Bylo to trochu bláznivé, popisuje Sancho poslední hodiny. Na misi v Chelsea je připraven

01.09., 14:09
Aktuality
Jadon Sancho (© Chelsea FC)

Bláznivě si na letošním trhu počínala Chelsea. Londýnský klub nakupoval, prodával, angažoval několik brankářů, podepisoval dlouhodobé kontrakty a možné nejkontroverznější tah si schoval na samý závěr přestupního termínu, posledním přídavkem do kabiny se stal Jadon Sancho.

24letý křídelník dorazil na hostování z Manchesteru United a součástí dohody je opce na přestup za 23 milionů liber. Vše bylo domluveno na poslední chvíli, oficiálně potvrzeno pak včera večer.

"Jsem skutečně nadšen, že jsem tady. V Londýně jsem vyrostl a z návratu mám velkou radost," řekl rodák z hlavního města v rozhovoru pro internetové stránky Blues.

"Bylo to trochu bláznivé. Samozřejmě byl poslední den letních přestupů a šílené věci očekáváte, ale je dobře, že se vše povedlo dojednat. Chelsea je ikonickým klubem. Vyrostli zde moji oblíbení hráči Didier Drogba a Frank Lampard a já mám podobně jako oni šanci hrát za tento klub. Je to skvělý pocit," pokračoval.

Sancho s velkým fotbalem začínal v Manchesteru City a zazářil během německého angažmá v Dortmundu, kam se následně vracel v zimě formou hostování už jako kmenový hráč Manchesteru United. Red Devils za něho před třemi roky do Vestfálska poslali 85 milionů eur a investice se jim nevyplatila, Sancho zklamal a navíc měl neshody s manažerem Erikem ten Hagem.

Na Stamford Bridge se Sancho opět sejde s Enzem Marescou. Cesty obou se protkaly už v Manchesteru City, italský kouč se pak před letošní sezonou stal novým manažerem Chelsea, kam dorazil z Leicesteru. Vše přitom mohlo dopadnout jinak, Sancha totiž chtěly i PSG a Juventus.

"Byl to manažer, kdo mě přesvědčil o tomto projektu. Znám ho z Manchesteru City, kde pracoval s Pepem Guardiolou. Volal mi, bavili jsme se o Chelsea a o tom, co se zde snaží vybudovat. Pro mladého hráče jako já je to velká šance, už se nemohu dočkat, až začnu," prohlásil dále Sancho.

"Už teď vidím náznaky toho, jak bych mohl týmu přispět, rozhodně jsem připraven. Bude mi sedět manažerův styl hry, má rád, když se křídelníci s míčem snaží hrát jeden na jednoho a hrají přímočaře," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / chelseafc.com

Komentáře (68)

Přidat komentář
Mass

Konečně se stal panošem hrdinného Don Quijota.

Reagovat
Profesor Ikebara

Může tohle dopadnout dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

S jeho hlavou? Ne..

Reagovat
Profesor Ikebara

Škoda ho, kdysi byla radost se na něj dívat.

Reagovat
Novak.Usykovic

A co s ním je teda špatně? Je líný nebo arogantní? Dyt v Německu to byl bombardák. Já MU moc nesledoval..... Už z nicku je vidět, že spíš sleduji tenis a box no.

Reagovat
Seydou Doumbia

maximálně jako nějaký krátkodobý impact

Reagovat
PL28

Ten poslední odstavec

Za celý tři roky v United jsem ho neviděl že by někoho obešel, nebo z brejku přímočaře něco vymyslel. On si seděl dobře s Martialem, pomazlit se s míčem, přihrát na nejbližšího spoluhráče.. Hráč o kterém ani nevíš, že je na hřišti. Vůbec nevím co je to v Chelsea popadlo, ještě s tím jeho platem

Reagovat
icka

S platem měl jít výrazně dolů.

Reagovat
Busby babes

jo no.

Reagovat
M.Vaza

Tenhle borec se má reálně nejlíp, od něj už asi nikdo nic moc nečeká a bere raketu..

Reagovat
Maximm9

Pokud jeho prichod bude znamenat, ze se Mudryk nedostane na hriste, tak jsem s tim ok. Neto zaklad a Sancho nahradnik, nebo ty dva tocit a muze to byt ok

Reagovat
PL28

Ještě budeš na Mudryka vzpomínat v dibtymz

Reagovat
PL28

V dobrým*

Reagovat
Beči

dibtymz

Reagovat
Salfovic

Nemá tu někdo podobný nick ?

Reagovat
Profesor Ikebara

Já Chelsea nesleduji. Proč vám všem leží tolik v žaludku ten Mudryk?

Reagovat
Maximm9

Je spatny, nema na tu ligu. Jedine co on ma je jeho rychlost, ktera mu vlastne prekazi. Spatny do kombinace, debilni reseni situaci, hloupe ztraty. Ani nema snahu se vracet...

Ve Sparte by delal dvojku Haraslinovi

Reagovat
Profesor Ikebara

Díky

Reagovat
Ladas321

V podstatě si popsal Sancha, akorát ten nemá ani tu rychlost

Reagovat
Novak.Usykovic

Není tohle trochu tvrdé? Možná mu nesedl systém, ne? Pamatuji si, jak se o nej přetahoval AFC s Chelsea, když byl v Shaktaru a hrál skvěle v LM.

Podle mě by z něj Arteta udelal diamant ala Schevcenko, Belanov ci Rebrov.

Reagovat
Talker

Tvl nemá snahu se vracet. Srovnej si defenzivní čísla Mudryka a Sancha a posereš se.

Reagovat
r.mrazik

Společně s di Mariou největší sráč za poslední roky v United.

Ještě že už je pryč, i když za něj dostaneme jen půlku peněz.

10 Mega hostování, 25 Mega přestup a platí celý plat.

Reagovat
Profesor Ikebara

A co vzteklé a rozmazlené děcko Ronaldo?

Reagovat
r.mrazik

No vidíš. Ten mi úplně vypadl. Můžeš ho z těm dvoum hned přidat

Reagovat
PL28

Zapomněl jsi ještě na Pogbu takže už jsou čtyři

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba měl první 2 sezóny hodně dobré, do háje to začalo jít až po MS 2018

Reagovat
r.mrazik

Pogba toho odehrál celkem dost a jeden čas tým dost táhl. Toho bych tam nedával.

Reagovat
Svatej

Platíme jeho současný plat, ne ten co měl v United. Netušim, jak je tahle část pořešená

Reagovat
wild

Z nasho pohladu, tych 10M za hostovanie pokryje jeho plat do konca sezony

Reagovat
Novak.Usykovic

Vy jste potřebovali dostat Di Máriu v jeho Prime ze sezony 2014 v Realu, kdy zastínil i CR7. Takový Di Maria by byl nejlepším hráčem v MU od dob Besta, Charltona a Denise Law.

Reagovat
r.mrazik

Však on byl zezacatku v MU naprosto skvělý. Akorát pak mu mrdlo.

Reagovat
iamek

Prý za hostovani nedostanem nic a plat neplatime nic.

Reagovat
M0rb1D4S

By mě zajímalo, kde jste vzali těch 10 mega za hostování, když se o tom nezmiňoval jediný důvěryhodný zdroj

Reagovat
Profesor Ikebara

Já to stejně nechápu. Jsi mladý kluk, který se živí tím, co ho baví. Makáš na sobě a chceš se dostat do lepšího klubu a vydělávat víc peněz. Dosáhneš na to a místo toho, abys byl spokojený a užíval si toho, že se ti splnil sen, tak se z tebe stane debil bez sebereflexe a vše zahodíš.

Reagovat
Ladas321

Vemola už to jednou vysvětloval: Sportovec maká, nemá dětství a pubertu a pak si to vše vynahradí v kariéře, proto pak začnou party, zeny atd.

Reagovat
Profesor Ikebara

Vydržím do 35ti a pak si užívám. Twl mně nevydrželi obě kolena. První plastika 18let, druhá 19. Dohromady 5 operací. Konec! Byl jsem nešťastný a teď když vidím ty hlupáky, jak si toho neváží, tak je prostě nechápu.

Reagovat
Pigeon

Zcela jistě i v tvém životě by druzí lidé našli chování, jež by jim připadalo absurdní. To tak je.

Reagovat
Profesor Ikebara

Tak samozřejmě, také jsem toho dost posral v životě.

Reagovat
Ladas321

Ještě je otázka jaký ty máš cíl. Hodně sportovců třeba nemá sportovní cíle, stačí jim prostě vydělat prachy a mají splněno. Dnes ti sportovci hrabou prachy a nějaké sportovní cíle jsou až druhořadé. V NFL je to třeba vidět, Tom Brady třeba si vždycky dohodnul menší smlouvu aby mohl mít kolem sebe dobrý tým, aby se vlezli do těch plastových stropů. A dnes? Nikdo si nevezme ani o dolar méně.

Podle mě Sancho nemá sportovní cíle, dokud cinká výplata je spokojen.

Reagovat
Talker

Spíš bych řekl, že mu to do toho angažmá v United tak nějak všechno vycházelo automaticky (samozřejmě si to musel vydřít) a u United ho semlel obrovský tlak a to, že přešel z prostředí, kde byl obdivován do prostředí, kde byl pod mikroskopem.

Reagovat
saysaymatter

no, tohle platí spíš pro individuální sporty jako je tenis, lyžování apod. Kopačky nebo hokejky to rozhodně tak přísný nemají a každý kdo je v tomhle věku znal potvrdí, že spousta z nich kalí někdy víc než normální puberťáci, protože narozdíl od nich mají kolikrát už i prachy. Samozřejmě nejedou v drogách nebo nehulí, ale s tím, že nemají dětsví bych fakt brzdil, spíš naopak toho zažijou víc než jejich vrstevníci.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Dody10

Reagovat
vceradnesazitra

"Bude mi sedět manažerův styl hry, má rád, když se křídelníci s míčem snaží hrát jeden na jednoho a hrají přímočaře" - takže přesně to, co neumíš?

Reagovat
mistr129

vždyť říká snaží, ne že umí

Reagovat
PL28

Člověk by měl dávat větší pozor na to co čte..

To je jak v případě penalt Baníku no. Jsem kritizoval Chaluše že borcoval před zápasem..a když jsem si to přečetl zpětně, tak on vlastně říkal, že by si troufl, ne že tu penaltu dá

Reagovat
MySch017

Ten posledný odsek je vyslovene smiešny. Za tie sezóny v United snáď na krídle neobišiel jediného hráča, v jeho podaní bol ťah na bránu po kraji ihriska vždy zaručenou stratou lopty. V United bol myslím pod štyrmi manažérmi, chudáčikovi nesadol ani jeden z nich, presne v tom bol problém - v systéme hry a v manažovaní hráčov v MU, nie v ňom.

Chlapec absolútne nemá hlavu na to byť vo veľkom tíme snažiacom sa o návrat na najvyššie priečky, preto si myslím, že vyhorí aj v Chelsea.

Pre MU super odchod a obchod, ale logiku v konaní vedenia Chelsea naozaj hľadám márne. Majú tri prdele hráčov, povedal by som aj kvalitnejších a šikovnejších ako je Sancho, a aj tak do toho idú. Skutočne by som bol poučený jeho hernými výsledkami v MU a aj na hosťovaní v Dortmunde, kde bol úplne priemerným hráčom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Igner Farnsworth

Sancho je pro United dobrý obchod? vždyť jste na něm hrozně prodělali..

Reagovat
Talker

Pro United je super, že se zbavili hráče s obrovským platem, kterého nechtěli, natrvalo. Z tohohle pohledu super obchod.

Druhou věcí je, zda by jiný kouč z něj nedostal více, až vykopnou 10haga.

Reagovat
MySch017

Vzhľadom k tomu, že už s ním v Mu robili štyria manažéri, dovolím si povedať, že nie, nedostal by z neho nástupca EtH viac.

Reagovat
Moshe Dajan

Sancho > Trashford

Reagovat
LFCreds

Skôr to bola komédia Blbý (Chelsea) a blbší (United)

Reagovat
Unai

Jadon Extremne hlupy egomaniak ETH s jeho ajax koloniou este uvidi aku chybu urobil.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Godwinson

United z toho vysli teda dost huste, posilili jako krava, zbavili se tech dvou zbytecnych sracu za slusny prachy. Povedeny

Reagovat
Salfovic

Jedním z nich je Trippier? Sice je starej, ale jako střídající hráč do zápasů, kdy potřebujete dát gól, by se podle mě ještě hodil.

Reagovat
Salfovic

Á, nic, špatná diskuse a myslel jsem si, že mluvíš o ,,svých´´ United.

Reagovat
Talker

Nicolas Jackson podepsal novou smlouvu s Chelsea. Útočník měl kontrakt do června 2031, nový je o dvě sezony delší.

Je mu 23, smlouva do 32.

Reagovat
_Franklin_

Hahaha ty jsi vtipny

Reagovat
Talker

Ty smajlíky to chce omezit, ale tak víme, 12tiletí haranti s tím mají problém.

Reagovat
_Franklin_

Staci?

Reagovat
_Franklin_

Radsi napis golamana, stopera a hrotaka pro Chelsea hmm?

Reagovat
Csaplárova past

Ta klauzule o povinnem odkupu pokud skonci Chelsea do TOP 14

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Wazz Wazz

čekal jsem že se Chelsea porve o Chiesu a oni si vemou do kožuchu tuhle veš a Fredyho nechají jít za pakatel do močky z merseyside...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele