Byli bychom rádi, kdybychom se vyhnuli sestupovým starostem, zní z Karviné

20.07.2023, 19:00
Aktuality
Tomáš Hejdušek (© twitter.com/FN_liga)

Karviná se po roce vrací do nejvyšší soutěže a podle bookmakerů je hlavním adeptem na poslední místo, které jako jediné znamená přímý sestup do druhé ligy. Slezané ale věří, že se nepříznivým předsezonním prognózám vzepřou a záchranářským starostem se vyhnou. Zástupci ligového nováčka to uvedli na dnešní tiskové konferenci.

"Cílem je jednoznačně záchrana. A byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo vyhnout sestupovým starostem," citoval klubový web sportovního ředitele Lubomíra Vlka.

Slezané v minulé sezoně vyhráli druhou ligu díky drtivému jarnímu finiši, postup si definitivně zajistili až v posledním kole. Před návratem mezi elitu Karvinští doplnili všechny řady. Obranu vyztužili Jaroslav Svozil, Matej Čurma a Michal Hošek, jehož roční hostování ze Slavie dotáhl klub dnes. Do zálohy přišel Papalelé a ofenzivu posílili zkušený Martin Doležal s Matejem Frankem. Po postupu ukončil profesionální kariéru útočník Michal Papadopulos, po němž převzal kapitánskou pásku středopolař Lukáš Budínský.

"Do každé řady přišel zkušený hráč. Jinak je mužstvo zdravé a nechtěli jsme do něj výraznějším způsobem zasahovat," poznamenal trenér Tomáš Hejdušek, kterého čeká prvoligová premiéra.

Jeho svěřenci v sobotu přivítají dalšího adepta na boj o záchranu Zlín. "Moc se těším, už ať je sobota. Cítím tlak na svou osobu, i když menší než na začátku minulé druholigové sezony. To jsem pořád slýchával, že musíme postoupit. Nakonec se to podařilo. Jsme odhodlaní a moc se všichni těšíme na sobotní start," řekl Hejdušek.

Karviná má v kádru 11 cizinců, což je třetí nejvyšší počet v lize po Slavii a Ostravě. "Co se týče komunikace, někdy je to oříšek. Ale zlepšuje se to každým dnem. Jsme déle pospolu a vždy se domluvíme. Nejdůležitější ovšem je, jak to klape na hřišti," podotkl Budínský.

Z šesti zápasů v přípravě Slezané jen dvakrát zvítězili a v generálce prohráli 2:3 s Podbeskidzie Bielsko-Biala. "Trochu nás tlačí tlačí bota v defenzivě, 11 inkasovaných gólů v přípravě je dost. Nejde o systémové chyby, ale o individuální hlouposti. Pracujeme na odstranění a doufám, že to bude vidět už v sobotu. Pozitivní je, že góly umíme střílet," uvedl Hejdušek.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tom a Jerry

Věřím že cíl bude splněn

Reagovat
Prometheus

Celkem s jistotou se dá říci, že Karviná bude poslední tým tabulky+Hejdušek první odvolaný trenér

Reagovat
Tom a Jerry

Ještě je tady Zlín

Reagovat
ratusek

A Budějovice

Reagovat
Tom a Jerry

Ti též nevypadají moc dobře

Reagovat
meno

Mají kvalitní trenéry. Já tipuju Hradec, protože Weber fakt není trenér do ligy, nechápu, že má furt nabídky.

Reagovat
lampas

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
AjaxFans

V klidu se zachrání

Reagovat
Axelrose

Tvl, Papalelé, to je ten z Teletubbies ?

Reagovat
meno

Oba dva

Reagovat
$dolar$

To je spis Vemola kdyz odchazi do do gymu..

Reagovat
Sigma Olomouc

Nejhůře 14.

Reagovat
meno

Prostřední skupina v suchým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele