Bundesliga - preview 8. kola: Bayern obhajuje vedení

25.10., 09:21, aktualizováno dnes, 09:36
Previews
Joshua Kimmich (© AFP)

Hráči Lipska v sobotu otočili vývoj utkání s Freiburgem a v čele neúplné tabulky vystřídali Bayern Mnichov. Ten se může v neděli na první místo vrátit, pokud zvítězí na hřišti poslední Bochumi. Union Berlín přivítá Frankfurt, Heidenheim se následně utká s Hoffenheimem.

VfL Bochum - Bayern Mnichov

neděle 15:30

Lipsko v sobotním domácím ligovém střetnutí uspělo s Freiburgem a posunulo se na první místo před Bayern. Samozřejmě že taková skutečnost se mnichovskému gigantovi nemůže v žádném případě líbit. Sjednat v tomto ohledu nápravu a zavést staré pořádky na každý pád hodlá v nedělním klání na půdě Bochumi. Ta se zatím dost trápí. A už je pod jiným velením.

Před pár dny hosté utrpěli výprask, na který rozhodně nejsou zvyklí, inkasovali totiž v Lize mistrů čtyři branky od Barcelony. Nutno ale podotknout i s ohledem na to, jak se v sobotu vyvinulo slavné El Clásico a jak hravě Barca zvládla souboj s úhlavním rivalem z Realu Madrid, že Bayern na katalánského protivníka jednoduše nenarazil ve správnou chvíli. Ten je prostě v pořádné ráži. A schytali to zrovna také svěřenci trenéra Vincenta Kompanyho.

Nynější soupeř ze Severního Porýní-Vestfálska představuje pro Stern des Südens po papírové stránce zcela jinou zkoušku. Daleko, daleko snadnější. I když nepříjemná atmosféra pro kohokoli, kdo dorazí na Vonovia-Ruhrstadionu, působila potíže v minulosti nejednomu favoritovi, Bayern má bezpochyby natolik zkušený mančaft, že tohle by ho rozházet nemělo. "Musíme být i nadále dominantní. Jedině tak dosáhneme na požadované výsledky,” vystřelil na předzápasové tiskové konkurenci bavorský stratég. "Tenhle zápas je pro nás po tom s Barcelonou nesmírně důležitý. Už se na něj opravdu těšíme," byl hladový.

Bochum v dosavadních sedmi bundesligových kolech vydolovala pouhý bod, a to s Kielem, který je považovaný za největšího outsidera celé soutěže. Minulá porážka v Hoffenheimu už pak donutila vedení klubu k reakci a od kormidla byl odvolaný kouč Peter Zeidler. Dočasně tak jeho povinnosti přebrali asistenti Markus Feldhoff a Murat Ural, přičemž první jmenovaný je považovaný za hlavního šéfa lavičky. "Musíme udělat to, co umíme nejlépe, a proti Bayernu předvést skutečný boj. Chceme ukázat, že v tom jsme všichni společně,” vzkazoval padesátiletý rodák z Oberhausenu.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Drewes - Passlack, Ordec, Medič, Wittek - Sissoko, Losilla - Broschinski, D. de Wit, Kwarteng - P. Hofmann

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Raphaël Guerreiro, M.-J. Kim, Upamecano, Davies - Joao Palhinha, Kimmich - Olise, T. Müller, Coman - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.90 - 10.30 - 1.14

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Union Berlín - Eintracht Frankfurt

neděle 17:30

Union prodloužil slušný vstup do sezony i uplynulý víkend, kdy výhru v Kielu zařídili dva mladíci. I jejich služby budou "Eisernen" potřebovat v dalším bundesligovém utkání, v němž změří síly se sousedem tabulky z Frankfurtu.

S letním angažováním Toma Rotheho mohou být v Berlíně zcela spokojeni. Levý bek hraje velmi dobře a již se pevně usadil v základní sestavě Unionu. To Aljoscha Kemlein ještě takovou oporou není, nicméně i tento mladík, narozený taktéž v roce 2004, již na sebe upozornil. Právě díky gólům Rotheho a Kemleina porazili Eisernen před týdnem Kiel, zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Bundesligy poskočili na páté místo.

Jen o jednu pozici níže sídlí Frankfurt, jemuž naopak poslední dvě utkání v nejvyšší německé soutěži nevyšla. Může se však bránit tím, že se utkal se dvěma silnými vahami: Bayernem a Leverkusenem, proti nimž souhrnně uhrál jediný bod. Poslední soutěžní špíl každopádně dopadl pro Eintracht vítězně. Ve čtvrtek totiž nastoupil v Evropské lize proti lotyšskému RFS, s nímž měl sice dost práce, ale nakonec protivníka z Pobaltí udolal jediným gólem z kopačky Huga Larssona.

V Berlíně čeká Hesenské zřejmě další náročné klání. "Union je pod vedením Boa Svenssona opět Unionem. Bude to velmi intenzivní zápas. V neděli můžeme očekávat hodně soubojů, což musíme akceptovat. Zároveň chceme předvést naši fotbalovou kvalitu," prohlásil trenér Frankfurtu Dino Toppmöller.

S respektem hovořil k protistraně také domácí lodivod. "Není žádným tajemstvím, že nás na našem stadionu čeká špičkový soupeř. Měl náročný program, má však dobrou strukturu hry a ve svých řadách útočné hráče, kteří patří mezi nejlepší v lize. Bude to tedy velký úkol, který chceme zvládnout co nejlépe," vzkázal kouč Eisernen Svensson.

Kvůli zranění se na straně Unionu nepředstaví pravý bek Josip Juranović a středopolař Lucas Tousart. Eintracht dál postrádá talentovaného útočníka Oscara Højlunda, který by se nicméně měl podle Toppmöllera vrátit na trávníky v průběhu listopadu.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Diogo Leite - Trimmel, Kemlein, Khedira, Rothe - Hollerbach, Vertessen - Jordan

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Kristensen, Tuta, Koch, Theate - Dahoud, Larsson - Knauff, Götze - Ekitiké, Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.42 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - TSG Hoffenheim

neděle 19:30

Zatímco Heidenheim své čtvrteční utkání v pohárové Evropě zvládl, Hoffenheim tak úspěšný nebyl. Odlišná je také forma obou celků v Bundeslize. Švábský celek se po slušném startu trochu zadrhl, naopak TSG se po prospaném úvodu zvedá. Který celek si po dalekých cestách povede lépe ve vzájemném střetnutí?

Ve čtvrtek Heidenheim přemohl kyperský Pafos, v nejvyšší německé soutěži ovšem bodoval v jediném z posledních pěti mačů. Nyní musíme opět využít pověstné momentum v náš prospěch. S ohledem na výkonnost, koncentraci a obětavost se chceme dostat na hranici našich možností. Jedině tak můžeme být v Bundeslize úspěšní. To je úkol pro neděli a na to se v krátkém čase, který máme k dispozici, připravujeme. Je jasné, že po dvou domácích porážkách očekáváme, že doma opět budeme bodovat" řekl trenér FCH Frank Schmidt.

Hoffenheim navzdory několika slibným příležitostem podlehl ve čtvrtek Portu. Neúspěch z Pyrenejského poloostrova chce ovšem rychle hodit za hlavu."Díváme se dopředu a nemáme čas se ohlížet zpět. Momentálně se soustředíme na to, abychom se co nejlépe zotavili. Z utkání v Portu si vezmeme několik poznatků a zařadíme je do přípravy na zápas v Heidenheimu," uvedl kouč "Kraichgauer" Pellegrino Matarazzo.

Před týdnem Hoffenheim podruhé v bundesligové sezoně zvítězil a nyní přicházejí další dobré zprávy. Marodku totiž opustil klíčový pravý bek Pavel Kadeřábek, který by se v neděli měl vrátit do základní sestavy. Obránce Stanley Nsoki zase může hrát po vypršení disciplinárního trestu za vyloučení. Připraven by měl být rovněž útočník Marius Bülter, byť jeho start zůstává nejistý. Naopak středopolař Dennis Geiger zřejmě bude muset duel s Heidenheimem oželet. Mimo hru dál zůstává pětice dlouhodobě absentujících: stoper Ozan Kabak, záložníci Grischa Prömel s Finnem Beckerem a Marcem Johnem a forvard Ihlas Bebou.

Heidenheim nadále nemůže počítat s obráncem Thomasem Kellerem a záložníky Julianem Niehuesem a Lukou Janesem. Středopolaři Jan Schöppner s Normanem Theuerkaufem se z Kypru vrátili s pár šrámy a o jejich nasazení proti Hoffenheimu se teprve rozhodne.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
K. Müller - Traoré, P. Mainka, Gimber, Föhrenbach - Dorsch - Schöppner - Beck, Wanner, Scienza - Pieringer

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Arthur Chaves, Stach, Akpoguma - Kadeřábek, Bischof, Grillitsch, Prass - Kramarić - Hložek, Bülter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.73 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Holstein Kiel

sobota 15:30

A to i přesto, že Stuttgart v minulém kole odjel z Mnichova se čtyřgólovým přídělem. Při vzájemných kláních ve druhé lize s die Störche sice prohrál, nicméně aktuální forma i dosavadní bodový zisk hovoří jasně v jeho prospěch. Soupeř z Kielu totiž po sedmi kolech zůstává předposlední.

"Rozhodně jsme si přáli mít teď na kontě více bodů, to je jasné. Moc rádi bychom si připsali první vítězství. Vždycky jde o to se maximálně připravit. Do každého utkání musíme vstupovat s tím, že ho můžeme vyhrát. Proti Stuttgartu tomu nebude jinak. Příprava je důležitá, včetně té mentální. Bude to nyní složité a víme, že budeme muset předvést top výkon," nechal se slyšet hostující trenér Marcel Rapp.

S cílem poprvé vyhrát nepomůžou zranění Bernhardsson, Holtby a Kleine-Bekel. Po postupu mezi elitu čekaly v historii německé nejvyšší soutěže mimochodem déle na první vítězství pouze Saarbrücken a Augsburg. Borci ze severu země však například proti obhájci titulu z Leverkusenu ukázali, že dovedou zabrat, když dokázali smazat dvougólovou ztrátu.

VfB ale půjde do tohoto klání posíleno o cenný skalp Juventusu v rámci Ligy mistrů, když v nastaveném čase skóroval El Bilal Touré. "Chtěli jsme kontrolovat hru, protože Juventus je tým, jehož hráči mají balon také rádi na svých kopačkách. Proto jsme se snažili co nejčastěji napadat jejich rozehrávku. Hráli jsme až do závěrečného hvizdu a ukázali, že dovedeme hrát skvělý fotbal," prohlásil domácí lodivod Sebastian Hoeneß, pro něhož půjde o jubilejní 50. bundesligový duel v roli kouče celku z MHPAreny.

Oba mančafty na sebe v nejvyšší soutěži dosud nikdy nenatrefily. Fakt, který je sám o sobě speciální, bude ještě speciálnější pro Atakana Karazora, jenž v minulosti nastupoval za Kiel, nicméně v současnosti dělá ve Stuttgartu prozatímního kapitána. Jako takový požene svůj tým za druhou výhrou na domácím stadionu.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Millot, Undav, Leweling - Demirović

Holstein Kiel - pravděpodobná sestava:
Weiner - Ivezić, Erras, Geschwill - Becker, Remberg, Knudsen, Gigović, Porath - Pichler, Machino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.63 - 13.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SC Freiburg

sobota 15:30

Lipsko sice v Lize mistrů ve třech střetnutích ještě nebodovalo, nicméně v domácí soutěži bude chtít zaznamenat čtvrtou výhru v řadě. Freiburg navíc patří k nejoblíbenějším protivníkům, jelikož vítězství proti němu die Roten Bullen uhráli napříč všemi soutěžemi v posledních šesti duelech.

Nepříjemnost pro domácího stratéga Marca Roseho je, že se Xavi Simmons, který se střelecky prosadil ve dvou z minulých třech kol, připojil k Ouedraogovi, Baumovi, Schlagerovi a Seiwaldovi, kteří jsou rovněž zranění. RB však doma s SC nikdy neprohrálo. Od postupu mezi elitu navíc v říjnu v Red Bull Areně nikdy nebylo horší než soupeř. A k tomu všemu platí, že inkasovalo naposledy na konci srpna v mači proti Leverkusenu.

"Zadali jsme si několik úkolů, které budou vyžadovat velkou energii. Tenhle zápas chceme rozhodně vyhrát a prodloužit naši sérii. Vidím v naší hře hodně pozitivních věcí, na kterých můžeme stavět. I proti Liverpoolu jsme hráli velmi dobře," hodnotil Rose, přičemž zmínil i klání v rámci Ligy mistrů, které jeho skvadra těsně prohrála.

Ani jedna z dosavadních sedmi freiburských partií neskončila remízou. Takovou statistikou se ze všech osmnácti účastníků Bundesligy může pochlubit už jenom Heidenheim. Páté vítězství si výběr trenéra Juliana Schustera připsal proti Augsburgu, na čemž se při výsledku 3:1 gólem a asistencí podílel produktivní Vincenzo Grifo.

Na obou stranách barikády si jsou dobře vědomí toho, že se o posledním říjnovém víkendu představí o skóre vedoucí Bayern na stadionu v Bochumi, která si zatím připsala pouhopouhý bodík. Zvláště druhé Lipsko bude chtít nadále držet krok, což ví i trenér aktuálně třetího Freiburgu: "Zatím se soupeř výborně prezentuje v defenzivě. Nenechává prakticky žádné prostory a je úspěšný v osobních soubojích. I jeho útočníci mají vysokou kvalitu, takže nás čeká hodně náročný duel."

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Geertruida, Orbán, Castello Jr., Henrichs - Vermeeren, Haidara - Baumgartner, Nusa - Openda, Šeško

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Osterhage - Dōan, Dinkçi, Grifo - Adamu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.02 - 4.36

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund

sobota 15:30

V živé paměti hráčů na obou stranách zůstává květnový duel, který v Signal Iduna Parku skončil výhrou domácích v poměru 5:1. V aktuální sezoně už BVB také nadělovalo (Bochum a Celtic by mohly vyprávět), takže FCA čeká velmi náročná práce, aby odvrátilo letošní pátou prohru.

"Budeme hrát před vlastními fanoušky, takže uděláme maximum pro to, abychom bodovali. Určitě chceme ukázat, že máme na to, abychom dokázali držet krok i s jedním z pěti bundesligových mančaftů," řekl domácí lodivod Jess Thorup, který v polovině října oslavil rok na lavičce bavorského celku a který bude pro tento nejbližší duel postrádat Jensena, Oxforda, Pedersena a Vargase.

Dánský trenér po svém loňském nástupu na lavičku naordinoval svým svěřencům vcelku atraktivní ofenzivní fotbal. V této sezoně však jeho výběr sráží defenziva, neboť osmnáct inkasovaných gólů představuje po Kielu nejhorší bilanci. Horší měli die Függerstädter po sedmi kolech pouze v ročníku 2019/2020.

Všech dosavadních sedm bodů uměl Augsburg získat před svými příznivci a příznivkyněmi, tudíž lze nechat stranou fakt, že na soupeřových stadionech si dosud nikdo nepočínal hůř. Dortmund je doma nejlepší ze všech, nicméně venku to také není žádná sláva. Jediný bod si Černožlutí přivezli z Brém, kde po finálním hvizdu svítilo na ukazateli skóre 0:0.

"Když se podívám na tabulku, vidím, že tohle pro nás bude hodně důležitý zápas. Rozhodně chceme vystoupat na lepší pozici, což bude možné jen tehdy, když venku poprvé vyhrajeme. Musíme se držet své strategie a pokračovat v cestě, kterou jsme si zvolili. Každý zápas, každý den, každý hráč a každá analýza jsou důležité," nechal se slyšet hostující lodivod Nuri Şahin.

Jeho družina má za sebou reprízu letošního finále Ligy mistrů proti Realu Madrid, která rovněž zůstala neúspěšná. Při porážce 2:5 se střelecky prosadili Donyell Malen a Jamie Gittens. Druhý jmenovaný byl v Bundeslize dosud platnější, když nastoupil jako střídající hráč, jelikož si připsal dohromady dva góly a dvě asistence. Přesto s ním trenér počítá do základu k Malenovi a Guirassymu, jenž bude pro obranu domácích tou největší hrozbou.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Labrović - Bauer, Gouweleeuw, Schlotterbeck - Wolf, Onyeka, Jakić, Rexhbecaj, Giannoulis - Tietz, Essende

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Can, Anton, Schlotterbeck, Bensebaini - Nmecha, Groß - Malen, Brandt, Gittens - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 4.22 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Herní i výsledkové vzedmutí hamburského klubu nemělo dlouhého trvání, a tak bude chtít odvrátit třetí prohru v řadě. Také Vlci složitěji sbírají body, přestože větší porci vstřelených zásahů mají na kontě pouze Bayern a Leverkusen.

"Myslím, že Wolfsburg má spolu s Frankfurtem a Bayernem Mnichov nejrychlejší útočníky v lize. Mohamed Amoura a Tiago Tomás jsou velmi rychlí, stejně jako Jonas Wind a Ridle Baku. Musíme se tedy vyvarovat zbytečným ztrátám míče a okamžitým protiútokům. Wolfsburg má nesmírně kvalitní mančaft a vlastně by bylo spravedlivé, kdyby se vzhledem k aktuálním statistikám nacházel na druhém místě tabulky. Na gól potřebuje pouze pět a půl střely, nicméně dost branek také inkasuje, což je naše šance," prohlásil kouč Kiezkicker, tedy Alexander Blessin.

Pokud se bavíme o první a druhé lize, St. Pauli v domácím prostředí s VfL ještě nikdy neprohrálo. Proti stejnému protivníkovi si navíc připsalo i nejvyšší klubovou výhru v historii, když v roce 1974 vyhrálo 10:2. Zároveň ale platí, že na Millerntor-Stadionu v uplynulých třech zápasech nedalo ani gól. V tomto směru tedy rozhodně ničemu nepomáhá nucená absence Eliase Saada, jenže je v současnosti se dvěma trefami a totožným počtem asistencí nejproduktivnějším borcem v Blessinově kádru.

Na opačném pólu to nejlépe střílí Windovi, který v základní sestavě trenéra Hasenhüttla neschází. Na rozdíl od Arnolda, Bialeka, Paredese, Rogeria, Svanberga, Vranckxe a Wimmera. V tomto ročníku skórovali borci hájící barvy klubu z města proslulé automobilky už šestkrát po standardní situaci. Soupeř byl v tomto směru v dosavadních sedmi mačích naprosto neškodný. Přesto jej zkušený lodivod nehodlá jakkoli podceňovat.

"Hrát na St. Pauli je vždycky hodně intenzivní. V postupové sezoně si domácí počínali bravurně. I v té současné praktikují účinný pressing. Snaží se hrát jednoduše a hráči mají velkou individuální kvalitu. To, že se jim v předchozích zápasech doma tolik nedařilo, neznamená, že půjde o snadné utkání," komentoval Ralph Hasenhüttl, jenž v Bundeslize koučuje už třetí tým.

FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Wagner, Treu - Afolayan, Eggestein, Guilavogui

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grabara - Vavro, Bornauw, Koulierakis - Mæhle, Özcan, Gerhardt, Kamiński - Wind - Tomás, Amoura

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.43 - 2.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen

sobota 18:30

Tamní Werder na die Werkself v domácím prostředí nedokázal vyzrát od října 2016. Při dubnovém vzájemném střetnutí v BayAreně obdržel pětigólový příděl, což už zažil i ve 4 kole tohoto ročníku proti Bayernu. V tomto souboji čtvrtého s osmým tedy přeci jen drží více trumfů v rukou hosté.

A to i přesto, že se v týdnu v utkání s Brestem v Lize mistrů ošklivě zranil Amine Adli a letos už se na trávníky nedostane. Tím by měl získat více prostoru Patrik Schick, který na první letošní trefu stále čeká, přestože Leverkusen v každém z dosavadních sedmi střetnutí skóroval. Naposledy o gól přehrál Eintracht Frankfurt, nicméně tohle bude zřejmě jiná partie.

"Brémy dobře známe. Už delší dobu hrají pod Olem Wernerem a je jasné, jak chtějí hrát. Mají inteligentní a velmi kvalitní hráče. V této sezoně jsou silní. Bude nutné, abychom zůstali soustředění a přinutili je hrát naši hru. Věřím, že tenhle zápas vyhrajeme pro Amineho," prohlásil Xabi Alonso s ohledem na svého svěřence, který si zlomil lýtkovou kost.

Obhájce titulu zatím střelecky podle očekávání táhnou Boniface s Wirtzem, přičemž druhý jmenovaný vsítil jediný zářez svého týmu v klání proti Brestu, které skončilo 1:1. Bayer i tak dál směřuje za postupem, avšak polepšit by si chtěl i v německé nejvyšší soutěži. Dobrou příležitost bude mít také proto, že 8. kolo nabídne utkání Lipska s Freiburgem, neboli druhého se třetím.

Fanoušci a fanynky Werderu si možná před tímto nejbližším mačem zavzpomínali na rok 2009, kdy jejich klub naposledy vyhrál nějakou trofej. Konkrétně šlo od DFB-Pokal, ve finále se přitom podařilo právě nad die Werkself vyhrát. Na své působení v klubu ze Severního Porýní-Vestfálska si jistě vzpomene i Mitchell Weiser, jenž na rozdíl od zraněného tria Alvero-Stage-Stark nebude scházet v základní sestavě.

"Velmi přesvědčivě hosté dokráčeli v minulém ročníku k titulu. V této sezoně jsou také velmi silní. Musíme být odvážní a nesmíme se nechat zatlačit do defenzivy," prohlásil před zápasem Werner, v jehož kádru se v předchozích třech případech nenašel nikdo, kdo by dokázal skórovat na Weserstadionu. Doma zůstává bez gólu už jenom FC St. Pauli.

A teď musí čelit soupeři, který venku neprohrál už dvacet duelů. Naposledy Bayer padnul v posledním kole předminulého ročníku v Bochumi. Nicméně, před týdnem Zelenobílí už podruhé během sedmi klání uměli zapsat během devadesáti minut čtyři přesné zásahy. Ovšem aktuální držitel Meisterschale má přeci jen vyšší ambice než Hoffenheim a Wolfsburg.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Malatini, Friedl, Pieper - Weiser, Bittencourt, Lynen, Agu - Schmid, Grüll - Ducksch

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Terrier, Wirtz - Schick

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.58 - 5.32 - 1.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach

pátek 20:30

Skutečnost, že spolu oba týmy aktuálně v dolní polovině tabulky sousedí, přičemž hosté mají na kontě o bodík víc, by tomu naznačovala. Na druhou stranu, Gladbach zůstává jedním ze tří bundesligových účastníků, kteří dosud neremizovali. Mohuč naopak bude chtít svoje příznivce a příznivkyně po týden staré domácí prohře potěšit.

"Mönchengladbach je dobrý mančaft se silnými hráči. Musíme být odvážní v ofenzivě, protože chceme konečně na našem stadionu vyhrát," řekl Bo Henriksen s ohledem na skutečnost, že jeho skvadra jest zatím v domácí statistice čtvrtá nejhorší v celé soutěži. Pomoci vylepšit by ji mohl Nadiem Amiri, jenž se ve své kariéře proti Hříbatům prosadil už pětkrát, což se mu proti žádnému jinému protivníkovi nepodařilo.

Speciální bude tenhle zápas pro Kevina Stögera, který v dresu die Nullfünfer odehrál dvaačtyřicet bundesligových partií a letos v létě vyměnil Bochum za Gladbach. Co se jeho bývalých spoluhráčů, týče, pro soupeřovu obranu představuje největší hrozbu Jonathan Burkardt, jenž v posledních čtyřech kolech zaznamenal stejný počet branek a jenž v říjnu poprvé nastoupil za německou reprezentaci.

To samé se přihodilo Timu Kleindienstovi, který si je dobře vědom nelichotivé statistiky klubu z Borussia-Parku, který za posledních devětatřicet venkovních střetnutí bral jenom čtyřikrát všechny tři body. I to je jeden z důvodů, proč loňskou sezonu zakončil o pouhý bodík na barářovou pozicí. Sestupovým starostem se v Severním Porýní-Vestfálsku letos rozhodně chtějí vyvarovat.

"Očekáváme, že půjde o hodně intenzivní utkání, jelikož napadání Mohuče bývá hodně nepříjemné. S míčem na kopačkách bývají přímočaří, takže budeme muset být úspěšní nejen v osobních soubojích," prohlásil trenér Gerardo Seoane, který pět dnů po zápase oslaví šestačtyřicetiny a který zatím stále má důvěru sportovního ředitele Rolanda Virkuse.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Jenz, Leitsch - Caci, Sano, Amiri, Mwene - Nebel, Lee - Burkardt

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Lainer, Friedrich, Itakura, Scally - Reitz, Weigl - Honorat, Pléa, Hack - Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.80 - 2.97

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
7
5
2
0
24 : 7
17
2
RB Lipsko
7
5
2
0
11 : 2
17
3
SC Freiburg
7
5
0
2
12 : 8
15
4
Bayer Leverkusen
7
4
2
1
18 : 13
14
5
Union Berlín
7
4
2
1
8 : 4
14
6
Eintracht Frankfurt
7
4
1
2
15 : 11
13
7
Borussia Dortmund
7
4
1
2
14 : 12
13
8
Werder Brémy
7
3
2
2
12 : 14
11
9
1. FC Heidenheim
7
3
0
4
12 : 11
9
10
VfB Stuttgart
7
2
3
2
15 : 15
9
11
Borussia Mönchengladbach
7
3
0
4
10 : 12
9
12
1. FSV Mainz 05
7
2
2
3
11 : 12
8
13
VfL Wolfsburg
7
2
1
4
15 : 16
7
14
TSG Hoffenheim
7
2
1
4
13 : 17
7
15
FC Augsburg
7
2
1
4
10 : 18
7
16
FC St. Pauli
7
1
1
5
5 : 11
4
17
Holstein Kiel
7
0
2
5
9 : 21
2
18
VfL Bochum
7
0
1
6
7 : 17
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Rudnevs

Gladbach už od 2021 nevyhral 2x po sebe, čiže tipol by som si asi Mainz alebo remízu

Reagovat
TactXak

2 roky a 7 měsíců.

Reagovat
Martin9719

Poslední repre pauza která totálně zabila Köln. Naděje na postup s tím jak se 2. BL vyvíjí určitě nejsou v žádným případě ztraceny, ale alarmující jsou spíš i výkony kdy se z týmu co si vytvářel nejvíc šancí stal tým který si jich vytváří míň a míň. Naopak 1. FCN kde byl ještě pár týdnů zpět na odstřel Klose je najednou 4 body od prvního místa. To prostě nevymyslíš. Nevím co ještě čekat...asi že začne donedávna tragický Darmstadt útočit na 1. polovinu tabulky.

Reagovat
andrew96

Naprosto trefné s Kölnem. V září byly výkony, ale ne výsledky. Teď není ani jedno.

Ale za týden v Berlíně to bude velké. Jedeme i s @cologneFC.

Reagovat
Martin9719

Ouuuu. To zní jako výzva abych protáhl svého veteránka ještě jednou letos do Berlína.

Reagovat
Rudnevs

Nürnberg 8 golov je sialene. 4 body od prveho miesta je trosku skreslene, lebo väcsina ostatnych este ma zapas k dobru a trebars 7 bodov je v sucasnej vyrovnanej tabulke celkom velky rozdiel, ale aj tak je super, ze sa konecne ten potencial ukazuje a Klose nie je zas len za amatera.

Reagovat
Martin9719

7 bodů právě neznamená nic v tak vyrovnané tabulce jako je 2. BL. V principu to znamená, že se týmy mlátí mezi sebou a nikdo výrazně nevyčnívá, takže mají šanci všichni, byť Norimberk asi úplně ne. Někdy ten nový trenér má přesně opačný efekt, že to není o prvních zápasech, ale spíš se tým zlepší až po čase. Fortuna hraje s nevyzpytatelným Lauternem a KSC ještě taky nemá vítězství v kapse i když k tomu mají našlápnuto.

Reagovat
Kocour Klapuška

Má Fürth alespoň nějaké šance tuhle sezónu hrát výš než je aktuálně teď a eventuelně zabojovat o top 3? Viděl jsem jejich první dva zápasy v sezóně, s Münsterem a na Lauternu a přišlo mi, že ta trojice Green, Hrotu, Futkeu by mohla fungovat. Potom jsem se divil tý sérii čtyř zápasů s jedním bodem..

Reagovat
TactXak

Centner

Reagovat
TactXak

Tpc, ten Zentner chytil na konci tak 3 čisté góly. Neskutečný výkon.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Martin9719

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Letos jsem nestihl ani jeden zápas - ale proč se zas mluví o tom, že Kompany není trenérem pro Bayern?

(viděl jsem jen tu kauzu s oznamováním sestavy přes Whatsapp)

Reagovat
Rudnevs

Podla mna to tu pekne minule opisal vladino. Bayern s nim hra vabank a potom obrancov silnejsi super precisli a zosmiesni. Bundesligu s tym vyhra v pohode, ale v CL to bude tragedia (to sa zatial naplna).

Reagovat
db18

Hmm, takže jako Guľa v Plzni.

Reagovat
andrew96

3 měsíce... to si začne sedat.

Reagovat
Martin9719

No jde hlavně o to jaké máš hráče. Pokud přijedeš např. na Werder kde je Grüll a Ducksch kteří Kima a Upamecana asi nikdy nepředběhnou tak to potom dopadne tak, že ten totální fotbal zamkne soupeře na vlastní polovině po celý zápas. Ale když přijedeš na Eintracht kde je Ekitike, Marmoush, případně Chaibi, Knauff tak je to prostě smrt. Protože se snažíš a bušíš do obrany a soupeři stačí jeden dobrý, jednoduchý míč a běžet na bránu. Byť jsem neviděl poslední zápasy vždy 90 minut tak ale myslím, že ten hype nového trenéra začíná uvadat a můžeme vidět (hlavně v obraně) věci jak z poslední Rückrunde pod Tuchelem. Musiala teď nehrál a nevím zda se vrací, ale i Olise na kterém ty první zápasy BL stály zahrál nadstandardně naposledy na Eintrachtu. Aby ty jeho výkony nebyly jako Sané z minulé sezony - sestupná tendence. Bochum nebude soupeř, tudíž ani měřítko, ale jsem zvědav potom na další těžké zápasy v BL i CL.

Reagovat
andrew96

Reagovat
AliDží

Mně se líbí, ale hraje naivně. Potřebuje dostat párkrát na držku, aby se z toho poučil, takže podstatný bude, jestli a jak moc se z toho dokáže poučit. Třeba ten zápas proti Barce, kde v podstatě o nic nejde, mi k tomu přijde ideální, takže to vyplakávání, jak na to nemá apod., je dost mimo. Jinak hlavní problém je v tom, jak už tu zaznělo, že ten tým brání v podstatě se dvěma hráči, a když se pak najde soupeř, co má v útoku rychlé borce s dobrou kličkou a někým, kdo jim dokáže dát přesnou přihrávku, tak je to prostě v rámci celých 90 minut nebránitelné, protože se vždy najdou 2-3 situace, kdy se z toho po nějaké chybce nebo náhodě stane tutovka, to by prostě neodbránil ani Maldini s Beckenbauerem. Pak tu byl zápas proti Frankfurtu, kdy se při vedení o gól v poslední minutě presovalo asi s 9 hráči na útočné půlce, Vincent prostě potřebuje být míň naivní a víc pragmatický. Ale jinak fyzicky šel tým nahoru, je hodně aktivní, presink je výborný, zápasy jsou hodně zábavný, navíc to Kompany očividně umí s hráči po osobní stránce, ale tam se nejde co divit, vždy to byl super lídr a charismatický sympaťák.

Reagovat
fenixLFC

Mně se líbí, ale hraje naivně. Potřebuje dostat párkrát na držku, aby se z toho poučil

takze presne to co vlani v burnley. az na to ze to, aby sa poucil a prisposobil mu trvalo tristvrte sezony...

Reagovat
vladino10

Môžeš si prelistovat toto napríklad:

https://www.instagram.com/p/DBf874csPXQ/?igsh=OGlqcTN2ZW9ldGQ3

Reagovat
Martin9719

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Rozprávali sme sa o tom s chalanmi aj pod frankfurtom, hráme systémom kde keď ti jeden hráč prehrá súboj/ nezíska po vyhranom súboji druhu loptu, tak sa to cele rozpadne. Stopéri si držia hráča a idú s nim až k vapni súpera, potom sa dostávaš do situácii, že na stoperovi zaskakuje aj Kane. Slabšie menej technicky zdatne tímy si s tým nevedia poradiť, čo by nám mohlo zabezpečiť víťazstvo v BL. Ale proti silnejším tímom to horí neskutočným spôsobom. Kompany sa obhajuje tým, že proti bayernu si vytvárajú súperi malo šancí, vo je pravda, lenže keď už sa ten super do šance dostane, tak to je všetko v štýle sám na brankára s dostatkom priestoru co je na 90% gol. Do toho Neuer kiksuje pri vybehoch a rozohrávke, čím ide veľa kritiky aj na neho, pidla mňa oprávnené. Veľmi sa kritizujú aj stoperi, ti však za to na rozdiel od minulej sezóny podľa mňa nemôžu, je jasné, že keď máš pokyn držať si hráča za každých okolností, tak potom chýbaš vzadu. Kritika kompanyho je však oprávnená, tie veľké zápasy takto hrať nemôžeme. Tam proste fakt stačí jeden stredopoliar s 2 sekundami priestoru, dlhá lopta na rýchleho útočníka v nábehu a končíme. Betonari typu atletico 2016 napr. by si s týmto bayernom poradili s prstom v nose, takisto aktuálny real by nám dal s tymto viac ako len štyri...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
Martin9719

Flooo Niederlechner!!!!!!!!!

Reagovat
Martin9719

Die Berliner sind da, so besoffen wie jedes Jahr. Wenn der Ball ins Tornetz fliegt, feiern wir den Auswärtssieg!

Cuisance naprosto TOP, člověk by řekl co tady vlastně dělá. Střed zálohy i díky diamantu neuvěřitelně posílil a dnes výborný i Karbownik jako DM. Škoda zranění Mazy. Leistner po zranění Gechtera, který si vymodlil před sezonou základ chytil druhou mízu a od návratu do základu předvádí konstantní výkony. Fiél taky konečně pochopil, že hrát bez útočníka je nesmysl a přineslo to ovoce. Celkově kompaktní a bojovný výkon od všech, KSC to nechtělo vzdát ale v soubojích a odražených míčích jsme se jim dokázali vyrovnat a to rozhodlo. Jediný kdo v sestavě nemá být je Thorsteinsson, hlavně to ani není jeho pozice. Mohl by místo něj hrát spíš Palko a nebo po zatažení Mazy Schuler v útoku.

Reagovat
TactXak

Cau Sahin, užij si dlažbu

Reagovat
TactXak

Tenhle Dortmund je fakt neuvěřitelně trapný a prý se neuvazuje o odvolání nymanda Sahina

Reagovat
Martin9719

Dneska odměna pro celé Brémy a všechny fanoušky Brém. Neskutečně emotivní a nádherný závěr.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Rudnevs
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele