Carvalho je jen stínem Carvalha

14.11.2008, 09:03
Názory a komentáře
Zaujalo nás
V osmifinále jihoamerického poháru se setkal Chivas s Internacionalem, v sestavě hostujícího celku byste marně hledali jméno Daniel Carvalho. Míčový kouzelník se stále trápí a je možné, že v CSKA Moskva se v zimě stane nechtěným hráčem. Nabízí se řečnická otázka. Kam s ním?

Na konci července odcházel Daniel Carvalho na půlroční hostování do Internacionalu, v té době se CSKA krčilo na osmém místě ruské ligy. Fanoušci jeho odchod nesli těžce, před očima měli skvělé výkony Carvalha z let minulých a technické kousky, kterými je neustále bavil. Ale trenér Valerij Gazzajev dobře věděl, co dělá. Po jeho odchodu se v armádním klubu cosi změnilo, CSKA přešlo na nové rozestavení, přišly výsledky, pohledná hra a nebýt pomalého rozjezdu, mohli být Armějci lepší než druzí.

Skvělé výsledky CSKA daly na Carvalha zapomenout. Tím spíš, že červenomodří objevili novou hvězdu, tou je 18letý Oset Alan Dzagojev. Momentálně je mezi oběma hráči propastný výkonnostní rozdíl. Carvalho sice sliboval, že hostování v Internacionalu mu pomůže vrátit se do staré dobré formy, kdy doslova uchvátil celé Rusko, ale zatím zůstává jen u slov.

V Internacionalu se musí hodně podivovat nad tím, co se s jejich odchovancem stalo. Carvalho je stínem hráče, na kterého ještě v roce 2006 stály frontu přední evropské kluby. Odehrál pouze polovinu z šestnácti utkání, přičemž ani jedno z nich nedohrál do konce. Buď odešel v průběhu, nebo zasáhl jako střídající hráč. Jedinou branku vsítil z penalty v Copa Libertadores proti Gremiu.

Carvalhovi se především vyčítá nedostatek motivace a zaujetí pro hru, v důsledku čehož si musí vytrpět ostrou kritiku fanoušků, kteří s ním ztratili trpělivost, a na jeho adresu byl směřován hlasitý pískot. Brazilští fanoušci umí prominout mnohé, jen ne bezkrevnost na fotbalovém trávníku.

Carvalho se tak může pyšnit jen tím, že shodil několik nadbytečných kil. Do Internacionalu přišel s vysokou nadváhou, měl 87 kilogramů. Za dobu strávenou v Brazílii spálil čtyři kila. Fyzická kondice Carvalha je tím pádem nejspíš v pořádku, ale aby si ji udržel, je potřeba, aby měl pravidelné zápasové zatížení. Trenér Tite mu ho ale nemůže zaručit, jeho post zaujímají hráči s lepší formou. Carvalha navíc čas od času přibrzdí nachlazení či poraněný sval.

Rozpoložení Daniela Carvalha nejlépe vystihuje rozhovor s brazilským reportérem po remíze proti Goiás (1:1). "Že mi chybí motivace? Jsem profesionál, nechybí mi, když jsem na hřišti, ani když sedím na lavičce. Jednoduše je těžké po dlouhé pauze opět chytit rytmus. A forma - všem přichází i odchází," odpověděl Carvalho na dotaz, zda mu nechybí motivace. Vzniká tak dojem, že Carvalho se dostal do začarovaného kruhu. Už před jeho odchodem z CSKA se neustále řešily tři věci - nedostatek motivace, špatný fyzický stav a nutnost chytit rytmus.

Nabízí se tak otázka, jaká budoucnost Daniela Carvalha čeká. Není tajemstvím, že v CSKA ho platí královsky, patří k nejlépe placeným hráčům v celé soutěži a kontrakt mu končí až za rok. Mluvilo se o prodloužení hostování v Internacionalu o dalších šest měsíců, ale vzhledem k jeho nepřesvědčivým výkonům je nepravděpodobné, že o něj v Brazílii budou nadále stát.

Kam s ním?

Autor: David Kubáň

Komentáře (13)

Přidat komentář
stas87

do valencie!!!

Reagovat
smazaný uživatel

do sparty....!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jaký? Myslíš do tý, která je teď v lize čtvrtá?

Reagovat
smazaný uživatel

vtipalek..

Reagovat
Kapřík

Já chápu, že si potřebuješ do Sparty kopnout. Kdo by ti to po těch letech strádání vyčítal. Ale nenapadlo tě někdy zkusit aspoň trochu u toho přemýšlet, aby to tvoje vyjadřování věčně neznělo jak po koupání s prodlužovákem bez izolace?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jojo, v Holandsku mají tyhle typy hráčů celkem v oblibě.

Reagovat
Lahvac-CZ

Co by tam dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, že se ještě chytne a nový trenér CSKA s ním bude počítat. Btw: Už se ví kdo to má být?

Reagovat
smazaný uživatel

pamatuju, jak minulej rok ještě řádil v lize mistrů. kde ty loňský sněhy sou

Reagovat
smazaný uživatel

do španělska nebo portugalska taková sevilla třeba... a port. tam by mi nevadil ani v jednom ze třech prof. týmu (Benfica,Porto a Sporting)

Reagovat
daewa

Jakože další týmy profesionální už nejsou?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele