi novými členmi EÚ druhí. Za Slovinskom a tesne pred Českom. Ako píše Ivan Mikloš v svojom komentári dnes - od roku 2006 do roku 2020 - za obdobie totálnej dominancie Fica&Co. - u nás stúpol čistý plat o 17%. Super. Akurát že v Slovinsku o 42, ČR o 70, v Maďarsku o 88, Poľsku o 109 a Estónsku o 114%”

Toto sú čisté fakty. Žije sa nám stále horšie a horšie, kým je v čele krajiny mafoš a komunista v jednej osobe. Doplatia na to bežní ľudia.

Reagovat
Martin9719

Tak pokud šel opravdu v ČR plat o 70% nahoru tak jak je možné že se tady všem žije taky čím dál hůř a máme skoro 300 tisíc domácností žijících na podpoře od státu, protestující policii a hasiče a krachující firmy. Myslím si, že dost Čechů by momentálně vyměnilo našeho premiéra, patologického lháře a světového lídra za Fica bez mrknutí. To, že je na tom Slovensko bídně tak za to určitě nemůže jen Fico. A pak je taky otázka kdo ho vlastně volí a proč. Můžu tě ale ujistit, že nějaké progresivne Slovensko vás z bídy těžko vytáhne a budete na tom ještě hůř. My už jsme si to jak tady tak v Bruselu zkusili jaký to je mít původně konzervativní (předělanou) ODS spojenou s neomarxistickými Piráty a STAN který vznikl pro rozdělování státních zakázek. Tohle je možná ještě daleko větší mafie než Fico. Ty jako Slovák to vidíš jinak. My jsme taky všichni chtěli ANO konečně sundat a jak to dopadlo. V krajích a do senátu dala dnes celá republika najevo co si o tom myslí.

Reagovat
Rudnevs

Uprimne, českú politickú situáciu nemám až tak podrobne zmapovanú, aby som ti vedel nejak moc argumentovať. Každopádne ver mi, že Fica nechceš. S ním je to ako návrat 30 rokov dozadu. Za jeho IV. vlády si zvýšil plat, dal si doživotnú rentu, doživotnú ochranku a ľuďom naopak zvyšuje DPH, daň za dialničnú nálepku (asi najhorší pomer cena/dialničný úsek v Európe), daň za knihy, daň za sladené nápoje a neviem čo všetko. Niekde bol prepočet, že všetko toto bude stáť bežnú trojčlennú rodinu o 1000€ ročne viac oproti doterajšiemu stavu. No super…Nehovoriac o ďalších veciach, ja uprimne nemám ani kde začať alebo neviem to nejako súhrnne všetko dokopy opísať, koľko škody tu urobil na Slovensku za posledný rok Fico IV a celá jeho koalícia.

Novela trestného zákona zaručuje “jeho ľuďom”, aby boli pustení z basy, viď teraz Kováčik, bývalý obvinený skorumpovaný prokurátor. Ľudia na Slovensku už čakajú, kedy vyjde von aj Kočner (jeden z najznámejších oligarchov/mafošov, sedí za zmenky, nechal zabiť novinára Kuciaka). Trestný zákon vôbec nedáva zmysel pre zdravé fungovanie krajiny, veď podľa neho by malo pre ľudí väčší zmysel veci v obchodoch do 700€ ukradnúť než kúpiť… Najhoršie je, že si toto všíma aj EÚ a európska komisia nám už plánuje zobrať eurofondy… a majú na to plné právo podľa ich zmluv, my už nie sme demokratická krajina po materiálnej stránke alebo teda minimálne je tu demokracia veľmi ohrozená. Fico má v rukách všetky štátne inštitúcie, a tie, ktoré nemal, jednoducho zrušil. Koalícia zatiaľ navonok vystupuje ako jeden muž, a preto nemajú problém si hocičo presadiť - napríklad aj odvolanie Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Vraj za to, že organizácie napojené na jeho rodinu poberali granty. Nuž ano, poberali, ale Šimečka nikdy nevládol = nemal im ich ako dať. Dával im ich aj samotný Fico za svojej predošlej vlády…

Mladí Slováci nechcú pracovať na Slovensku, nechcú tu študovať, nechcú tu ostať. Ľudia zo štátnej správy vo veľkom odchádzajú, ľudia z policajného zboru vo veľkom odchádzajú.. vo všetkých týchto inštitúciách organizovaných štátom jednoducho prišli neschopní dosadení ľudia, ktorí vládnu autoritatívne a ľuďom sa tam jednoducho už nepracuje príjemne. Proste ako za totality. Zahraničie nás vníma ako Putinovu hlasnú trúbu (môžeme si za to sami), ak to takto bude pokračovať ďalej, zachvilku budú odchádzať zahraničné firmy, zahraniční partneri - tam sa to Fico snaží hrať na dve strany, doma je proruský a nadáva na EÚ + Sorosa a v zahraničí ide (zatiaľ) s prúdom.

No a prečo ho ľudia volia? No ja neviem, prečo volili Hitlera? Sa pozri na jeho facebook, na tú masu sfanatizovaných ľudí, ktorí ho podporujú v tom, aby úplne odstavil Šimečku, Matoviča, médiá a vlastne asi aj polku národa. Jeho tlačovky sa nesú v zmysle kydania hnoja na všetkých naokolo a oháňanie sa Sorosom, samé vymyslené pičoviny miesto nejakej serióznosti a normálnej reči, aká by sa na premiéra patrila. Vytvoril sa komunikačný šum, teda vlastne.. on ho vytvoril. Médiá, ktoré tu boli 20 či 30 rokov (a teda aj za jeho predošlých vlád) sú zrazu označené za nepriateľské, neslovenské a platené Sorosom, tým pádom šíria lži a ľudia by tomu nemali veriť. Naopak konšpiračné denníky ako napríklad infovojna alebo stlpček nacistu Bombica je zrazu vládou považovaný za “iný názor”, ktorý si treba vypočuť. Voliči Fica častokrát žijú vo svojej telegramovej bubline, kde počúvajú iba týchto kokotkov a dezinformátorov, ktorí samozrejme idú Ficovi na ruku. Bežné médiá nepovažujú za relevantné.

Fico taktiež ťaží najmä zo starších a rurálnych obyvateľov, jeho strana má najviac vybudované štruktúry, najväčšiu základňu a tým pádom má dosť ľudí, regionálnych politikov, starostov atp. na to, aby tých miestnych jednoduchších ľudí nejak prebalamutili. Prípadne dojde Fico osobne aj s pár ďalšími chlapmi a zahrajú si s dedinčanmi futbal, idú na pivko - má zaistené hlasy na ďalších x volieb. Tí ľudia nesledujú politiku, nečítajú si programy, asi si to ani neuvedomujú, aké škody tu narobila totalita, vlastne by ju možno chceli naspäť, lebo vtedy boli mladí a život bol jednoduchší. Ostatné strany toto samozrejme nerobia (alebo aspoň nie v takej miere), lebo jednak nemajú toľko členov, po druhé toto nie je zrovna seriózna politika. Ostatné strany sa to snažia zachraňovať debatami a dobrovolníctvom, ale zatiaľ to nestačí.

Napísal som toľko odstavcov, no stále mám pocit, že som to zhrnul len v skratke. Neviem si predstaviť, čo by pre Slovensko mohlo byť horšie než Ficova vláda a dúfam, že ho Progresivci o 3 roky vystriedajú. Fico zmenil veľa vecí, ale jedno sa mu zatiaľ nepodarilo - pohrať sa s volebným systémom tak, aby mal rurálny volič najväčšie slovo. Takto ešte nádej žije a stále je zosaditeľný.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Facebook je hrozná sračka, Fiala je debil a potřetí ti už řikam, že 3. Bundesliga je úplně to stejný jako 3. Německá liga

Reagovat
Heresy

Noup

Reagovat
Lukáš Krejzar

Mluv Česky já Anglicky moc nerozumim

Reagovat
Heresy

noup

Reagovat
SaianSupaCrew

Ty nesnášíš takovéhle idioty, zato my tě tady nesnášíme všichni ty chcanko.

Tvůj posraný život a tvoje mindráky NIKOHO nezajímájí.

Tak se uklidni, buď rád, že tady vůbec můžeš psát a šoupej nohama.

Reagovat
Heresy

ser na neho ..

Reagovat
PBLead

Noup

Reagovat
Lukáš Krejzar

Tohle je Českej web, tady se má psát Česky

Reagovat
Breze

Noup

Reagovat
Lukáš Krejzar

Jako pokud jste Angličani nebo Češi který nechtěj mluvit Česky, tak odsaď vypadněte a běžte do prdele, protože tohle se tady fakt nemůže psát, to je úplně to stejný, jako kdyby jsi na Anglickym webu psal Česky

Reagovat
Rudnevs

Verstehste doch, oder? Na ja, du musst das schon verstehen, falls du erkennst, dass es um englisch geht und nicht um eine andere Sprache. Also was ist dein Problem? Wenn das ein Großteil der User versteht, bringt es nix, sich darüber aufzuregen. Auf einer englischen Seite würde wahrscheinlich keiner tschechisch verstehen, umgekehrt aber doch. Dann schreib doch endlich mal was gscheites, denn des hier ist einfach nur lächerlich.

Kansste selber zu 3. Bundesliga absteigen

Reagovat
Lukáš Krejzar

Die 3. Bundesliga ist das Gleiche wie die 3. deutsche Liga, also ist mir das egal. Ich glaube, das Wort „noup“ kommt aus dem Englischen, aber Google Übersetzer hat es für mich nicht ins Tschechische übersetzt, also hör wenigstens auf, es zu benutzen und fahr zur Hölle, du verdammter Bastard. Und das nächste Mal schreibst du mir auf Türkisch oder was?

Reagovat
Rudnevs

Tohle je Českej web, tady se má psát Česky.

Reagovat
Breze

Reagovat
Breze

Noup

Reagovat
Lukáš Krejzar

Fuck off and speak Czech with me here

Reagovat
Breze

Noup

Reagovat
Werkrider

Teď to vypadá že jsi se netrefil ne o jednoho, ale o dva trenéry.

Reagovat
Martin9719

Myslíš Geraertse? Uznávám, že to se mi vážně nepovedlo.

Reagovat
Martin9719

Geraerts off. Xg SVD 1.44 a 5 gólů.

Reagovat
Rudnevs

Geraerts musí preč. Možno to nie je zlý tréner, ale takto je to ďalej už neudržateľné. Bavili sme sa o tom na Twitteri, niektorí fans chceli doteraz nasilu živiť kontinuitu, no myslím, že po Darmstadte nie je iná voľba.

Teraz ide o to, nájsť dobrú náhradu. To je kľúčové k tomu, ako sa bude ďalej sezóna rozvíjať.

Reagovat
Martin9719

Tak Schalke mělo mít dle spekulací připravenou náhradu už před sezonou, ale neudělali to. Prý ho taky nemusela zachránit ani výhra nad SVD. Pokud ale předvedeš takový kolaps v takové době kdy 04 potřebuje body tak prostě v pondělí balíš kufry. Ten útěk hráčů na konci do kabin teda taky nic moc.

Reagovat
Rudnevs

Manga chcel Geraerts pustit do Brügg uz v lete, ale Wilmots ho chcel udrzat, aby si upevnil pozíciu v klube. Taký trošku boj o moc. Tak teda nakoniec idú obaja…

Karlovi želám nejaku peknú pozíciu v Belgicku, trebárs ten Anderlecht, ľudsky bol fajn, len to teda moc nevyšlo a je správne ho vyhodiť. Wilmots mi chýbať nebude vôbec.

Som zvedavý na náhradu. Odvolanie Geraertsa nám dáva šancu, ale myslím, že výmena trénera je len tak úpešná, aká úspešná bude náhrada. Tak nech sa Manga snaží.

Reagovat
Martin9719

Tak já myslím, že až na obranu je od loňska alespoň na čem stavět. Tu ofenzivu a zálohu máte dobrou. Ať už Antwi (u kterého si říkám co tam vlastně dělá ve vší úctě), Sylla, Younes, zůstal i Atakan nebo Mohr. S novým trenérem to stejně jako loni půjde nahoru. Ty týmy které se teď motají kolem vás tak zdaleka tak kvalitní nejsou, spíš vůbec. Spodek 2. BL je letos spíš výběr 3. ligy, jak úrovní tak na papíře.

Reagovat
Rudnevs

Atakan je v Stuttgarte, náš Turek sa volá Kenan Inak si tiež myslím, že ten káder aj s posilami má potenciál splniť ten predsezónny ciel 5.-9. miesto, možno by to chcelo v zime ešte zo 2 skúsené posily a najmä správny výber trénera.

Reagovat
Martin9719

Každopádně se tenhle zápas stane možná nezapomenutelným v tomhle ročníku. Ta soutěž je neuvěřitelná, 14 dní zpět Lautern - BSC, teď tohle. A včera velice solidní předkrm 1. BL v Augsburgu, možná i nejlepší zápas kola v pátek.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Bayern se udrží první, dneska vyhraje 2:0

Reagovat
Martin9719

Po loňské sezoně jsem měl z Norimberku docela strach, ale tohle musíme dotáhnout do konce. Náš střed zálohy - Cuisance - Demme - Maza, na to se 1. FCN vůbec nechytá. Mohlo to být už 0:3.

Reagovat
Rudnevs

Ten Klose ako trener nevyzera moc dobre

Reagovat
Martin9719

Vůbec no. Je to škoda, FCN má určitě navíc. Ti hráči působí chvílemi až odevzdaným dojmem a nejsou schopni si přihrát. Výsledek moc neodpovídá předvedené hře, mělo to být více.

Reagovat
Simas92

Nevidel jsem prvni pulku a koukam ted na druhou ale byl Hranac tak spatny ze ho vyndali uz o polocase?

Reagovat
PhilipS

češi v bundeslize koukám dostávají bídu. No bueno

Reagovat
Rudnevs

Marmoush je strašný genius, Itakuru pri druhom góle úplne vymiešal. Dnes super zápas na večer, síce žiadne gólové hody, ale proste dva poctivé echt bundesligové tímy, dobrá atmosféra, dobrý spiel. Tak to má byť.

Reagovat
Martin9719

Jdeš na Lautern - HSV?

Reagovat
Rudnevs

Zapol som to v TV (resp. nechal som ju bežať) a určite aspoň začiatok si pozriem, ďalej neviem, či stíham . Parádne choreo na West, ale vlastne aj od hostí. Snáď vyhrá HSV, prial by som to obom, ale strategicky kvôli postupu by malo vyhrať HSV.

Reagovat
Martin9719

No jelikož jsem zjistil že je u vás náš žoldnéř Richter tak budu asi fandit Lauternu. Schválně jak dlouho u vás vydrží.

Reagovat
Rudnevs

Co je za problem s Richterom? Prebehol jeho odchod v zlom? Som zvedavy, ako budes brat odchod Reeseho do Wolfsburgu ci Hoffenheimu po tom, co si nechal dat vytlacit tricka so svojou vlastnou podobiznou na pocest toho, ako zostava v Herthe?

HSV ma viac z hry, ale Lautern je nebezpecny. Anfang vie, co ma hrat, tie protiutoky maju nieco do seba a pokial bude zdravy Ache, tak by spadnut nemali. Betze moze byt znovu pevnost.

Reagovat
Martin9719

Tak Reese se na klub nevykašlal ani v tomhle přestupovém období a naopak si ještě nechal udělat trička, to říkáš správně. Zatímco většina těch kteří po sestupové sezoně sdělila klubu "že chtějí hrát vyšší úroveň" tak skončila povětšinou jinde na lavičce jako tady mistr Richter v Mainzu kde odehrál za 20 zápasů 748 minut. Patří zkrátka k těm kteří se vysrali na klub protože si mysleli jací to jsou Veltmani a ejhle, rok uplynul a nic jiného než vzít za vděk 2. BL mu nezbylo že? Takže nepřirovnávej prosím tyto hráče k Reesemu když pokaždé co se u něj vyrojí hromada spekulací tak buď prodlouží smlouvu jako minule (Freiburg, Werder v zimě) nebo si nechá udělat trička. Něco jiného je třeba Kempf. Ten se na Herthu nevysral, byť možná cítil že chce hrát výš ale zůstal když všichni odcházeli a to beru. Tak teď prostě dostal nabídku tak ať jde, hodně štěstí, nemám problém. Navíc klub taky potřeboval někoho prodat.

No uvidíme jak s to s Achem bude. Každopádně tohle je za ty roky pro HSV možná nová situace. Pokud to dnes neotočí tak nevím kdy měli v prvních kolech 2. BL naposledy tak málo bodů..Pokud je do 1. BL nedostane ani Baumgart tak pak už opravdu nevím kdo by to měl vzít aby se to podařilo.

Reagovat
Rudnevs

S tým Reesem to bol len joke. Tak vehementne sa snaží ukázať loajalitu a sám seba v dobrom svetle, že by ma neprekvapilo, kebyže potom si to všetko posere prestupom niekam do koncernu Stavia sa do ťažkej situácie, ak Hertha nepostúpi. Po toľkých vyznaniach bude ťažké odísť.

Reagovat
DidusIneptus

Já nechápu, co je to za zlozvyk nechávat si dávat gola v nastaveném čase!

Reagovat
DidusIneptus

V nadpisu je chyba tisku: Guirassy přece není zpátky ve Stuttgartu! Je stále a pořád v Dortmundu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele