Bundesliga - souhrn 2. kola: Vedení Heidenheimu a rekord Müllera

30.08., 22:28, aktualizováno 01.09., 19:29
Komentáře a souhrny
Thomas Müller (© AFP)

Thomas Müller stanovil nový rekord Bayernu Mnichov, nastoupil za něj k 710 duelům a slavil stylově, gólem pečetil triumf nad Freiburgem. Lipsko předvedlo obrat v Leverkusenu, tabulku překvapivě vede Heidenheim.

Bayern Mnichov - SC Freiburg 2:0

01.09.2024 17:30

Góly: 38. Harry Kane (pen.), 78. Thomas Müller

Bayern zvítězil ve druhém kole Bundesligy v Allianz Aréně nad Freiburgem 2:0. Duel rozhodl v závěru první půle Harry Kane z penalty, výhru pojistil po výměně stran Thomas Müller svým 150. zásahem v německé nejvyšší soutěži. Zkušený útočník navíc nastoupil do 710. ligového utkání za celek z Mnichova, čímž se stal klubovým rekordmanem.

Bayern v minulé sezoně sice skončil na velmi neuspokojivém třetím místě, jeho domácí bilance byla i tak skvělá, jelikož zvítězil ve 14 ze 17 ligových střetnutí. Že tato statistika není žádná náhoda, potvrzoval bavorský gigant od úvodních minut.

Zejména Jamal Musiala působil zadním řadám Freiburgu potíže. Střelu Michaela Oliseho ze zajímavé pozice, ve které ho našel právě Musiala, však brankář Florian Müller zlikvidoval. Nerozhodný stav zlomila až 38. minuta. Po diskutabilním rozhodnutím videorozhodčího se k penaltě dostal držitel Zlaté kopačky z minulého ročníku Kane, který dostál své pověsti a poslal Bayern do vedení.

Jediným zaváháním domácích se stal nepohlídaný odražený míč, ke kterému se dostal Patrick Osterhage a prudce jej poslal na bránu Manuela Neuera. Německý brankář si se střelou naštěstí pro domácí dokázal poradit. V 59. minutě pak trenér Vincent Kompany poslal na hřiště veterána Müllera, který na oplátku pokořil hned dva milníky. Ten první v počtu zápasu jen tím, že se podíval na trávník, ten druhý o chvíli později. Hezky si dokázal před dotírajícími obránci pokrýt míč a pěknou střelou jej poslal za záda jeho jmenovce, čímž vstřelil jubilejní 150. gól v Bundeslize.

V samotném závěru mohl po nařízené penaltě zkorigovat skóre Lucas Höler, avšak svůj pokus vyslal vysoko nad bránu. Bayern se tak po pohodlném vítězství může připravovat na cestu k nováčkovi z Kielu.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - FC Augsburg 4:0

01.09.2024 15:30

Góly: 9. Paul Wanner (pen.), 30. Léo Scienza, 69. Adrian Beck, 73. Maximilian Breunig

Heidenheim v rámci druhého kola Bundesligy deklasoval hosty z Augsburgu 4:0. Více než úspěšně tak navázal na výhru proti nováčkovi St. Pauli. Navíc to opět zvládl bez inkasované branky, účastník Konferenční ligy se tak nečekaně dostal do čela německé nejvyšší soutěže. Gólem a asistencí dirigoval triumf domácích Paul Wanner, jenž se v posledních čtyřech utkáních, do nichž nastoupil, přímo podílel na šesti gólech.

Domácí se po čtvrtečním postupu do Konferenční ligy nacházeli v dobrém rozpoložení. Sice je nejprve málem probrala rána z dálky od Arneho Maiera, která se odrazila od břevna, ale o pár chvil později se mohli vrátit do pohody. Hostující Keven Schlotterbeck zahrál rukou a nařízenou penaltu proměnil Wanner. Schlotterbeck mohl vzápětí odčinit svou chybu, ale bohužel pro Augsburg znovu orazítkoval hlavičkou jen břevno.

Heidenheim pokračoval v produktivitě. Jonas Föhrenbach našel od brankové čáry Marvina Pierinigera a ten pobídl ke skórování lépe postaveného Léa Scienzu. Jeho střelu se ještě na poslední chvíli marně pokoušel vyrazit obránce Jeffrey Gouweleeuw. Pieringer mohl těsně před poločasem zvýšit na rozdíl tří branek, svou šanci ovšem nevyužil.

Přestože hosté sáhli ke čtyřem střídáním a snažili se s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat, byli to znovu domácí, kteří udeřili. Skvělé hrající Wanner se zbavil protihráče a vyslal do úniku Adriana Becka. Ten překonal gólmana Nediljka Labroviče střelou k bližší tyči. Definitivní tečku pak svým premiérovým bundesligovým gólem přidal Maximilian Breunig. Šikovný Scienza si několikrát ťukl balon s Omarem Haktabem Traorém, až se míč nakonec dostal ke střelci Breunigovi, který s přehledem zavěsil.

Domácí obstarali fanouškům podívanou na své nejvyšší bundesligové vítězství v historii, zatímco hosté posedmé v řadě nedokázali zvítězit v ligovém utkání.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 2:3

31.08.2024 18:30

Góly: 39. Jeremie Frimpong, 45. Alex Grimaldo - 45+7. Kevin Kampl, 57. Loïs Openda, 80. Loïs Openda

Hráči Leverkusenu tentokrát nepotvrdili schopnost zvládat dramatické zápasy, když ve druhém kole Bundesligy po tuhém boji padli s Lipskem 2:3. Utkání se přitom pro obhájce titulu vyvíjelo skvěle, když ve 45. minutě po zásahu Alejandra Grimalda vedl Bayer o dvě branky. Hosté však ještě do pauzy snížili a poté, co Matěje Kováře dvakrát překonal Loïs Openda, odešel Bayer ze zápasu německé nejvyšší soutěže po více než roce jako poražený.

Die Werkself načali obhajobu historického titulu způsobem sobě vlastním. V prvním kole na hřišti Mönchengladbachu sice rychle vedli o dvě branky, domácí pak ale srovnali a Leverkusen o zisku tří bodů rozhodl až v 11. minutě nastavení díky úspěšné penaltové dorážce Floriana Wirtze. Domácí kouč Xabi Alonso jistě potěšil české fanoušky, mezi třemi tyčemi se totiž objevil Kovář.

Loňští mistři na nic nečekali a do svého soupeře se pustili prakticky ihned. Už v 11. minutě si po rohovém kopu na bližší tyč naběhl Piero Hincapié a z těsné blízkosti hlavičkoval do břevna. O chvíli později všem na stadionu zatrnulo, když Victor Boniface při pokusu o nůžky trefil kopačkou obličej Amadoua Haïdary. Malijský záložník několik okamžiků bezvládně ležel na zemi, po chvíli se naštěstí zotavil, ale v zápase pokračovat nemohl. Diváci v ochozech se následně vrátili ke sledování umění svých favoritů a konkrétně pak povedenou střelu zpoza vápna od Granita Xhaky, Švýcar ovšem pokusem na bližší tyč těsně minul. Po půlhodině se o slovo konečně přihlásili také hosté. Openda potáhl míč po pravém křídle a prudkým centr našel Benjamina Šeška, ten ovšem hlavičkou z bezprostřední blízkosti Kovářovu bránu minul.

V závěru poločasu pak přece jen šel Bayer po zásluze do vedení. Dlouhý míč propadl až do vápna k Jeremiemu Frimpongovi, jenž udělal kličku poslednímu obránci a chytrým zakončením po zemi k bližši tyči skóroval. To ovšem nebylo z dílny Die Werkself vše. Neodklizený míč dohnal v šestnáctce Martin Terrier, zpětným pasem ho nabídl Wirtzovi, ten jej z první předložil Grimaldovi, který rovněž z prvního doteku zvýšil. V průběhu dlouhého nastavení ovšem centr z pravé strany dolétl na hlavu hostujícího Kevina Kampla, jehož přesná hlavička skončila za Kovářovými zády a snížení bylo na světě.

Pro domácí navíc mohlo být ještě hůře krátce po změně stran, rychlá branka Lipska ovšem neplatila kvůli ofsajdu. Krátce před odehráním hodiny hracího času už ale byla pohroma na světě. Pohotovou přihrávku za obranu si našel Openda, postupoval s balonem až takřka ke Kovářovi a z úhlu českého gólmana prostřelil. Dokonat senzační obrat mohl Benjamin Henrichs, jeho rána z první ale zamířila těsně mimo. Co se jemu nepovedlo, napravil 10 minut před koncem znovu Openda. Za vápnem si navedl míč na pravou nohu a utaženou ranou k bližší tyči poslal Býky do vedení.

Lipsko už pak získaný náskok udrželo až do závěrečného hvizdu a připravilo domácím jejich první porážku v německé nejvyšší soutěži od května minulého roku. Ti se po reprezentační pauze představí 14. září v Hoffenheimu. Hosté ve stejný den přivítají Union Berlín.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 0:0

31.08.2024 15:30

Góly: -

Werder Brémy získal ve druhém kole Bundesligy na Weserstadionu proti Borussii Dortmund bod za remízu 0:0, a ukončil tak sérii pěti soutěžních zápasů, v nichž oba týmy skórovaly. Tito soupeři se navíc rozešli smírně poprvé od roku 2019. V této sezoně však ještě neprohráli a Dortmund navíc ani neinkasoval. Utkání bylo celkem vyrovnané, problém přinesl Borussii v 73. minutě faul Nica Schlotterbecka, který za druhou žlutou kartu obdržel červenou.

Ole Werner nedávno nabádal své hráče, aby byli přímočařejší při honbě za prvním vítězstvím v sezoně, a podle výsledků úvodního poločasu má Werder v tomto směru stále co zlepšovat. Die Werderaner měli během první třetiny zápasu určitě lepší příležitosti, ale nedokázali proměnit svou největší šanci, když Justin Njinmah vystřelil přímo na Gregora Kobela a Jens Stage následnou střelu poslal mimo tři tyče. Na druhé straně se Dortmund snažil najít cestu přes disciplinovanou obranu domácích a nejblíže k tomu měl Waldemar Anton, který po výborném prvním doteku vystřelil vedle.

Po přestávce mohl Karim Adeyemi otevřít skóre, ale svou šancí ze sólo běhu nevyužil. Zdálo se, že po příležitostech se momentum přehoupne ve prospěch BVB, nicméně červená karta 17 minut před koncem utkání tomu překazila plány. Schlotterbeck svým špatně načasovaným skluzem zastavil Felixe Agu a rozhodčímu Robertu Hartmannovi nezbylo nic jiného, než mu ukázat druhou žlutou a poslat německého obránce předčasně do sprch.

Následoval napínavý závěr, ale skóre už se nezměnilo, Werder tak získal v zápase čestný bod. Nicméně výsledek přispívá k nechtěné bilanci Die Werderaner, kteří v posledních 14 srpnových zápasech dosáhli pouze jednoho vítězství v nejvyšší soutěži (pět remíz, osm porážek). Co se týče Dortmundu, remíza sice zachovává neporazitelnost na začátku sezony, Nuri Sahin však nepochybně cítí, že pokud chce BVB získat zpět své obvyklé místo v první čtyřce Bundesligy, čeká jeho tým ještě spousta práce, zejména když má nyní k dispozici pouze dva starší středopolaře.

Více informací k zápasu

Holstein Kiel - VfL Wolfsburg 0:2

31.08.2024 15:30

Góly: 27. Maximilian Arnold, 30. Sebastiaan Bornauw

Wolfsburg získal první body v bundesligové sezoně, když na Holstein-Stadionu porazil Kiel 2:0. Vlci si tak udrželi působivou bilanci proti nově postoupivším týmům z minulé sezony, když z posledních pěti zápasů získali 13 bodů.

Holstein Kiel zahájil svou vůbec první bundesligovou sezónu prohrou 3:2 venku s Hoffenheimem, takže v tomto zápase usiloval o své první body v nejvyšší soutěži. Čápi začali zápas velmi slibně, když dokázali vynulovat příležitosti Wolfsburgu a dokonce měli šanci jít do brzkého vedení. Šanci měl ve 12. minutě Schuto Machino, který se ocitl ve slibné pozici na hranici pokutového území, ale japonský záložník nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Nadějný začátek domácích však nakonec nic nepřinesl, protože Wolfsburg se těsně před půlhodinou hry ujal vedení. Gól padl, když se kapitán hostů Maximilian Arnold postavil k přímému kopu a ukázal své umění, když z dálky zamířil přesně pod břevno. Situace se pro Kiel poměrně rychle zhoršila, když už o tři minuty později prohrával o dva góly a znovu u toho byl Arnold. Ten poslal volný přímý kop do pokutového území, kde si Sebastiaan Bornauw dokázal najít prostor a hlavičkoval do pravého dolního rohu.

Po přestávce Wolfsburg nadále dominoval a po třech minutách málem přidal třetí gól, když se po přihrávce Jakuba Kaminského nejvýše vznesl Mattias Svanberg. Švédovu hlavičku ale zablokoval obránce Kielu na brankové čáře. Svanbergův vliv na hru rostl a po hodině hry byl blízko dalšímu gólu, když z hranice pokutového území napřáhl ke střele, kterou však fantastickým zákrokem zneškodnil Timon Weiner.

Svěřenci Marcela Rappa se v závěrečné dvacetiminutovce snažili dostat zpět do hry, ale Machino po zisku míče v pokutovém území nedokázal vsítit gól. Jeho střelu směřující do levé části branky totiž zachránil Kamil Grabara. Domácí završili neúspěšný den vyloučením Rappa v poslední minutě zápasu. Hosté si tak odvážejí všechny tři body. Naopak Holstein Kiel na začátku sezony ukázal, jak těžké bude si v této sezoně zajistit přežití v Bundeslize.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach 0:2

31.08.2024 15:30

Góly: 66. Tim Kleindienst, 78. Franck Honorat

Borussia Mönchengladbach, které vítězství zajistila dvojice Franck Honorat - Tim Kleidienst, vylepšila ve druhém kole Bundesligy svou impozantní bilanci ve vzájemných duelech proti Bochumi na osm zápasů bez porážky z posledních devíti.

Bochum byla před utkáním druhého kola bez výhry, ale měla lepší vstup do utkání. Největší šanci prvního poločasu měl domácí Philipp Hofmann, ale jeho pokus prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče, a tak se oba týmy ještě o přestávce rozešly smírně.

Mönchengladbach byl po celý první poločas pod tlakem a ve druhé půli zoufale potřeboval zlepšit hru. To se pomalu ale jistě dařilo, když Honorat z hranice pokutového území trefil brankovou konstrukci. Zdálo se, že snaha Hříbat přivedla Bochum k životu, Hofmann ale zahodil skvělou šanci dostat svůj tým do vedení - útočník chyboval v hlavičkovém zakončení, když míč poslal vedle.

Nevyužité šance se však Bochumi vymstily a Kleindienst nakonec v 67. minutě skóroval. Stejný hráč v 78. minutě pohotově přiťukl balon Honoratovi, jenž náskok zvýšil. Další gól už nepadl, a Gladbach tak půjde do reprezentační pauzy v lepším naladění.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3:1

31.08.2024 15:30

Góly: 24. Hugo Ekitiké, 33. Hugo Larsson, 56. Omar Marmoush - 54. Andrej Kramarić

Eintracht Frankfurt ve druhém bundesligovém kole na domácím stadionu ukončil pětizápasovou sérii bez výhry v nejvyšší německé soutěži skalpem Hoffenheimu 3:1.

Frankfurt, který chtěl odčinit porážku z úvodního kola, dominoval od začátku zápasu, hosty zatlačil na jejich vlastní polovinu, ale zmohl se pouze na několik propagačních střel z dálky, které Olivera Baumanna příliš neohrozily. Skórovat se domácím nakonec podařilo v polovině prvního poločasu. Omar Marmoush vysunul přesnou přihrávkou Huga Ekitikeho a Francouz ukázal svou třídu, když obešel vybíhajícího Baumanna a uklidil míč do prázdné branky. Ve 32. minutě přišel druhý gól do branky Hoffenheimu. Tentokrát Ekitike elegantně uvolnil Huga Larssona, který z první zakončil do dolního rohu.

Pellegrino Matarazzo reagoval o přestávce na špatný první poločas dvojitým střídáním a zdálo se, že to hostům dodalo jiskru, protože dokázali odpovědět 10 minut po změně stran. Adam Hložek se blýskl svou rychlostí, uvolnil se na pravé straně a poté našel Andreje Kramariče, který míč snadno uklidil ke vzdálenější tyči. Bohužel pro hosty se naděje na obrat rozplynuly o dvě minuty později, kdy nepozorná obrana poskytla Marmoushovi příliš prostoru v pokutovém území, aby si našel místo u bližší tyče a zvýšil na 3:1.

Die Kraichgauer byli zjevně frustrovaní z toho, že tak rychle znovu inkasovali a nedařilo se jim podruhé vrátit do hry, zatímco domácí zklidnili hru, a dokonce byli blízko k tomu, aby přidali čtvrtý gól, prudkou střelu Igora Matanoviče ale Baumann vyrazil.

Oba celky tak mají po dvou odehraných zápasech tři body. Toto vítězství bylo pro Frankfurt velmi důležité, protože překonal špatnou sérii, která se táhla už od minulé sezony.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 3:3

31.08.2024 15:30

Góly: 8. Enzo Millot, 15. Jamie Leweling, 88. Fabian Rieder - 43. Nadiem Amiri (pen.), 61. Jonathan Burkardt, 90+4. Maxim Leitsch

Maxim Leitsch na poslední chvíli zařídil dělení bodů v MHP Areně. Napínavé utkání mezi Mohučí a Stuttgartem skončilo remízou 3:3, a výsledek tak prodloužil neporazitelnost domácích v Bundeslize na 13 zápasů.

Stuttgart, který pod vedením Sebastiana Hoenesse vstřelil gól ve všech 21 domácích ligových zápasech, začal zostra, když se hned z počátku dostali do šancí Deniz Undav a Atakan Karazor. Robin Zentner však oba během prvních čtyř minut vychytal. V osmé minutě už však brance zabránit nedokázal, když se po střele Chrise Führicha zblízka z dorážky prosadil záložník Enzo Millot.

O pouhých sedm minut později se situace pro hosty změnila ještě k horšímu. Nová stuttgartská jednička Alexander Nübel si připsal asistenci a Jamie Leweling střelou ze střední vzdálenosti zajistil jednomu z bundesligových zástupců v Lize mistrů dvougólový náskok. I hosté však měli své šance. Ambiciózní pokus Nadiema Amiriho z dálky ale Nübel dokázal zlikvidovat.

Těsně před koncem první půle se Mainz vrátil do hry, když Millotův nešikovný faul na Burkardta umožnil Amirimu z pokutového kopu snížit. Stuttgart, který před výkopem prohrál jen dva ze svých předchozích 17 bundesligových zápasů, byl nedlouho po restartu blízko obnovení dvougólového vedení, když Leweling z dálky vyslal ránu jako hrom. Proti byl však opět Zentner.

Nakonec se Mohuč v 62. minutě dočkala vyrovnání, když Andreas Hanche-Olsen přihrál Burkardtovi a ten hlavou překonal Nübela.

Když už to vypadalo, že si Mohuč odveze zasloužený bod, tak se do přímého kopu parádně opřel Fabian Rieder a vstřelil třetí gól Stuttgartu. Bleskově však dokázal srovnat střídající Leitsch a svou hlavičkou zachránil hostům bod.

Více informací k zápasu

Union Berlín - FC St. Pauli 1:0

30.08.2024 20:30

Góly: 34. Benedict Hollerbach

Union na rozdíl od minulé sezony válí. Po výhře nad nováčkem ze St. Pauli je prvníPřestože se fotbalisté Unionu Berlín v předešlé sezoně zachránili v Bundeslize až díky výhře v posledním zápase, úvod do nového ročníku se jim povedl. Ve 2. kole totiž doma porazili nováčka ze St. Pauli zásluhou gólu Benedicta Hollerbacha ze 34. minuty 1:0 a minimálně do soboty se posunuli do čela tabulky. Tým z Hamburku naopak na body dál čeká.

Union Berlín, který v Bundeslize ještě nikdy neprohrál domácí ligový zápas proti nováčkovi soutěže, začal střelou amerického útočníka Jorda Siebatcheua těsně vedle brány. Převaha domácích pokračovala i v dalším průběhu zápasu, střelu i dorážku francouzského záložníka Lucase Tousarta však vyrazil bosenský brankář St. Pauli Nikola Vasilj. Ve 34. minutě však přišel rozhodující moment zápasu, když Hollerbach ranou zpoza pokutového území i díky teči jednoho z hráčů soupeře skončil v síti. Hned vzápětí mohl zvýšit Siebatcheu, který však tváří v tvář Vasiljovi neuspěl.

Také ve druhé půli kontroloval Union výboj zápasu. Nejprve Tousart hlavičkoval těsně nad a poté portugalský obránce Diogo Leite zakončil své sólo střelou těsně nad břevno. Hosté dokázali za celý zápas vyprodukovat jedinou nebezpečnou střelu, střídající Polák Adam Džwigala však poslal míč vysoko nad bránu.

Union udržel bezpečně své vedení a díky zisku čtyř bodů se posunul minimálně do soboty do čela tabulky, St. Pauli po návratu do nejvyšší soutěže po 13 letech stále čeká na bodový zisk.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
1. FC Heidenheim
2
2
0
0
6 : 0
6
2
Bayern Mnichov
2
2
0
0
5 : 2
6
3
RB Lipsko
2
2
0
0
4 : 2
6
4
Borussia Dortmund
2
1
1
0
2 : 0
4
5
Union Berlín
2
1
1
0
2 : 1
4
6
Borussia Mönchengladbach
2
1
0
1
4 : 3
3
VfL Wolfsburg
2
1
0
1
4 : 3
3
8
Bayer Leverkusen
2
1
0
1
5 : 5
3
9
SC Freiburg
2
1
0
1
3 : 3
3
Eintracht Frankfurt
2
1
0
1
3 : 3
3
11
TSG Hoffenheim
2
1
0
1
4 : 5
3
12
1. FSV Mainz 05
2
0
2
0
4 : 4
2
13
Werder Brémy
2
0
2
0
2 : 2
2
14
VfB Stuttgart
2
0
1
1
4 : 6
1
15
FC Augsburg
2
0
1
1
2 : 6
1
16
Holstein Kiel
2
0
0
2
2 : 5
0
17
VfL Bochum
2
0
0
2
0 : 3
0
FC St. Pauli
2
0
0
2
0 : 3
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
BaggioRoberto

Co to ma Livesport za bularni titulky?

Union na rozdíl od minulé sezony válí. Po výhře nad nováčkem ze St. Pauli je první.

Vzdyt jsou prvni jenom jeden den, protoze jen oni a St. Pauli maji odehrane dva zapasy, ostatni jeden.

Navic porazit doma novacka a remizovat s Mohuci bych jeste zdaleka nenazyval, ze vali.

Reagovat
Werkrider

No minulú sezónu síce Mohuč rozbili, ale pak prohráli ve Wolfsburgu, tím pádem mají teď o bodík více = válí.

Reagovat
Pablos

třeba se po 34.min už jen prováleli k výhře

Reagovat
Pablos

Áčko pěkný, až do kuchyně

Bez Hranáče 0:2 s Hranáčem 1:1

Reagovat
Profesor Ikebara

Ale fotbal to byl hrozný.

Reagovat
Pablos

viděl jsem jen kousky a jen z druhé půle poločasu (gól Kramariče jsem viděl z opakovačky) ...a souhlasím i jen z těch kousků, fotbal hnus

Reagovat
Kryptos_

Chvílemi hrát chtěli, chvílemi ne... Těžký

Reagovat
Profesor Ikebara

Těžký bylo se na to vydržet dívat celý zápas, ale byl jsem zvědavý na našince, tak jsem vydržel. Nakonec mě potěšili Hložan i Hranáč. Hložek pěkná asistence a Hranáč bude v základu a budou na něj spoléhat. ten kluk má budoucnost.

Reagovat
Pablos

Jurásek je zraněnej ?

Reagovat
John Obi Mikel

Zlomená ruka

Reagovat
Pablos

Jo no jo vlastně, jak se nevědělo, jestli dokonce obě

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
fenixLFC

lipsko, openda staci nechat vykartovat roseho a sundaju leverkusen

Reagovat
Rudnevs

Preco fandis Lipsku? Akoze viem, ze si sa ich zastaval a ze ti ta komercia akoby nevadi, ale aj tak preco im az priam priat? Ved mi pride, ze ani futbalovo to proste uz neni ono.

Reagovat
fenixLFC

lebo som na nich parkrat osobne bol kedze je to relativne blizko

Reagovat
Rudnevs

Okej, to dava zmysel

Reagovat
Werkrider

Tak že po tom všem prohrajeme zápas, který jsme měli JASNĚ v rukou s těmadle šaškama mě teda hodně mrzí.

Všechno jednou končí, dnes nám skončilo štěstíčko, neprohry, ani ten sudí nás už nepotahal.

To s tou (ne)penaltou asi chápu, že to sudí nechtěl písknout. Nic se nedá dělat.

No a k Matějovi v bránce ... strašně je mi to líto. Bohužel o kolik je lepší ve hře nohou než Lukáš, o tolik je horší na čáře ...

Každopádně to mohlo skončit 5:1, stejně jak 2:3. Fotbal skvělý, Werkself baví, krásně se na jejich zápasy kouká a to je hlavní.

Reagovat
Rudnevs

Pride mi, ze obrana, ktora bola minulu sezonu silnou strankou, tuto sezonu zatial nejak pokulhava…

Reagovat
Werkrider

Je to tak, ale. Príde mi, že to ani nie je o obrane, ale o tom, že tam není Andrich. Keď hraje Xhaka s Garciou, tak tam chýba baranidlo a Xhaka sa nedostáva tak moc do hry. Delí sa o kreatívnu časť s Garciou a podľa mňa to nefunguje. Ale možno si to ešte sadne.

Reagovat
DidusIneptus

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Hra je zábava befz ohledu na výsledek. Ať padá hlavně hodně gólů. Kopaná je báječná hra. Kdo jí vymyslel je borec

Reagovat
PavlíčeQ

konecne je nekdo klepnul, jeste po takovym obratu, nebyt rozhodcich tak ma leverkusen po dvou golech sotva jeden bod

Reagovat
PavlíčeQ

*kolech

Reagovat
Arnar Resmusonn

Leverkusen si za to z mě může jen sám. Odfláknuté nastavení v 1pol. se vymstilo a pak už Lipsko mělo "nabito". Kovář na lajně dneska slabší a to ho může stát teď dost času na střídačce...a jsem rád, že sudí se podíval správně, protože Schick do obličeje nedostal, fakt ne. Je fajn, že VAR funguje i tímto způsobem .

Reagovat
ratusek

Lipsko

Reagovat
Salfovic

Kovář se u těch gólů moc nevyznamenal, chytil v tom zápase alespoň něco ?

Reagovat
fenixLFC

len jednu kamplovu strelu z dialky

Reagovat
Witcher

Ten první těžký ale druhej z úhlu a pak z dálky Si zas sedne na lavičku,Patrik se zraní do Vánoc a bez Bizonka není důvod je sledovat budou pokračovat v tom hurá fotbalu a spoléhat na nastavení.Ostatni to už snad přečetli

Reagovat
jitrnica

Já ještě neviděl zápas kdy by chytl něco navíc.

Reagovat
Profesor Ikebara

U nás by dostal redku. Se žlutou souhlasím. Technické provedení: 10

Reagovat
dave30

V pohodě. Sice mu málem ukopl hlavu, ale borcovi se nic nestalo. To u nás podklouzneš, dojde ke kontaktu se soupeřem, on si nešťastně zlomí nohu a ty dostaneš 2 měsíce...

Chráníme zdraví hráčů. Místo toho, aby dostal červenou hráč, který hraje míč ve 2 metrech nad zemí nohou, tak dáme červenou a přísný trest hráčovi, který podklouzne.

Reagovat
vladino10

Je to funny, ono aj pri jednom z tých veľkých gólov realu, čo dal myslím CR nožničky proti Juve úplne vidíš, že ten obranca by tu loptu mohol hlavou mat, ale úplne tam nešiel, lebo by mu odkopol CR hlavu.

Reagovat
sam96x

Miesto toho, aby Leverkusen vyťažil tretí gól na konci prvého polčasu z toho tlaku, tak inkasovali. Tie góly ale boli chytatelne v druhom polčase, minimálne ten druhý.

Reagovat
sam96x

Myslel som ten gól na 2:2

Reagovat
mayday

Kovář šanci moc za pačesy nechytil. Nevím, tihle gólmani typu "umí nohama", kdo z nich je vlastně mimo to i top chytač?

Jesle někde z úhlu by teda dostat nemusel.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

No Hradecký by minimálně jeden gól chytl..

Reagovat
Bayern +

Red Bull mit Cola, Red Bull mit Vodka,

Red Bull für uns und ganz Europa,

Wir sind die Roten, wir sind die Weißen,

Wir sind diejenigen, die RasenBallsport heißen...

Super chalani! dnes ešte spláchnuť Freiburg

Reagovat
Rudnevs

To naozaj maju ich fans pokriky o energetaku s vodkou?

Reagovat
Bayern +

Jo

Reagovat
Heresy

Reagovat
Breze

Reagovat
cologneFC

No mňa jebne….

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Mne je Lipsko u prdele, podstatne je, že porazili Bayer

Reagovat
cologneFC

No to bolo jediné pozitívum tohoto zápasu. Na druhej strane pozitívom by bolo, aj keby vyhral Leverkusen Ale naozaj nsem netreba písať chorále zbytočného klubu

Reagovat
Müllered

Wirtz kdo? Paul Wanner ušetřených 150 mega a ušetřené nervy z dohadování s idiotama z Bayeru

Reagovat
godwood

Reagovat
Werkrider

Jako něco domluvit a slíbit bez mandátu a pak to stejně nedodržet = idioti jsou v Bayeru jo?

Reagovat
Heresy

Reagovat
PavlíčeQ

na dnesni fotbal jsem se tesil ale do idealu to melo tedy hodne daleko, snad to jsou jen nejaky porodni bolesti pod novym trenerem a pujdeme kvalitou nahoru

klobouk dolu pred thomasem, neskutecny rekord ktery jen tak nekdo neprekona, navic i po tech letech porad ten jeho zapal pro hru je obdivuhodny, krasny gol tresnickou na dortu

jedeme dal

Reagovat
Breze

V druhom polcase to miestami vyzeralo velmi chaoticky. Snad sa to zlepsi.

Reagovat
Moshe Dajan

Höler

Reagovat
Rudnevs

To je ale trojica na čele Medzičasom ale fakt aj rešpekt pre Franka Schmidta, nechápem ako to spravil, že oni ten tím rozpredali a napriek tomu sú ešte lepší. Toto ide za trénerom, on s nimi neskutočne čaruje. Pričom ten tím je asi z 95% tvorený len Nemcami a tých zvyšných 5% sú hráči, ktorí v Nemecku futbalovo vyrástli. Ozaj zvláštne no. Asi majú jednoducho rodinné protredie, žiaden tlak, Bild im nejde po krku. Ale fajn, keď už sú v tej lige, tak nech niečo predvedú, nie ako ich dnešný “večne dvanásty” súper. Priať im nebudem, ale budem na nich zvedavý.

Reagovat
DidusIneptus

Heidenheim = největší senzace německé kopané za poslední dva roky když nepočítáme Bayer Leverkusen.

Reagovat
DidusIneptus

Thomas Müller ať ještě dlouho dělá radost Bayernu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele