Bundesliga - souhrn 1. kola: Leverkusen, BVB i Bayern začaly výhrou

23.08., 22:36, aktualizováno 25.08., 19:31
Komentáře a souhrny
Serge Gnabry rozhodl o výhře Bayernu. (© AFP)

Bayern otočil nepříznivý stav ve Wolfsburgu, kde zvítězil 3:2. Dortmund zásluhou střídajícího Jamieho Bynoe-Gittense slaví úspěšný start s Frankfurtem. Hoffenheim si díky hattricku Andreje Kramariće poradil s Kielem. Leverkusen loni dominoval v závěrech a stejně začal novou sezonu, když zvítězil 3:2 na půdě Mönchengladbachu.

FC St. Pauli - 1. FC Heidenheim 0:2

25.08.2024 17:30

Góly: 66. Paul Wanner, 82. Jan Schöppner

Heidenheim Franka Schmidta zahájil své bundesligové tažení vítězstvím nad St. Pauli 2:0 na Millerntor-Stadionu, čímž německý trenér ukončil sedmizápasovou sérii bez výhry nad tímto soupeřem. Vítěznou trefu si připsal v 66. minutě záložník Paul Wanner.

Od doby, kdy St. Pauli naposledy nastoupilo v bundeslize, uplynulo více než deset let. V jejich prvním klání v nejvyšší soutěži se jim nicméně nepodařilo prorazit dobře organizovaný obranný blok Heidenheimu. V prvním poločase si však vypracovali větší šance než soupeř, zejména Connor Metcalfe, jenž svou šanci nicméně proměnit nedokázl. V dobré příležitosti se octl také Philipp Treu, ale jeho střela z pravé strany mířila nad bránu Kevina Müllera.

V zoufalé snaze začít sezonu vítězstvím St. Pauli ve druhém poločase ještě zvýšilo obrátky a chyběly mu jen centimetry, aby se ujalo vedení. Ani jednu z řady svých šancí však nedokázalo proměnit. Morgan Guilavogui nejdříve nedosáhl na centr Jacksona Irvina a poté ani Hauke Wahl v dobré pozici neuspěl.

Jak už to tak bývá, promarněné šance St. Pauli nakonec sympaticky hrajícího nováčka stály zápas. Byl to právě hostující celek, který otevřel skóre zápasu po dobře sehraném protiútoku, na jehož konci stál Paul Wanner. Byla to teprve třetí střela hostů v zápase, ale nakonec se ukázala jako vítězná. V závěru fotbalisté Heidenheimu přidali druhou ještě druhý gól, když se prosadil Jan Schöppner.

Přestože hosté nepředvedli dobrý výkon, dokázali zápas dovést do vítězného konce a před druhým předkolem play-off Evropské ligy UEFA proti švédskému Hackenu tak získali potřebné sebevědomí. St. Pauli sice předvedlo působivý výkon, nicméně pokud bude chtít setrvat v Bundeslize, bude se muset soustředit na zlepšení své produktivity.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:3

25.08.2024 15:30

Góly: 47. Lovro Majer (pen.), 55. Lovro Majer - 20. Jamal Musiala, 68. Jakub Kamiński (vl.), 82. Serge Gnabry

Vincent Kompany zahájil trenérskou štaci v Mnichově vítězstvím. Favorité z Bavorska na hřišti Wolfsburgu v dramatickém zápase přetlačili houževnatého soupeře a zapisují tak na úvod nového ročníku do tabulky tři body za vítězství 3:2.

Bayern, který v letním přestupovém období učinil celou řadu změn, vstoupil do prvního zápasu nového ročníku Bundesligy dominantně. Nová posila Wolfsburgu, brankář Kamil Grabara, vychytal v úvodu Serge Gnabryho a Harryho Kanea. Nicméně po 20. minutě byl obranný blok domácích prolomen, když se prosadil Jamal Musiala.

Vzhledem k předvedenému výkonu v prvním dějství bylo o to víc šokující, když se domácím během 30 vteřin po začátku druhého poločasu podařilo vyrovnat. Po faulu Boeyho proměnil Lovro Majer pokutový kop. Krátce poté chorvatský reprezentant dostal Wolfsburg dokonce do vedení.

Kompanyho svěřence nyní čekala velká zkouška psychické odolnosti a nový trenér bavorského giganta nakonec mohl být s reakcí svých hráčů spokojen. Těsně po hodině hry Bayern vyrovnal, když po rohovém kopu Jakub Kamiński nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Domácí po chvíli mohli zpět do vedení, ale Kevin Behrens v obrovské šanci selhal.

Dramatický závěr nakonec přetavil ve tři body hostující celek poté, co Kane našel dobře postaveného Gnabryho, který překonal domácího brankáře a zajistil Bayernu všechny tři body. Bavorský celek tak po třinácté za sebou otevírá nový ligový ročník bez porážky. Wolfsburg na druhé straně zahájil novou sezonu prohrou teprvé podruhé z posledních 10 let.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:0

24.08.2024 18:30

Góly: 72. Jamie Bynoe-Gittens, 90+3. Jamie Bynoe-Gittens

Nuri Sahin načal působení na lavičce Borussie Dortmund úspěšně, když své svěřence dovedl v úvodním kole Bundesligy k vítězství 2:0 nad Frankfurtem. Hrdinou zápasu se stal Jamie Bynoe-Gittens, jenž ve druhém poločase dvakrát skóroval a prodloužil venkovní trápení Orlů, kteří na hřišti soupeře nevyhráli už pět ligových utkání v řadě.

Navzdory tomu, že žlutočerní v minulé sezoně dokráčeli až do finále Ligy mistrů, jejich trenér Edin Terzič v létě opustil klub a kromě nového trenéra Sahina se k týmu připojilo mnoho nových tváří. Oproti tomu Frankfurt od úvodních minut vypadal sehraně a Hugo Ekitike, který už stihl v novém působišti dvakrát skórovat v poháru, od samého začátku působil obraně BVB problémy.

Vzhledem k tomu, že osm z posledních devíti vzájemných utkání těchto dvou týmů v Signal Iduna Parku, přineslo nejméně čtyři branky, byla bezgólová remíza v poločase poněkud překvapivá. Nebyla však způsobena nedostatkem snahy, neboť například Hugo Larsson se neúspěšně pokoušel skórovat střelou z voleje. Neuspěl ani na druhé straně Marcel Sabitzer, jenž si přihrávku Karima Adeyemiho příliš předkopl a míč uloupil Kevin Trapp.

Fanoušci Dortmundu se sice museli smířit s odchodem zbožňovaného Marca Reuse, našli ale více než důstojnou náhradu v podobě Juliana Brandta. Ten se na začátku druhé půle uvolnil a těsně přestřelil hostující branku. Vysvobození pro BVB přišlo až 20 minut před koncem, kdy si střídající Bynoe-Gittens zasekl míč na hranici šestnáctky a nádherně ho zavěsil ke vzdálenější tyči.

Místo toho, aby inkasovaný gól hosty nakopl, vypadali po něm poněkud odevzdaně. V nastaveném čase navíc Bynoe-Gittens unikl obraně Frankfurtu, překonal Trappa a zajistil svému týmu sedmý po sobě jdoucí duel s Frankfurtem bez porážky.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Holstein Kiel 3:2

24.08.2024 15:30

Góly: 6. Andrej Kramarić (pen.), 37. Andrej Kramarić, 87. Andrej Kramarić - 63. Alexander Bernhardsson, 89. Shuto Machino

Hattrickem Andreje Kramariće odstartovali fotbalisté TSG 1899 Hoffenheim bundesligovou sezonu 2024/25 vítězně, když v PreZero Areně porazili nově postoupivší Holstein Kiel 3:2. Výsledek zároveň prodloužil domácí ligovou neporazitelnost Die Kraichgauer na pět zápasů.

Hoffenheim, který se s Kielem střetl v nejvyšší soutěži vůbec poprvé - jediné předchozí střetnutí se odehrálo v DFB Pokalu v roce 2021, kdy Hoffenheim zvítězil 5:1 - potřeboval k prolomení nerozhodného stavu necelých šest minut. Hostující brankář Timon Weiner srazil na trávník Mariuse Bültera a rozhodčímu Tobiasi Stielerovi nezbylo než ukázat na puntík. Z něj Kramarić s jistotou proměnil penaltu.

V dalším průběhu zápasu pokračoval jednosměrný provoz ve prospěch Hoffenheimu a letní posily Alexander Prass a Adam Hložek nevyužili příležitosti k navýšení vedení. Nicméně proti průběhu zápasu se nováček Bundesligy Holstein Kiel v blízkosti půlhodiny hry dvakrát málem postaral o vyrovnání. Jednička Die Kraichgauer Oliver Baumann však v obou případech obstál, nejprve zvítězil v souboji jeden na jednoho se středopolařem Timo Beckerem a poté zkušeně usměrnil hlavičku Benedikta Pichlera nad břevno.

Přestože hosté začali více hrozit, Hoffenheim šel do kabin za stavu 2:0, když Kramarić hlavou usměrnil Bülterovu střelu do nebezpečného prostoru za bezmocného Weinera. Ani tím Hoffenheim neskončil, protože jen dva úžasné Weinerovy zákroky, které zabránily Kramarićovi v hattricku a Hložkovi v debutovém zásahu, zabránily svěřencům Pellegrina Matarazza v dalším navýšení náskoku.

Po heroických výkonech v prvním poločase Baumann opět zabránil hostům v prvním gólu, tentokrát zachránil Šuto Mačino zblízka. Kapitán Hoffenheimu však už nemohl zabránit tomu, aby Alexander Bernhardsson v 63. minutě nedal Kielu naději na šokující bod, když útočník zasadil svou hlavičku do zadní části sítě. Vyloučení Andu Kelatiho za dvě žluté karty v rozmezí 60 vteřin nakonec hostům vzalo dech a Kramarić využil početní výhodu, když se prosadil po odražené střele Jacoba Bruuna Larsena a zkompletoval svůj hattrick.

Machino v závěru utěšoval Kiel, ale Hoffenheim si všechny tři body pohlídal. První představení Kielu mezi německou elitou po 61 letech mezitím bohužel skončilo zklamáním. I tak ale mohou být spokojeni se svou vytrvalostí a budou doufat, že se jim v příštích týdnech podaří sbírat body.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfB Stuttgart 3:1

24.08.2024 15:30

Góly: 27. Lukas Kübler, 54. Ritsu Doan, 61. Lukas Kübler - 2. Ermedin Demirović

Freiburg odstartoval novou sezonu Bundesligy vítězstvím nad Stuttgartem 3:1, a úspěšně tak zahájil éru svého nového trenéra Juliana Schustera. Vítězství, na němž se dvěma brankami podílel Lukas Kübler, navíc znamenalo, že domácí neprohráli už šest zahajovacích zápasů německé nejvyšší soutěže v řadě.

Po odchodu oblíbeného lodivoda Christiana Streicha čekal na Freiburg od sezony 2011/12 první zápas s jiným trenérem na lavičce. Schuster navíc nezačal ideálně, neboť už ve druhé minutě jeho svěřenci inkasovali. Gól to navíc nebyl ledajaký, Ermedin Demirovič se totiž krásně provedenými nůžkami trefil do pravého dolního rohu, čímž dokonale šokoval brankáře Floriana Müllera. Ten se nezmohl na jakoukoliv reakci.

Stuttgart dominoval také po tom, co se ujal vedení, jenže jako druzí se prosadili domácí. Chukwubuike Adamu našel na hranici vápna Küblera, a ten svou krásnou přízemní ránu nasměroval přímo do levého dolního rohu branky. Vyrovnání dodalo Freiburgu na sebevědomí a 10 minut před koncem úvodního dějství mohla být otočka ve skóre hotová. Merlin Rohl ovšem po samostatném úniku trefil jen hostujícího Alexandera Nübela.

Freiburg své snažení nězmírnil ani po přestávce a zanedlouho byl odměněn. Povedený centr kapitána Christiana Güntera dolétl až k Ritsu Doanovi, který už měl v bezprostřední blízkosti od branky lehkou práci. S hosty to v tu dobu šlo od desíti k pěti a už za dalších sedm minut inkasovali znovu a opět se o to postaral Kübler. Krajní obránce se vyšplhal nejvýše na rohový kop Vincenza Grifa a hlavou balon uklidil k levé tyči.

Domácí se po této situaci dostali definitivně do sedla a ve zbytku duelu na trávníku jasně kralovali. Čtvrthodinu před koncem mohl přidat čtvrtý gól Roland Sallai, jeho pokus ovšem skončil jen těsně vedle levé tyčky. Freiburg už si poté zbytek duelu pohlídal, a ideálně tak navázal na jasnou výhru z úvodního kola DFB Pokalu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 2:2

24.08.2024 15:30

Góly: 16. Elvis Rexhbecaj, 35. Samuel Essende - 12. Felix Agu, 58. Justin Njinmah

Werder Brémy si z úvodního kola nové bundesligové sezony odvezl z Augsburgu remízu 2:2. Ani dvě asistence Mitchella Weisera nicméně nepomohly zelenobílým k vítězství v prvním kole německé nejvyšší soutěže. Naposledy se v úvodní den ročníku radovali v roce 2013.

Bavoři se hnáni mohutnou podporou publika do svého soupeře pustili, čímž chtěli napravit své slabé začátky zápasů z minulé sezony. Jako první se v úvodní čtvrthodině ovšem prosadili hosté, když Weisser našel svým centrum Felixe Agua, jenž se v Bundeslize gólově prosadil po dlouhých 43 měsících. I tehdy se Agu trefil právě proti Augsburgu.

Tomu stačily na odpověď pouhé čtyři minuty, když Elvis Rexhbecaj nádherným způsobem vymetl pravý horní roh soupeřovy branky.. To znamenalo drastickou změnu tempa a Rexhbecaj hrál klíčovou roli při dokončení obratu. Jeho míč na pravý okraj pokutového území poslal Tim Breithaupt křizným pokusem na zadní tyč, kde číhal Samuel Essende a hlavou vstřelil svůj vůbec první gól v německé nejvyšší soutěži.

Ole Werner odpověděl dvojitým poločasovým střídáním, kdy Kekeho Toppa nahradil Justin Njinmah. A ukázalo se, že to byl mistrovský tah, protože Werder těsně před hodinou hry dokázal jeho zásluhou srovnat. Architektem celé situace se opět stal Weiser, jenž poslal centr na Justina Njinmaha, a ten vyprodukoval hlavičku, která umlčela WWK Arenu. Nyní byl na řadě domácí lodivod Jess Thorup, aby zareagoval, a učinil tak dvojitým střídáním, které sloužilo spíše k posílení středu pole než útočných prostor.

Následně to chvíli vypadalo, že by si Augsburg mohl vzít vedení zpět na svou stranu, jenže druhé trefě Essendeho v zápase předcházela hra rukou, což potvrdil také videorozhodčí. Ten byl v akci také o chvíli později, kdy se domácí publikum domnívalo, že některý z hráčů Brém zahrál ve vápně rukou, jenže VAR tuto skutečnost neodhalil, a pokračovalo se tak ve hře za nezměněného stavu.

Ačkoliv se Essende opravu snažil překlopit vývoj duelu zpět na stranu Augsburgu, nepříliš sehraní Bavoři se už k ničemu nedostali. Mírná spokojenost panovala u hostů, kteří vstřelili dva či více gólů už popáté z posledních šesti bundesligových duelů.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Union Berlín 1:1

24.08.2024 15:30

Góly: 53. Nadiem Amiri - 74. László Bénes

Ani jeden z týmů nemohl být spokojený s uplynulou sezonou. Zatímco Mohuč se protrápila ke 13. místu v tabulce, její soupeř z Berlína do posledních kol bojoval o neúčast v baráži. Oba celky tak vede jiný trenér, než který s nimi zahajoval minulý ročník. Výsledek z února však týmy napodobily na gól přesně.

První zajímavé příležitosti se začaly objevovat před přestávkou na občerstvení. Jae-Sung Lee ani András Schäfer z nadějných pozic netrefili branku soupeře. Jinak bylo šancí v první třetině zápasu jako šafránu a nejnebezpečnějšími situacemi byly centry obou mužstev, gólmani však změnu skóre nepřipustili.

Na startu druhé půle už se o slovo přihlásila domácí Mohuč. Nadiem Amiri v 53. minutě z přímého kopu trefil horní roh branky a stadion začal bouřit. Neuspokojivý výkon vedl kouče hostujícího celku, Bo Svenssona, ke trojitému střídání. Jedním z čerstvých hráčů byl i slovenský reprezentant László Bénes, který na sebe okamžitě upozornil střelou z hranice pokutového území. Jeho moment však přišel až v 86. minutě, kdy dalším pohledným pokusem vyrovnal stav zápasu.

V úplném závěru mohl vítězství domácím vystřelit Jonathan Burkardt, obrovskou příležitost ale nevyužil a oba týmy se tak rozešly smírně.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Bochum 1:0

24.08.2024 15:30

Góly: 59. Antonio Nusa

Antonio Nusa svým debutovým gólem pomohl Lipsku otevřít bodový účet v novém ročníku Bundesligy, když po jeho zásahu porazil saský celek Bochum 1:0. Býci tak zůstávají neporaženi v posledních osmi úvodních domácích ligových zápasech.

Netrvalo to dlouho a RB Lipsko dostalo míč do sítě Bochumi zásluhou Benjamina Šeška. Slovincova skákavá gólová hlavička po přihrávce Mohameda Simakana však byla odvolána pro těsný ofsajd. Domácí příznivci byli málem zaskočeni, když Péter Gulácsi ztratil ve vlastním pokutovém území míč ve prospěch Philippa Hofmanna, brzy se ale vrátil zpět a zabránil útočníkovi Bochumi sklidit úspěch. Domácí se vzpamatovali a Lois Openda byl těsně před koncem první půle jen kousek od toho, aby Lipsko poslal do vedení, když jeho střela prolétla těsně vedle tyče.

Dobře organizovaná Bochum nadále krotila šance Lipska, ale svěřenci Marca Roseho se po hodině hry přece jen prosadili. Xavi Simons dostal míč do slibné pozice a jeho následnou střelu zblokovala hradba hráčů v modrých dresech. Odražený míč se dostal k nové posile Nusovi, který z voleje prostřelil Patricka Drewese a vstřelil svůj premiérový gól v Bundeslize. V závěrečném dějství přišlo jen málo šancí. Obrana Lipska držela pevně, a to i přes několik dlouhých míčů Bochumi do pokutového území, které hosté občas doplnili o pokus z dálky.

Přestože Willi Orbán dostal červenou, Roseho tým nakonec zahájil své letošní ligové tažení výhrou. Kouče týmu ze Saska navíc těší i fakt, že Lipsko v posledních osmi zápasech v Red Bull Areně inkasovalo pouze dvakrát. Pro nového kouče Bochumi Petera Zeidlera to však nebyl nejlepší start. Dvě soutěžní porážky a žádný vstřelený gól nechávají trenérovi spoustu práce, pokud chtějí modří myslet na progres.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:3

23.08.2024 20:30

Góly: 59. Nico Elvedi, 85. Tim Kleindienst - 12. Granit Xhaka, 38. Florian Wirtz, 90+11. Florian Wirtz

Florian Wirtz v úvodním utkání nového ročníku Bundesligy na stadionu Borussia-Park rozhodl v závěru nastavení o dramatickém vítězství úřadujícího mistra nad Borussií Mönchengladbach.

Die Werkself se od samého začátku své bundesligové premiéry snažili navázat na loňskou sezonu. Po necelých deseti minutách se přihrávka Jeremieho Frimponga odrazila přímo do cesty Granitu Xhakovi, který ze 30 metrů napálil nádhernou ránu z první do horního rohu branky.

Hosté pokračovali v podobném duchu a brzy poté dvakrát trefili tyč zásluhou Victora Boniface a Edmonda Tapsoby. Gladbach však po celou dobu představoval hrozbu a debutanti Kevin Stöger a Tim Kleindienst dělali obraně Leverkusenu vážné problémy. Přesto se však mistrovskému celku podařilo vedení navýšit, když si úřadující bundesligový hráč sezony Wirtz našel vyraženou střelu Álexe Grimalda a míč uklidil k tyči. Domácí se málem dočkali v závěru poločasu, když Kleindienst chytře hlavičkoval o zem, situaci ale předcházel jejich faul a branka nebyla uznána.

Druhý poločas se kvůli snížené viditelnosti na hřišti rozběhl až po chvíli, ale jakmile se rozptýlil kouř z pyrotechniky, mohli se domácí fanoušci radovat. Stögerův trestný kop vrátil hlavou Ko Itakura a Nico Elvedi nadvakrát překonal Lukáše Hradeckého. Leverkusen cítil, že by mohl být závěr utkání pro něj složitý, a tak se snažil vedení znovu navýšit, ale své šance nedokázal zužitkovat a za to také zaplatil.

Při svém prvním startu po přestupu z VfL Bochum se Stöger prosmýkl až ke Kleindienstovi, který si naběhl před Tapsobu a poslal míč za Hradeckého. Ale stejně jako v minulé sezoně se Leverkusen nevzdal. Itakura fauloval Amine Adliho, což nakonec vedlo k tomu, že hosté ve 100. minutě po přezkoumání VAR zahrávali penaltu. Wirtz svůj pokus neproměnil, ale dostal se k dorážce a rozhodl o výhře Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg
1
1
0
0
3 : 1
3
2
1. FC Heidenheim
1
1
0
0
2 : 0
3
Borussia Dortmund
1
1
0
0
2 : 0
3
4
TSG Hoffenheim
1
1
0
0
3 : 2
3
Bayern Mnichov
1
1
0
0
3 : 2
3
Bayer Leverkusen
1
1
0
0
3 : 2
3
7
RB Lipsko
1
1
0
0
1 : 0
3
8
Werder Brémy
1
0
1
0
2 : 2
1
FC Augsburg
1
0
1
0
2 : 2
1
10
1. FSV Mainz 05
1
0
1
0
1 : 1
1
Union Berlín
1
0
1
0
1 : 1
1
12
Holstein Kiel
1
0
0
1
2 : 3
0
VfL Wolfsburg
1
0
0
1
2 : 3
0
Borussia Mönchengladbach
1
0
0
1
2 : 3
0
15
VfL Bochum
1
0
0
1
0 : 1
0
16
VfB Stuttgart
1
0
0
1
1 : 3
0
17
FC St. Pauli
1
0
0
1
0 : 2
0
Eintracht Frankfurt
1
0
0
1
0 : 2
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
PavlíčeQ

gladbachu mi je fakt lito, vsechny sporne momenty ve prospech leverkusen, nicmene tohle "stesti" nebude trvat vecne

Reagovat
KingMaster13

No Realu Madrid tohle funguje od nepaměti a Xabi Alonso je Realem nasáklý skrz naskrz, takže co myslíš?

Reagovat
PavlíčeQ

real je samostatna kapitola, u leverkusenu to jeste chvili vydrzet muze ale meisterschale se vrati do mnichova, o tom nepochybuji

Reagovat
DidusIneptus

Omyl, sporné góly připsané MG.

Reagovat
PavlíčeQ

co na nich bylo spornyho?

Reagovat
DidusIneptus

Ten jeden ukázalo video na milimetr přesně...

Reagovat
PavlíčeQ

tesny to bylo ale ofsajd bud je nebo neni, na tom neni nic spornyho

Reagovat
DidusIneptus

Pravda

Reagovat
Mass

Sporná je věc, na který se lidi neshodnou. Pokud je to těsný ale je to, tak to není sporný.

Reagovat
DidusIneptus

Pravda

Reagovat
Salfovic

Už jim trvá druhou sezonu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Werkrider

Hrát se bude až dokud Leverkusen nevyhraje a hotovo.

Zápas jak víno, VfL (díky Andrew, rudnevs a colgate) zdatný soupeř, remíza by tomu slušela více, ale v Kölnu nás asi má někdo rád. Tři body beru.

No a Kleindienst, to ještě může být zajímavý střelec v lize.

Reagovat
DidusIneptus

Kleindiensta přeřadili o úroveň níž - v HDH by teď hrál evropský pohár.

Reagovat
andrew96

Kleindiensta si lze snadno oblíbít, skvělý dříč.

Reagovat
Radin

90+11 tam už slušně tlačí káru ne? Jinak Schick nic?

Reagovat
STR

Tam se 10 minut nehrálo kvůli pyru

Reagovat
Kovi81

Reagovat
oli9

To je jim jedno. Hlavně něco napsat a nezjistí si co se dělo

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

To je neuvěřitelný už se těším, až si zápas pustím že záznamu.

Reagovat
Salfovic

Já když sem to ráno viděl, tak si říkám, ty vole, já kdybych to viděl večer, tak se poseru, ty vole.

Reagovat
mayday

Já to viděl večer.

Reagovat
Salfovic

Já večer nemohl, ty vole, vždyť já dřu.

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

To někoho baví?

Reagovat
DidusIneptus

Výhra z přísně nařízené penalty ve 101.min. - to mě nebaví, a to jako příznivce Leverkusenu!

Reagovat
Sigma Olomouc

Taky si říkám, že občas to je trochu moc. Ale takhle to funguje u mistrů. Spartě, Slavii, Barceloně nebo Realu taky vždycky rozhodčí trochu pomáhali.

Reagovat
Salfovic

Kdyby jen trochu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Píšu to nerad, ale slyšim pláč?

Reagovat
Transfermarkt

Souhlas,Slavii hodně

Reagovat
Mass

Pro dobro fotbalu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rich

Výkon Gladbachu by si zasloužil alespoň bod... Rozhodčí vše, co mohl, tak písknul proti Gladbachu, nevzpomínám si dlouho, že bych viděl takové zaříznutí v nastavení a tlačenku... Jinak Leverkusen nic moc jejich hra, je vidět, že když Gladbach na ně zatlačil, tak měli, co dělat, aby nedostali další gól... Jsem na ně zvědavý v LM až dostanou soupeře jako Liverpool, City či Real...

Reagovat
M.Vaza

Rozeberou je jako Atalanta.

Reagovat
eder

Jako nedávno ve finále Superpoháru UEFA?

Reagovat
eder

Perdon, špatně jsem tvůj příspěvek pochopil, ten můj předchozí beru zpět.

Reagovat
M.Vaza

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
dave30

Boniface zdráv = Patrik lavička?

Reagovat
Werkrider

Ne.

Reagovat
Salfovic

Díky zvýšenému počtu střídání a následného rozšíření laviček se tribuny bát nemusí.

Reagovat
Werkrider

VfB ztráta hned na začátek, trošku nečekané, i když já bych Freiburg nepodceňoval. Jsem zvědavý co BVB.

Reagovat
Pharrell

BVB porazili nebezpečný & nevyzpytatelný Frankfurt . Plus v létě taky udělali celkem dobré přestupy . S nimi se prostě musí počítat v boji o titul . . (BVB , Bayern , Lipsko , Leverkusen a možná i Stuttgart - top 5 momentálně v Německu podle mě)

Reagovat
andrew96

Freiburg je včera úplně přejel. Od 20. minuty hrál jediný tým.

Reagovat
Pablos

Podle stats byl Hložan k hovnu… koukal někdo ?

Reagovat
Kryptos_

Jojo, jednou nebezpečně zakončoval, jednu šanci rozjel. Do mezihry se moc nedostával, byl namotivovanej jako prase - z toho žlutá. Overall dobrej debut, tak 6,5 z 10. Prostor ke zlepšení tam je.

Reagovat
Pablos

Ok díky

Reagovat
$dolar$

Tak 4 z 10.

Reagovat
Kryptos_

To je přísný, pod 5 bych nešel... Měl s týmem skoro nulovou přípravu.

Reagovat
$dolar$

To je hezky, tak snad v pristich zapasech dostane lepsi hodnoceni.

Reagovat
Salfovic

Aha, tak už vím, co tu budu číst do konce podzimu.

Reagovat
QooBo

Benes

Reagovat
Minister

Reagovat
andrew96

Vidím, že tě to pěkně namíchlo.

Reagovat
Rudnevs

Toto by sa nemalo stat, pride mi to strasne take dedinske, sedliacke a najmä zbytocne po tretom kole, zvlast ked sa timu este aj dari. Mozno v boji o zachranu pri vypätých emóciách by sa to este dalo pochopit, ale takto nie a zapada to do toho obrazu o Zornigerovi, co sa o nom hovorilo uz dlhsie.

Ale fajn, aspon Fürth nepostupi. Na druhu stranu tym mladym nemeckym brankarom v 2. BL som fandil, cize ma to sere

Reagovat
andrew96

Jj já souhlasím.

Reagovat
Mass

Xhaka parádní gól, ale tu pencli bych teda nepískl, jak se řiká, Adli si pro ní šel až moc okatě.

Reagovat
andrew96

Stöger rozdílový hráč, Weiser sbírá asistence. Je dobré, když některé jistoty zůstávají.

Jinak Bochum vypadá konečně zábavně. Alespoň pro neutrální. Zatím je to neřízený chaos. Zápas v Lipsku byl celkem bizár.

Reagovat
Rudnevs

Stöger bude pre Gladbach gamechanger. Aj preto si myslím, že nespadnú. Som zvedavý, v akej forme sa vráti Robin a či tá jeho jar bola len “one hit wonder” alebo či bude pokračovať.

A Kleindienst vlastne taktiež super. Minulú sezónu bol škrt cez rozpočet, že sa Čvančara zranil, a ostal im tam na hrot jedine Jordan, ktorý ma v bundeslige zatiaľ vôbec nepresvedčil a Union by s ním podľa mňa tiež nemal moc rátať.

Teraz, keď je tých alternatív do ofenzívy viac, možno sa konečne trochu chytia aj Čvančara s Honoratom, ktorí ten štart mali trochu slabší a ostatní by ich mohli trochu poťahať… predsa len, boli to celkom drahé posily…

Na Europu to nebude, ale myslím si, že Borussiu (tú pravú ) bude čakať určite lepšia sezóna než vlani.

Reagovat
andrew96

Mně se Jordan líbil na začátku angažmá v Unionu, jen jej rychle zastínil Becker. Pak s ním myslím přestal Fischer počítat a od té doby nic moc.

Reagovat
Martin9719

Taky si nemyslím, že by Gladbach měl spadnout. Už jen to jak se zvládli proti Bayeru dostat zpět do zápasu. Kdyby to skončilo 0:3 asi bych to viděl jinak, ale tohle opravdu není tým co by měl bojovat o záchranu ještě když si vezmeme ostatní kandidáty. Pak by se dal pasovat na záchranu klidně i Werder pokud Gladbach.

Reagovat
DidusIneptus

Gladbach se předvedl proti Leverkusenu v dobrém světle

Reagovat
Rudnevs

RIP Christoph Daum Skoda, ze tu o nom nie je ani clanok

Reagovat
monty25
Reagovat
Werkrider

Jedna z našich nejzářivějších "immer zweite" hvězd. RIP

Reagovat
Rudnevs

Skvelý človek. Bravčový ksicht a daňový kriminálnik Uli ho zničil.

Reagovat
Jordi Alba

Kramarič parádní statistiky v Hoffenheimu.

Reagovat
monty25

V Krámech musí mít radost.

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko též vstoupilo do nové sezóny výhrou.

Reagovat
esmuellert

Komentátoři Nova Sport dneska u jména Tiago Tomás doslova excelovali.

Reagovat
Breze

Ta obrana Upamecano a Kim je neskutocna komedia

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

Ach ten Heidenheim.. presne tohto som sa obával, že ten systém so Schmidtom a prostredie bez tlaku im bude fungovať bez ohľadu na to, akých hráčov si tam dosadíš. Snáď to nebude ďalší Augsburg, že sa ich nezbavíme vyše desaťročia.

Paul Wanner bude mať asi dosť silný rok.

Reagovat
DidusIneptus

Heidenheim

Reagovat
Breze

Co mas proti Augsburgu?

Reagovat
Rudnevs

Irelevantny klub, ktory zabera miesto od r. 2011. Za tu dobu hrali väcsinu casu na 12.-15. mieste, nemaju moc historiu, nemaju silnu zakladnu fans, nemaju zaujimavy stadion a väcsinou ani zaujimavy kader, zaujimavych hracov na sledovanie ani zaujimavy styl hry. Proste vyslovene siva mys bundesligy, ktora by asi nikomu nechybala, kebyze zostupi.

Pre vsetkych hejterov, ktori sa nad tymto budu poburovat s argumentom, ze “vsak si to vykopali na ihrisku blablabla”: Nevravim, ze si to nezasluzia. Vravim, ze pre mna ako divaka su nezaujimavi, nezabavni a neprajem im, aby v lige zotrvavali donekonecna.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
vladino10

Ale majú dobrú torhymne

Reagovat
$dolar$

Naprosto zbytecnej klub. Bez ambici.

Reagovat
andrew96

Zatím nejúspěšnější klub z 1. BL v této sezóně: 3 zápasy, 3 výhry, všechno venku.

Je fajn zase vidět ty wonderkidy z Bayernu na hostováních rovnou v první lize, přijde mně, že poslední dobou se nějak vytratili. Akorát takový Krätzig je vidět až moc. V Superpokalu from hero to zero, ve Freiburgu to taky nebyl jeho zápas, podepsal se pod rozhodující gól (byť trochu nešťastně).

Reagovat
Rudnevs

Cudujem sa, ze toto Bayern nerobil castejsie. Vyuzit svoju silnu poziciu, davat tych hracov pravidelne na hostovanie do 2. BL, potom do nejakeho slabsieho BL klubu. Teraz maju Stanisica po navrate, maju Sieba v Mainzi a presne ako vravis Krätziga s Wannerom. Toto mali robit aj predtym. Okolo takeho roku 2019 v tom predcovidovom obdobi sa v DE na tych vlastnych mladikov totalne sralo. Ta generacia bola sice slabsia, ale aj tak sa tym hracom skoro vôbec nepomahalo. Talent niekedy nestaci, musis mat dobry trening, dobre prostredie, hravat pravidelne, dobreho trenera, jednoducho trochu stastia. Bayern sa asi spoliehal na to, ze mali rezervu v tretej lige, ale to asi nestacilo. So snazivejsou hostovacou strategiou mohli dnes Zirkzee a Yildiz hviezdit v Bayerne, Fiete Arp mohol mat uplne iny vyvoj kariery a tych prikladov je urcite viac. To iste aj Dortmund a ine timy. Moukoko mohol byt inde. Domaci hraci nedostali priestor na vyvoj, miesto toho sa skupovali mladi Anglani, pretoze vsetci videli tu vidinu draheho predaja do PL à la Sancho.

Reagovat
andrew96

Dortmundu se alespoň Angličané i Američané vyplatili. Snad až na Reynu, i ten ale odvedl své. To v Bayernu příchod Američanů nakonec nikam nevedl.

Reagovat
Rudnevs

Dortmund ukázal parádny skauting, ale športovo na tom mohol byť možno aj lepšie, kebyže dáva väčší dôraz na vlastných odchovancov. Beste, Führich,… neboli to všetko len márni hráči, ktorí BVB utiekli pomedzi prsty, lebo nedostali pomoc. Kloppov Dortmund mal základňu vlastných hráčov, bol tam Schmelzer, Großkreutz, Sahin, Götze. Hráčska kabína potom hneď vyzerá jednoducho inak. Navyše by sa potom nemusel kupovať Nico Schulz za 30 mio. € a podobne. Angličania síce vychádzajú, ale aj tak tí vlastní hráči prinášajú nový aspekt, ktorého je škoda sa zrieknuť.

Uvidíme, čo teraz Tom Rothe. To je pre mňa dortmundská mladá nádej číslo 1, snáď sa v Unione vyhrá a následne ho Dortmund vykúpi. Paris Brunner a Moukoko sú komplikované prípady - príliš veľký hype v mladom veku, príliš veľké ego… ťažko povedať, či by sa v prípade lepšieho prístupu mohlo zabrániť predaju oboch do Francúzska.

Čo sa týka Bayernu, ešte dúfam, že hosťovať pôjde Vidovic. Ten mal silnú prípravu, silné čísla minulý rok v Chorvátsku, bola by škoda ho utaviť na lavičke. Určite sú viaceré bundesligové kluby, ktoré by z hosťovania mohli profitovať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele