Burnley čeká zbytek podzimu bez brankářské jedničky Heatona

15.09.2017, 14:54
Aktuality
Na anglických trávnících se po nějakou dobu nebude pohybovat jeden z nejlepších brankářů uplynulého ročníku. Tom Heaton ve středu absolvoval operaci vykloubeného ramene a od fotbalu si odpočine pěkně dlouho, několik měsíců...

Manažer Sean Dyche se po úspěšné operaci nechal slyšet, že "nepůjde o týdny, bude to déle", a bulvární plátek The Sun hovoří rovnou o čtyřměsíční absenci, která se jeví jako ten nejhorší scénář.

Tom Heaton od začátku loňské sezony provedl nejvíc úspěšných zákroků ze všech brankářů Premier League (149) a svými zákroky několikrát výrazně pomáhal Burnley k zisku bodů a konečné záchraně. Osudovou se teď 31letému gólmanovi stala kolize se spoluhráčem Benem Meem.

Od svého příchodu do Burnley v létě 2013 vynechal Heaton všehovšudy jedenáct ligových zápasů, takže Clarets aktuálně řeší dosti nezvyklou situaci. S Burnley proto už pár dní trénuje bývalý brankář Manchesteru United či WBA Anders Lindegaard.

Dánský brankář by tak brzy - pokud dostatečně oslní a podepíše alespoň krátkodobý kontrakt - mohl dostat první šanci předvést se v Premier League od října 2015. Brankářskou dvojku u Clarets aktuálně dělá Nick Pope, který proti Crystal Palace dochytal zbylých 55 minut, aniž by inkasoval.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrvo

Ať daj radši šanci Popeovi, proti Palace nechytal vůbec špatně

Reagovat
SunFells

A proti Live vůbec dobře, ale přišel mi hodně rozklepaný, tak třeba se z toho otřepe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele