Čeferin po smrti příznivce AEK Atény nazval chuligány rakovinou fotbalu

16.08.2023, 19:28
Aktuality
Aleksander Čeferin (© AFP)

Po smrti příznivce AEK Atény v minulém týdnu před zápasem předkola Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb šéf evropského fotbalu Aleksander Čeferin důrazně vyzval celou Evropu k boji proti násilí a chuligánům. Ty při setkání s řeckým premiérem Kyriakosem Mitsotakisem nazval "rakovinou", uvedly agentury.

"Násilí a chuligánství nejsou řecký, ale evropský problém," uvedl předseda UEFA Čeferin. "Tyto lidi nenazývejme fanoušky, ale rakovinou fotbalu, který využívají pro své idiotské myšlenky," pokračoval.

Mitsotakis hodlá ve své zemi zrušit všechny organizované fankluby, podle něj bude jen jeden oficiální napojený na klub. Větší pravomoci také dostane policie a zpřísní se kontroly na stadionech.

Řecko se opakovaně snaží řešit problematické příznivce. Dnešního setkání v Aténách se zúčastnili i šéfové čtyř největších klubů v zemi Panathinaikosu, AEK Atény, Olympiakosu Pireus a PAOK Soluň. Všechny Čeferin i premiér vyzvali k co největší spolupráci.

Před zápasem 3. předkola Ligy mistrů minulé úterý v Aténách zemřel devětadvacetiletý fanoušek AEK, podlehl bodným ranám. Potyček se zúčastnilo několik stovek lidí, zhruba 150 bylo Chorvatů.

Fanoušci z obou táborů na sebe házeli světlice, výbušniny a kameny. Několik desítek chuligánů skončilo ve vazbě, deset v nemocnici. Soud s podezřelými probíhá.

Zápas se po tragické události nekonal, odehraje se tuto sobotu jako odvetné utkání. AEK v úterý zvítězil v Záhřebu 2:1. Vyřazený tým se v závěrečném předkole Evropské ligy utká s pražskou Spartou.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Tak to má Čeferin s chuligány hodně společného.

Reagovat
Csaplárova past

HAHA, tak tady bylo úplně jasné, jaký bude první komentář. Jen nebylo jasné kdo to stihne napsat

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně si naběhl no

Reagovat
Rudnevs

Ale v tomto ma pravdu

Reagovat
Theo Hernandez GOAT

hahahahahhhahahaha top koment, UEFA MAFIA !!!!!

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Už to, že chce zrušiť všetky organizované fankluby a nechať iba jeden, ktorý by bol napojený priamo na klub je nedemokratické svinstvo. Čo keď niekto nechce byť vo fanklube, zastrešovanom vedením klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Zakazat klubom predaj listkov hooligans.. zdielat info medzi krajinami a zakazat vstup do krajiny kazdemu, kto ma zaznam za vytrznosti.. v den zapasu a take 3 dni pred.. skor ta luza aj tak nepride

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tak a teraz dostanú tí "chýrni" rozbíjači letných terás zo Sparty možnosť ukázať sa, aký sú ostrí chuligáni

Reagovat
LyEX

Aj keď ho nemám rád a súhlasím s prvým komentárom pod článkom, tak nejde nesúhlasiť s jeho názorom, aby človek sa musel báť chodiť na futbal (aj s malým dieťaťom), z dôvodu nejakého vypatlaného dementa, ktorého prirovnanie k opici len urazím opicu, je na zaplakanie, možno nejak prísnejšie trestať jednotlivých páchateľov - napr. nie ako výtržnictvo alebo podobné TČ, ale subsumovať to pod organizovaný zločin (skupina) s motívom ublíženia na zdraví alebo niečo podobné aby to odstrašilo aj ľudí do 50 IQ a pochopili to, že aj keď ich existencia na tomto svete je zbytočná, tak im načapanie sa v najbližšej krčme, hulákanie a bitky opodstatnenie bytia nepridajú.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele