Bundesliga - souhrn 32. kola: Hložek třikrát asistoval

03.05., 22:26, aktualizováno 05.05., 21:24
Komentáře a souhrny
Adam Hložek (© AFP)

Marco Reus včera oznámil letní odchod z Dortmundu, dnes nastoupil proti Augsburgu a měl velký podíl na výhře 5:1 - někdejší německý reprezentant jednu branku dal a na dvě nahrál. Stuttgart si doma poradil s Bayernem. 1. FC Köln pouze remizoval s Freiburgem a již zítra může být jasno o jeho sestupu.

1. FC Heidenheim - 1. FSV Mainz 05 1:1

05.05.2024 19:30

Góly: 65. Tim Kleindienst - 36. Jonathan Burkardt

Fotbalisté Mohuče remizovali ve 32. kole Bundesligy na hřišti Heidenheimu 1:1. Důležitý okamžik utkání přišel ve 37. minutě a postaral se o něj perfektní placírkou z voleje nejlepší střelec The 05ers Jonathan Burkardt. Branka mladého Němce se však jako vítězná neukázala, neboť za domácí kontroval po změně stran Tim Kleindienst. Carnival Club i tak prodloužil sérii bez porážky na číslo sedm a přiblížil se 15. Unionu Berlín, na jehož záda nyní dýchá z barážové pozice s odstupem jednoho bodu.

Bundesliga v letošní sezoně přinesla spoustu překvapení a jedním z nich je i klub z okresu Heidenheim. Nováček tohoto ročníku se pohybuje v poklidném středu tabulky a v případě dobrých výsledků v závěrečných zápasech může pokukovat po evropské scéně. Opačné problémy řešila Mohuč, která sice šest duelů v řadě neprohrála, ale stále se nachází v zóně sestupu.

Úvodní dějství se neslo ve znamení taktického boje. Mohuč si hlídala postavení a nedovolila Heidenheimu vyrazit do nějakého nebezpečného protiútoku. Přesto se na sklonku úvodní půlhodiny k míči dostal Kleindienst, branku však minul. Z prvního gólu se tak radovali příznivci hostujícího celku. Do centru Anthonyho Caciho vložil nohu Burkardt a překonal Kevina Müllera. Díky jeho přesné mušce tak šli Die Nullfünfer do šaten s jednobrankovým náskokem.

O první vzrušení druhého dějství se postaral záložník Heidenheimu Eren Dinkci, který postupoval sám na Robina Zentnera. Brankář Mohuče však využil svých rozměrů a střelu zachytil. Domácí se nakonec přece jen dočkali. Asi nejaktivnější hráč domácích Kleindienst využil v 65. minutě perfektního centru Omara Haktaba Traorého a hlavičkou překonal Zentnera. Před dalším inkasovaným gólem z hlavy Patricka Mainky zachránila německého gólmana tyč. Vítězství na stranu svěřenců Bo Henriksena mohl strhnout rychlý Burkardt, ale brankář Müller mu obětavě skočil pod nohy a odmítl změnu skóre.

Mohuč tak navázala na dobré výkony a s ligovým nováčkem uhrála remízu. V příštím duelu zabojuje o udržení v těžkém utkání, když 11. května doma přivítá Dortmund, Heidenheim ve stejný den zamíří do Freiburgu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1:5

05.05.2024 17:30

Góly: 32. Hugo Ekitiké - 12. Granit Xhaka, 44. Patrik Schick, 58. Exequiel Palacios (pen.), 77. Jeremie Frimpong, 89. Victor Boniface (pen.)

Leverkusen vyhrál ve 32. kole Bundesligy na půdě Frankfurtu 5:1. Klíčový dílek k tříbodovému úspěchu představoval český útočník Adam Hložek, který se vrátil na hřiště po měsíčním zranění a hned zaznamenal tři asistence. Bývalý sparťan navíc při svém 52. bundesligovém startu poprvé odehrál plných 90 minut. V pořadí druhá Hložkova asistence znamenala přihrávku na rozhodující gól Patrika Schicka ze 44. minuty. Orli si tak šestý domácí skalp Farmaceutů v řadě nepřipsali a i nadále čekají na definitivní potvrzení účasti v příštím ročníku Evropské ligy, k němuž potřebují z posledních dvou zápasů jedno vítězství.

Stále ještě slavící Leverkusen se ze svého snu neprobral ani v úvodním semifinále Evropské ligy, když na hřišti AS Řím s naprostou lehkostí dvakrát skóroval a nakročil k účasti ve finále. Velkou pohodu chtěl prokázat také ve Frankfurtu, kde ovšem prohrál hned pětkrát v řadě. V posledních dvou případech zde navíc inkasoval nepopulárního "bůra".

Xabi Alonso, který utkání sledoval kvůli karetnímu trestu jen z tribuny, se rozhodl některé opory pošetřit, a ani na lavičce se tak neobjevili Florian Wirtz a Alejandro Grimaldo. Navzdory jejich absenci ovšem ve 12. minutě poslal Bayer do vedení Granit Xhaka. Tomu s trochou štěstí přiťukl míč Hložek a zkušený Švýcar zamířil zpoza vápna nechytatelně k pravé tyči. Přes jasnou převahu hostů po půlhodině hry Orli z první šance srovnali. Hugo Ekitiké hlavou usměrnil milimetrový centr Farése Chaïbiho mimo dosah Lukáše Hradeckého. Host z PSG mohl v závěru poločasu potrestat další velkou chybu defenzivy soupeře, samostatný únik ale zakončil ranou vysoko nad bránu. Ve 44. minutě tak vrátil Leverkusenu těsný náskok po vysokém Hložkově centru Schick.

Šance Eintrachtu na opětovné vyrovnání před hodinou zápasu zhatila zbytečná hrubka Nielse Nkounkoua. Francouzský obránce totiž ve vlastním vápně naprosto nesmyslně zatáhl za dres Nathana Tellu běžícího směrem od brány a následnou penaltu proměnil Exequiel Palacios. Úsporně hrající Die Werkself se dopředu ve zbytku duelu příliš nehnali, v 77. minutě se nicméně dočkali čtvrté trefy. Jeremie Frimpong bez problémů zužitkoval pas před bránu od Hložka, jenž si zapsal již třetí asistenci v utkání. V závěru ještě dokonal debakl Die Adler z dalšího pokutového kopu Victor Boniface.

Prvním letošním katem Bayeru se tak nestal ani domácí Eintracht. Frankfurt se v předposledním kole 11. května utká s Gladbachem. Leverkusen o den později vyzve Bochum.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Bochum 3:4

05.05.2024 15:30

Góly: 59. Yorbe Vertessen, 63. Chris Bedia, 74. Benedict Hollerbach - 16. Maximilian Wittek, 31. Maximilian Wittek, 37. Keven Schlotterbeck, 70. Phillipp Hofmann

Hráči Bochumi ovládli klíčový duel v boji o setrvání v Bundeslize, když v rámci 32. kola porazili domácí Union Berlín 4:3. Hlavní roli v triumfu Blau-Weiss sehrál obránce Maximilian Wittek, který se v první půli trefil hned dvakrát v rozmezí čtvrthodiny. Na jeho branky sice domácí po změně stran našli odpověď, na vítěznou trefu Philippa Hoffmanna ze 70. minuty už ale ne. Hosté si tak dvě kola před koncem německé nejvyšší soutěže vytvořili pětibodový náskok na barážovou příčku. Die Eisernen, v jejichž dresu nastoupil do utkání v 70. minutě Alex Král, naopak dělí od 16. pozice pouze dva body, přičemž Mohuč má zápas k dobru.

Modrobílí v předchozím kole dostali velkou vzpruhu směrem k záchranářským ambicím, jelikož zdolali Hoffenheim, opustili barážovou příčku a navíc bodově dotáhli svého nynějšího soupeře z Berlína. Vzájemný souboj tak byl naprosto klíčový pro výchozí pozici do posledních dvou kol celé soutěže. V lepší pozici do něj šel s rozdílem pouze o skóre tým z hlavního města.

Poklidný a vyrovnaný úvod zápasu narušil v 16. minutě Wittek. Tomu adresoval svou přihrávku do vápna Moritz Broschinski a německý obránce měl již snadnou práci. Trápení berlínského celku podtrhl Wittek ve 31. minutě, když si po přihrávce Patricka Osterhageho pohrál s domácí defenzivou a precizní střelou zvýšil na 2:0. Blízko kontaktnímu gólu byl následně Diogo Leite. Jeho hlavička po přímém kopu ale skončila v rukavicích připraveného Manuela Riemanna. Kanonáda modrobílých pokračovala ve 37. minutě. Střelcem se stal další obránce Keven Schlotterbeck. Ten se zjevil nehlídaný v šestnáctce a s pomocí teče bránícího hráče překonal domácího gólmana.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí fotbalisté. Yorbe Vertessen v 59. minutě napřáhl z velké dálky a jeho střela zaplula až k pravé tyči. Zimní posila z Eindhovenu tak dala Die Eisernen šanci na zvrat. Tu hned za čtyři minuty zvýšil András Schäfer, který našel díru v obraně soupeře a předložil míč Chrisi Bediovi, jenž si připsal premiérovou bundesligovou branku. Naděje domácích fanoušků však v 70. minutě zchladil Hoffmann. Útočníka Bochumi našel ve vápně svou druhou gólovou přihrávkou dne Felix Passlack a nepokrytý Hoffmann hlavičkoval přesně. Přestřelka ovšem pokračovala, jelikož Union se nemínil vzdát. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Benedict Hollerbach a snížil na rozdíl jediného gólu. Kýženého vyrovnání se však klub z východního Berlína nedočkal.

Bochum tedy zvítězil podruhé v řadě a pro závěr ligy si připravil výhodnější výchozí pozici. Berlíňany čeká předposlední duel 11. května v Kolíně, zatímco VfL o den později přivítá mistrovský Leverkusen.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 0:0

04.05.2024 18:30

Góly: -

Kolín remizoval ve 32. kole Bundesligy na vlastní půdě s Freiburgem 0:0. Domácí byli po celé klání jednoznačně lepším týmem, jenže výraznou střeleckou převahu nedokázali přetavit v přesný zásah, čímž potvrdili pozici nejméně produktivního celku soutěže. Die Geissböcke tak dva zápasy před koncem ročníku ztrácí alespoň na barážovou příčku čtyři body a v případě nepříznivých nedělních výsledků přijdou o naději na záchranu úplně.

Výkony bádenského celku sice měly k ideálu daleko, vzhledem k výsledkům německých týmů v Evropě a obsazení domácího poháru však Freiburg stále živil více než reálnou naději na kontinentální fotbal. K tomu mu mohla dopomoct také případná výhra nad sestupem ohroženým Kolínem. Osud Kozlů by byl v případě porážky a souhry dalších výsledků definitivně zpečetěn.

Do utkání však vstoupili lépe právě domácí. Hned ve třetí minutě se do nadějné pozice dostal Linton Maina, z hranice vápna ale těsně minul. Po bezmála 20 minutách hry nebezpečně tečoval střelu zpoza vápna Eric Martel, jenže brankář Noah Atubolu jeho pokus zneškodnil. Ve zbytku poločasu připomínala hra obou týmů spíše boj ve středu hřiště s minimem vytvořených šancí na obou stranách.

Začátek druhé půle nabídl stejný scénář. První šanci diváci viděli po 10 minutách, když pálil z hranice vápna záložník Martel. Trenér domácích Timo Schultz poslal do hry čerstvé hráče a i díky tomu Kozlové postupně navyšovali tempo hry. V 67. minutě si však nepohlídali zadní vrátka a po centru mohl otevřít skóre Lucas Höler, který ale bránu Marvina Schwäbeho těsně minul.

O necelých pět minut později se do největší šance domácích dostal Faride Alidou, toho ovšem skvěle vychytal Atubolu. Die Geissböcke si v závěru dokázali vytvořit tlak, potřebný gól ale nevstřelili.

Utkání tedy vyústilo v remízu, která nenahrává ani jednomu z celků. Kolín bude hrozbu sestupu znovu odvracet 11. května s Unionem Berlín a Freiburg ve stejný den narazí na Heidenheim.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 3:1

04.05.2024 15:30

Góly: 29. Leonidas Stergiou, 83. Woo-yeong Jeong, 90+3. Silas Katompa Mvumpa - 37. Harry Kane (pen.)

Fotbalisté Stuttgartu přehráli ve 32. kole Bundesligy na vlastním stadionu Bayern 3:1 a dva zápasy před koncem ročníku se Bavorům přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. V závěru úvodní půlhodiny sice poslal mírného outsidera do vedení obránce Leonidas Stergiou, který si připsal první soutěžní trefu po skoro čtyřech letech, ještě do poločasu ale z penalty srovnal Harry Kane. Anglický kanonýr se z bílého bodu nemýlil už ve třetím utkání v řadě. V 83. minutě ovšem opět udeřili Švábové, když se prosadil svým premiérovým zásahem v dresu domácích Woo-Yeong Jeong.

Bavoři v průběhu týdne rozehráli semifinálovou partii Ligy mistrů remízou proti Realu Madrid a vzhledem k tomu, že již měli účast v příštím ročníku milionářské soutěže jistou, mohli se více než na výlet do Švábska soustředit na odvetu ve španělské metropoli. Domácí celek měl první účast mezi evropskou smetánkou od roku 2010 rovněž potvrzenou. Pomohl mu k tomu středeční triumf Dortmundu nad PSG.

V úvodní příležitosti zápasu se objevil po 10 minutách hry Chris Führich, který si po zblokované střele jednoho ze spoluhráčů připravil balon na hranici pokutového území a nebezpečně vypálil na bránu Manuela Neuera. Zkušený gólman ale prudkou ránu pravou rukou pohotově vyrazil. Švábové byli v první půli na útočné polovině rozhodně aktivnější a ve 28. minutě hosty zachránil od pohromy Eric Dier, jenž vyhlavičkoval z brankové čáry volej Serhoua Guirassyho. Krátce nato však anglický zadák pouze přihlížel tomu, jak Stergiou po krásném pasu za obranu překonal bezmocného Neuera. Vedení ovšem domácímu celku nevydrželo dlouho, jelikož faul na Serge Gnabryho v šestnáctce potrestal z penaltového puntíku Kane.

Obrat ve skóre mohl chvíli po změně stran zařídit Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunský útočník si naběhl na přesnou průnikovou přihrávku, kterou pro něj vymyslel Kane. Samostatný únik však v gól přetavit nedokázal kvůli nepřesnému zakončení. Na druhé straně musel řešit ošemetnou situaci Neuer, když se míč po centru Führicha nebezpečně kroutil na zadní tyč. Rozhodující moment utkání nastal v 83. minutě po spolupráci dvou střídajících hráčů Stuttgartu. Silas vyslal centr na zadní tyč, kam si naběhl Jeong a skrz Neuera procedil balon do sítě. V nastaveném čase ještě podtrhl zasloužené vítězství domácích třetím zásahem Silas.

Stuttgart tedy skolil bavorského giganta a v tabulce se mu přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Pokusit se jej na poslední chvíli předehnat může 10. května v Augsburgu. Bayern o dva dny později přivítá Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 2:2

04.05.2024 15:30

Góly: 45. Nick Woltemade, 65. Nick Woltemade - 8. Robin Hack, 90+1. Florian Neuhaus (pen.)

Fotbalisté Brém remizovali ve 32. kole Bundesligy na domácí půdě s Mönchengladbachem 2:2 a zkomplikovali si potenciální cestu do pohárové Evropy. Jejich vzchopení se z brzkého úderu soupeře nečekaně inicioval mladý odchovanec Nick Woltemade, který se trefil hned dvakrát, přičemž to pro něj byly premiérové góly v nejvyšší německé soutěži. Gladbach se nicméně dočkal vyrovnání, když v nastavení druhé půle proměnil pokutový kop Florian Neuhaus. Spolu s ním se přímo na trávníku radoval i Tomáš Čvančara, jehož trenér poslal na hřiště o přestávce.

Nad Werderem se v závěrečné fázi ročníku začala stahovat mračna, pak ale přišel triumf nad rozjetým Stuttgartem a suverénní výhra v Augsburgu, které zelenobílým už téměř jistě zajistily záchranu. V o něco horší pozici se nacházela Hříbata. Ta zvítězila pouze jednou z posledních osmi ligových duelů a od Mohuče, jež okupovala barážovou pozici, je dělily jenom čtyři body.

Start ovšem hostům vyšel snově, neboť se už v osmé minutě ujali vedení. Rocco Reitz našel po úniku ve vápně Hacka, který prostřelil Michaela Zetterera. Vzápětí měl Gladbach hned dvě další šance na navýšení vedení. Po závaru v šestnáctce se k zakončení dostal záložník Manu Koné, tentokrát však dokázal brankář zareagovat a střelu vyrazit. Z následného rohu neuhlídala opařená obrana Ka Itakuru, znovu byl ale na správném místě Zetterer, a ani v této situaci nepřipustil dvougólovou ztrátu. Werder se z hororového úvodu oklepal a po zbytek prvního poločasu diktoval tempo hry. Srovnání se ovšem dočkali až v nastaveném čase, když dokázal potrestat zaváhání v hostující defenzivě Woltemade.

Hned po návratu ze šaten naskočil místo nevýrazného Allesana Pley český reprezentant Čvančara. A start druhého klání vyšel, stejně jako v prvním poločase, lépe jeho celku. V nadějné pozici se ocitl Reitz, střelu z šestnáctky ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 65. minutě se však opět prosadili domácí. Centr od rohového praporku si v malém vápně našel Woltemade, a svou druhou trefou tak dokonal obrat Werderu. Už se zdálo, že Gladbach sílu na odpověď najít nedokáže, v samém závěru byla ovšem po ruce jednoho z obránců nařízena penalta, kterou proměnil Neuhaus.

Brémy tedy dotáhly duel do remízového konce a získaly jistotu účasti v nejvyšší soutěži také pro příští ročník. V klidném závěru sezony už je čekají jen dva duely, přičemž ten první odehrají 11. května v Lipsku. Gladbach ve stejný den přivítá Frankfurt.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 5:1

04.05.2024 15:30

Góly: 4. Youssoufa Moukoko, 20. Donyell Malen, 29. Youssoufa Moukoko, 34. Marco Reus, 64. Felix Nmecha - 32. Rubén Vargas

Výrazně obměněná sestava Dortmundu, v níž v porovnání se semifinálovým soubojem Ligy mistrů zůstal stejný pouze brankář, hravě porazila ve 32. kole Bundesligy Augsburg 5:1. Tomáš Koubek, jenž nastoupil v aktuálním ročníku německé nejvyšší soutěže vůbec poprvé, inkasoval hned ve čtvrté minutě po šťastné teči Youssoufy Moukoka. Ten se sice ještě do přestávky trefil znovu, největší ovace ovšem sklidil jeho o poznání zkušenější spoluhráč Marco Reus, který dohromady zapsal jeden gól a dvě asistence. Legenda týmu přitom několik desítek hodin před utkáním oznámila, že po sezoně v klubu končí.

Borussia středečním triumfem nad PSG nejenže nakročila do letošního finále Ligy mistrů, zároveň také definitivně potvrdila místenku v příštím ročníku stejné soutěže i pro pátý nejlepší celek Bundesligy. Vzhledem k tomu, že černožlutí už nemohli skončit hůře než právě na této příčce, jejich duel s Augsburgem se dal označit za generálku před klíčovou odvetou ve Francii.Trenér Dortmundu Edin Terzič tedy do souboje vyslal oslabenou jedenáctku. Před odvetou s PSG nechal odpočívat největší hvězdy, a v základní sestavě se tak poprvé po třech letech objevil Mateu Morey Bauzá, vůbec první start zažil 17letý tahoun mládežnického týmu Kjell Watjen.

Risk s náhradníky se ale vyplatil. Už ve čtvrté minutě rozjásal domácí fanoušky Moukoko, který šťastně tečoval odražený míč hostujícího obránce Felixe Uduokhaie. Svým 12. zásahem v sezoně zvýšil vedení Die Schwarzgelben Donyell Malen, jenž po přihrávce Jamieho Bynoe-Gittense zakončil hlavou do brány Bavorů. Ve 29. minutě definitivně odstartoval gólový ohňostroj Moukoko, na kterého navázali Rubén Vargas a Reus.

Ve druhém dějství si na další změnu skóre museli fanoušci v Signal Iduna Parku počkat až do 64. minuty, kdy síť po Reusově přihrávce rozvlnil Felix Nmecha. Končící legenda BVB následně neproměnila tutovou šanci, ve které ho vychytal Koubek, jenž v základní sestavě Augsburgu nastoupil tento rok poprvé. Další možnosti upravit skóre už ofenzivní hvězdy černožlutých nevyužily.

Dortmund tedy podle očekávání zvítězil a na nejdůležitější duel sezony v Paříži se naladil správným způsobem. Po střetu s PSG si černožlutí střihnou předposlední ligový zápas sezony, když 11. května zavítají do Mohuče. Augsburg o den dříve přivítá Stuttgart.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 3:0

04.05.2024 15:30

Góly: 8. Patrick Wimmer, 11. Jonas Wind, 90+3. Václav Černý

Wolfsburg doma ve 32. kole Bundesligy porazil s jistototu sestupující Darmstadt 3:0 a pojistil si účast v nejvyšší německé soutěži i pro následující sezonu. Výhru Vlkům zařídili již v úvodních 11 minutách Patrick Wimmer a nejlepší střelec týmu Jonas Wind, jenž si připsal 11. branku v ročníku. Český křídelník Václav Černý se sice na hřiště podíval až v závěrečné desetiminutovce, v nastaveném čase si ale připsal čtvrtou ligovou trefu.

Liliím se v předchozím kole nepodařilo odvrátit jistotu pádu do druhé ligy a po prohře s dalším nováčkem z Heidenheimu byl jeho sestupový osud definitivně zpečetěn. Přesného opaku chtěl ve vzájemném duelu dosáhnout Wolfsburg, který by si v případě výhry zabezpečil místenku mezi německou elitou definitivně i pro příští ročník.

Za tímto cílem zdárně vykročil už v osmé minutě. Wimmer si našel míč za hranicí pokutového území a přízemní střelou otevřel skóre. Hned o tři minuty později Lovro Majer vylákal z brány Alexandera Brunsta a následně přihrál Windovi. Dánský kanonýr pak již jednoduše zvýšil na 2:0. Wimmer měl na hlavě i další obrovskou příležitost ve 41. minutě, ale z bezprostřední příležitosti nedokázal usměrnit centr mezi tři tyče.

I ve druhém dějství byli na hřišti výraznější hráči v zelenobílém. Převapit Brunsta se nepodařilo Maximilianu Arnoldovi, jehož střela mířila pouze doprostřed brány. Čtvrt hodiny před koncem zkusil štěstí Majer, gólman Darmstadtu nicméně nemusel zasahovat. I přes tyto šance ale bylo znát, že Wolfsburg chce zápas hlavně dohrát v poklidu a nijak výrazně se do útoku nehnal. Na závěrečné minuty se na hřiště podíval i Černý a v nastavení pečetil výhru domácích. Po centru Jakuba Kaminskiho se nikým nehlídán objevil sám ve vápně a zakončil k pravé tyči.

Wolfsburg tedy zvítězil a příští ročník německé nejvyšší soutěže jej s určitostí nemine. Předposlední duel sezony odehraje 12. května na hřišti Bayernu, zatímco Darmstadt bude v loučení s Bundesligou pokračovat ve stejný den proti Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 1:1

03.05.2024 20:30

Góly: 90. Andrej Kramarić - 38. Benjamin Šeško

Lipsko přerušili čtyřzápasovou sérii vítězství, když ve 32. kole Bundesligy remizovalo na hřišti Hoffenheimu 1:1. Při zmíněných úspěších se vždy na střelecké listině objevil Benjamin Šeško a právě on tentokrát ve 38. minutě otevřel skóre. Zásah nejmladšího člena základní sestavy hostů ovšem nakonec ke tříbodovému zisku nevedl kvůli pozdnímu vyrovnání Andreje Kramariče. V čase jeho zásahu byli na hřišti i Pavel Kadeřábek s Davidem Juráskem. První jmenovaný nastoupil od úvodního hvizdu, zatímco host z Benfiky naskočil až v 67. minutě a po většinu jeho pobytu na trávníku dohrávali modrobílí v početní převaze.

Modrobílí sehráli v minulém kole zběsilý zápas v Bochumi, kde čelili proti o záchranu bojujícímu týmu 35 střeleckým pokusům. Porážku nakonec neodvrátil ani Jurásek, jenž si v dresu Hoffenheimu připsal premiérovou asistenci. Velkého ofenzivního představení byli svědky také fanoušci v Lipsku, které smetlo semifinalistu Ligy mistrů z Dortmundu 4:1. Druhá nejhorší obrana Bundesligy si proto musela dávat pozor třeba na Loïse Opendu, jenž už v ročníku stihl nasázet 24 branek.

Právě mladý Belgičan mohl už po necelých pěti minutách udeřit, svůj rychlý postup po pravé straně ale zakončil střelou mířící jen vedle vzdálenější tyče. I druhá pohledná akce patřila Červeným býkům. Dani Olmo narýsoval přesnou kolmici mezi dvojici obránců na Xaviho Simonse, jenž postupoval sám na Olivera Baumanna. Ten mu ovšem včas zmenšil střelecký úhel a jeho následný pokus o obstřel vychytal.

Před domácí brankou bylo rušno i zhruba po půlhodině hry, kdy nenápadný centr zprava hluboko v pokutovém území zasáhl Šeško, od útočníka šel ale balon pouze mimo. Několik minut poté přistál mladému kanonýrovi míč na hlavě z opačné strany a Slovinec přesnou hlavičkou zařídil svému týmu poločasový náskok.

Krátce po změně stran mohl vedení hostů znegovat Kramarič, k němuž prošla přihrávka od postranní čáry a Chorvat se rozhodl bleskově zakončovat, proti byl však Péter Gulácsi. Ještě před uplynutím hodiny hracího času měl na kopačce zdvojnásobení hostujícího vedení Benjamin Henrichs, jehož utaženou přízemní ránu zlikvidoval pozorný Baumann.

Místo klidu na lipských kopačkách tak přišel moment ze 72. minuty, kdy Simonsovi utekl míč a při snaze získat jej zpět mladý Nizozemec dohrál protihráče, za což inkasoval druhou žlutou kartu. TSG sice přesilovou hru dlouho nedokázalo využít, jenže v poslední minutě základní hrací doby se na centr Mariuse Bültera vyšrouboval Kramarič a přesnou hlavičkou srovnal.

Hoffenheim se tak vzepřel prognózám sázkových kanceláří a získal cenný bod. Příště se klub z regionu Kraichgau představí 12. května na hřišti Darmstadtu, Lipsko bude o den dříve hostit Brémy.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82 : 23
84
2
Bayern Mnichov
32
22
3
7
90 : 41
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73 : 39
67
4
RB Lipsko
32
19
6
7
74 : 36
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64 : 40
60
6
Eintracht Frankfurt
32
11
12
9
48 : 47
45
7
SC Freiburg
32
11
8
13
43 : 55
41
8
TSG Hoffenheim
32
11
7
14
56 : 64
40
9
FC Augsburg
32
10
9
13
49 : 57
39
10
1. FC Heidenheim
32
9
11
12
45 : 53
38
11
Werder Brémy
32
10
8
14
43 : 52
38
12
VfL Wolfsburg
32
10
7
15
40 : 51
37
13
Borussia Mönchengladbach
32
7
12
13
55 : 62
33
14
VfL Bochum
32
7
12
13
41 : 65
33
15
Union Berlín
32
8
6
18
29 : 54
30
16
1. FSV Mainz 05
32
5
14
13
33 : 50
29
17
1. FC Köln
32
4
12
16
24 : 54
24
18
SV Darmstadt
32
3
8
21
30 : 76
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Jardman

Jednoznačně udržet Tuchela

Reagovat
Martin9719

Woltemade dnes 2 fíky. Přeci jen z toho kluka nakonec možná něco bude. O to víc mrzí jak ho vedení nechalo utéct.

Reagovat
andrew96

Nevím no, první vlaštovka...

Reagovat
Werkrider

Tvl Braunschweig si taky mohl tu vyrovnávací branku odpustit.

Reagovat
oli9

Černý gól. Ale teda ta letošní sezóna hodně za očekáváním od něj...

Reagovat
dave30

Jj, od února v podstatě nehraje. Je to bída s těmi našimi ofenzívními esy v zahraničí.

Reagovat
Snatus

Zrovna to tohle kolo všichni rozjeli

Reagovat
0:1

Rozjíždí se pomalu ale jistě na super formu na Euru.

Reagovat
Moshe Dajan

Malý Hložart

Reagovat
Pablos

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Werkrider

S tou béčkovou sestavou a Xabim na tribuně to vypadalo, že to balíme a kluci udělají tohle...

Hložek hezky, jedno Ačko náhoda, druhé dobré, třetí skvělé.

Výsledek pro Frankfurt krutý, dvě penalty, hlavně ta první to jsem taky čuměl blbost jako kšandy od Nkounkoua

Rozhodčí, jako tuto sezónu klasicky, na naší straně.

Reagovat
Kororlak

Prosim tě zajdi si k očaři, vždyt ho při tý první penaltě málem svlíknul z trenek jak ho tahal. :D

Reagovat
Werkrider

dyť říkám, že to byla jeho blbost

Reagovat
Rudnevs

Bochum je teraz pod novým trénerom vo forme (ja neviem ako, ale im tá trénerská výmena vždy tak dobre vyjde) a bojujú o záchranu. Tí vedia byť doma riadni hajzli. Ak neprehráte to, tak už neprehráte.

Reagovat
Werkrider

Celkom viem o čom hovoríš, pretože minulý rok sme tam takto na konci dostali trojku

Reagovat
zorz767

Jsem zvědav, jestli vezmou Hložka na Euro. Já bych ho vzal. Bral bych útočníky Schick, Hložek, Chorý, Kuchta + ještě někdo, pokud jich bude 5 (počet hráčů se rozšířil z 23 na 26, tak není jasné, z které řady ti 3 navíc budou).

Na druhou stranu co tak sleduju dění, tak spíš převažují názory, že by jet neměl, protože nehraje a nemá formu. Tak proto jsem zvědavý. Dnes ale snad poprvé v sezoně (nevím, jen hádám dle celkové minutáže) hrál celý zápas a jsou z toho 3 asistence, což není málo.

Reagovat
Bayernista18

Tomu snad nikdo nevěří, že by Hložek nejel, obzvlášť teď při rozšíření soupisky...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Urbis__

Chytila ne? Za mě je lepší než Chorý i Kuchta.

Hložek to má teď asi jisté.

Reagovat
zorz767

Klidně ať je 5. Já jsem jenom napsal svou top4.

Reagovat
Kucka

Chytil ani Chorý v základu nebudou a na posledních 15 minut do vápna je lepší Choras.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
naheCZ

A pokud by si zas potřeboval vepředu podržet míč, tak na to je zas expert Chytil.

Reagovat
St. Pauli

Schick, Chory, Hlozek, Chytil, Cvancara

Reagovat
zorz767

Kuchta je nejlepší český útočník na pressing, byla by blbost ho nevzít. Nepapouškuju pouze Vacka, tenhle názor mám dávno.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Moshe Dajan

Za co Čvančara? Za pár gólů na podzim?

Reagovat
Salfovic

Těch 48 utkání bez prohry je evropský rekord ?

Reagovat
doshcz

ted dorovnali Benficu ktera ten rekord drzela, tak snad ji priste preskoci

Reagovat
Salfovic

Jako Cimrmanolog bych to zaokrouhlil na 50 a pak rupnul.

Reagovat
Nieuwendyk

snad někdo v Leve řekne: "tudy ne, přátelé."

Reagovat
vacin

Jako správný Cimrmanolog by jsi měl trvat na tom, aby to dotáhli na 100

Reagovat
Kiss Me Polka!

Hložek,Hložek,hlozek

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Hložek celý zápas

Reagovat
Salfovic

Takhle mu kazit rekord

Reagovat
DidusIneptus

Myslím si, že z Bundesligy spadnou jen dva z pozic přímého sestupu. Barážista si záchranu v pohodě pohlídá. Neboť ať případný Union, nebo Mohuč, nebo Bochum jsou nad síly pravděpodobného Düsseldorfu...

Reagovat
DidusIneptus

Zájem fotbalové veřejnosti se nyní upíná na boj o záchranu. Kolín to má s největší pravděpodobností zpečetěný a doprovodí Darmstadt. Union, Mohuč i Bochum ještě žijou.

Reagovat
adamzd

Tady se na něj jedou furt hejty... on má kvalitu,jen nedostal tolik příležitostí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele